Daemonultimate Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 Vážení kolegové, zajímal by mě váš názor na Captain V v bicoloru. Ten jsem nikdy neměl a zajímá mě jeho trvanlivost. Hodinky mají plechovou lunetu a nevím jestli se s tím smířím. Strojek je caliber 80, jde trhavěji než klasika, ale jakej je to držák nevím, stejně tak neznam jeho reálnou přesnost, která se jistě kus od kusu liší. Hodinky budou používány jako leštěnky, to u mne znamená, že jim nebude hrozit ani kancldiving natož diving. Léta už na bicolory mám a jejich móda se vrací. Sponu mají posuvnou, což bych zrovna oželel, je to pohodlný? Děkuji za vaše názory.
AndyAaron Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 Mido mi prijde jako dost prehlizena znacka, pritom bych si byl schopny nejake modely vybrat, treba tyhle kapitany. Za sebe bych to zkusil. Zalezi taky na budgetu. Trosku niz treba Certina tusim dela nejake bikolory. Kdybys naopak mohl neco pridat, tak Tudor BB v bikoloru taky nejsou spatne. Jinak ale Mido proc ne.
Daemonultimate Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 (upraveno) Díky Andy, Tudory jsou už o hodně vejš, tyhle mi vycházej do 25. Spíš podvědomě nejsem ten správnej typ pro tyhle hodinky. Můj život víc připomíná příslušníka SAS ve výcviku a na tyhle leštěnky by moc času k užívání nebylo. Takže je přebíjí tool hodinky a Rolex mustr, Davosy Ternos Profesional. Pro mnoho lidí...škoda peněz...ale mně se prostě líběj a jdou ke mně víc než leštěnky. To kopírování Rolexek mi nevadí, naopak, Rolády jako tool hodinky bych si nikdy nemohl dovolit a na těch pár chvilek volna jsou to velký prachy. Upraveno 25. prosince 2018 uživatelem Daemonultimate
villain83 Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 Ja mam Mido moc rad, ale za sebe rikam, ze pokud bicolor, tak plnotucnej, ne jen zlacenou ocel. To je pochopitelne cenove jinde. Vim, ze se technologie posouvaj kupredu, ale nejak neverim tomu, ze by to zlaceni drzelo a nevolestovalo se, nota bene pri nejakym zaseku. Ale treba se pletu a bude to v pohode drzet.
Daemonultimate Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 V 25. 12. 2018 v 9:13, villain83 napsal: Ja mam Mido moc rad, aleMám stejné obavy, jeden vryp a uprostřed jako zlatyho článku tahu září ocel...ani nemusí být vryp, ale stačí otlak od otvírání spony.
villain83 Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 No prave. Technologie dnesniho zlaceni je urcite na mile vzdalena ty v 90.letech, nicmene ta vrstva nebude nikterak silna, takze jak pises, casem to proste videt bude, bylo by asi naivni myslet si, ze to vydrzi naveky. Prave proto bych se tomuhle polotucnymu provedeni osobne radeji vyhnul.
Daemonultimate Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 No a to jsme teprve u zlaceni, co teprve ta hliníkova luneta.
Diablo1st Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 Osobne by som tiež raz chcel Mido vyskúšať. Dal by som ich niekde na úroveň Hamilton či Certina (subjektívne hľadisko). Ale rovnako by som sa vyhol bicoloru, najmä na ťahu. U mňa puzdrá na hodinkách nemajú prakticky žiadne známky nosenia, zato ťah dostáva (v niektorých prípadoch) riadne na frak. Takže u mňa by bicolor na ťahu vydržal fakt len chvíľu.Skôr by som zobral iný model, napr. https://www.jomashop.com/mido-watch-m026-430-11-051-00.htmlAlebo niečo, kde je toho bicoloru na ťahu troška menej, napr. https://www.ashford.com/us/watches/certina/ds-1/ds-1-powermatic-80/C029-407-22-031-00.pid?nid=cpg_cat2950458&so=25
Daemonultimate Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 (upraveno) To hledisko přehodnoť, Mido je podporovanější firma od velkého group, o tom svědčí jejich tool potáky s křemíkovym vláskem a dalšíma vychytávkama jako je stlačovací luneta. Ty jsou za 40. Upraveno 25. prosince 2018 uživatelem Daemonultimate
huz46212 Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 Kromě již zmiňovaný plechový lunety jsou to taky plastový části ve strojku, konkrétně zrovna fotka z MIDO:
Daemonultimate Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 (upraveno) V 25. 12. 2018 v 9:50, huz46212 napsal: Kromě již ...No a z jakýho strojku to je? Fakt ta vychvalovana osmdesatka? Upraveno 25. prosince 2018 uživatelem Daemonultimate
pepyczek Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 V 25. 12. 2018 v 9:52, Daemonultimate napsal: No a z jakýho strojku to je? Fakt ta vychvalovana osmdesatka? To mi nějak nesedí, co jsem četl, tak plastové části v kalibrech s delší rezervou nátahu používá Tissot a Certina, naopak Hamilton a právě Mido ne....
