Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

S etou hodinky nechci. Prvni Ch le jsem koupil hlave kvuli pouzitemu kalibru. O technicke hodnoty nejde, ale pozdeji budou mit hodinky s PRIM-kalibry vetsi cenu nez bezna ety. :) Stale nam tu chybi nejaky genialni napad, nejaka story, ktera by byla dobrym duvodem pro Ch le 2.

U Orliku le a Spartaku le by mi eta tak nevadila, ty maji v sobe jiny pribeh a mimo to i slavne vyroci. Ale Ch le 2 by se s etou stala beznou serii.

• Odpovědi 421
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jestli ti watchi rozumín, třeba inspirované událostí, nebo osobností? Kdyby třeba František Šťastný nosil hodinky Prim, tak Sporty nějak s ním související? Nebo události či něco, v čem CZ vyniká.... Jaké hodinky měli Hanzelka & Zikmund? Nebo používali čeští egyptologové v písku Sahary taky Prim? To by mohlo být motto něčeho nového. Nebo jsem to pochopil špatně?

Odesláno

ch.l e by se mela vyrazne odlisit od te prvni, coz je pouzity kalibr a mimostredna vterinovka, obavam se se genialni napad nebude, nejaka story - priblizne stejna jako v prvnim pripade, spis si myslim, ze se zucastni vic lidi nebo spis jini, mozna zajimave by bylo to udelat opravdu vice retro jak naznacil odklizec v prvnim navrhu, dalsi moznost odliseni je oprasit starou diskuzi ke sportum prvni generace...., ale spolu s ostatnimi se obavam, ze je na nejakou druhou vlnu priliz brzo :-) hlavne pro prima

Odesláno

Muj nazor je, ze zaden "pribeh" jako u prvni l.e. proste nevymyslime. Proste ta prvni vznikla spontanne, ta druha je vice mene "vynucena". Muzeme se snait sebevic, ale ten pribeh prvni edic neprebijeme ani se nedostaneme na stejnou uroven. Jedine co se da, je udelat pekne hodinky s kalibrem PRIM, ktery na rozdil od seriovych ETA kalibru ma "vyhodu", ze se uz nevyrabi a opravdu pouzitelnych kalibru ubyva. Takze v tom bude jejich jedinecnost. Pri pouziti bezneho ETA kalibru bude asi jednodussi vykaslat se na L.E. a udelat to jako O.E..

Odesláno

to gandalf: to je právě ono, představ si atmosférický dvanáctiválec o objemu 6 litrů, který je zabudovaný do dokonalého podvozku s krásnou retro karosérií. Tomu kvílení motoru se dnešní přeplňované motory nepřiblíží to mi věř!!!

to Onion: právě že je Eta všude, tak já jí nechci mít nikde. Pak nemáš nic zásadně zajímavého. Pak se Tě opravdu znalý člověk zeptá "a to nemá Prim vlastní kalibry?"

To steel a watch: také mě to s Etou nezajímá, bohužel je to i důvod proč nemám Orlíky. Ze začátku jsem to tolik nevnímal, ale teď chci jen Prim kalibry.

BTW: tohle napsal Chronomag: do ceny 300 000 Kč je to většinou sériová výroba. Existují výjimky, ale velmi zřídkavě v kategorii luxusnějších hodinek. Hodinky v téhle ceně mají standardní (či jemně modifikovaný = přejmenovaný) kalibr ETA nebo tak něco.

V cenách nad 300 000 Kč, ale spíše kolem 500 000 Kč seženete hodinky s vlastním firemní kalibrem a většinou už nějakou komplikací. Malosériová výroba v řádu stovek kusů.

Odesláno
Jestli ti watchi rozumín, třeba inspirované událostí, nebo osobností? Kdyby třeba František Šťastný nosil hodinky Prim, tak Sporty nějak s ním související? Nebo události či něco, v čem CZ vyniká.... Jaké hodinky měli Hanzelka & Zikmund? Nebo používali čeští egyptologové v písku Sahary taky Prim? To by mohlo být motto něčeho nového. Nebo jsem to pochopil špatně?

Treba 50 vyroci vzniku Eltonu je jako duvod pro le v poradku. To ze hodinky nekdo nosil asi neni nejlepsi duvod. Treba Rolex explorer jsou zname jako hodinky prvni uspesne expedice na Mount Everest. Jenom to, ze je nosi nekdo kdo je slavny, nestaci.

