Návštěvník Kamil Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Tak to já "trojkou" rozhodně neopovrhuju, myslím že má v dnešní době rozhodně větší váhu než "1" (hodiny jsou na všem možném) Musím přiznat, že vůči trojce nejsem až tak úplně imunní Také se ale snažím u některých hodinek o pětku (mnou navrhovanou) off topic: v TV je retrospektiva Spiritual kvintetu a zrovna zpívá nebožtík Zich Elvisovu "In the Ghetto", tu písničku jsem miloval.
dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Honem taky musím uvést svou vlajku do původní "pirátské" podoby... A ještě pochodovou píseň k tomu vylepit...a je to !
Návštěvník Kamil Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 To dehyd: Co to máš v podpisu? Je to citát z něčeho? Kam pochoduješ vesmírem? Skoro jako by to bylo z Duny...
dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 ...Musím přiznat, že vůči trojce nejsem až tak úplně imunní Také se ale snažím u některých hodinek o pětku (mnou navrhovanou) off topic: v TV je retrospektiva ... zpívá nebožtík Zich Elvisovu "In the Ghetto"... Pětku jsem už nestihl zařadit - je to solidní pointa, ale já běžný, až trochu lepší modely moc nepovažuju za bůhví jakou investici. Pochybuju, že by se to dalo prodat za víc než koupil, ba ani za stejně... To by muselo jít jedině asi o nějaký raritní kousky... off topic: Zicha už jsem nestihl...
dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Kamil a dehyd: nechte brazila, jenom napsal svůj názor. Nic víc, nic míň. tak za prvé: je to brasil a ne brazil a za druhé: kdyby jenom napsal svůj názor, je to v pořádku - ale okamžitě napadat a urážet druhé kvůli právě jinému názoru - moc silná káva Přesně tak, to byla hrůůůůůza...
dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 To dehyd: Co to máš v podpisu? Je to citát z něčeho? Kam pochoduješ vesmírem? Skoro jako by to bylo z Duny... To je teď můj bojový pochodový rým... je to citát jedný mý dlouho oblíbený kultovní kapely...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Pětku jsem už nestihl zařadit - je to solidní pointa, ale já běžný, až trochu lepší modely moc nepovažuju za bůhví jakou investici. Pochybuju, že by se to dalo prodat za víc než koupil, ba ani za stejně... To by muselo jít jedině o nějaký raritní kousky... Ba ne, třeba moje první Seika v průměrném stavu se teď prodávají za víc, než stály před 20-ti lety: A se Samurai to bude stejný, řekl bych. Zvlášť v titanu a když je téměř nenosím, budou skoro NOS A co Chronomag l.e.?
dehyd Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Ba ne, třeba moje první Seika v průměrném stavu se teď prodávají za víc, než stály před 20-ti lety... No, něco na tom asi může být, ale v tomto případě to bude spíše inflací, než realným zhodnocením, ne ?
Návštěvník Kamil Odesláno 16. května 2006 Nahlásit Odesláno 16. května 2006 Nevím, nevím. Nový Seika automaty koupíš za třetinu těch vintage oranžových.
Honza49 Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Nevšimli jste si, že k.karlovi je to úplně u p.....ele co si myslíme o jeho hodinkách? Asi to nebude snob............
Jeremy Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 A nebo žádné Pateky nemá a jen se dobře baví
Glider Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 K tomuto tématu se vyklubala docela zajímavá diskuse. Přidám svůj pohled. Myslím, že zde mluvíme i o vývoji názorů na ten určitý subjekt, v tomto případě hodinky. Mnoho z nás si v minulosti prožilo přechod z Primek na "neuvěřitelně dokonalé" digitálky a považovalo mechanické hodinky za symbol trapného starověku. Když se začaly dělat "digilálky s ručičkama", tak se zdálo, že hodinářský olymp je zde! Nosili jsme ty první digitální příšery pochybných značek, každý měsíc měnili baterky a spolužáci, kteří na to neměli se v koutku krčili s Primkama nebo Poljotama a bojovali s komplexem méněcenosti. Taková byla realita let 70-tých. Myslím, že ještě dnes se většina lidí bude dívat na člověka, který chce investovat desetitisíce (a víc) do hodinek, které jsou těžké, nejdou tak přesně a nemají baterky, jako na blázna a zároveň zcela určitě jako na snoba. Když pominu opravdové snoby, tak mi dnes ivestice do krásných a kvalitních hodinek připadá jako naprosto přirozená a racionální věc. Zčásti je to reakce na totální digitalizaci našeho světa a určitě tím pádem i všeobecného odcizení se tradičním hodnotám. Krásné hodinky totiž považuji za opravdovou a tradiční hodnotu. Určitě víc, než třeba luxusní auto. Bohužel žijeme ve státě, kde každý kdo se trochu vyčleňuje z davu (byť jen kvalitnějšími hodinkami) je předem podezřelý a ihned se hledá způsob jak správně "zdůvodnit" tento fakt a otrávit mu život závistí a nenávistí. Bojím se, že pokud tyto volby dopadnou tak, jak klidně domadnout mohou a na luxusní výrobky bude uvalena progresivní daň, nebudeme už asi podobné věci, k velké radosti "quartzové většiny", na této diskuzi řešit.
