Přejít na obsah

e-cigareta ...

Baker

Doporučené příspěvky

Atmoximani Steam Machine VST (variable steam temperature). Tohle by se mi líbilo na fajfce, Spirála na knotu v keramice jako u GG Penelope, jen je tam navic další materiál, polyfill, do kterého se nacucá džus (e-liquid). Cody, Tiktaku, ostatní, znáte to někdo? Váš názor? Zkušenosti?

Znám, ale taky ne bohužel osobně - principielně hodně podoné Penelope, ale zásobování je vatovým kontejnerem, podobně jako u GP Spheroida nebo prvního Bulliho A2. Spheroid je výbornej a Bulli taky - tady vata nepřichází do kontaktu s žhavičem a tak to nebude problém. K tomu umístění spirálky do keramiky, možnost namotat to neodporovým + odporovým drátem a ještě štelování blízkosti otvoru pro nasávání k drip-tipu. Podle těchto parametrů by to mohlo být velmi dobré.

jako nevýhody bych viděl poměrně velkou délku (ono to zas tak dlouhé není, ale tím, že je to úzké, tak to tak vypadá) a taky kapacitu vatového bufferu - odhaduju, že o moc více naž 1.5 ml se tam nedostane. Ale na fajfce by to mylsím vypadlo hodně dobře :)

Ale těžko to soudit jen podle parametrů a principů - už dobře vím, že spousta věcí vypadá super a v reálu tak skvělé nejsou a zase naopak :) :)

Upraveno uživatelem tiktaktiktak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jako silny kurak jsem ted e-cigo zkousel. Musim uznat, ze se na tom da fungovat a ma to svy vyhody. Nicmene mi prave chybely ty veci okolo, jako cinknuti Zippaku, hluboky natah, odbehnuti z baraku na cigo apod... Zas na druhou stranu clovek nesm.di, muze si dat i pri praci u pocitace, rozhodne je to levnejsi sranda atd. Ted to mam jen tak pri praci a hlavne do auta, tam uz jsem prestal hulit uplne. Takze celkove doporucuji.

Odkaz ke komentáři

Nevím jestli to je náhoda či ne ale všichni moje známy co kouřili ten "modní hit" tak se vrátili zpět k cigaretě... :mobile:

Pokud to kouřili jako "módní hit", pak ta úspěšnost" nestojí za nic.

E-cigareta je rozhodnutí a musí se u toho trochu chtít - zvyknout si na jinou chuť, jinou obsluhu, nějakou lehkou údržbu, nabíjení atd.

Pokud není snaha zahodit cigarety, ale jde o "módu", tam to nikomu nedoporučuju. Pokud ke mne přijdou zákazníci dejme tomu středního věku, co skutečně chtějí nahradit cigarety elektronickou cigaretou, protože to berou hlavně ze zdravotního hlediska, tak je úspěšnost opravdu vysoká - nebál bych se říct, že i přes 80% jich hodně sníží klasickou cigaretu na několik kusů denně a myslím že minimálně 50% jich po nějaké době odstavuje tabákové cigarety úplně, neboť jim přestanou chybět. A pro určitou část se to stává i zajímavým "koníčkem" - je toho spousta dobrého, co se dá e-kouřit, ochutnávat, upravovat, zkoušet...

Já to říkám tak, že pokud někdo vydrží nekouřit bez substituce e-cigarety, tak je to ideální, pokud to někdo nevydrží, je e-cigareta mnohem tělu příznivější náhražkou.

Ale v hlavě si to musí srovnat každý sám - bez toho to nejde, když se vůbec "nechce" :)

Odkaz ke komentáři

Tak já to mám tak, že nechci ani nemusim skončit s kouřením, ale když jsem si dneska u prace na zahrádce ubalil 3/4 zware shag Javaanse Jongens, tak mi přestal chutnat po dvou praskach. Špičková "elektronická cigareta" ti dává predevsim chuťový zážitek a jen mimochodem zalepi nikotinové receptory v mozku, ale nikotin tam ani byt nemusi. Moje nadobicko vlastně ani moc velká elektronika není. Jediný kus elektro je v me sestavě baterka. Zbytek je čistá mechanika. Péro na tlačítku zajistí průtok elektronů na odporový drát a je to :)

Odkaz ke komentáři

GP Spheroid je taky varianta, ale ten se objeví na vapour art webu az začátkem prosince a bude do 90 vteřin vyprodány. Leda second hand. Steam machine je skladem.Tvarově by na fajku šel ještě Genesis line v2, ale tam se mi nelíbí princip nastavení cívky. Omotavat kanthal na dva kontakty. Jinak na výše vyfocene dýmce úžasně jede G-Bell. Můj vlastni mix černého rybízu se spetkou mentholu jen na nove baterce vynikající. G-Bell ale na dymku nesedi esteticky. Je to macek. Mam ho namotany uz dva tydny - 0,20mm kanthal, single coil, technox oplet a je bozi. Bojim, se, ze podruhe se mi tak krasne namotat nepovede. Penélope je lepší na mechanickém Cube než na dýmce.

Odkaz ke komentáři

V2 Line je příjemná věc - kupodivu "kytarová" omotávka kontaktů zde docela drží, neboť kontaktní "dráty" jsou do profilu, nejsou rovné a tak se dá kanthal docela dobře utáhnout. A drží to a funguje.

