Přejít na obsah

Prosim o radu elektroodborniky

alois

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tchán koupil novou TV a chce k ní připojit asi 13 let starý zvukový projektor Yamaha, který se jen hemží vstupy Cinch atp, ale HDMI, které ma take, si nerozumí s TV. Proste přes HDMI to nejde. Chytrak v obchodě poradil kabel Jack-Cinch, takze ze sluchatkoveho konektoru v TV leze signál přes Cinch do projektoru. Mne se to moc nepozdava. Někdo chytrý, kdo se k tomu vyjádří? Děkuji. Alois.

Odesláno

HDMI-ARC je obvykle funkční pouze na HDMI 1 v televizoru. Ale ani tak není jistota, že to TV podporuje. Chce to kouknout do manuálu. Pokud ne, pak ten "chytrák v obchodě" poradil celkem rozumnou věc. Další věc je, jak se v TV přijímá signál. Jestli na vestavěný tuner, pak nic. Pokud ale přes externí set-top-box, třeba z kabelovky nebo SAT, pak by to řešil HDMI splitter zapojený na výstupu takového set-top-boxu.

Odesláno

TV je Philips, HDMI ARC umí, ale neumí to ten projektor. Žádný set top box není, televize je top model letošní. Při spojení kabelem HDMI je projektor němý. Jde mi o to, zda při dlouhodobém používání stavajiciho připojení nemůže dojít k poškození TV. Připojení nyní jack 3.5 ze sluch výstupu televize pres cinch konektory do projektoru. Diky.

Odesláno

Projektor nemá co umět, ten má HDMI vstup a to stačí (leda by byl odpálený). HDMI-ARC je o tom, že v TV je HDMI samozřejmě vstupní, ale zároveň má i audio výstup. Takže problém je spíš v nastavení TV. Sluchátkový výstup a jeho propojení se CINCH není ideální ne proto, že by se něco mohlo poškodit, ale kvůli případnýmu přebuzení, kdy pak bude zvuk chrchlat.

Odesláno

No neviem aky konkretny projektor je toto, ale ja som kedysi kupoval Yamaha projektor rodicom, a ten mal HDMI vstupy aj vystup. Kedze projektor sa zapajal medzi zariadenia (BD, STB, Sat) a TV. Takze TV sa pripajalo do HDMI out a myslim ze na projektore bolo treba nejako nastavit ze ma na tomto vystupe ocakavat zvuk.

Odesláno

https://philips-tvconsumercare.kxondemand.com/Portal/en/Faq/All/2075

vyzera to tak, ze HDMI ARC treba na TV nastavit/aktivovat

podobna diskusia tu

https://community.bose.com/t5/SoundTouch-Archive/Unable-to-connect-Bose-Soundtouch-300-to-Philips-TV/td-p/134394

hecked with Philips TV manual / did some googling and learned that Philips' name for ARC technology is 'Easylink'. So I ensured that Easilink is switched on in the sound settings of the TV

- noticed that after that there is an additional menu appearing that is called "sound system selection", and the options there are 'TV' and 'audio system'.

Choosing 'audio system' switched Soundtouch system on.

Odesláno

tu je to presne popisane. aj s altervativami ako OPT/Cinch

https://www.philips.co.uk/c-f/XC000013426/how-to-connect-the-tv-to-a-sound-system

Press the ?HOME? button and select:
[setup]> [TV settings]> [General settings]> [EasyLink]> [EasyLink]> [On]
Or
[setup]> [TV settings]> [sound]> [Advanced]> [HDMI ARC]> [On]

Select [Autostart Easy Link] or [EasyLink]. The setting ?EasyLink autostart? will cause the TV to switch to external speakers whenever the sound system is enabled.

• po měsících...
Odesláno

Ahojte,

mám dotaz na zdejší elektroodborníky.

V domě mám osvětlení řešeno sádrokartonovými rampami, ve kterých mám řady zářivkových svítidel T5. Protože svítidla postupně odcházejí (nemyslím pochopitelně trubice, ale odchází celá elektronika ve světlech), rozhodl jsem se je postupně nahradit LEDkovými zářivkovými světlyT5 (konkrétně EPISTAR LED trubice 120cm, T5, 18W)

Několik kusů jsem zkusmo objednal, zapojil a .... VRČÍ.... Jsem úplný lajk, není mi jasné, co by v LEDkovém světle mohlo vrčet - čím to je a nemáte prosím někdo zkušenost s nějakým lepším prododuktem, který bych mohl použít?

Díky

• alois uzavřel téma

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...