PinkyCZ Odesláno 21. května 2006 Nahlásit Odesláno 21. května 2006 Aktuálně jsem ve stavu slastného očekávání poštáka, který přiběhne s Poljoty 3B... http://www.poljotwatch.com/page/PW/PROD/Av...r/31681-6775778 v dlouhém rozvažování toho co pořídit mi hodně pomohl právě chronomag server a vaše zkušenosti hojně ventilované v tomto foru.. Objednal jsem si zadní prosklení a jsem zvědavý jak to zvládnou s ohledem na to, že každý kus má mít ražené číslo v sérii.. no uvidíme. Každopádně to bude po mnoha letech mechanický strojek takže jsem dlouhou dobu váhal, jestli jsem ještě schopne vzpomenot si že musím občas natáhnout... no a riskl to. Díval jsem se ale také na automaty, které by tohle dilema myslím eliminovaly... píšou že do nich dávají ETA 7750.. a http://www.poljotwatch.com/page/PW/PROD/Av...or/7750-0655883 http://www.poljotwatch.com/page/PW/PROD/Av...or/7750-0655881 nebo http://www.poljotwatch.com/page/PW/PROD/Av...or/7750-0655884 se mi opravdu mooc líbily. No možná za nějaký čas... ale přesto by mě zajímalo - jak je spolehlivý strojek 7750? - jsou někde v CZ k vidění tyto modely? Bývám pravidelně i ve Vídni, ale tyhle jsem ani u něj neviděl.... Uvidím jak na tom bude ten kousek po obdržení, eventuelně využiju zde kjiž doporučených možností seřízení. Jak jsou na tom s přesností Automaty s tímhle strojkem?? Díky předem za radu, Pinky
RomanP Odesláno 21. května 2006 Nahlásit Odesláno 21. května 2006 PinkyCZ : No 7750 je pojem, já bych se toho kalibru nebál ani v nejmenším, ale na druhou stranu si myslím, že do "ruských hodinek" patří Poljot. I designově mi tam nějak nesedí, ale je to můj názor, nerozmlouvám... Jinak číslo v sérii vs. průhledové dýnko zvládnou tak, že budeš mít číslo na originálním dýnku které bude odmontováno a přibaleno.
PinkyCZ Odesláno 21. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2006 Jo jo, vypadá to že to bude úřesně jak píšeš. Ač jsme to nečekal, tak mi v neděli po obědě přišla odpověd na dotaz ohledně dýnka ve stejném duchu..málem jsme se skácel, do hodiny po mém dotazu.. Už se nemůžu dočkat B-)
safi Odesláno 21. května 2006 Nahlásit Odesláno 21. května 2006 Do ruských hodinek jedině ruský strojek - ale je to subjektivní:-)
Gorbač Odesláno 22. května 2006 Nahlásit Odesláno 22. května 2006 Mám Aviatory 3b asi tři týdny a jsem spolojený, jdou docela slušně a dobře vypadaj.
PinkyCZ Odesláno 28. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2006 Už jsme celej natesenej, tenhle tyden doufam vybalim... objednal jsem s reminkem i tahem tak zas budu mit hracku na par dnu.... Ad ETA... zavadil jsem o tyhle Burany a uz vim na co strkam do prasatka ode dneska :-) Jak se vam libi?? Fakt nakažlivé....
peter34 Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Sú veľmi pekné, asi aj ja začínam plniť prasiatko. Za akú cenu si ich videl?
PinkyCZ Odesláno 29. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2006 No malem jsem se zkacel pri prvni cene 1700 USD... pak jsme je nasel u Rugift za 1500 a nejlevneji je ma jeden manik na Ebay.de za bratru 899 Ojro jenze nemecky moc nevladnu tak nevim jestli bych se prokousal jen pres registraci, natoz pak spravne vyplnil cislo karty :-( Ale prasatko je velke tak ted ho jen naplnit :-D
African Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Super:) Nejsou někde ještě nějaké fotečký, třeba spodní strana?
PinkyCZ Odesláno 29. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Tak spodek jsme nikde nevidel... ale mel by byt defaultne proskleny, 14mm na vysku a vypoukle sklicko... Pekny budik :-D Me hlavne bavi predstava, mit na ruce tyhle orloje s tim v latince vyvedenym BURAN.... ;-)
mmako Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Tenhle kousek stál ve firemní prodejně tuším 32.000 rublů - takže těch 900 tojro je celkem slušná cena... Jinak sklíčko i zadek klasicky volmaxovitě - vypoklé, dýnko průhled.
