Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím o radu, chci koupit hodinky z USA jako dárek (snad se tentokrát trefím a nebudu je tu muset nabízet), ale potřebuju je mít v ruce nejpozději příští úterý. Je vůbec možné, aby prodejce tuto lhůtu stihl? Děkuji za radu, nemám s tím zkušenost.

Odesláno
  ballover napsal:
Prosím o radu, chci koupit hodinky z USA jako dárek (snad se tentokrát trefím a nebudu je tu muset nabízet), ale potřebuju je mít v ruce nejpozději příští úterý. Je vůbec možné, aby prodejce tuto lhůtu stihl? Děkuji za radu, nemám s tím zkušenost.

Už je asi pozdě, ale dnes jsem taky něco objednal ze Států a taky jsem zvědav, kdy to dorazí. Rád se pak podělím o zkušenosti.

Odesláno
  kubson napsal:
kdyby nebylo cla dalo by se to stihnout, ale takhle asi ne...

Poslanie zasielky postou trva 5 pracovnych dni (na 5. den je zasielka doma) Objednaval som 2x a poslanie trvalo vzdy rovnako.

Da sa priplatit aj rychlejsie zaslanie...

Odesláno
  eagle napsal:
Poslanie zasielky postou trva 5 pracovnych dni (na 5. den je zasielka doma) Objednaval som 2x a poslanie trvalo vzdy rovnako.

Da sa priplatit aj rychlejsie zaslanie...

Ale když ti to zadrží celníci, tak se to protáhne. Tak to podle mě kubson myslel. A že to trvá 5 dní je možné, ale od odeslání. A že to odesílatel pošle hned ten první den není asi nikdy jisté.

Myslím, že jsem zde od někoho četl, že mu celníci zadrželi balík a několik dní mu o tom ani nedali vědět.

Odesláno

zásilky obyčejnou poštou si chodí opravdu jak chtějí, že by to bylo pokaždé 5 dní bych si netroufal tvrdit i vzhledem k tomu, že us je velká země a je rozdíl, jestli ti to pošlou z ny nebo la - pokud to chce mít v úterý, předpokládal jsem že bude chtít použít kurýra - ups fedex... ze států to je většinou 3tí den v praze, ale 3tí den teprve budou vyřizovat proclení, což znamená den zdržení a to by se už nestíhalo..

Odesláno
  kubson napsal:
zásilky obyčejnou poštou si chodí opravdu jak chtějí, že by to bylo pokaždé 5 dní bych si netroufal tvrdit i vzhledem k tomu, že us je velká země a je rozdíl, jestli ti to pošlou z ny nebo la - pokud to chce mít v úterý, předpokládal jsem že bude chtít použít kurýra - ups fedex... ze států to je většinou 3tí den v praze, ale 3tí den teprve budou vyřizovat proclení, což znamená den zdržení a to by se už nestíhalo..
A taky záleží, kdy to pustí, protože mně celníci uvolnili zásilku v pátek odpoledne, kdy už pošta nebyla schopna zajistit předání zásilky, takže pondělí dopoledne ...

To byl ale asi ten teoreticky nejhorší případ, bohužel se zrealizoval zrovna u jedný mý zásilky ...

Odesláno
  rorda napsal:
A taky záleží, kdy to pustí, protože mně celníci uvolnili zásilku v pátek odpoledne, kdy už pošta nebyla schopna zajistit předání zásilky, takže pondělí dopoledne ...

To byl ale asi ten teoreticky nejhorší případ, bohužel se zrealizoval zrovna u jedný mý zásilky ...

Navážu dotazem, clo s epočítá z ceny zboží? Co když je zásilka poslaná jako gift? Dík

Odesláno
  Koren napsal:
Navážu dotazem, clo s epočítá z ceny zboží? Co když je zásilka poslaná jako gift? Dík

i dary podléhají celnímu dohledu

celní poplatky (včetně dph jejímž správcem je pro neplátce také celnice) se vypočítávají z hodnoty zboží, kterou je zpravidla potřeba nějak hodnověrně doložit, nejčastěji fakturou dodavatele

Odesláno (upraveno)

Abych nepsal něco už hodněkrát napsaný, našel jsem toto a překopírovávám sem, jedno, jestli USA nebo Čína ...

K tomu daru už napsal odpověď kubson ...