Až opět vyběhne Spheroid, tak to samozřejmě asi bude "pranice" na e-shopu, ale V2 tam byla dokonce pár dnů, tak třeba se to bude dát stihnout (u Foggatti 22 to asi bude větší fičák při nakupování :) )

A je pravdou, že i grip/baterka dělá mnoho s chutí atomizéru - proto taky různé systémy chutnají různě na různých gripech (tedy samozřejmě hodně podobně, ale rozdíly tam jsou) - u elektronických gripů záleží na technologii měniče napětí, výkonu, co dokáží dodat atd., u mechanik zase na přechodovém odporu a hodně na použité baterii (její tvrdost ovlivňuje pokles napětí při potahu a celkový průběh napětí a proudu dodaného do atty). Je to prostě trošku složitější, ale to je dobře, neboť kombinací, které se dají zkoušet a "vytunit" je opravdu nekonečně mnoho a každému chutná něco trošku "jinak".

Odkaz ke komentáři

Pekne kousky. Skoda jen, ze nekteri co delaji recenze jsou pro me po chvilce nekoukatelni. Hezka slecna to nezachrani:-) V jedne recenzi se dokonce chlapik stoural v uchu a v nose a jak principielne funguje jeho atik vubec nerekl. Jen bafal a stoural se kde to slo:-(

Odkaz ke komentáři

Pekne kousky. Skoda jen, ze nekteri co delaji recenze jsou pro me po chvilce nekoukatelni. Hezka slecna to nezachrani:-) V jedne recenzi se dokonce chlapik stoural v uchu a v nose a jak principielne funguje jeho atik vubec nerekl. Jen bafal a stoural se kde to slo:-(

Tak tohle bylo spíš pro pobavení, nejradší mám recenze od Scota.
Odkaz ke komentáři

Estetika a funkce.

Dřevo: "Honduran rosewood" neboli Dalbergia stevensonii, rostoucí v Belize, epipemods, made in USA. (baterie 18350)

Extenze: leštěný nerez, vape-mods, made in Germany

Atomizér: Golden Greek Penelope, made in Greece, (plochý kanthal 1.2 Ohm, dvojitý knot)

da se to nekde koupit?

Odkaz ke komentáři

da se to nekde koupit?

To si musíš poskládat:

dřevo: každý kus je originál

extenze + jiná dřeva opět každý kus originál.

Penelope asi neseženeš, to musíš po speciálních fórech, je vyprodaná, ale obchod je třeba tady, třeba se objeví, někdy v budoucnosti, na pár minut a budeš mít štěstí.

Odkaz ke komentáři

To si musíš poskládat:

dřevo: každý kus je originál

extenze + jiná dřeva opět každý kus originál.

Penelope asi neseženeš, to musíš po speciálních fórech, je vyprodaná, ale obchod je třeba tady, třeba se objeví, někdy v budoucnosti, na pár minut a budeš mít štěstí.

jsem prave v procesu vyberu prvniho kousku ... a jsem kurak dymky i jsem jich par idelal. Takze drevo je OK, ale v e-smoke hardwaru jsem naprosty panic, takze by samo-domo vyroba nedopadla dobre.

A tady u te kombinace me oslovuje i to, ze to neni made in china.

Odkaz ke komentáři

jsem prave v procesu vyberu prvniho kousku ... a jsem kurak dymky i jsem jich par idelal. Takze drevo je OK, ale v e-smoke hardwaru jsem naprosty panic, takze by samo-domo vyroba nedopadla dobre.

A tady u te kombinace me oslovuje i to, ze to neni made in china.

Ono elektronické kouření mi spíše evokuje kouření dýmky (kdysi jsem ji taky bafal), protože déle taháš než rychlý prásk z cigára. Dřevěné tělo dýmky je vlastně pouzdro pro baterii 18350 (průměr 18mm, déla 35mm) s konektorem na atomizér a v případě epipemods i nějakou tou ochrannou elektronikou. E-pipes se dají koupit i u nás, a to buď hnus čínské provenience nebo nepovedené pokusy na naroubování elektroniky do klasické dýmka za cca 2-2500 korun. Kromě epipemods z USA a Franka z vape-mods v Německu dělá dýmky ještě jeden Španěl, jazz cartopipes v US a sunpipes v Itálii, víc jsem toho nenašel. Důležité je vybrat atomizér/cartomizer vhodný pro dýmku. Ta extenze už je jen taková parádička. Přikládám pár fotek pro inspiraci

Odkaz ke komentáři

Takže si myslíte, že tahle moje sestava je pro začínajícího "cumlala" dostačující? Já jsem denně bafal cca 30 červených Marlbor a ted si už asi rok balím ciga z různých tabáků, protože mě M nějak přestaly chutnat po těch jejich experimentech se samozhášecíma papírkama a nejenom M, ale všechny normální cíga. Gripy mám 4, takže až je oddělám asi se budu koukat po něčem lepším, no a do té doby snad zvládnu si sám nabalit nejaký ten drátek na knot. Jen jsem stále nepochopil k čemu je dobrý ten mesch :D . Jen bych potřeboval poradit, která "vodička" aspon 24 by mě nahradila ty Máčka. Zatím jsem vyzkoušel asi 10 druhů a nic moc. Většina byla trochu parfémovaná a některé byly jak čajíček. Poradte co tam dát ať nemusím zbytečně experimentovat. Chtěl bych něco opravdu "cigaretového" :) .

Já používám LM od moravia-liquid a jsem velmi spokojeny. Neni to samozřejmě jako cigareta, ale chuťově asi zatím nejbližší.

M.

Odkaz ke komentáři

Zdravim chlapi! Jsem nekurak, ale po e-cig zatouzila mama a ja bych ji nejakou rad koupil, zda se to vsak pomerne komplikovane. Ac bych byl schopen si potrebne nacist, uzivatelem bude ona a proto se ptam - existuje doporuceni na osvedcenou znacku/model, kde neni treba nic moc resit (cely ten tuning, co tu predvadite)? Nevim, jestli to hraje roli, ale je celkem silny kurak, rekneme krabka/den.

Diky moc za radu!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...