Sam nevim, ale urcite jsou lepsi a horsi duvody pro le. U prvni le bylo zakladem prani vetsiho medelu Linea bez datumky a s Prim kalibrem. To se mi jako duvod pro le libi.

Mozna jeste neni ta spravna doba na novou le??

Odesláno

Chlapi, fakt se víc uvolněte, jaký propána donucování, odklízeči, co tě to napadlo? :) Na čem se dají lépe tříbit názory, než když si zkusíme sem tam něco vymyslet? To je přeci mnohem hezčí diskuze, než jenom recenzovat švýcary. Nikam se nehrňme a inspirujme se!

Myslím, že jsme se dohodli, že když společenské, tak 50/52 s mimostřednou vteřinovkou. Do ety nejdu. S etou si můžu koupit jakékoli nádherné hodinky v jakékoli cenové relaci, tady nevidím prostor, leda pro nějakou originální nebo alspoň řídkou modifikaci (viz oris např.), ale do toho asi nepůjde prim, přece jen jsou dneska víc klenotníci, než hodináři.

Když neprim strojek, tak něco jiného, než eta, už jsme to tu taky probírali (lemánie, longines, eterna) a je to velká patálie, sehnat dost stejných pěkných strojků za příznivou cenu.

Příběh jsem nevyčetl ani z té první l.e., není to film, nepotřebujeme ho, naštěstí :) Potřebujeme hodinářský nápady!!! V tom si myslím nerozumíme. Já opravdu kašlu na cokoli, kromě hezký hodinařiny, nejsem ten typ sběratele, co oceňuje, jestli zrovna tyhle hodinky nosil přede mnou nějakej nácek - pionýr letectví, nebo tak - tzv. duch věcí je pověra.

Odesláno
Chlapi, fakt se víc uvolněte, jaký propána donucování, odklízeči, co tě to napadlo? :)

No ja to proste tak citm, ze je tu snaha vymyslet pribeh k L.E. aby se tim to oznaceni L.E. nejak ospravedlnilo. Co jaksi nemuze a nebude fungovat.

Potřebujeme hodinářský nápady!!! V tom si myslím nerozumíme. Já opravdu kašlu na cokoli, kromě hezký hodinařiny, nejsem ten typ sběratele, co oceňuje, jestli zrovna tyhle hodinky nosil přede mnou nějakej nácek - pionýr letectví, nebo tak - tzv. duch věcí je pověra.

Hodinarske napady jsou ti bohuzel platne jako mrtvemu zimnik, protoze jsi svazany standartnimi strojky (jedno jestli eta nebo PRIM). V pripade PRIM strojku jsi svazany jeste vic nez u ety, protoze komplikace, na kterych se muzes designove vyradit je velmi omezen mnozstvi. V pripade ETA strojku mas zase problem s dosazitelnosti jinych nez beznych strojku s datumem a casem.

Takze na cem se da pracovat je "jen" desig ciferniku/pouzdra a tim koncis. Sice to neni malo, ale podle mne se neda hovorit o hodinarskych napadech jako takovych, ale spis o designu. A jak je videt, zatim tu neni jednotnost ani v zakladni predstave, jaky strojke pouzit;) Pulka je pro ETA pulka pro PRIM. Pak je tu skupina Sport a skupina Spolecenske. Dokud se nedohodneme na techto dvou vecech, nema asi cenu poustet se do niceho dalsiho. Takze zkusme pouzit stare zname hlasovani (vzdy zkopirujte posledni tabulku do kazdeho prispeku, ktery odted udelate)...

---

Pouzity strojek:

ETA [0]

PRIM [1]

Styl hodinek:

Spolecenske [1]

Sportovni [0]

---

Odesláno

Pouzity strojek:

ETA [0]

PRIM [2]

Styl hodinek:

Spolecenske [2]

Sportovni [0]

Odesláno

já byl zřejmě špatně pochopen: Jsem proti strojku ETA!!! Zásadně bych tam chtěl strojek Prim!!! jen je otázkou jaký...

ETA (0)

Prim (3)

Společenské (3)

Sportovní (o)

Odesláno

zajimave by bylo vytvorit nove pouzdro a ne se snazit vejit do nabidky primu, to je ale asi pro nas velke sousto, ne ? i kdyz takove obdelnikove, ale ta velikost tech hodinek by byla s kalibrem prim asi moc velika.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...