ponorka9 Odesláno 2. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2019 Tak aby to tu žilo, další kousek z baterkové stáje Avií s ESA 9154 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 2. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2019 A ještě přihodím bloňdatou ségru - dvojče. Z toho mám vždycky radost, když se mi povede sehnat od jednoho modelu více provedení.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 2. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2019 A dvojčata spolu:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 2. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2019 Pěkné kousky. Ty modré mě teda berou víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 3. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2019 Pěkné kousky. Ty modré mě teda berou víc.Díky. Jojo, ty modré mají větší charisma, i když na živo jsou ty zlaťáky výrazně zajímavější, než na fotkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 18. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2020 (upraveno) Přihodím do tématu zástupce japonské školy. Citizen Cosmotron / Elecrronic. Citizen uvedl elektro-mechanický modul v roce 1966, jednalo se o kalibr 0801, který běžel na frekvenci 18.000 BPH. Jednalo se o první z řady Citizen COSMOTRON, hodinek "vyšší třídy". Zejména z tohoto důvodu byl kalibr osazen 25 kameny - více než z technické nutnosti jako znak "kvality". V roce 1969 následoval kalibr 0802, který bil na stále stejné frekvenci, byl ale v třídě "certifikovaný chronometr" - v produkci tyto kalibry vydržely do roku 1972.Roku 1969 Citizen uvedl druhou generaci kalibrů 0840 a 0880, kdy u kalibru 0840 byla zvýšena frekvence na 21.600 BPH, následovaný pak roku 1970 kalibrem 0820, který byl při frekvenci 21.600 BPH certifikovaný jako chronometr v souladu se starndardy JCA (Japan Chronometer Association). V roce 1972 byla uvedena třetí generace kalibrů, řada 780X, u níž byla zvýšena frekvence na 36.000 BPH. Specifikem tohoto kalibru je způsob nastavení data. Datum se posouvá stlačením korunky. Pokud jsou hodinky v klasické svislé poloze, nastavuje se číslo dne, pokud se otočí hodinky "hlavou vzhůru, neboli 12h dolů", pak se nastavuje stiskem stejného tlačítka den v týdnu.Modul 7803A je pak doplněn tlačítkem na pozici 8h, kterým se nuluje vteřinová ručička na 12h (obdobně jako u flyback funkce), přidržení tlačítka pak vteřinovou ručku drží na 12h. Pokud je minutová ručka v poloze +- 3 minuty od dvanácté, pak stisknutí tlačítka nuluje mimo vteřinovky také minutovou ručku. Tímto systémem bylo možno snadno hodinky seřizovat např. podle zvukového signálu. Kalibr 7803A byl certifikovaný chronometr. Vrcholným modulem pak byl IC-12, který bil frekvencí 12 za sekundu, tj. 43.200 BPH. Brzy byly ovšem tyto typy hodinek definitivně vytlačeny quartz strojky Představené hodinky pocházejí z 11/1973, jedná se o model 0720-91 osazený právě výše zmíněným kalibrem 7803A. Pouzdro je příjemně tvarováno. V roce 1974 stály hodinky 25.000 JPY, pro srovnání ve stejné době byla cena Seiko 6139 "KAKUME" cca 21.000 JPY, King Seiko pak přišly na 30.000 JPY. Upraveno 18. ledna 2020 uživatelem Snekofon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 18. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2020 Zajímavé Nemáš náhodou foto strojku? Díky Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 18. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2020 Zajímavé Nemáš náhodou foto strojku? Díky JirkaFoto by bylo, ale není toho mnoho k vidění... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 19. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2020 Děkuji . Kdybych to náhodou někdy dělal, abych věděl, na co se mám připravit prostě dynotrony . a plošný spoj, je z druhé strany. Děkuji Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 20. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2020 Ponorka ty mi budes asi najfundovanejsie povedat,co drzi osku korunky v strojceku na ESA 9154.Mam jeden kus,kde vypadava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 20. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2020 Osicka je zafixovana takovym segmentem a sroubkem, ale nejsem doma, nemuzu dat foto. Ale verim, ze by mohl pomoci Jirka9, ktery mi jich uz par rozchodil. Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 21. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2020 Je to na tejto foto vidiet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 21. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2020 Jojo, takhle to vypada. A pokud si pamatuju, tak pastorek je na hridelce napevno. Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 21. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2020 No a u mna ten pastorok ustane v strojceku a oska vypadne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 21. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2020 Tak že chlapi. Pastorek je na hřídeli volně na čtyřhranu, aby mohl vyjíždět ze záběru ručkového soukolí a tím nezastavovat stroj. Za čtyřhranem a pastorkem na hřídeli je zápich. Zezhora je segment, který má jakoby vidličku, která zapadne a drží při dotažení jejích dvou šroubků i hřídel . Celé to funguje ve dvou polohách nic a řízení ruček .Takže, když hřídel vyjíždí, máš tam špatně dotažený segment, nebo je něco opotřebeno. Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 21. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2020 Jirko diky, ja vedel, ze si to uz uplne presne nepamatuju Gombo, omlouvam se castecnou mystifikaci. Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 21. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2020 Chlapci dakujem za rady.Tak som zistil,ze mi z korunkovej osicky chyba ten kusok,kde sa zaistuje.Takze idem zhanat druhu osku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 21. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2020 No jasně fakt bohužel, Máš ulomenou špičku hřídele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 22. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2020 Dnes ?zamachrujem? s dalsim kuskom do zbierky s tymto pohonom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 7. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2020 Nový přírustek do rodiny Avia Swissonic Electronic (ESA 9154). Dorazil v celkem neutěšeném stavu a nefunkční, Jirka se postaral o strojek, já jsem dnes zapracoval na sklíčku no a tady je výsledek. Foto na tahu je původní stav. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se