dehyd Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Nevšimli jste si, že k.karlovi je to úplně u p.....ele co si myslíme o jeho hodinkách? Asi to nebude snob............ Jóóóó, to by uměl každej, něco tu odstartovat a pak od toho utéct - ŽÁDNÝ TAKOVÝ !!! Nekompromisně požadujeme prezentaci Pateků ! Už od včerejšího večera tu formujeme taktické bojové linie a v případě potřeby to budeme vymáhat vojenskou silou ! JEREMY ! Honem dones ty kuličkový flinty...
dehyd Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 ...Bohužel žijeme ve státě, kde každý kdo se trochu vyčleňuje z davu (byť jen kvalitnějšími hodinkami) je předem podezřelý a ihned se hledá způsob jak správně "zdůvodnit" tento fakt a otrávit mu život závistí a nenávistí. Bojím se, že pokud tyto volby dopadnou tak, jak klidně domadnout mohou a na luxusní výrobky bude uvalena progresivní daň, nebudeme už asi podobné věci, k velké radosti "quartzové většiny", na této diskuzi řešit. Toto vůbec nebylo předmětem diskuze. Primárně se posuzovala logika kombinace dvou výrazněji odlišných kategorií. Co se týče zdanění - kdo chce, může u voleb podpořit dan "rovnou" a nikoli "progresivní na luxusní výrobky" - a pokud by to nevyšlo, nebude to pro naše hobby až taková katastrofa - předpokládám, že drtivá většina členů tohoto fóra nakupuje s výraznou slevou přes internet, anebo v zahraničních kamenných obchodech, jako třeba já. O zdárném vývoji a prosperitě tohoto fóra, jeho členů a našeho hobby nemám proto nejmenší pochybnosti
31682 Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 a za druhé: kdyby jenom napsal svůj názor, je to v pořádku - ale okamžitě napadat a urážet druhé kvůli právě jinému názoru - moc silná káva Jo, takhle máš pravdu. Zapomněl jsem, že po tobě hloupě a zbytečně vyjel.
31682 Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Hle ty samé čestné charaktery na Chronomagu - ani jeden Snob! :)Ano jsme čestní, proto jsme se také hned přiznali. Ostatních 500 členů se vztahuje k bodu 3. Ale nechtějí se přiznat a vychytrale se tváří, že zrovinka toto vlákno přehlédli Teď vážně, já bych s tím co nosím opravdu snoba hrát nemohl
mmako Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Ale joooo, já jsem si všimnul (tak už je to jenom 499 :-) - ostatně obávám se, že tu polemiku vyvolala spíš moje první reakce, než to, co tady napsal "občan Pátek" (ostatně - co kdyby PRIM udělal v rámci recese třeba Václav Čtvrtek L.E. - zcela jasná konkurence PP - my bychom už věděli :-) Abych se vyjádřil k těm bodíkům: 1. mám všude jinde, v autě, na telefonu, teď vpravo dole vedle ikonky s repráčkem a tak :-) - navíc to zas tak přesně nepotřebuju, na televizi nekoukám, na schůzky mě tady cosi upozorňuje, budí mě taky telefon a tak... ale je hezké mít je na ruce a vědět, že je přibližně tolik :-) 2. 80% času trávím v tričku, 10% kalhoty košile, 10% oblek (tj. pro manželku jednoduchý důvod pro minimálně troje hodinky :-) - módní doplněk celkem ne, ale na to, aby to nebylo ja pěst na oko bacha dávám... a hezké taky musí být, že... ale ne "módní" v tom špatném slova smyslu 3. no a tady právě nevím - já jsem většinou buď v tom tričku a jsa celkem hodně mlád mi lidé nevěnují pozornost :-) nebo jsem představen - rozhodně nezačínám tím, že mi nenápadně vyjede z rukávu orloj a pak se přejde na tvrdý business... (i když dochází k zajímavým událostem - třeba když tři partneři v Moskvě sotva zvednou ruku kvůli zlatým cihlám s nápisem Rolex na zápěstí (tam se to holt musí) a mě vyjedou z rukávu Šturmanskije... dojetí v očích bylo vidět :-) případně pozitivní údiv prodavaček ve fabrice Poljot (měl jsem tričko a k němu holt Vostoky - a já vím, je to Německo :-) v téhle oblasti to možná spíš hraju na to, že zatímco je "standardní" mít na pazouře něco, co