Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Pokud vim, tak Professional II v oceli, je nejlevnejsi tah od Breitling, cenu mam urcite spravne. Pokud se Ti baba nedivala na tah treba k Navitimer, ten fakt stoji nekde kolem 900 ecek.

To je pravda, piloty nebo na Bentley jsou dardy! Ale jestli se bavili o Prof II, tak musela být asi mimo, když mu udala tuto cenu.

Upraveno uživatelem Pekos
  • Odpovědi 176
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
To je pravda, piloty nebo na Bentley jsou dardy! Ale jestli se bavili o Prof II, tak musela být asi mimo, když mu udala tuto cenu.

Spis si myslim, ze se sekla, jestli mela ceny v eurech, koukala do stejneho ceniku jako ja. Je jich tam cela posledni strana.

Odesláno

Bavili jsme se o Prof. II. Když jsem se zhrozil, tak mi řekla: "To víte, to je Breiting, co jste si myslel?" Ale uvěřil jsem jí to, protože mi nabízela kroko řemen za taky nějakou dardu (tady bych kecal kolik to bylo přesněji, ale snad něco okolo 8 - nechytat prosím za slovo), tak jsem usoudil, že je to prostě tak drahé a že na to nemám peníze.

Odesláno
Bavili jsme se o Prof. II. Když jsem se zhrozil, tak mi řekla: "To víte, to je Breiting, co jste si myslel?" Ale uvěřil jsem jí to, protože mi nabízela kroko řemen za taky nějakou dardu (tady bych kecal kolik to bylo přesněji, ale snad něco okolo 8 - nechytat prosím za slovo), tak jsem usoudil, že je to prostě tak drahé a že na to nemám peníze.

S krokodýlem za osmičku měla nejspíš pravdu. Na Br. Bentley stojí kolem 12ti, ptal jsem se Simona, jestli mi ho zhotoví podle předlohy a slíbil, že ano. Výsledek potom zveřejním. Jo a cena by měla být čtvrtinová. 12 nedám, to je budu radši nosit v kapse, nebo na krku :crying_anim02:

Odesláno
S krokodýlem za osmičku měla nejspíš pravdu. Na Br. Bentley stojí kolem 12ti, ptal jsem se Simona, jestli mi ho zhotoví podle předlohy a slíbil, že ano. Výsledek potom zveřejním. Jo a cena by měla být čtvrtinová. 12 nedám, to je budu radši nosit v kapse, nebo na krku :crying_anim02:

No, ona to byla možná 10-ka, radši jsem trochu podstřelil. Ale fakt si to přesně nepamatuju. Máš recht, než dát 10 litrů za koženej řemen, to radši do kapsy nebo na NATO strap - i když Br. Ben by na NATO strapu vypadaly ... zvláštně. SuperOceany by na něj šly.

Odesláno
No, ona to byla možná 10-ka, radši jsem trochu podstřelil. Ale fakt si to přesně nepamatuju. Máš recht, než dát 10 litrů za koženej řemen, to radši do kapsy nebo na NATO strap - i když Br. Ben by na NATO strapu vypadaly ... zvláštně. SuperOceany by na něj šly.

Kdybych neměl jinou možnost, tak bych to dát musel, ale Simon dělá pěkný věci a věřím, že to zvládne. Mně se krokodýl líbí, ale jsou i levnější varianty kůže.

Odesláno

Prosil bych Pekose nebo nějakého další znalce Breitlingu osvětlit co stojí takové hříšné peníze na kusu oceli jež se nazývá ocelový tah na Breitling jako příklad uvedu Pilot .

b-pilot601.jpg

Odesláno
Vítej v klubu podobně postižených ...myslím, že jsi na to přišel. Jedny na lítání B1/Airwolf/Emergency ( holt dva koníčky minimálně dvoje hodinky ), a pak třeba letecké B-uhren, samozřejmě mechanické. Oboje jsou letecké, ale každé úplně jiné. A nebo troje? Časem.... :thumbsup_anim:

Tak díky, že jste mi rozsekali původní vizi :thumbsup_anim:

Ale je dobře, že sem ten dotaz sem hodil, sice už v tom nemám tak jasno, ale mám víc

úhlů pohledu na věc. No, bude to asi ještě velký vnitřní boj. Jak se rozhodnout :)

Na lítání by se mi asi nejvíc líbili ty B1 nebo Airwolf. Myslím, že neudělají ostudu ani v práci, ne? :)

A jako druhé případně ty BlackBirdy. Ty se mi líbí fakt hodně :) Nebo jinou značku? Nemám zatím tak široký přehled :)

Možná nějaké letecké od Omegy?