Citovat
Definice výpočtu cla u zásilky z Číny

Dobrý den, nerozumím definici výpočtu cla ve které se praví, že mimo jiné se do výpočtu cla zahrnují taktéž poštovní poplatky. Toto ale neplatí pokud se jedná o kurýrní službu. Tomu nerozumím, když si nechám poslat zboží např. UPS nebo DHL, tak se do toho ta cena přepravného nepočítá? A EMS se také počítá jako kurýrní služba? Nechal jsem si teď poslat zboží z Číny, 4 sady osvětlení, k balíku byla přpojena faktura na 48$, cena přepravného pomocí EMS je zhruba 130$, tzn. že celní úřad vypočte clo z 178$ ?? tj. 19% + clo?

Dobrý den,

zboží, které je do Společenství dovezeno ze států, které nejsou členskými státy Společenství (tzv. třetí země), je pod celním dohledem a při propuštění do volného oběhu podléhá vyměření celního dluhu. Celním dluhem je clo, daň z přidané hodnoty a další poplatky vyměřované při dovozu zboží. Základem pro vyměření cla je celní hodnota. Do celní hodnoty zboží, které má obchodní povahu, se kromě vlastní hodnoty zboží (pořizovací hodnota uvedená na faktuře) započítává poštovné v celkové výši. Obchodní povahou zboží je míněno, že daný produkt neslouží pro osobní potřebu, ale k dalšímu prodeji. DPH je vypočtena z částky, kterou tvoří pořizovací cena a clo.

Od plátců DPH vybírají celní úřady clo a DPH přiznává plátce v daňovém přiznání. Osoby, které nejsou plátci DPH, zaplatí clo i daň ve výši 19 % z pořizovací hodnoty při dovozu celním úřadům.

Bohužel nesprávně uvádíte informace týkající se zasílání zboží poštou a kurýrní službou. U zásilek neobchodní povahy se poštovné při výpočtu cla nezapočítává, kurýrní služba ovšem ano. Z toho plyne, že clo Vám bude vypočítáno právě z částky 178 USD.

Celní sazby pro jednotlivé druhy zboží můžete nalézt v celoevropské databázi TARIC ? na následujícím odkazu:

http://europa.eu.int/comm/taxation_customs...tarchap?Lang=CS

V případě potřeby dalších informací z oblasti celní problematiky Vám vřele doporučuji obrátit se na Celní správu ČR, kde Vám ochotně a bezplatně podají fundované informace. Kontakty na ně naleznete na níže uvedeném odkazu.

http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Kontaktujte-n...ntakt+osoby.htm

Upraveno uživatelem rorda
Odesláno
  kubson napsal:
i dary podléhají celnímu dohledu

celní poplatky (včetně dph jejímž správcem je pro neplátce také celnice) se vypočítávají z hodnoty zboží, kterou je zpravidla potřeba nějak hodnověrně doložit, nejčastěji fakturou dodavatele

Ale když to bude dar, tak tam nebude faktura a jak se pak hodnověrně určí výše cla? Dle tabulky to vychází 4,5 %. Třeba podle výše pojistky? Jsem z toho trochu jelen

Odesláno
  rorda napsal:
Abych nepsal něco už hodněkrát napsaný, našel jsem toto a překopírovávám sem, jedno, jestli USA nebo Čína ...

K tomu daru už napsal odpověď kubson ...

Ten odkaz je dobrej, docela to funguje. Dík

Odesláno

Já objednával z USA díly na auto (menší krabice) a shipping pomoci FEDEXU. V Praze to bylo za tři pracovní dny ale než se uráčili mi poslat č.ů. kam mám složit poplatek za proclení tak uběhlo dalších pět dní. Ve výsledku 10 dní.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak objednávka brýlý ze států dorazila za týden. Jsem docela překvapen rychlostí. Na balíčku zaškrtnuto gift a razítko z Ruzyně " bez cla" :) Jsem spokojen

• po 2 týdnech...
Odesláno

Lepsi nez dar je oznacit zasilku jako "Opraveno" a vzdy posilat pomoci EMS, Air mail, proste NE kuryrem, protoze ten si muze nauctovat za celni rizeni. Jinak dalsi moznost je mit cenu do 50 dolaru, to je myslim hranice, kdy predmet nepodleha povinnosti celniho rizeni.

Odesláno
  sNp napsal:
Lepsi nez dar je oznacit zasilku jako "Opraveno" a vzdy posilat pomoci EMS, Air mail, proste NE kuryrem, protoze ten si muze nauctovat za celni rizeni. Jinak dalsi moznost je mit cenu do 50 dolaru, to je myslim hranice, kdy predmet nepodleha povinnosti celniho rizeni.

Dale zalezi na cene pojisteni balicku..

Ale vzdy je to vice mene na nahode, jestli celnik vezne vas balicek do ruky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...