PinkyCZ Odesláno 29. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Uz jsem se ptal i Herr Kampmann a pry uz ma poptaneho vyrobce... tak uvidime, treba bude hezky konec leta, za tech 900 bych to unesl...asi teda
jirka2 Odesláno 23. června 2006 Nahlásit Odesláno 23. června 2006 Kdybych ukázal tyto hodinky svým studentům, tak je ze mě buran školy. Chci říci, že i kdybych na to měl finančně (jakože učitel na to nemám) tak mi tam stále vadí ten nápis BURAN. Prostě Burany hodinky se mi snad všechny líbí, ale prostě ten nápis......... Je to asi věc názoru, ale jak to cítíte ostatní? Stejně jako já? P.S.Ty hodinky jsou fakt parádní. Jsou krásně nadupané
Blekota Odesláno 23. června 2006 Nahlásit Odesláno 23. června 2006 buran = drsnejsi blizzard je to najhorsia snehova burka - teplota <= -40stupnov a vietor >= 120km/h tolko k vysvetleniu slova buran
RomanP Odesláno 24. června 2006 Nahlásit Odesláno 24. června 2006 Já bych s názvem buran asi i dovedl žít, ale korunka a její aretace a tlačítka mi přijdou jako že mají hodinky i zapalovač :-) Tahle vůně starých času se mi malinko tříská s stylem indexů a ruček. Mě nečapli za srdce, mám radši tvary méně pestré...
mmako Odesláno 24. června 2006 Nahlásit Odesláno 24. června 2006 Ono provedení většiny hodinek Buran je takové typicky ruské.. tedy pardon - moskevské (protože jak mě potvrdila většina mých ruských přátek, Moskva není Rusko). Ilustruje to i vzhled některých podnikatelů s měkčí češtinou, ale nejlepší je prostě se projít Moskvou - přístup k vzhledu většiny věcí se za posledních 100 let moc nezměnil (snad jenom teď už se na strop nových stanic metra nemalují dojičky s řádem hrdinky SSSR - ale mramor zůstal :-). Hodinky tomu odpovídají... Ovšem Volmax je progresivní, takže to tam bouchá latinkou a buch s tím k nám. Troufám si tvrdit, že ve variantě "буран" by dnešní studenti ani nevzdechli... Ovšem i tak mohu tenhle model (po návštěvě firemní prodejny přilepené z bohu na továrně) označit za "exportně -kontervativní", anžto to není zlatá cihla, která nejen jako zapalovač vypadá, ale i pomalu funguje, neopadávají z toho diamanty a neobsahuje to modročervené ikony (tím nemyslím obrázek 32x32 na kterém je odpadkový koš na ciferníku...
PinkyCZ Odesláno 25. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2006 U mě musím říct že to jsou v podstatě jediné které mě z řady Buran zaujaly.. ten zbytek je skutečně až příliš "zdobný" pokud nebudu škodolibý... ale asi to bude tím východním vkusem.. Mmochodem u Kampmana by vyšli něco pře 1200 EUR, takže to asi nechám na návštěvu Moskvy a po obhlénutí v reálu se rozhodne... Na fotografiích (leč není jich mnoho dostupných) vypadají slušně a za tu cenu bych 7751 nesehnal.. Na Tycho od Primu nemám, RLT je dělá za slušný peníz s tímto kalibrem také ale nechytly mě nějak za srdce... a Nivrel je z hlediska čistoty tvarů asi "jednoduchosti" provedení vítěz... ale i tady bych narazil s cenou... tak velký prasátka zatím nemám ;-)
PinkyCZ Odesláno 15. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2006 Tenhle kousek stál ve firemní prodejně tuším 32.000 rublů - takže těch 900 tojro je celkem slušná cena... Jinak sklíčko i zadek klasicky volmaxovitě - vypoklé, dýnko průhled. Tak bohužel jsem musel otřít nad knírem... NAvštívil jsme firemní prodejnu v Moskvě na Marksistiskaja 34, (stanice Proletarskaya), leč už zdaleka nejsou za 32000, ale 39000, navíc je měly jen v té kombinaci bílý ciferník a zlato a to možná frčí v Rusku, mě se ale nelíbily. Jinak musím říct že když jsme porovnal ceny u Juliana a v té firemní prodejně, tak evidentně začínají šroubovat nahoru, neb rozdíl velmi zanedbatelný... Ani ten nadějný prodejce už je nemá za 900, leč přes 1100 EUR což odpovídá téhle nové ceně.. Sakra.... :-(
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se