Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 225
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

no, takovéhle provedení hodinek se dá po bazarech často slušně koupit i u nás, ačkoliv pro IWC je třeba sáhnout do kapsy pro nějaký ten fufník...

Odesláno

Ja jsem takove jeste mimo ebay nevidel..urcite ne v nerezu? Muj zamer je, ze to ani nemusi byt IWC. Dost casto totiz maji uplne obycejny, nijak vzhledove zajimavy strojek a to mne prilis nelaka. Spis mi jde o provedeni/vzhled strojku pripadne ciferniku. Cifernik se stejne dela novy. Ale existuje hromada kapesnich hodinek s velmi pekne dekorovanym strojkem v nerezu, kde predelavka s pruhlednym dnem by stala za hrich.

Odesláno

Musím přiznat, že přestavby mě velice lákají, asi je to jenom otázka času, kdy podlehnu. Čím déle se zajímám o hodinky , tím více se mi líbí klasika, žádná ETA, ale krásné staré fortelné strojky, ruční nátah. Už jsem zkoušel Prima, ale pro jednoho by byla cena pouzdra( soliter) příliš vysoká. Muselo by nás být víc a shodnout se jako na le.

2 Odklízeč ty co jsi vybral jsou nádherné, tvar ruček ciferník, prostě nádhera. Pokud by se ti ten nápad s Primem líbil, můžeme na samostatném vlákně testnout jaký by byl zájem.

Odesláno

Pánové, jestli je TOHLE vaše představa klasických ........, tak to se shodneme. Ty odklízečovi jsou zhruba to, myslím pod pojmem malířské - trochu barvy a křivý písmena a ručky, psací písmo.

Tohle by se asi do ála linea pouzdra hodilo, s padesátkou (nebo nějakým pořádným kapesním) strojem. Na linee by to chtělo pořádnou velkou korunku, nebo i tu cibulovou.

Přisadil bych něco české neučesanosti a vtipu!!

Odesláno

Ma to jednu chybu. Na tenhle typ a velikost hodinek by se PRIM strojek v zadnem pripade nehodil, protoze je maly a do velkych hodinek proste maly strojek nepatri. A nejvetsi standartne vyrabeny strojek je myslim UNITAS. Pouziti nejakeho starsiho kapesniho strojku by urcite slo, ale pocitam, ze pak by to nemela byt PRIM edice, ale spis nejaky private label. Prim nam to urcite udela, ale myslim ze nebude chtit jit do toho, aby to bylo oznaene jako PRIM. Prece jen je to neco uplne jineho..

Odesláno

Souhlasíms tím, že Prim strojek by se do takových hodinek nehodil, to by mě vůbec nenapadlo. Chce to strojek odpovídající velikosti hodinek, nejlépe z kapesních. Jestli ponesou označení Prim, nebo jiné je mi jedno. Dovedu si představit i ciferník bez označení.

Unitas má průměr asi 37mm což je ideální pro hodinky o průměru 42 - 43 mm. Mě osobně se Unitas až tak nelíbí. Mám několik kapesních hodinek se strojkem průměr 37 a 40 Longines, Omega, Waltham, Hope bros. Pokud bude slušné pouzdro, neváhám je obětovat.

Odesláno

BTW ty černé IWC se prodaly za 22 990,- EURO. Ještě 10 hodin před koncem byly za 3 000 EURO. Tohle přesáhlo nejen mou kasičku na hodinky, ale i mou fantazii.

Odesláno

Vždyť jo odklízeči, takhle se to vyvíjí. Problém bude ale sehnat dost stejných strojků. Proto mám za to, že nakonec zmenšíme pouzdro do lidských rozměrů - myslím, že už linea 40 je kapku naddimenzovaná a dáme tam 50ku. Moderní Unitas je poslední nejposlednější možnost.

Odesláno

Pokud se dohodneme na nejakem rozumnem strojku, kterych je za relativne maly peniz dostunych pomerne dost, nemusel by to byt az takovy problem. Jak jsem na to zatim koukal, tak velmi pekne (i kdyz ne swiss made) jsou stare hamiltony a na ebay se jich prodava dost a dost. Bude to i tim, ze se niklove pouzdra zrejme davaly na valecne ucely a tak zustalo spoustu samotnych strojku ;)

Ostatne si myslim, ze pokud se shodneme na jednom rozmeru pouzdra (co bude nutnost), neni nutne aby byly vsechny strojky uplne stejne. Alespon ne co do tvaru a vyhotoveni. Dulezita bude jen jejich velikostm, co bude asi trochu problem, protoze ne u vsech aukci je uvedena presna velikost a uz vubec ne v lignes jednotkach.

Odesláno

Pokud by začínalo sjednocování názorů, pak doporučuji:

- průměr 42-44

- mimostředná vteřinovka (i na pozici 9)

- výrazné zpracování ruček

- bez datumky

- pouzdro typu Archimede

Odesláno

No pokud se bavime o premene kapesnich hodinek jako jsou vyse zobrazene IWC, tak bude treba pocitat s pouzdrem o velikosti kolem 47mm! Tady jsou pro predstavu nejake ty hamiltony. neni to sice swiss, ale pken, ne? Bohuzel, zatim netusim nic o velikostech. Takze asi nejaky zkusebne koupim a pak uvidime..

df_1.JPG

44_1.JPG

98_1.JPG

Odesláno

Pokud bych měl vybírat průměr, tak bych se taky přikláněl k 42 - 44mm ale přizpůsobím se většině.

Připadá mi, že u kapesních hodinek fungovala také nějaká unifikace.

Hodinky s průměrem 49, 50mm mají strojek asi 40,5 mm

Hodinky 44 - 46mm asi 36,5 mm

Předvedené strojky super, doporučoval bych se podívat po nějakých s velkými ložiskovými kameny to je pak teprve paráda většinou bývají vidět tři navrchu.

Odesláno

ak sa podari dosiahnut zaujimavu cenu, tak by som sa asi tiez pridal, velke puzdro, nestredova sekundovka (na 6) velke puzdro, strojcek ktory cez priehlad je pekny a neponahla sa tak ako ETA

Odesláno

Jo, Jo odklízeči, mechano mi tvrdí, že naprosto perfektní jsou staré kapesní kalibry omega. Ty jsou k sehnání i v Praze v docela pohodlném množství. Je jen třeba dohodnout přesnou specifikaci kalibru a zkusit si jej každý sehnat. Který je nějčastější a nejvhodnější pro naše účely?? Za nějakou dobu je máme, ale jakmile to zveřejníme, stoupnou v ceně, to je jasné.

Kalibrů doxa je taky dost, ale nejsou prý tak dobré.

O těch hamiltonech nemohu nic říct. Ještě jsem je neviděl. Ty na těch fotkách jsou pro mě děsivě pokreslený.

47mm je zatraceně hodně - pouzdro bude muset být subtilní, ne jako ty IWC.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...