Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

tak už nám kvete vilín

image.thumb.jpeg.b0c6f44c140a7ebc39882b5fae01facb.jpeg

A trocha té nedělní práce, zeď má tak 10*1,8m, nějaký starý větve, brutálně sem ostříhal břečťan co k nám leze od sousedů a další zimní úklid zahrady, byl sem rozbitej jak cikánský hračkyimage.thumb.jpeg.3512270ed5cc3747a0519978530a5420.jpeg

• Dát hlas 1
Odesláno

Tak se omlouvám za mystifikaci a děkuji @Karlos za upozornění, je to:

Růžová kalina´. Viburnum bodnantense "Dawn"

• po měsících...
Odesláno

Byl jsem k tomu skepticky, ale ukazalo se, ze 

“Swissinno SuperCat Past na hryzce” (vic explicitni reklamu davat nechci) 

slutecne funguje, a to i na dalsi hromadkotvorny zivocichy. 

Docela uleva, zatim prvni ulovek, jeste nas ceka aspon jeden a dale jeste nejaky ten hryzec.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Zahradničení nemám rád hlavně kvůli hrabání se v hlíně, pletí a tak. Na druhou stranu mne chytlo proto, že je prima, když se rostlinkám na zahradě daří a zahrada hezky vypadá. Což není tak úplně můj případ, protože mám spoustu jiných prací a zálib a moje zahrada nikdy dokonalá nebude. Ale i tak mám radost, jak ji dáváme na jaře do pořádku. Letos zatím proběhlo stříhání živých plotů, keřů a stromů, zasadili jsme pár nových stromků, převážně ovocných i když těm se u nás nějak nedaří nebo to neumím, už 4 se nechytly. Udělali jsme další bednové zvýšené záhony, "relaxační" a obytnou část trávníku u domu už Monča pravidelně seká akusekačkou, navíc ho dosela, pohnojila a je to sakra znát, já se na zbytek louky chystám s traktůrkem v nejbližší době. Tihle pomocníci jsou skvělí - sekání 1500 m2 je s traktorem skoro až zábava ale mne dost fascinují hlavně akuvěci - akusekačka je naprosto dokonalá a fakt toho zvládne tolik jako benzínová. Akuvyžínač také nadělá hodně práce, jednoruční aku řetězová pila s lištou něco přes 20 cm dokáže až neuvěřitelné věci a když člověk stojí na stromě jako orangutan, jednou rukou se drží větve a druhou se natahuje po fakt tlusté větvi, kterou chce ufiknout, je práce s ní snadná, komfortní a když tu megavětev vidím padat po pár sekundách k zemi, připadám si jako bych měl superschopnost. A podobný pocit mám z těchhle akunůžek, které jsem koupil nedávno. Vrbová větev 3-4 cm silná, je pro ně hračka, je až hrozivé, jak snadno a bez zpomalení čelisti projedou dřevem. U tvrdšího dřeva se takhle tlustá větev šmikne třeba na 2x. A stejně jako u té pilky, když lezu po stromě a natahuju se ke vzdálené větvi, je to s nimi snadné, komfortní a zavánějící superschopnostmi. Vřele doporučuju.   

Aku nůžky Rivall.jpg

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...