Přejít na obsah

Proc stezejky vydavaji zvuky?

cody22

Doporučené příspěvky

Resim problem. Hral jsem si s hodinkama ktere mam a ty co maji stezejky klasicke - myslim ty co tvori duta trubicka a na koncich ma dva "vysuvne cepy" vydavaji pri bocnim tlaku na tah ci reminek praskave nebo spis cvakave zvuky. Zarazi me to, ze u starsich obycejnych hodinek co mam doma to nedela zadna a u japonskych a svycarskych hodinek za vice penez tento jev je. Dokaze nekdo poradit ci vysvetlit zda je to normalni, nebo nahoda, nebo opotrebeni? Jen podotykam ze hodinky jsem oboje koupil zde a nebyli nove a ulozeni "cepu" v dirkach na pouzdru hodinek je v poradku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Resim problem. Hral jsem si s hodinkama ktere mam a ty co maji stezejky klasicke - myslim ty co tvori duta trubicka a na koncich ma dva "vysuvne cepy" vydavaji pri bocnim tlaku na tah ci reminek praskave nebo spis cvakave zvuky. Zarazi me to, ze u starsich obycejnych hodinek co mam doma to nedela zadna a u japonskych a svycarskych hodinek za vice penez tento jev je. Dokaze nekdo poradit ci vysvetlit zda je to normalni, nebo nahoda, nebo opotrebeni? Jen podotykam ze hodinky jsem oboje koupil zde a nebyli nove a ulozeni "cepu" v dirkach na pouzdru hodinek je v poradku.

Dej tam nové a uvidíš. Mají je všude, cena od 2,-Kč do 30,-Kč/ks podle destinace.

Odkaz ke komentáři

Dik za radu, budu to muset zkusit. Ale je to bezne a je to nahoda u dvou hodinek? Muze nekdo napsat jestli mel stejny problem? Jinak po tve rade si troufnu jeste doplnujci otazku: U Seiko Monster jsou stezejky jine nez jsem dosud videl. Musi se objednat treba u Kubsona original Seiko nebo mi ve vetsim hodinarstvi kde Seika nevedou muzou prodat stejny typ?

Odkaz ke komentáři

Dik za radu, budu to muset zkusit. Ale je to bezne a je to nahoda u dvou hodinek? Muze nekdo napsat jestli mel stejny problem? Jinak po tve rade si troufnu jeste doplnujci otazku: U Seiko Monster jsou stezejky jine nez jsem dosud videl. Musi se objednat treba u Kubsona original Seiko nebo mi ve vetsim hodinarstvi kde Seika nevedou muzou prodat stejny typ?

Existuje mnoho druhů stěžejek, nejen podle délky, ale i podle průměru, barvy, prohnutí apod.

Cvakavý zvuk vydávají stěžejky, jejichž čepy mají menší průměr než by měly mít a jsou volné v otvoru v pouzdře. U takové stěžejky hrozí, že se z otvoru vysmekne a hodinky spadnou z ruky.

Na potápěčské hodinky Seiko jsou speciální stěžejky s neobvykle velkým průměrem. Můžou je mít i v hodinářství - pokud o tom vědí a někdy si je objednali. Pravděpodobně ale budou dražší než u Kubsona.

Odkaz ke komentáři

Existuje mnoho druhů stěžejek, nejen podle délky, ale i podle průměru, barvy, prohnutí apod.

Cvakavý zvuk vydávají stěžejky, jejichž čepy mají menší průměr než by měly mít a jsou volné v otvoru v pouzdře. U takové stěžejky hrozí, že se z otvoru vysmekne a hodinky spadnou z ruky.

Na potápěčské hodinky Seiko jsou speciální stěžejky s neobvykle velkým průměrem. Můžou je mít i v hodinářství - pokud o tom vědí a někdy si je objednali. Pravděpodobně ale budou dražší než u Kubsona.

Tak jsem to zkusil, nasadil stezejky bez tahu a mas pravdu. Myslel jsem ze cvakani je uvnitr stezejky v nejakem prechodu, ale dela to primo ten cep v "dirce".

Napisu asi primo Kubsonovi, ten poradi a pripadne rovnou doda. Meril jsem to suplerou a moje stezejky u Monsteru maji tyto rozmery:

stezejka - 2,5mm

vysuvny cep - dil ktery se opira o pouzdro - 1,7mm

vysuvny cep - konec ktery je uvnirt pouzdra hodinek - 1,15mm

Abych se vyjadroval spravne, nemaji ty packy ve kterych jsou otvory stezejek svuj vlasti nazev? Zda se mi ze jsem to nekde cetl, jen nevim kde.

Upraveno uživatelem cody22
Odkaz ke komentáři

Tak to ja s nima vcera po rozbaleni balicku z posty vlezl do vany a kochal se nekolik hodin:-) Nastesti vrzani jsem se nedockal. Kdyby me to potkalo, mam doma narychtovanej olej ve spreji na cyklo retezy, moc nelepi a odola vode.

Upraveno uživatelem cody22
Odkaz ke komentáři

... mne stezejky na Samurajoch cvakaju tiez, pred sprchou aj po sprche, pred saunou aj po saune, cvakaju furt rovnako (malo a len v krute v osi natiahnuteho remena :D ) ... presli silovym testom, drzia, tak neriesim ... ale uz mam od Kubsona doma nahradne :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

trochu offtopic, ale zeptám se zde.. Rád bych si měnil řemeny sám a přitom hodinky moc nepoškrábal.. Je k tomu zapotřebí spešl náčiní a zvládne to průměrný nešika, nebo mám radši zajít k hodináři?

Priemerne sikovny vybaveny nozikom s tensou cepelou alebo origo nastrojom na vymenu by to mal zvladnut ... ale zalezi aj od hodiniek, mne na samurajky staci pentelka (mikrotuzka) s kovovym "hrotom", puzdro ma nozky derave durch :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Moje Seiko Samurai s orig. stěžejkami to dělají taky. Konec stěžejky má osazení a otvor v nožce pouzdra má zase "sraženou hranu", a tak v tom ta stěžejka nesedí pevně, ale trochu cestuje a vydává takovýhle zvuky. S kovovým tahem to skoro nedělá, s koženým řemenem hodně. Smířil jsem se s tím, jsou to levný hodinky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...