Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Využití - 40km po dálnici 10x v měsíci + ostatní pojížďky

Požadavky - bezpečné, spolehlivé, malá spotřeba, do kufru by se měli vejít 2 30kg psi, dobrá ovladatelnost

Cena - buď levné nové kolem 200K, nebo lehce jeté do 100K

Zmiňte prosím značky a modely, které znáte z vlastní zkušenosti, nebo z blízkého okolí.

Dík

Odesláno

pokud bude jezdit po dálnici, tak bych se vyhnul malému autu, já ženě koupil na dálniční provoz mondeo s automatem, kolem 250t vybereš bez problémů

Odesláno

2ks 30Kg pes, to asi nebude malé auto. :)

Pro ježdění po dálnici doporučuju tank.

Hlavně nadoporučuji nové auto v ceně 200k.

Pro psí dopravní prostředek by to chtělo klimatizaci.

Jakožto uchyl doporučuji jetou Astru G kombi, v plné palbě s motorem 1,7dti - docela stabilní auto, super spotřeba, použitelný kufr, do 200k lze sehnat.

Odesláno
  B.F.G. napsal:
2ks 30Kg pes, to asi nebude malé auto. :)

Pro ježdění po dálnici doporučuju tank.

Hlavně nadoporučuji nové auto v ceně 200k.

Pro psí dopravní prostředek by to chtělo klimatizaci.

Jakožto uchyl doporučuji jetou Astru G kombi, v plné palbě s motorem 1,7dti - docela stabilní auto, super spotřeba, použitelný kufr, do 200k lze sehnat.

Astra v kombiku je v uzsim vyberu .... mam s Opelem dobrou zkusenost, perfektne sedne do ruky a je dobre ovladatelny, za prijatelne prachy.

Klima nechci... plna palba taky neni podminkou, mam rad svihadla, jsem praktik .... nechci cpat zbytecny prachy do pripadnych oprav elektriky na jetym voze....

Jinak ale s temy psama .... do 5dv Corsy se vesli v poho, to same facko .... samozrejme kombik je kombik

Odesláno

Manželce jsem pořídil Opel astru g dotaženou ze švajcu 1,6 benzín, denně s ní dojíždí 40 km do práce, jinak taxikaří dvěma dětem po městě. Je s ní spokojená jako blecha. Docela důležitý - z astry pěkně vidí, i když je malé postavy (164 cm). A za tu klimu bych se určitě přimlouval. Ne až tak kvůli psům, ale kvůli paní. Ty holky přeci jen vizáž prožívají trošku víc než my a představa, že lezou do vypečeného auta a vypadnou z něj potom a nejsou tak úplně "pink" je pro ně hóóódně frustrující. Vem si, jaký byly poslední roky občas pařáky někdy už května.

Jo a lehce jeté do 100 000 :) Co na něm ušetříš, narveš do něj později dvojnásobně (osobní zkušenost z minulého 2. auta v rodině), na auto nižší střední třídy lehce ojeté si radši připrav 150-200 kCZK

Odesláno (upraveno)
  Roman I. napsal:
Manželce jsem pořídil Opel astru g dotaženou ze švajcu 1,6 benzín, denně s ní dojíždí 40 km do práce, jinak taxikaří dvěma dětem po městě. Je s ní spokojená jako blecha. Docela důležitý - z astry pěkně vidí, i když je malé postavy (164 cm). A za tu klimu bych se určitě přimlouval. Ne až tak kvůli psům, ale kvůli paní. Ty holky přeci jen vizáž prožívají trošku víc než my a představa, že lezou do vypečeného auta a vypadnou z něj potom a nejsou tak úplně "pink" je pro ně hóóódně frustrující. Vem si, jaký byly poslední roky občas pařáky někdy už května.

Jo a lehce jeté do 100 000 :) Co na něm ušetříš, narveš do něj později dvojnásobně (osobní zkušenost z minulého 2. auta v rodině), na auto nižší střední třídy lehce ojeté si radši připrav 150-200 kCZK

Děkuji :-)

Zrovna projíždím crashtesty všech u nás běžných značek a modelů, docela zajímavě zpracované na www.auto.cz

EDIT: Zmiňuješ Opel Astra G, který to je? http://opel.auto.cz/

Upraveno uživatelem budo
Odesláno

Mazda 6 kombi, BMW 5-er E34 Touring, MB W124 T, Peugeot 306/406 kombi, Opel Astra, popr. neco mensiho, resp. vetsi hatchback. Ja ted shanim neco podobneho pro pritelkyni, aby se naucila jezdit ve vlastnim a nemela strach o moje auto. Vybiram prave v podobnych rozmerech. Typicky E34 koupis do 100K uplne v pohode a kdyz bude v dobrym stavu (treba z bmw klubu), tak to bude jezdit dalsich 3-5 let bez problemu. Nehlede k tomu, ze nahradni dily jsou na tyhle starsi auta uz za hubicku :).

Odesláno (upraveno)

Auto jsem manželce kupoval loni. Nejvíc ji zajímala barva. Potom jestli to má posilovač. Po týdnu prohlásila, že klima je fajn. To, že to má ABS, několi aibagů, a taková maličkost, jaký to má motor, jí vůbec nezajímalo. ps. Je to 3/4 roku a od té doby je jak vyměněná. :sleeping_03anim:

Tím jsem chtěl říct, že jí asi bude úplně jedno, co jí koupíš.

Upraveno uživatelem Honza49
Odesláno
  filo-boxer napsal:
Doporucuju Ford Focus Combi IGEN-2Gen. Velikost akorat, velky kufr, spotreba na dalnici + mesto (motor 1,6l, 100 koniku) necelych7 litru. Spolehlivy vuz. :thumbsup_anim:

I o nem premyslim .... libi se mi jak hlavne crashtesty, tak i spotreba .... maly velky auto ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...