Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

K obrázku 3 Pilot - Kalibr 3133, zajímavá luneta se světovými stranami... (Jen nevím, jestli je otočná...) Zajímavá cena

Luneta je pevná

Gehäuse:

Edelstahl poliert, geriffelte Lünette (fest), Bandanstoßbreite 20 mm, Mineralglas, Stahlboden, Ø: 39 mm, Höhe: 16 mm, 5 ATM (Herstellerangabe, ohne Gewähr).

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Hezký den všem vespolek...

Byl jsem na cestách, takže jsem nestíhal sledovat, jak se to tu vyvíjí... Díky všem za info, připomínky, postřehy.

Dnes jsem zase chvíli brouzdal po NETu... A vybíral a vybíral... Nakonec jsem se asi ustálil na hodinkách AVIATOR II. Líbí se mi asi nejvíc a asi nejvíc splňují mé požadavky.

1.

post-3211-1209397523.jpg

2.

post-3211-1209397586.jpg

Otázka jiná je objednání. Tyto hodinky jsem našel ve dvou verzích, různých edicích myslím. (už jsem to tu psal) Ta podle mne starší (2) se mi líbí asi trochu víc - a to díky jiné vteřinové ručičce chronografu. Jiný rozdíl jsem tam nenašel. Jen jsem přemýšlel, jestli díky své šířce nebude clonit v "parkovací poloze" 12-tku...

Našel jsem je prodávat na dvou webech, v Rusku a v USA. Máte prosím někdo zkušenosti s těmito weby?

http://www.smirs.com/product_info.php?products_id=1

http://poljot-times.com/russian-watches/pr...6526fc180ca6a49

Otázkou je, co po případné objednávce dojde. Protože na webu smirs.com jsem si později všiml, že na jednom obrázku je vteřinová ručka chronografu právě jiná. Tak nevím...

Ta verze s červenou - tenkou vteřinovou ručičkou chronografu je zatím bežně dosupnější, byla by asi jistota u Juliana Kampmanna... Cena je také dobře akceptovatelná... A po zkušenostech s jeho přístupem - asi bude rozhodnuto...

http://www.poljot24.de/en/pd-59464268.htm?...mp;categoryId=2

• po 2 týdnech...
Odesláno

Po dnešku mám troje ruské hodinky, nevydržel jsem - před dvěma týdny jsem koupil Šturmanskije co je fotka na začátku této diskuse, tj. vydané ke 40.výročí letu Gagarina. Zajímavé je, že to jsou hodinky, které se původnímu originálu nepodobají, nicméně v roce 2004 si je vybral kosmonaut Šargin a letěl s nimi v Sojuzu TMA5 k mezinárodní vesmírné stanici.

Dnes jsem koupil dvoje - kosmické Strely, co s nimi letěl Komarov, Gubarev a prý s nimi do volného prostoru vystoupil Leonov. Ty jsou celkem věrnou replikou těch původních letecko-kosmických co se dělaly 20 let a letěly do kosmu asi i víckrát, zajímavé je, že mají průměr 38mm, jsou tedy dost malé. V obchodě mne to překvapilo, ale vzhledem k jejich historii jsem je koupil, navíc mají strojek 3133, který jsem chtěl, a průhledné dýnko. Nádherný kousek.

No a třetí, zase s jiným strojkem 2614, jsou ty nejjednodušší klasické pilotky Aviator, připomínají letecké klasické, třeba Lemanie co mám po tátovi, proto mne zaujaly. 12 výrazných číslic co svítí jako .

Tak se mi to začíná hromadit... Je to droga...

post-3283-1210169625.jpg

post-3283-1210169635.jpg

post-3283-1210169643.jpg

Odesláno

Dobrý den všem vespolek...

Tak... a AVIATORY II jsou doma!!! :rolleyes:

Nakonec jsem se tedy odhodlal a objednal u p. Kampmanna...

