Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Protože se tady pohybují lidé z nejrůznějších oborů a mnohdy mají vztah k "vintage" artefaktům, chtěl bych se zeptat, zda někdo neví o nějaké starožitné pracovně (alespoň knihovně a psacím stolu).

Mělo by to být všechno ořechové dřevo, ve stylu pseudorenesance, tj. bohatá řezba a lví tlapy, torzované sloupky vítány. Zejména tu knihovnu bych potřeboval co největší a nejvyšší.

Obracím se sem kvůli tomu, že mi nevyšla koupě a teď mám rozbordelenou část bytu, ze které jsem vystěhoval a už odvezl původní nábytek.

Odesláno (upraveno)

Doporučuji navštívit http://www.antik-bazar.cz na Libeňském ostrově. Zrovna dnes jsem tam prohlížel krásné psací stoly a knihovny. Asi před čtvrt rokem jsem si tam koupil nádherný psací stůl, tmavý dub, dvířka kořnice, nohy-koule, třicátá léta, 10 T Kč.

Upraveno uživatelem Andreas
Odesláno
Doporučuji navštívit http://www.antik-bazar.cz na Libeňském ostrově. Zrovna dnes jsem tam prohlížel krásné psací stoly a knihovny. Asi před čtvrt rokem jsem si tam koupil nádherný psací stůl, tmavý dub, dvířka kořnice, nohy-koule, třicátá léta, 10 T Kč.

Andreasi díky, v pondělí se tam podívám. Jinak s tím psacím stolem za takovou cenu jsi měl fakt kliku. Třeba na www.antikprag.cz chtějí za pracovnu (knihovnu, psací stůl, křesílko, lampu, celodřevěný lustr a kulatý stůl) 1.200.000,- Kč.

Odesláno

No pánové to není fér.Co mi to děláte.Nestačí,že jsem pře nějakým časem objevil Chronomag,teď ještě tohle.

Zrovna chci s manželkou zásadně změnit nábytek a pořád váháme mezi japonským stylem a modernou.A teď taková inspirace.

No alespoň za nábytek nebudu poslouchat řeči typu "na co máš ty dvacáté hodinky"?

Odesláno
No pánové to není fér.Co mi to děláte.Nestačí,že jsem pře nějakým časem objevil Chronomag,teď ještě tohle.

Zrovna chci s manželkou zásadně změnit nábytek a pořád váháme mezi japonským stylem a modernou.A teď taková inspirace.

No alespoň za nábytek nebudu poslouchat řeči typu "na co máš ty dvacáté hodinky"?

"Vintage " nabytek ma na rozdil od moderniho dusi. Mame takto reseny obyvaci pokoj a je to parada. Jedina nevyhoda je v zakomponovani elektroniky, konkretne plazma tam mezi to trochu nepasuje.

Odesláno
...... Jedina nevyhoda je v zakomponovani elektroniky, konkretne plazma tam mezi to trochu nepasuje.

Naprosto správná a věcná připomínka. Právě řeším, co s tím a asi se rozhodnu pro projektor, který bude převážnou dobu umně skryt v zakoutích ponuře pseudorenesanční pracovny.

Navíc nejsem vášnivý TV divák, takže zvažuji její sledování v takových těch brýlích, ani nevím, jak se to jmenuje, myslím, že to u nás prodává Conrad (firma).

Jinak každá ženská má svůj sen o bílé ložnici a já jsem jej té své zbortil a bude spát v biedermeieru...

Odesláno
Pěkné, ale bude to zřejmě replika. To je u nábytku něco jako fake u hodinek...

Hm, nevím... Pokud není replika vydávána za historický kousek, je z autentických materiálů (žádná dřevotříska, plasty, dýhy apod.) a pokud možno je postavena originálními či srovnatelnými technologiemi (tj. žádné moderní kování, spojovací materiál atd.), nevidím na tom nic špatného.

Mimochodem, když už jsme u nábytku, neví někdo o lepidle, kterým by se dala slepit zlomená mramorová deska? Máme na jednom kousku v kuchyni ulomený roh a rád bych tam nechal originální desku...

Odesláno
Hm, nevím... Pokud není replika vydávána za historický kousek, je z autentických materiálů (žádná dřevotříska, plasty, dýhy apod.) a pokud možno je postavena originálními či srovnatelnými technologiemi (tj. žádné moderní kování, spojovací materiál atd.), nevidím na tom nic špatného.

Mimochodem, když už jsme u nábytku, neví někdo o lepidle, kterým by se dala slepit zlomená mramorová deska? Máme na jednom kousku v kuchyni ulomený roh a rád bych tam nechal originální desku...

Navštívil bych firmu Loctite ( ne drogerii), myslím, že by poradili.

Odesláno

Dvousložkovým lepidlem-tmelem např. od firmy Akemi http://www.akemi.cz/products.htm

Odesláno

Ahoj, měl jsem u mramorového těžítka uvolněný ten knoflík nahoře a než bych experimentoval, odnesl jsem to na Olšany do kamenictví, kde dělají náhrobky. Opravili během minuty zdarma nějakým tmelem. Není nad to se obrátit na odborníky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...