Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Snažil se mě dnes jeden pojišťovák (taková zvlášní kombinace noblesy a slámy z bot) přesvědčit o supervýhodné pojistce, maje při tom na ruce hodinky tvářící se na první pohled velmi draze:

- čisté hladké provedení, klasický tvar, žádná extravagance, celkově světlé provedení

- pouzdro leštěné, řemínek černá kůže

- mechanika nebo automat (odhadem ale max 18.000 bph, zase tak moc plynulý pohyb vteřinovky nebyl)

- pouze korunka, bez tlačítek

- indexy prostými čárkami

- mám pocit, že datum nebylo, nebo se hodně dobře ztratilo v chaosu průhledného provedení skeleton

- sklíčko konvexní

- ručičky úzké u středu, poměrně rychle se rozšiřující a opět se sbíhající do špičky - a ty mi právě k celkovému provedení moc neseděly, byly moc široké a navíc luminiscenční

- no a značka je právě to co nevím - nicméně název byl poměrně dlouhý (tipuji dvouslovný), vyvedený černým písmem zaobleně pod indexem 12

Vím, že je to podobné, jako chtít po lékárníkovi "tu malou bílou tabletku", ale třeba někdo pozná.

Díky!

Upraveno uživatelem DadB
Odesláno
Nezbláznil ses? To není ve zlém, ale ....

ehm :guiltysmiley:

rád se nechám poučit proč (vždy jsem myslel, že není hloupých otázek...)

Kdybych v úvodu místo o pojišťovákovi napsal "Zahlédl jsem dnes jen krátce zajímavé mechanické hodinky - pomůžete mi je poznat" - změnilo by to něco?

Odesláno (upraveno)

A nebylo by jednodušší se ho zeptat? ;-)

Btw ..... sice se říká sytý hladovému nevěří, ale kašli na to, jak bohatým nebo chudým dojmem ten pojišťovák vypadal, spíš se zajímej o kvalitu toho, co ti nabízí.

Věř, že kdyby k tobě přišel chlápek, z něhož kouká finanční úspěch každým coulem, bez potíží by ti prodal navlas stejnou pojistku, se kterou ten, jehož popisuješ, u tebe neuspěl.

Přitom je to úplně fuk, kterej z nich ti ji sjedná.

Důležitá je kvalita, výhodnost a užitnost toho kterýho pojištění pro Tebe. Podle toho se bude provádět případný pojistný plnění, ne podle saka, který měl ten prodavač na sobě.

(předem odpovídám - ano, před časem ano)

Upraveno uživatelem budo
Odesláno

To mohly být klidně od Conrada. Na Floře mají nějakou prodejnu a mají tam kromě ostatních Conradovských hejblátek i mechanické hodinky (také ve skeletovém provedení) za pár tisíc. Na první pohled vypadají docela slušně, produkce samozřejmě HK.

Odesláno (upraveno)
To mohly být klidně od Conrada. Na Floře mají nějakou prodejnu a mají tam kromě ostatních Conradovských hejblátek i mechanické hodinky (také ve skeletovém provedení) za pár tisíc. Na první pohled vypadají docela slušně, produkce samozřejmě HK.

Sice to není moje prodejna a ani s touhle firmou nemám nic společného ale vzhledem k mému nicku nedá mi to abych se tedy nezeptal. Nevšiml jsi si při takhle přesném popisu jestli na dýnku nebylo vyryto číslo 6569889965 H. Pak bych možná věděl.

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
ehm :guiltysmiley:

rád se nechám poučit proč (vždy jsem myslel, že není hloupých otázek...)

Kdybych v úvodu místo o pojišťovákovi napsal "Zahlédl jsem dnes jen krátce zajímavé mechanické hodinky - pomůžete mi je poznat" - změnilo by to něco?

Nezměnilo by to vůbec nic.

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...