A pak ještě rozhodnutí, který dřív :suicide_anim:

Odesláno (upraveno)

Ale je dobře, že sem ten dotaz sem hodil, sice už v tom nemám tak jasno, ale mám víc

úhlů pohledu na věc. No, bude to asi ještě velký vnitřní boj. Jak se rozhodnout :)

Na lítání by se mi asi nejvíc líbili ty B1 nebo Airwolf. Myslím, že neudělají ostudu ani v práci, ne? :)

A jako druhé případně ty BlackBirdy. Ty se mi líbí fakt hodně :) Nebo jinou značku? Nemám zatím tak široký přehled :)

Copak becka, ale tydle http://www.chronomag.cz/clanek/2008-03-25/...pro-piloty.html

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/c...ID_Group=100000

Upraveno uživatelem utrejch
Odesláno (upraveno)

Rozhodně bych před breilema dal přednost glycinům, fortisům, nebo MVS longinům- tyhle hodinky pro mě představují letectví. S breitlingy mám spojenou jen reklamu s pilotem. Snad ty quarzky se dají použít bez sebezešměšnění. Zdají se mi ale do kokpitu pekelně drahý pro někoho kdo chce lítat a ne být viděn létající..... Volil bych laciný casio.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)
Prosil bych Pekose nebo nějakého další znalce Breitlingu osvětlit co stojí takové hříšné peníze na kusu oceli jež se nazývá ocelový tah na Breitling jako příklad uvedu Pilot .

Nejsem znalec Breitlingu ale nevím, vo co ti de... :) Tak asi je to železo+výroba+značka+ochota někoho to zaplatit, cos myslel jinýho? :D :D :D

Upraveno uživatelem New Milis
Odesláno

Souhlasim s cigim, ze B jsou mozna desne cool, ale opravdovy letecky hodinky jsou neco trosku jinyho.

Resp. ano, B je i verejnosti vnimana jako znacka leteckych hodinek, ale z minimalne 75% je to tvoreno marketingem - reklamy + sponzoring letani jako sportu. Ale napr. pro me je B. na prvnim miste znacka s rozumnyma potapecskyma hodinkama - at uz SuperOcean Steelfish, Colt nebo Heritage, to jsou IMHO jedny z nej potapek. Ale letecke... nevim nevim. Jinde za stejne penize (nebo i za mensi) dostanes vic:

Napr. Lemania / Longines MVS jsou Letecke Hodinky s velkym L i H, navic maji tu obrovskou vyhodu, ze jejich cena dlohodobe klesat rozhodne nebude, naopak... To jsou hodinky, kde za mene penez dostanes konkretni hodinky, ktere mel opravdicky pilot, s historickou hodnotou. U Glycine neco podobneho - hodinky od znacky, ktera delala a snad i dela opravdu letecke hodinky pro ty, co litaj o zivot - proste Story a legendu, ktera neni umele vytvorena :)

Odesláno (upraveno)
Souhlasim s cigim, ze B jsou mozna desne cool, ale opravdovy letecky hodinky jsou neco trosku jinyho.

Resp. ano, B je i verejnosti vnimana jako znacka leteckych hodinek, ale z minimalne 75% je to tvoreno marketingem - reklamy + sponzoring letani jako sportu. Ale napr. pro me je B. na prvnim miste znacka s rozumnyma potapecskyma hodinkama - at uz SuperOcean Steelfish, Colt nebo Heritage, to jsou IMHO jedny z nej potapek. Ale letecke... nevim nevim. Jinde za stejne penize (nebo i za mensi) dostanes vic:

Napr. Lemania / Longines MVS jsou Letecke Hodinky s velkym L i H, navic maji tu obrovskou vyhodu, ze jejich cena dlohodobe klesat rozhodne nebude, naopak... To jsou hodinky, kde za mene penez dostanes konkretni hodinky, ktere mel opravdicky pilot, s historickou hodnotou. U Glycine neco podobneho - hodinky od znacky, ktera delala a snad i dela opravdu letecke hodinky pro ty, co litaj o zivot - proste Story a legendu, ktera neni umele vytvorena :)

