Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 70
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Když už, chtělo by to vytvarovat bílej flek jinak, jestli je to možný, zkusim to večer doma, tady v kanclu nemám ten svůj obrázek v MicroStationu a nechce se mi nad tím laborovat takhle z hlavy a myšlenkama jsem teď jinde.

Odesláno

orole. orole ;o)

od novu k novu je v tomto případě trajektorie té obroučky a s časem nemusí souviset

ale jak dlouho to zabere za podmínky, že bude hodinový stroj trvale udržován ve standardním chodu.

Jestli obroučka oběhne od novu k novu a hodinová ručka oběhne 59x dokola, tak by to mohlo sedět.

Pominu to, že tyto hodinky se s mým vkusem nepotkávají a chybí mi na nich daydate -

v jaké fázi je Měsíc je pro mne totiž daleko méně důležité,

než v které fázi měsíčního cyklu se nachází má choť ;o)

Odesláno (upraveno)

To je pravda, NATO jsou hodináři krátcí.

Ani ten měsíček se nedá nastavit moc přesně (za zaplatitelné peníze)

Je to jako s krejčovským metrem. Do dílny k ničemu, ale pro ten účel vyhoví hrubší měřítko a mně 29,5 dne za jedno meziúplňčí

přijde jako dobré přiblížení.

(Kromě toho - hlavně se mi líbí to samotné provedení měsíčního tělesa, takový Schaumburg má krásné kousky.

klidně by to nemuselo být přesně, ba ani přibližně. Bylo by to zobrazení hypotetického Luně podobného tělesa  obíhajícího kolem mateřské planety s vázanou rotací.

Pozorovatel se nachází na povrchu téže.

A co takhle hodinky s dokonale zobrazenými měsíčními fázemi a s komplikací "zatmění měsíce" ;oD

Upraveno uživatelem Datel
Odesláno (upraveno)

Ta ručka s obručí bude mít 2x rychlejší převod než má disk klasickýho zobrazení měsíční fáze (tam jsou měsíčky dva), takže je tam dokonce prostor pro zpřesnění onoho "zlomku".

To že nejsou žádný hodinky s menstruační komplikací je zklamání. Já si dost sliboval od dámskejch hodinek Period od firmy Prokop a Brož... bohužel zůstalo jen u názvu :)

Hoši, funkce Perpetual Moonphase s realistickým zobrazením měsíce a se všema zatměníma, to je sféra TOP HH :)

Upraveno uživatelem martar
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Hezky, díky. Lange pecka, a ty Chopard jsem vůbec neznal, ty jsou super. Chopard je tu dost màlo frekventovanej a přitom v řadě LUC má hromadu fantastickejch kousků.

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...