markon Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Odesláno 28. května 2019 (upraveno) Zdravím všechny a předem se omlouvám za případné duplicitní téma, ale jediné téma, kde bych se mohl zeptat je uzamčené. Potřeboval bych poradit ohledně hodinek, které jsem po letech vyhrabal že šuplíku a málem vyhodil. Chtěl bych je zrenovovat. Podle dostupných informací to nejspíš nebude úplně snadné hlavně kvůli dílům. Měl jsem je u hodináře a ten vyměnil sklíčko, vyčistil a vyrobyl nějakou tyčku, která vrací stopky. Hodinky jsou plně funkční. Moje laická představa o renovaci je: renovace ciferníku, vyleštění pouzdra, pozlacení pouzdra, výměna tlačítek které jsou vyžrané od potu, nahrazení nepůvodních ručiček hodin,minut a korunky za originální. Zde bych požádal o radu zda je to vůbec reálné a jestli by jste mi doporučili někoho konkrétního. Případný odhad ceny bych taky uvítal. Předem děkuji za odpověďi. Upraveno 28. května 2019 uživatelem markon
lucid Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Odesláno 28. května 2019 Nové hodinky z nich neuděláš. Tyto mají hodnotu samy o sobě. Vykašli se na to, nech je být na občasné nošení a pro to denní si kup jiné hodinky.
markon Odesláno 28. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2019 Na nošení hodinky mám. Tyto jsem chtěl dát stavu nových a ponechat potomkům.
Karlos Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Odesláno 28. května 2019 Nové z nich udělat nejde, navíc každý zásah (úprava něčeho, jako pozlacení, přetisk a tak)) zničí originalitu a sníží hodnotu.Jestli chceš potomkům udělat radost, tak na nic nešahej a hodinky někam uschovej, aby si je oni jednou mohli "nalézt". To je to nejlepší, co pro hodinky i potomky jde udělat.
markon Odesláno 28. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2019 Myslel jsem, že renovace by jim dodala ztracený šmrnc. No uvidíme. Za každou cenu to dělat nebudu. A co se originál dílů týče, nevíte o někom kdo by je měl?
Karlos Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Odesláno 28. května 2019 Jsou to tvoje hodinky, udělej s nima co sám uznáš za vhodné.Origiální díly se budou shánět špatně, ale něco se určitě podaří.
markon Odesláno 28. května 2019 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2019 Karlos určitě si nechám poradit. Originál dily-tím mám na mysli jen ty dvě ručičky a tlačítka s korunkou. To předpokládám vymění hodinář bez větších problémů. A přiznám se,že tak trochu doufám, že je seženu od někoho ze zdejšího fora. Hodinář u kterého byly na opravě vyzkoušel všechny možnosi a zkoušel to i přes spolužáky.
bohus76 Odesláno 28. května 2019 Nahlásit Odesláno 28. května 2019 Zkrátka mají patinu a to se cení.Jakmile je přeleštíš,přetiskneš ciferník či přezlatíš,tak hodnota je fuč.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se