Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tady clovek prodava evidentne cinske hodinky. Nicmene, na rozdil od ruznych faku si na nic nehraji. Nesnazi se tvarit jako swiss made, kdyz nejsou. A kdyz se na ne podivate s odstupem a nadhledem (bez zaujatosti vuci cinskym hodinkam), musite uznat, ze vubec nevypadaji spatne! Dokonce i strojek vypada k svetu (vsimnete si celomodrych sroubku, ne jako ty ETA "modrene" sroubky se stribrnou drazkou. Kdyby mely trosku tenci okraj a nemely ten rozsypany cinsky caj na ciferniku, docela bych si je dovedl predstavit na ruce..

http://www.rltwatches.co.uk/forums/index.p...topic=14200&hl=

Kam ten svet speje..

Od jednoho cloveka z rlt fora jsem dostl tip na review strojku pouziteho i v techto hodnkach.

http://www.pmwf.com/cgi-bin/ForumArchive/w...mes;read=669400

Odesláno

neviem preco by ta to malo desit..

podla mna je to len a len dobre

konkurencia potlaca cenu nadol a to je len a len dobre

neviem preco by len swiss made mal byt znakom kvality ved primky nie su swiss a su tiez dobre a to ze maju etu je druha vec..

eta dnes vladne na automat a mechan. poli strojcekov ale taky je trh taka je buducnost

raz mozno budeme jazdit na autach len s motormi tdi od WV ktore budu aj v chevrolete, volve mercedesi..

nic zle na tom nevidim ak je to dobre a presne

Odesláno

ca sa tyka tych modrych srobov mam pocit ze su take iste ako na ETe ale su prebehnute neakou modrou fixou potom aby to vyzeralo k svetu..

Odesláno

Automaty Seagull jsem si kdysi koupil ale údajně jsou neopravitelné - před nějakým časem jsem je tady nabízel nějakému hračičkovi na prozkoumání. Já jsem je ani neotvíral.

Odesláno

Zacina pomalu nastavat doba (nebo v blizke budoucnosti nastane) kdy Cinane nebudou pouze kopirovat a na prani zakaznika a stavu jeho ponezenky vyrabet ruzne kvalitni kopie, ale kdy budou sami prinaset inovace. Takze se mame na co tesit.

Odesláno

Jsou fakt parádní (hlavně ten strojek mě uchvátil) ... a vůbec by mi nevadilo kdyby byly lepší než swiss a při tom levnější ... nějak mi pořád přijde nemravné prodávat (kupovat) hodinky v ceně auta až rodinného domu...

• po měsících...
Odesláno

Dneska jsem měl v Č. Budějovicích v ruce čínské primky. Maj tam nejméně tři druhy. Automaty. Pokud jsem mohl posoudit, tak řemeslně to vypadá dobře. Když jsem vyslovil pochybnost o kvalitě strojku, tak mi prodavač-hodinář řekl, že prodávají jen vysokou kvalitu, hodiky sbalil a víc se nebavil. Diskusi nepřipustil. Jinak cena kolem 6.500,- Kč.

Návštěvník Kamil
Odesláno
  gandalf napsal:
Dneska jsem měl v Č. Budějovicích v ruce čínské primky. Maj tam nejméně tři druhy. Automaty. Pokud jsem mohl posoudit, tak řemeslně to vypadá dobře. Když jsem vyslovil pochybnost o kvalitě strojku, tak mi prodavač-hodinář řekl, že prodávají jen vysokou kvalitu, hodiky sbalil a víc se nebavil. Diskusi nepřipustil. Jinak cena kolem 6.500,- Kč.

Kdes je viděl? Nebylo to na rohu České a Hroznové?

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ten už je tam má dlouho a nemůže je prodat. Jeden čas je měl dokonce ve výloze.... s propisovačkou.:lol:

• po měsících...
Odesláno

Že se vracím ke značce Seagull. U nás už byla k dostání okolo roku 88/89. Stála asi 700-800 Kčs a v porovnání se střízlivým vzhledem "východních" hodinek to byla naprostá bomba. "Západní" vzhled a příznivá cena z nich udělali podpultovku.