No, tak nějak vím jak jsou B vnímány na Chronomagu (drahé a moc snobské), ale taky vím jak jsou vnímány mezi piloty na celém světe. Teď obzvláště myslím řadu Emergency/B1/Airwolf/Aerospace...(a samozřejmě i Navitimer).. už podle toho, kolik bojových letek na celém světě si je objednalo a nechalo si na ciferník vytisknout svoji SQ, lze usuzovat co si o nich myslí sami piloti. Dost dobře si nedovedu představit současné piloty ( o bojových a dopravních ani nemluvě ), jak si řídí čas na 70 let starém strojku s přesností plusmínus minuta, bez superluminovy, bez možnosti odpočtu času, bez chronografu, UTC, a bez dalších dnes už běžných vymožeností....samozřejmě je spousta jiných značek, které vyrábějí letecké hodinky jako třeba IWC, Longines, Askania, Hanhart, Sinn, Bell&Ross, Junkers, Glycine, Tutima, Orfina, Fortis, Schauer, Revue Thommen, Prim a mnoho dalšíš...ale Breitling je ať se to někomu líbí nebo ne, ikona s velkým I. A jejich modely se na nebi objevují rozhodně nejčastěji. Pro přesnost uvádím, že Breitling je v mnoha věcech průkopníkem na poli leteckých hodinek, ale jestli něco rozhodně není, tak uměle vytvořená legenda....

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno
No, tak nějak vím jak jsou B vnímány na Chronomagu (drahé a moc snobské), ale taky vím jak jsou vnímány mezi piloty na celém světe. Teď obzvláště myslím řadu Emergency/B1/Airwolf/Aerospace...(a samozřejmě i Navitimer).. už podle toho, kolik bojových letek na celém světě si je objednalo a nechalo si na ciferník vytisknout svoji SQ, lze usuzovat co si o nich myslí sami piloti. Dost dobře si nedovedu představit současné piloty ( o bojových a dopravních ani nemluvě ), jak si řídí čas na 70 let starém strojku s přesností plusmínus minuta, bez superluminovy, bez možnosti odpočtu času, bez chronografu, UTC, a bez dalších dnes už běžných vymožeností....samozřejmě je spousta jiných značek, které vyrábějí letecké hodinky jako třeba IWC, Longines, Askania, Hanhart, Sinn, Bell&Ross, Junkers, Glycine, Tutima, Orfina, Fortis, Schauer, Revue Thommen, Prim a mnoho dalšíš...ale Breitling je ať se to někomu líbí nebo ne ikona. A jejich modely se na nebi objevují rozhodně nejčastěji. Pro přesnost uvádím, že Breitling je v mnoha věcech průkopníkem na poli leteckých hodinek, a jestli něco není, tak rozhodně uměle vytvořená legenda....

OK, to jsem netusil. Piloty neznam, akorat vim, ze cesky vrtulnikari maji Prim :)

Takhle B vnimam ja, je ale dost mozny, ze blbe - resp. podle toho, co pises, je to dost pravdepodobny :D

Ale to neznamena, ze B nemam rad - jejich potapky ano :)

Odesláno

Dřív ty, které víc potřebuješ, nebo ty, na které máš. ( takže rovnou oboje? ) Ten Piper je skvělý. Nelítá s ním mimo jiné Ondra S. ?

Odesláno
OK, to jsem netusil. Piloty neznam, akorat vim, ze cesky vrtulnikari maji Prim :)

Takhle B vnimam ja, je ale dost mozny, ze blbe - resp. podle toho, co pises, je to dost pravdepodobny :D

Ale to neznamena, ze B nemam rad - jejich potapky ano :)

V pohodě, každý vnímá značky jinak. Já bych si zase nekoupil Askanii, třeba...Jinak pořád mám pro Tebe cash, až se potkáme za orange NATO. Nezapoměl jsem. Asi abych vyrazil na nějaký sraz, kde budeš :-)

Odesláno (upraveno)