huz46212 Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 Kdesi jsem četl, že si Hamilton nechal ten strojek modifikovat a zbavit plastu, údajně má díky tomu mít o jeden šutr navíc. Tissot, Certina a Mido zůstávají u původní verze.
Daemonultimate Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 Díky za postřehy, Multifort jde mimo můj zájem. Hezký fotky na ruce, vidim že ti nožičky pouzdra skoro přečuhuji. Ja mam v létě ruku 21 a v mrazech splaskne na 19, takže velikost u mne není problem. Ale na to info o strojku čumim.
Diablo1st Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 (upraveno) V 25. 12. 2018 v 9:54, pepyczek napsal: To mi nějak nesedí, co jsem četl, tak plastové části v kalibrech s delší rezervou nátahu používá Tissot a Certina, naopak Hamilton a právě Mido ne.... Ak dobre čítam, tam je to tak ako píšeš. Tissot a Certina používajú ETA C07.111, ktorý má 23 jewels, Mido a Hamilton ETA C07.621, ktorý má 25 jewels. Z tohto predpokladám, že tie 2 kameňe navyše sú na "pallet fork". Malý edit: pri verzii COSC používajú všetci 25 jewels strojky, takže je predpoklad, že u verzie Chronometer je už kovová vidlička. Upraveno 25. prosince 2018 uživatelem Diablo1st
Daemonultimate Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 No, s tim hlinikem na lunetě mám taky problém. Vintage hodinky, jasně tam patří, ale na moderních už by neměl najít misto.
Daemonultimate Odesláno 25. prosince 2018 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 Když už jsme u plastových částí strojku, jak je na tom SW 200?
Diablo1st Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 SW200 by nemala mať nič plastové. Btw. toto je podľa viac o pocite než o reálnom probléme. Nikde som nič nenašiel, že by sa niekomu niečo kazilo na tomto plastovom escapemente. Mám hodinky Certina DS1 s Powermatic80 a jediný badateľný rozdiel oproti ETA 2824-2 je tlmenejší "tikot". Po mesiaci mi odchýlka klesla z cca. 12s/deň na súčasných cca. 6s/deň, ale nenosím ich pravidelne každý deň.Ale vedel som do čoho idem a u mňa prevážila rezerva náťahu nad plastovým escapementom.
huz46212 Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 V 25. 12. 2018 v 10:09, Diablo1st napsal: Ak dobre čítam, tam je to tak ako píšeš. Tissot a Certina používajú ETA C07.111, ktorý má 23 jewels, Mido a Hamilton ETA C07.621, ktorý má 25 jewels. Z tohto predpokladám, že tie 2 kameňe navyše sú na "pallet fork". Malý edit: pri verzii COSC používajú všetci 25 jewels strojky, takže je predpoklad, že u verzie Chronometer je už kovová vidlička.Bylo by to fajn, protože přesně ty MIDO (v titanový verzi) byly mým favoritem. Luneta sice není keramická, ale to bych snad přežil, hlavní je strojek.
AndyAaron Odesláno 25. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2018 Ja myslel, ze to je hlavne o tom bicoloru. To mi prislo jako fajn oziveni. Pokud se bavime o potapkach kolem 20k bez zasadniho omezeni velikosti, tak me posledni dobou zaujaly nove Tissot Seastar. Maji je ve vic barevnych variacich, na tahu i na gume. https://www.helveti.cz/seastar Pokud teda prekousnete ty plastove casti ve strojku...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se