Jednání s ním, jak už bylo tady na fóru několikrát zmiňované, bylo naprosto super. Nejdříve jsem chtěl objednat starší verzi se širší velkou ručičkou chorografu. Pan Kampmann je nemá, odepsal však, že se je pokusí sehnat. Nicméně podotkl, nebo spíš upozornil, že právě šířka této ručičky může mást s ručičkou minutovou... Což jsem mu nakonec dal za pravdu... B)

Takže koncem minulého týdne objednávka mailem. Vzhledem k tomu, že se v Německu také slaví 1. května a nepracuje se, hodinky odeslal "až" v pondělí. A dnes mi došly. Napsal mi, že mi je seřídil, když jsem je vybalil hodinky běžely - včetně stopek. Tzn. minimálně 48 dhodin, spíš však déle.

Podotýkám, že až spolu s hodinkami mi poslal kontaktní informace k platbě. Nakonec jsem se rozhodl pro platbu přes paypal a obratem zaplatil... )))

Takže mé (první ???) ^_^ svosty jsou AVIATOR II, se safirovým sklem, kalibr Poljot Valjoux 31682, tmavý kožený řemínek.. a " с русскими буквами... " s. čísla 338/999 ;)

Tady jsou fotografie...

post-3211-1210173906.jpg

post-3211-1210173930.jpg

post-3211-1210174024.jpg

Dík všem za podnětné rady a názory...

Odesláno

Kruci chlapi, nemůžete si psát třeba o jídle?? Tohle je hrozná masáž! Dostávám chutě! Můžu se zeptat na kolik vyšly (včetně zaslání)?

p. Kampmann to zaslal bez platby předem? Jestli ano, tak je to super! Mám totiž obavy z platby dopředu, asi jsem zbytečně nedůvěřivý.

Odesláno

To Pete: Ahoj. včetně zaslání (služba DPD = 10,,- ?) vyšly hodinky na 300,- ?. Vyplývá to ze stránek www.poljot24.de

A opravdu mi hodinky zaslal bez platby předem. Je to asi dáno předešlými zkušenostmi se zákazníky tohoto fóra... A asi by bylo dobré pana Kampmanna nezklamat !!!

A je to fakt něco jako droga!!!

Odesláno

Dík za info i odkaz. A jsem v průšvihu! Proč nemůže mít v nabídce třeba jen dvoje hodinky. Takhle se mi jich líbí několik :o)

S tím zasláním je dobrej a líbí se mi to! Určitě neuvažuji o nějakém "klamání" pana Kampmanna, nemám to rád. A je pravda, že jsem na tomto fóru koupil už troje hodinky a to dvoje na dobírku a jednou mi B.F.G. poslal hodinky, ještě než měl prašule na účtu, takže mohu jen říct, že dojem z osazenstva se kterým jsem tu přišel do styku je na 1 s *. Prostě slovo dělá chlapa a tak by to mělo být. Mám kamaráda a ten se motal chvilku kolem diamantů a říkal že obchody se v této "branži" dělají podáním ruky. Beze smlouvy prostě si plácnou a platí to. Takže ještě jednou díky a gratuluji ke krásným hodinkám a ať ti dělají radost:o)

Odesláno

Jo to máš pravdu, mně už se líbí další... Mimochodem, neví někdo, k čemu je a jak se používá telemetrická stupnice na bílých kosmicko-leteckých Strelách na fotce o něco výše? Je to ten vnitřní kroužek, kde je po obvodu stupnice v km, celkem kolem dokola 20 km. Už jsem pocopil tachometrickou stupnici, ale tuhle ne, děkuji za informaci.

Odesláno
Dobrý den všem vespolek...

Takže mé (první ???) ^_^ svosty jsou AVIATOR II, se safirovým sklem, kalibr Poljot Valjoux 31682, tmavý kožený řemínek.. a " с русскими буквами... " s. čísla 338/999 ;)

Dík všem za podnětné rady a názory...