Odesláno
  jjjj napsal:
taky dobrá zvrhlost :http://www.aukro.cz/item160047786_valentini_diamond_18ct_gold_moc_1740_cca_40tis_.html

Doporučená cena 40.000, na aukru 5.000, luxusní krabička, osobní předání v Brně. To je super kauf :D :D :D .

Odesláno
  vor napsal:
  jjjj napsal:
taky dobrá zvrhlost :http://www.aukro.cz/item160047786_valentini_diamond_18ct_gold_moc_1740_cca_40tis_.html

Doporučená cena 40.000, na aukru 5.000, luxusní krabička, osobní předání v Brně. To je super kauf :D :D :D .

Náhodou už jen kdybys to roztavil a nechal si z toho udělat zuby tak na tom vyděláš! 18k zlato..A vosum diamantů jako bonus!

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

neco z netu o cinskym turbu...

III. Concluding comments and price guide

Today if someone wants a super accurate watch s/he will buy a 99 cent electronic digital watch. It's likely to be ugly but it will tell you the time.

We don't buy mechanical watches because they are accurate. We buy them for all sorts of reasons, maybe as a status symbol, maybe because we like the mechanism and the intricacy of engineering.

Apparently 75% of Swiss Tourbillons are made by one manufacturer while some three or four Chinese manufacturers, PTS Resources, Beijing Watch Co, SeaGull and Innovate dominate the Chinese made tourbillon market. The finest Swiss made tourbillons are streets ahead of Chinese made tourbillons but don't knock the Chinese product, some of them are well made and unlike their Swiss cousins, Chinese tourbillons are affordable, sometimes just 1% or less of the price of a Swiss tourbillon.

Here's a little history of Chinese made tourbillons which I've learnt from Chinese tourbillon manufacturers and by rummaging around in Hong Kong's flea markets: The first Chinese made tourbillons were apparently mantle clocks made in the 1950s. They are glass cased clocks, vaguely reminiscent of Jaeger LeCoultre's Atmos clocks, with a brass framed skeleton jewelled movement, the tourbillon frame was large and made of aluminum.

Beijing Watch Co. and Mr Kiu Tai Yu of Hong Kong's World Wide House both claim the distinction of being the first to make tourbillons in China. Indeed Mr Kiu claims to be the first in Asia.

I know Mr Kiu and for watch enthusiasts visiting Hong Kong, I thoroughly recommend a visit to his little store on the 3rd floor of World Wide House. His tourbillons have won praise from Swiss master craftsmen and prizes at the Basel Fair, the premier international watch fair. Mr Kiu's tourbillons are said to be in the same category as the top Swiss made pieces.

Beijing Watch Co, at this year's Hong Kong watch & Clock Fair (2006) showed a piece the like of which I've never seen before and the purpose of which I cannot fathom, unless it be conspicuous consumption, a double tourbillon, two tourbillons mounted side by side, one at 6 O'Clock and the other at 9 O'Clock. Their tourbillons are finely chased and engraved by hand, often in rose gold. They feature a tourbillon frame in rose gold shaped like a bird with curved wings.

I understand that some of the master craftsmen for at least some Chinese tourbillon manufacturers come from Russia, I don't know whether or not this is true but it opens up some intriguing thoughts.

I have seen some beautifully engineered Chinese made tourbillons using the classic Breuget style frame or cage, these seemed to be finely made and elegant. Many of the components used in Chines made tourbillons come from Switzerland. At least two German companies are selling Chinese made tourbillons under their brand names and I for one will not be surprised if European tourbillon manufacturers do not soon outsource part or all of their ebauche assembly to China.

Personally I love the complexity and engineering genius in a fine mechanical watch. I can't afford a top of the line Swiss tourbillon and even if I could, I would not buy one. But at a few hundred US dollars, a sterling silver cased, saphire crystal lensed Chinese made tourbillon is affordable to many and if you like mechanical wrist watches, I thoroughly reccommend them !

dokonce uz maji svou stranku na wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_tourbillon

Upraveno uživatelem sibirnaya

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...