Souhlasím se Cyberem, že ty quartzový řady breitling jsou opravdu hezounký pro někoho, kdo se cejtí jako pilot a má na ně. Jejich funkci si jako nepilot netroufám posoudit, ale vypadaj dobře, nezprofanovaně, stejně dobře jako ty quartzový kosmonautický od omegy. Nejhezčí mi vycházej žlutý emergency, abych šel s kůží na trh. U mě se béčka vyřídily těma b for b, cockpit lady a podobnejma kouskama. Jinak takový vintage navitimer, nebo i sinn (ty hlavně proto, že mají 24 na 6 - to mi přijde nějak logický) či OW - ty bych si nechal líbit!

Ale stejně, tahat na lítání drahý hoďky - vracíš se po....., špinavej, zpocenej, poblitej, frajer i vohořelej, prostě zalítal si naplno......... casio nebo suunto uměj to samý, ne? :)

Jinak ty mechaniky pro neletecký užití bych opravdu volil airmany, nebo MVS kousek - kliďánko pořádně zhuntovanej - dávají mi daleko víc poezie, než breitling.

Upraveno uživatelem cigi
Návštěvník YPO
Odesláno

TO: no-one: trošku si přihřeji polífčičku a dám odkaz na Fortis katalog - Fortis asi nemá takové "jméno" jako Breitling,ale co se týká chronografu x kalibr Valjoux 7750, tak jsou na tom obě firmy úplně stejně s přesností i odchylkou - při svých pokusech - nákup x prodej jsem se o tom mohl přesvědčit na vlastní kůži :)

..... jo a je to za poloviční peníze ;)

Odesláno
Souhlasím se Cyberem, že ty quartzový řady breitling jsou opravdu hezounký pro někoho, kdo se cejtí jako pilot a má na ně. Jejich funkci si jako nepilot netroufám posoudit, ale vypadaj dobře, nezprofanovaně, stejně dobře jako ty quartzový kosmonautický od omegy. Nejhezčí mi vycházej žlutý emergency, abych šel s kůží na trh. U mě se béčka vyřídily těma b for b, cockpit lady a podobnejma kouskama. Jinak takový vintage navitimer, nebo i sinn (ty hlavně proto, že mají 24 na 6 - to mi přijde nějak logický) či OW - ty bych si nechal líbit!

Ale stejně, tahat na lítání drahý hoďky - vracíš se po....., špinavej, zpocenej, poblitej, frajer i vohořelej, prostě zalítal si naplno......... casio nebo suunto uměj to samý, ne? :)

Jinak ty mechaniky pro neletecký užití bych opravdu volil airmany, nebo MVS kousek - kliďánko pořádně zhuntovanej - dávají mi daleko víc poezie, než breitling.

Breitlingy drahý hodinky na lítání ??? Lítání samo je drahý!! Hodinky za 50- 70k do letadla jsou něco jako Casia za 3k, když jezdíš na kole. Jen základní kurs na PPL je kolem 180.000 - 250.000,- Kč podle toho na čem lítáš, a jak Ti to jde. U lehkoletadel jsi s kursem o třeba o půlku níž a možná i o víc, ale pořád to je pakatel proti provozu, pojištění, vzdělávání, literatuře, členství v klubech, asociacích, povinném ročním náletu, a to nemluvě o ceně letadla, povinných inspekcích, hangárování, pokud letadlo i vlastníš...ty Breitlingy jsou položkou fakt nejmenší, a hlavně kromě výměny baterie ( pokud Ti při tom hodinky nepoškodí, jako mě ), už Tě dál nic nestojí, a slouží i když nejsi v oblacích. ( u VFR vlastně do oblaků stejně nesmíš :-).. )

Odesláno
TO: no-one: trošku si přihřeji polífčičku a dám odkaz na Fortis katalog - Fortis asi nemá takové "jméno" jako Breitling,ale co se týká chronografu x kalibr Valjoux 7750, tak jsou na tom obě firmy úplně stejně s přesností i odchylkou - při svých pokusech - nákup x prodej jsem se o tom mohl přesvědčit na vlastní kůži :)

..... jo a je to za poloviční peníze ;)

Fortis hezký, ale ukaž mi u nich model, který toho umí tolik co B1/Airwolf ???

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...