Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo to je jasne, ale mi to proste prijde jako totalne zbytecna a neuzitecna vec. V pripade vojaka, ktery stravi nejakou dobu v jeskyni, krytu, dire a ja nevim kde jeste, kde nema denni svetlo, je tato stupnice naprd. Proto kdyz uz takovou nebo podobnou stupnici, tak jedine funkcni, tedy takovou, ktera je spojena s patricnym GMT strojkem. Pak takova stupnice ma smysl, ale jinak je to sranda pro trotly ;)

• Odpovědi 224
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  odklizec napsal:
Jo to je jasne, ale mi to proste prijde jako totalne zbytecna a neuzitecna vec. V pripade vojaka, ktery stravi nejakou dobu v jeskyni, krytu, dire a ja nevim kde jeste, kde nema denni svetlo, je tato stupnice naprd. Proto kdyz uz takovou nebo podobnou stupnici, tak jedine funkcni, tedy takovou, ktera je spojena s patricnym GMT strojkem. Pak takova stupnice ma smysl, ale jinak je to sranda pro trotly ;)

Tys mě nepochopil.

Ty mluvíš o GMT funkci která by mu ve tmě v doupěti upřesnila, jestli je vlastně "devět" anebo "dvacet jedna".

Já nemyslím rozeznání dne od noci, ale o rozeznání času samotného - příklad:

Voják-dacan dostane informaci, či pokyn ve vojenském standardu, že něco se bude dít ve "twenty-one-hundered-hours", neboli "2100".

Evropanovi je to jasný, protože to používá běžně.

Ale dacan s normálníma (12-ti číselnejma) hodinkama rychle nepozná, kdy to vlastně bude. Tuší sice, že je to asi někdy odpoledne, protože to číslo na hodinkách nemůže najít, ale aby věděl přesně, neustále si to musí od dvanáctky dopočítávat.

Při téhle konfiguraci to však i dacan rozezná poměrně rychle - tvůj závěrečný výrok tedy částečně sedí: je to pro "trotly", ale ne sranda, ale nutnost pro jejich přežití v jinak normálním, našem 24-hodinovém světě. :)

Odesláno
  cigi napsal:
Tak se hlásim jako jeden voják-dacan. už jsem se o to tady pokoušel, já bych tu 13-24 hod. stupnici na sportovních hodinkách ocenil.

Ocenit to může pochopitelně z různých dúvodů i kterýkoli evropan.

Ale nemůžeš se "jen tak" hlásit jakjo "VOJÁK-DACAN" - to je patentovaný termím výhradně pro příslušníky AMERICKÉ NÁMOŘNÍ PĚCHOTY :)

Odesláno

Abychom se malinko posunuli dále, upustil bych od varianty 1. Směřuje k tomu, že by bylo úplně nejlepší vyrobit repliku SportI a z toho bych LE nedělal. Kdo o to má zájem, myslím, že mu to v Eltonu vcelku bez problému vyrobí.

Tím se nám to trošku zredukuje:

Varianta 2 - velké soudkovité pouzdro s nerezovou lunetou.

Varianta 3 - mírně modifikovaný CodenisII se starším kalibrem.

Já jsem stále pro variantu 3. Bude asi levnější, než vývoj nového pouzdra, bude pěkně doplňovat Ch.L.E. a bude asi i jednodušší se shodnout na vzhledu.

Odesláno
  dehyd napsal:
  cigi napsal:
Tak se hlásim jako jeden voják-dacan. už jsem se o to tady pokoušel, já bych tu 13-24 hod. stupnici na sportovních hodinkách ocenil.

Ocenit to může pochopitelně z různých dúvodů i kterýkoli evropan.

Ale nemůžeš se "jen tak" hlásit jakjo "VOJÁK-DACAN" - to je patentovaný termím výhradně pro příslušníky AMERICKÉ NÁMOŘNÍ PĚCHOTY :)

To cigi : Jakýpak" tak se hlásim...", hlášení při příchodu / žádosti a pod se dává jinak! Tak znovu!!! Stujte pořádně, když se mnou mluvíte!!! POZÓÓÓR!...... :D

Odesláno

Proč chcete za každou cenu starý PRIM kalibr? Proč nezkusit nějakou dosud v PRIMkách nepoužitou komplikaci (GMT), byť za cenu, že tam bude ETA? Neměly by to být primárně hodinky na nošení, spíše než na honění si národoveckého ega? ;-)

Odesláno

Zatím bych nezatracoval ani variantu 1 - Sport Igen s kalibrem 68.

Možná bych totiž měl zájem o deset takových kousků z Japonska. Rozhodně bych to ale směřoval na cca 100ks sérii, protože když by se hodinky v Japonsku chytili, udalo by se jich tam ještě několik desítek.

Samozřejmě nevím, jestli je tato informace pro Vás příznivá tak, jako pro mne.:)

Odesláno
  PRIM napsal:
Zatím bych nezatracoval ani variantu 1 - Sport Igen s kalibrem 68.

Možná bych totiž měl zájem o deset takových kousků z Japonska.

Tak a teď už tomu nerozumím vůbec. Nepsal jste tu před nedávnem, že v rámci ochrany hodnoty existujících Sportů I. generace tvrdě kontrolujete pouzdra na ně a jste ochotni je dodat pouze výměnou či alespoň po prokázání vlastnictví originálu? A najednou 100ks série? :-O No nic, třeba na to dojde řeč zítra v Brně.

Odesláno
  cigi napsal:
Jinak nic moc život tady v tomhle vláknu - čekáme na představení codenisu, nebo došly nápady?

Každej pes jiná ves. Na sportovních hodinkách se asi nedohodnem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...