Přejít na obsah

Vintage seiko

Chumpus

Doporučené příspěvky

Seiko to rádo odflákne i u dražší modelů :) Tyto přeci jen mají přes třicet let, takže se to může projevit i na tom cifru, který byl možná i opravován. Ciferník u bastlu by zářil novotou, kromě toho by se tam nesnažili dát ty referenční údaje, ale na ciferník by pod šestku prdli "MADE IN JAPAN", "JAPAN MADE" nebo něco podobného.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 3,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Za mne určitě r. 1981. A o fake se podle mne nejedná. Jinak to katalogový číslo je právě 7009-3040: stejný model se asi prodával s různými ciferníky: jejich referenční značení by mělo být vpravo od šestky, v tomto případě 465R. Pokud k hodinkám máš citovou vazbu, jedině dobře, protože podle mne Seiko i počátkem osmdesátek dělalo vzhledově povedenější modely, ale to hodnocení je samozřejmě věcí osobního vkusu :D

91 je moje blbost, jen jsem se unáhlil. Souhlasím s rokem 81. V tu chvíli mi nedošlo, že se současně produkovali šestkové i sedmičkové pětky. Jsem popletený z dajvrů.

Ale prostě nevidím důvod, proč by to měl být fake. Ciferník je krásně ostře natištěný a logo Daini je krásně vykreslené. To u AM nebývá tak časté. a u Indie vůbec ne.

Odkaz ke komentáři

Nějaké indexy byly vypadlé a bylo vyměněno sklíčko. Nápis Seiko je rovně. Trochu to zkresluje odraz, protože je na nápisu zřejmě otisk prstu. Chtělo by to vyčistit, ale to teď nebudu řešit. Hodinky stejně zřejmě nosit nebudu, protože na ruce vypadají jako dětské. Potřebuji hodinky podle mého alespoň 42mm a tyto jsou 37mm. Kožený pásek jen tak tak zapnu na poslední dírku. :-(

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Jeden úlovek ze sobotní "Kolbenky"

Náhoda, jako blázen.Tyhle 6117-6420 jsem vždycky chtěl. Z mého pohledu nejhezčí World Timer od Seiko z té doby .

20170402_185957.jpg

20170401_143516-1.jpg

6117_6420.jpg

Krásně řešená GMT ručka

20170401_143526-1.jpg

Luneta je trochu setřelá /letí NOS z Brazílie/ a sklíčko z boku trošku prasklé /letí z UK/, strojek šlape, hacking také, datum překlápí, ale stejně to pojede k Tondovi...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...