Pavelpu27 Odesláno 28. května 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 Wow! Ten je fakt výbornej. Žádný velký předvádění, co hudba potřebuje, sem tam se trošku pobaví, ale pořád slouží hudbě. Velkej palec nahoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 (upraveno) Joe Morello byl Pan Bubeník... aneb tak to dopadne, když je bubeník nekuřák a kolegům rád dopřeje rauchpauzu... Upraveno 28. května 2019 uživatelem Duke650 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 28. května 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 Tý jo, jazzu vůbec, ale fakt vůbec nerozumím. Většinou nepoznám rozdíl mezi tím, kdy hrajou a kdy teprve ladí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 Komedianti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 (upraveno) Ako laik sa spýtam, akú výhodu má rozdielny úchop paličiek ako to vidím u posledného videa Krupa a Richa? Neviem, či sa ešte dnes používa ten spodný akoby lyžičkový úchop, alebo už je bežnejší úchop akoby zvrchu a rovnaký v oboch rukách. Upraveno 28. května 2019 uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 klasicky je tradicnejsi, ale je to v podstate fuk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 Ono to má historický důvod - pochodujete jako vojenský bubeník někam ke Slavkovu, buben na vás visí, ale s moderním úchopem (jako dvě kladiva) byste skončili před polním soudem, páč byste toho moc nevyloudili. Za modeníma bicíma je to jedno, v současnosti je to trochu podobný, jako když má školený kytarista pravák nástroj na levé noze. Úplně se to myslím zmainstreamovalo cirka od dob toho bubeníka z Beatles. ALE - pokud je na to člověk zvyklý, nějaké výhody to mít může - a třeba Stewart Copeland (The Police, žejo) někde vysvětluje: https://drumcool.com/2012/05/20/asking-stewart-copeland-was-it-odd-to-be-the-most-famous-drummer-using-orthodox-grip/ Copeland má mimochodem vtipný názory na moderní jazzmany, předpokládám s nadsázkou, ledažeby ovšem ne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skeleton Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 Stanton Moore Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 28. května 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 Ono to má historický důvod - pochodujete jako vojenský bubeník někam ke Slavkovu, buben na vás visí, ale s moderním úchopem (jako dvě kladiva) byste skončili před polním soudem, páč byste toho moc nevyloudili. Za modeníma bicíma je to jedno, v současnosti je to trochu podobný, jako když má školený kytarista pravák nástroj na levé noze. Úplně se to myslím zmainstreamovalo cirka od dob toho bubeníka z Beatles. ALE - pokud je na to člověk zvyklý, nějaké výhody to mít může - a třeba Stewart Copeland (The Police, žejo) někde vysvětluje: https://drumcool.com/2012/05/20/asking-stewart-copeland-was-it-odd-to-be-the-most-famous-drummer-using-orthodox-grip/ Copeland má mimochodem vtipný názory na moderní jazzmany, předpokládám s nadsázkou, ledažeby ovšem ne...Ono je to běžnější v Americe, kde mnozí bubeníci už na základce začínají v pochodových orchestrech. Asi tak máš i větší cit pro hraní s rozdílnou dynamikou, ale u nás je to spíš vzácnost. Mně osobně přijde divný jedním zápěstím dělat pohyb nahoru - dolů a druhým rotační. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 Díky moc za ten článok o Capelandovi a objasnenie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 Ja o tom viem prd, ale ešte toľko viem, že úchopov je okrem spomínaného klasického viac druhov. Niektorí bubeníci úchop prehadzujú za jazdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 Jasně, je jich víc (vim ještě o německym a francouzskym), ale mimo specializovaný kontext se s tím asi moc nesetkáš. Určitě bys našel i úplný idiosynkratismy. Kdo třeba bez problémů umí oba je můj oblíbenej Jim White: Matched:https://www.youtube.com/watch?v=Lb5lRExLjbQ Traditional:https://www.youtube.com/watch?v=pjB8Ui1vsgYKdyž se to s tímhle úchopem umí, dá se s tím udělat dobrá show (třeba okolo 1:38). Ale na to, jak držíš paličky, vlastně sere pes - takovej Keith Moon je často měl úplně šíleně (tady třeba nechápu, jak to v pravý ruce udržel): Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 (upraveno) Tradicni grip versus ?rock? grip. Buddy Rich, Vinnie Colaiuta, Weckl a dalsi jedou tradicni, ale jsou schopny prehazovat za jizdy. A jak se clovek presvedcil na stovkach videi a na koncertech, i tradicnim uchopem lze dat hroznou mrdu. Kdysi jsem taky tlouk do skopku, ale je to pryc. Byl jsem rad, ze dam rovny ctyri s akcentama, a nejdal jsem jsem se dostal k half time shuffle s ghostnotes . Mi oblibenci - Vinnie Colaiuta (ex Zappa, jezdi se Stingem a dalsima, v podstate buh), Simon Philips (ex Toto, dalsi buh), Dennis Chambers (magor), Bernard Purdie (Purdie shuffle mega), Jeff Porcaro (Toto pred Simonem), a z tech ?obyc? Eric Singer z KISS nebo Roger Taylor z Queen. Mam rad, kdyz bicaka poznam podle signature zvuku a stylu, coz se u techhle da celkem bez potizi. Ten seznam by byl jeste delsi, clovek na ty uchyly s palickama muze koukat neustale - Bonham, Moon, Gadd, Copeland, Peart, Lang, Rich, Rabb, Grebb, Dee a desitky dalsich. Jedno z nej videi ever: Upraveno 28. května 2019 uživatelem KFL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 A jestli vam to tu muzu jeste zas*at jedim kouskem.. Simon je proste dabel. Nejenze hraje strasny jazz peklo (vetsinu casu po klidnym rozjezdu) ale vypada u toho uplne odpocate. Prechod v 2:34 me bere neustale a jeho solicko s totalne presnou stopkou na prvni nekde kolem 10. minuty me pokazdy dostane do kolem. A k tomu ten jeho otevrenej styl ala levak. To je proste hroznej debil. Pozitivne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 28. května 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 A jestli vam to tu muzu jeste zas*at jedim kouskem.. Simon je proste dabel. Nejenze hraje strasny jazz peklo (vetsinu casu po klidnym rozjezdu) ale vypada u toho uplne odpocate. Prechod v 2:34 me bere neustale a jeho solicko s totalne presnou stopkou na prvni nekde kolem 10. minuty me pokazdy dostane do kolem. A k tomu ten jeho otevrenej styl ala levak. To je proste hroznej debil. Pozitivne.Karle, je to fakt magor, ale přiznám se, že mě víc bere první polovina té skladby. Druhá už je jeho exhibice a to mě tolik nebaví. Asi je to tím, že jsem 1. lama a 2. Jsem vždycky spíš hrál na jiné nástroje a teprve pak na bicí, ale já vyznávám v muzice minimalizmus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2019 Karle, je to fakt magor, ale přiznám se, že mě víc bere první polovina té skladby. Druhá už je jeho exhibice a to mě tolik nebaví. Asi je to tím, že jsem 1. lama a 2. Jsem vždycky spíš hrál na jiné nástroje a teprve pak na bicí, ale já vyznávám v muzice minimalizmus.Ona je to spis exhibice tech dvou kytaristu , Simon je jen doprovazi a tohle je bonustrack na DVD, jen zaber na nej. Muj salek to taky neni, jazz obecne a pidlikani vubec, takze rozumim . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 29. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2019 Slušné vysvetlenie úchopov. Môj tam nespomína, ale časom bude aj to. Ja ho zatiaľ nazývam Vyletujúce paličky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 29. května 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2019 (upraveno) Slušné vysvetlenie úchopov. Môj tam nespomína, ale časom bude aj to. Ja ho zatiaľ nazývam Vyletujúce paličky.Krásný vysvětlení. Můj speciální úchop - "pravá ruka se snaží zachránit situaci, když levá šmátrá po zemi" tam taky nezmiňuje. Upraveno 29. května 2019 uživatelem Pavelpu27 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 29. května 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2019 Já přidám svýho favorita. Tohle je bubeník, který maximálně slouží muzice, kterou hraje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 29. května 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2019 Ještě dlouho sleduju tuhle kočku. Má kanál, kde hraje zajímavý covery, hraje to skvěle a díky několika kamerám se z toho dá slušně učit. Tady vysvětluje, co je na hraní Ringo Starra tak výjimečného: Totéž pak tady: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se