Ale prd, máš tam 31681! Jen sundej dýnko a uvidíš. Jsem na tom stejně. Ale je to jedno, rozdíl mezi 31681 a 31682 stejně nikdo nezná :smile_anim:

Odesláno

Strojek 31682 má navíc sluníčko/měsíček.

4 Ivan Lelák - telemetrická stupnice slouží k k určení vzdálenosti např. dělostřelecké palby /bouřky/ od místa měření. Zableskne se, spustíš chronograf, dolehne k tobě zahřmění - stopneš a odečteš vzdálenost na tele-stupnici.

Odesláno

A já si myslel že to může mít něco společného s rychlostí zvuku, protože když je kolem dokola 20 km, tak za minutu je to rychlost 1200km/h což bylo nápadně blízko rychlosti zvuku. Akorát jsem myslel, že je to letecká záležitost tak jsem myslel že když poletím rychlostí 1200km/h, tak bych mohl odečítat ulétlou vzdálenost - ale éra už mají na tyhle rychlosti machmetr no a tam se rychlost mění s výškou a navíc by to nedávalo úplně smysl právě pro tu jedinou rychlost. Na to dělostřelectvo to ale celkem funguje. Díky moc!!

Odesláno

Ahojte... ))

To 31682: Jo, asi budeš mít pravdu, nedohaduji se... ;) Psal jsem to z toho, jak byly hodinky inzerované u prodejce a také podle papírů, co mi došly k hodinkám... Dovniř jsem se raději nedíval.

Jinak hodinky šlapou, prozatím dělají celkem stabilně +10 s za den. Mám je pořád na ruce - i v noci. Tak uvidíme, jestli to ještě nějak "sedne".

Hezký den...

Odesláno
Ale prd, máš tam 31681! Jen sundej dýnko a uvidíš. Jsem na tom stejně. Ale je to jedno, rozdíl mezi 31681 a 31682 stejně nikdo nezná :smile_anim:

32000 !!!

Odesláno
Ahojte... ))

To 31682: Jo, asi budeš mít pravdu, nedohaduji se... ;) Psal jsem to z toho, jak byly hodinky inzerované u prodejce a také podle papírů, co mi došly k hodinkám... Dovniř jsem se raději nedíval.

Jinak hodinky šlapou, prozatím dělají celkem stabilně +10 s za den. Mám je pořád na ruce - i v noci. Tak uvidíme, jestli to ještě nějak "sedne".

Hezký den...

Jasně že mám pravdu, mám totiž stejné hodinky. To bylo překvapení když jsem tam dal průhledné dýnko :eek: Ale šlapou perfektně a nemusíš se bát v nich hrábnout na práci. Vydrží fakt všechno.Tedy skoro, ale až tak daleko jsem zatím nezašel :D

Odesláno

Další přírůstek... Vypadaj skvěle letecky, když na ně kouknu, vidím Tornádo německé Luftwaffe... Dokonalý!!

post-3283-1210846230.jpg

Odesláno

Strojek 31681, 25 kamenů, průměr pouzdra 42mm, nerez, vodotěsné do 100 metrů, safírové sklo, 24-hod. aplikace, stopky, datum, svítí jako prase, limitovaná série 300 ks (ten můj je 243). Na fotce nevyniknou, ale jsou úžasný. Jen mají hnusný pásek, ale už jsem tam volal a po jeho zaslání vymění bezplatně za masivní kožený s bílým prošíváním. Na korunce logo Aviator, na tlačítkách nápisy "Start", "Stop", "Zero", na pásku zespodu nápis "Aviator" a samozřejmě na sponě. Více na www.tophodinky.cz.

Mám už čtvery (viz.výše), kromě těchto jsou úžasný i Poljot Strela co byly mockrát v kosmu. Jsou malinký (38mm) ale nádherný šperk, zase v omezené sérii a s průhledným spodkem..

Odesláno

Hlavně nejezděte do Prahy, za prvé skoupíte na co mám ještě zálusk, strávíte tam několik hodin a budete utrácet...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...