stojí od sto tisíc víc amá to spoustu hejblátek (a na každém pokud možno malou švýcarskou vlajku , tak já si celkem užívám to, že dnešní progresivní mladí šéfové a podnikatelé už nedokážou přečíst písmenka na některých mých hodinkách... možná speciální forma snobismu? tady to beru tak, že bych si s klidem ty Breitly mohl pořídit... možná i dvoje :-) ale nelíbí se mi - líbí se mi primky, ruské hodinky, B-Uhren (ale mám psychický problém s tím, kolik se jich vyrojilo) a tak - a asi se chci celkem lišit... pravda, žluté timexky si vezmu asi jenom do těch hor, ale zase nemám problém s tím, že by to musely být nějaké hyper automaty - tam pociťuju jinou formu uspokojení, pár týdnů to bez těch koleček a tikání vydržím :-) 4. tak to jednoznačně - nakazil jsem tím i žena děti... dcerka starší (tři rokyú občas dorazí, že si chce poslechnout, jak tikají některé hodinky (ona rozlišuje i velké, menší, hlanaté, ty, jak máš teď nové a tak) a nebo fascinovaně čučí deset minut dýnkem na hýbající se kolečka... včetně "maminko, etď si vedle mě na gauč nesedej, abych tatínkovi neupustila hodinky" :-) taky pociťuju cekem zvláštní formu uspokojení, když ráno vstanu a místo snídaně (tu nějak neprovádím už asi patnáct let) postupně natáhnu všechny poklady a čumím u toho oknem na okolní lesy... abych to shrnul - jsem dnes celkem rozvláčný - 4 jednoznačně, 1 jako příjemný bonus navíc, 2 abych se lišil, 3 bych klidně přiznal, ale něja si myslím, že to nebude ten případ :-)
X-Bob Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Ale joooo, já jsem si všimnul (tak už je to jenom 499 :-) Já to sleduji taky. Tedy 498. Ale jelikož a protože mám na tom, co mi roste z ramena, Prim, tak do toho stejně nemám co mluvit A na sport mám jiné Prim, k obleku do práce zase jiné Prim, brzy bych radši ale lepší Prim , takže jsem něco jako monoteista? Nebo primextremista? Eeee, ačkoliv, asi 15 min jsem tuhle koukal do výlohy na Vostok (nevím, jestli mě žena nenapomenula, abych trochu neslintal :D ). Takže případná hereze? (ale jen na chvilku, soudruzi, čestně, takové ideové zakolísání...)
gandalf Odesláno 17. května 2006 Nahlásit Odesláno 17. května 2006 Pokud se mohu i já vyjádřit, tak pořadí bodů je následující : 4, 4, 4 ...... 1. Tak si mě odfajfkujte :-))).
Návštěvník k.karel Odesláno 20. května 2006 Nahlásit Odesláno 20. května 2006 Koukam, že jsem rozpoutal slušnou diskuzi :-), doporučení sportovních hodinek jsem se sice nedočkal, ale i tak to bylo zajímavé a to i když jsem ani zdaleka nepřečetl všechny příspěvky. Dovolte mi pár poznámek. Člověk by neměl být otrokem značky, luxusu nebo image, stává se tak otrokem a volem. Proč mám hodinky od Patek Pihlipe, můj děda mi odkázal kapesní Omegy z masivního zlata, rád bych svým potomkům jednou odkázal něco podobného, přičemž tím nemyslím materiální hodnotu, která není až tak důležitá, stejně je nikdy neprodám. Líbí se mi jak hodinky samotné jak tradice a styl značky. Myslím, že k obleku patří klasické hodinky. Bohužel se stýkám s lidi, kteří lidi hodnotí podle hodinek, osobně mi to je nepříjemné, ale kdo chce s vlky .... Je toho víc, ale špatně se to popisuje, zkrátka jsem si k obleku pořídil zhruba toto http://www.finestwatches.com/patek-philippe-11364.html Původně jsem chtěl http://www.finestwatches.com/patek-philippe-10496.html, ale to už je přeci jen trochu drahá sranda. Nicméně mé preference u sportovních hodinek jsou zcela jiné zde jde jen a jen o funkčnést a odolnost, to ostatní je dost na nic. Proto se poohližím po digitálkách (jsou přesnější a bezúdržbovější a mají více funkcí). Jinak zkuste si vzit drahé hodinky a vyzazit do hor , myslim někam nad pasmo lesa nebo do Egypta do pouště. Zjistíte, že značka a image je nanic.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se