Ivan Lelák Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února Nevím, co nám doma kvete, ale mám dotaz. Na služebce jsem dostal jako pozornost krabičku, netušil jsem co je uvnitř, myslel jsem svíčka, vůně atd. No a byla to sada pro pěstování modré jedle, ani jsem netušil že taková je. V pytlíku 5 semínek, kelímek zasazený do dřevěné krabičky a druhý pytlík se substrátem ve tvaru válečku. Podle návodu jsem nejdřív semínka v pytlíku navlhčil a po několika dnech je zapíchnul do toho substrátu. Po několika dnech se začal klubal stonek s uschlým obalem semínka nahoře. Pak druhý, mezitím první vyrostl asi 5 cm, shodil obal semínka a rozevřel korunku nebo co to je. Nakonec to vypadá na 4 semínka, která se chytla. No a já to chci teď přesadit do trochu většího květináčku a asi dát rostlinky dál od sebe, nebo je rovnou zasadit každou zvlášť. Ale ty stonečky jsou milimetr silné a křehké, mám strach, že pokud bych je rozsazoval, tak je přitom přetrhnu, zatím mne napadá dát jen substrátový váleček do větší nádobky a obsypat dalším substrátem. Nebo je mám zatím nechat v tomhle a jen obsypat substrátem? Co myslíte, nemáte s tím zkušenost? Díky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Harwey Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února ja by som to tam este nechal, skus pozriet tu ci nieco je https://builderhub-sk.techinfus.com/pihta/vidy/korejskaya/ https://www.zahradnictvospomysl.sk/jedla-modra--leuteneggeri/ 1
Campino Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února Ma to asi kvitnut neskôr, ale nádhera Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Navros Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února Před hodinou, Ivan Lelák napsal: Nevím, co nám doma kvete, ale mám dotaz. Na služebce jsem dostal jako pozornost krabičku, netušil jsem co je uvnitř, myslel jsem svíčka, vůně atd. No a byla to sada pro pěstování modré jedle, ani jsem netušil že taková je. V pytlíku 5 semínek, kelímek zasazený do dřevěné krabičky a druhý pytlík se substrátem ve tvaru válečku. Podle návodu jsem nejdřív semínka v pytlíku navlhčil a po několika dnech je zapíchnul do toho substrátu. Po několika dnech se začal klubal stonek s uschlým obalem semínka nahoře. Pak druhý, mezitím první vyrostl asi 5 cm, shodil obal semínka a rozevřel korunku nebo co to je. Nakonec to vypadá na 4 semínka, která se chytla. No a já to chci teď přesadit do trochu většího květináčku a asi dát rostlinky dál od sebe, nebo je rovnou zasadit každou zvlášť. Ale ty stonečky jsou milimetr silné a křehké, mám strach, že pokud bych je rozsazoval, tak je přitom přetrhnu, zatím mne napadá dát jen substrátový váleček do větší nádobky a obsypat dalším substrátem. Nebo je mám zatím nechat v tomhle a jen obsypat substrátem? Co myslíte, nemáte s tím zkušenost? Díky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tohle se Ti nepodaří přesadit, ještě týden, dva bych to nechal takhle a pak to dej do trochu většího květináče s dírkami vespod, trochu obsypat substrátem a nechat je zatím spolu. Pokud bys je chtěl pěstovat všechny, rozsadit bych je zkusil až na jaře, tak za dva měsíce nejdřív, až jim vyroste nějaký rozumnější kořenový systém. Hodně štěstí, takhle vypěstovaný strom je radost
Ivan Lelák Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února před 57 minutami, Harwey napsal: ja by som to tam este nechal, skus pozriet tu ci nieco je https://builderhub-sk.techinfus.com/pihta/vidy/korejskaya/ https://www.zahradnictvospomysl.sk/jedla-modra--leuteneggeri/ Souhlasím a díky za odkazy. před 25 minutami, Navros napsal: Tohle se Ti nepodaří přesadit, ještě týden, dva bych to nechal takhle a pak to dej do trochu většího květináče s dírkami vespod, trochu obsypat substrátem a nechat je zatím spolu. Pokud bys je chtěl pěstovat všechny, rozsadit bych je zkusil až na jaře, tak za dva měsíce nejdřív, až jim vyroste nějaký rozumnější kořenový systém. Hodně štěstí, takhle vypěstovaný strom je radost Díky, myslím si to také, i když netuším, jak poznám chvíli, kdy budou mít "rozumnější" kořenový systém. Navíc tam jsou 4 vedle sebe, snad se ty kořínky nezapletou. No uvidíme.
Harwey Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února nechal by som ich este troska zosilnit, a potom skusil rozobrat...podla AI takto, ale to je skor presadzanie von Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Navros Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února před 5 minutami, Ivan Lelák napsal: Souhlasím a díky za odkazy. Díky, myslím si to také, i když netuším, jak poznám chvíli, kdy budou mít "rozumnější" kořenový systém. Navíc tam jsou 4 vedle sebe, snad se ty kořínky nezapletou. No uvidíme. To nepoznáš jinak, než že jim rozebereš substrát, ve kterém rostou, napsal jsem odhad, kdy by to tak mohlo být. Vlastně jsi nepsal, jak dlouho už je pěstuješ, vypadá to ale tak na 1 měsíc? A za další dva už budou mít kořínky schopné manipulace Kořínky zapletené budou, některé se určitě potrhají, když pak ale budeš dostatečně opatrný, sazeničky to zvládnou. 1
Ivan Lelák Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února před 2 minutami, Navros napsal: To nepoznáš jinak, než že jim rozebereš substrát, ve kterém rostou, napsal jsem odhad, kdy by to tak mohlo být. Vlastně jsi nepsal, jak dlouho už je pěstuješ, vypadá to ale tak na 1 měsíc? A za další dva už budou mít kořínky schopné manipulace Kořínky zapletené budou, některé se určitě potrhají, když pak ale budeš dostatečně opatrný, sazeničky to zvládnou. Jj, mám je asi 3 týdny.
VS Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února Vyber si dobře místo, kam je zasadíš. Taky jsem piplal vánoční stromečky ze semínek a teď mám vedle baráku dvě 12 m jedličky. Na přesazování počkej do léta, ať zesílí.
Jone Odesláno 9. února Nahlásit Odesláno 9. února …jaro je tu! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 2
Navros Odesláno pondělí v 16:30 Nahlásit Odesláno pondělí v 16:30 (upraveno) Takhle se nám tady zase rozjel vánoční kaktus, přestože už je skoro jaro. Hlavně dneska teda Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno pondělí v 16:32 uživatelem Navros
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se