organic Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2012 Je to lehký, udělat 4 otočky drátem kolem knotu. Napotřetí už to dáš, jak zavázat si tkanicky. Jinak neporadim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2012 Kurník, ta caravela - krásná práce. U toho GG už mi to přijde, jako pokuřovat chirurgický nástroj Chirurgicky chladný přesný nástroj. Dneska ráno jsem do toho strčil 2 baterky, ze jako zkusim 7.2V. Dve plne nabite 18350. Dychlo na me peklo....a odkragloval jsem cívku. Cely den už byla Penélope jak kus bakelitu. Jesteze jsem mel fajfku. Budu to muset premotat a zustanu na 4V:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvin Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2012 Docela me prijeme prekvapuje, ze tady v hodinkarskym foru je dost slusna rec o elektrickem koureni. Ja jako stary veteran co zacal s e-cigaretami presne 3. brezna 2008, bych toho mohl jiste hodne vypravet.O vsech mych zkusenostech, mizerne cinske kvalite az pres stastne a vyjimecne uspesne rozhodnuti, si delat kompletnevsechno doma sam. Ale zatim se mi moc nechce, je to thema hodne dlouhe. Vyhodil jsem taky mraky penez, nez jsem na to prisel jaka co. Prvni muj model byl tenkrat pen od pillbox - katastrofa, ale presto jsem to zvladnul a uz si normalni cigo nezapalil. Jen bych chtel dodat, ze za ty leta se toho dost k dobremu zmenilo a ze je i mozne si docela slusnou komercni e.cigaretku koupit- co mozna nejaky 2-3 tydny a mozna i dele prezije ve slusnem zdravi.Ten kdo chce opravdu "bezbolestne" prestat kourit tabak v jakekoliv forme, je to jeho nejlepsi sance s tim ted prastit a prejit na elektriku. Jsem jeste obcas prekvapenej po tech letech, jak to dobre funguje a chutna, a to jsem byl predtim solidni kurak co sparil 2-3krabicky denne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2012 Organic: takhle trápit Penelopku 8V, že se nestydíš elvin, jo dneska je to podstatně instantnější a i "komerční" atomizéry, cleary, tanky atd. už se dají kouřit. Kdo chce luxus (maximální výkon, maximální podání chuti) musí jít do "customů" a tím i vyšší ligy. Někdo se tam dopracuje, někomu stačí substituce formou CE4 nebo Visionu Clearu a bude spokojenej každej jsem jinej - bohudík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 (upraveno) Tak koukam, ze dalsi vysavac penez nepohltil jenom me. Moje posledni vybava - na ven (e-Roll), do hospody (Lambo) a na obranu (Pendrek). Pendrek mas dvouclanek? Co to na nem kouris.. vypada to jako vaticka? Nemas to spatny, jen by jsi mohl nasroubovat nejakej vonavej atik co ti pujde k hodinkam:-) Upraveno 5. prosince 2012 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 To není připečený plast, co je hnusnej, ale knot, si myslím. Ostatní mě asi opraví. Myslím, že čistit se to nevyplatí. Moje rada zní: Vykasli se na komerci, kup si nějaký kvalitní RBA za litr, třeba český Stormboy je za cca 1300, kup si A4 arch meshe, 5m drátu, a už se ti to nikdy nestane Edit: Ještě horší než turecký je Liqua French Pipe, 28ml jsem vylil do kanálu a lituju, ze jsem použil tu lahvičku bo jsem kontaminoval další liquid, co jsem si michal sam, i když to byl silný menthol. Budu to muset hluboko zakopat. Mate někdo tip na aroma jablko se skořicí? Nemůžu to nikde najít. Steamboye jsem vcera nahanel po mejlu, nakonec pry dnes uz dnes budu mit moznost vybrat kompletaci, tak snad to nebylo chlacholeni a do vanoc bude!Jo, od French Pipe mi sm.di i kapatko, i po umyti mi to pripomina navrat v mladi z cundru a rozvazani kanad:-) Aroma "jablko" a "dve jablka" mam vyzkousene od Inawery i od FA, ja mam uplne nejradeji ze vseho prave jablko. Vem jakekoliv, vse je chutne. No a skorici mi google nasel treba tuhttp://www.moravia-liquid.cz/produkt-detail.asp?id=87 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mesix Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 To není připečený plast, co je hnusnej, ale knot, si myslím. Ostatní mě asi opraví. Myslím, že čistit se to nevyplatí. Moje rada zní: Vykasli se na komerci, kup si nějaký kvalitní RBA za litr, třeba český Stormboy je za cca 1300, kup si A4 arch meshe, 5m drátu, a už se ti to nikdy nestane Edit: Ještě horší než turecký je Liqua French Pipe, 28ml jsem vylil do kanálu a lituju, ze jsem použil tu lahvičku bo jsem kontaminoval další liquid, co jsem si michal sam, i když to byl silný menthol. Budu to muset hluboko zakopat. Mate někdo tip na aroma jablko se skořicí? Nemůžu to nikde najít. Sice každé zvlášť, ale aroma mají tadyzelené jablko - http://moravia-liquid.cz/produkt-detail.asp?id=72granátové jablko - http://moravia-liquid.cz/produkt-detail.asp?id=70skořice - http://moravia-liquid.cz/produkt-detail.asp?id=87 a ceny mi příjdou víc, než dobré Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 At koukam jak koukam, dal jsi uplne stejny odkaz co ja v poledne:-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 At koukam jak koukam, dal jsi uplne stejny odkaz co ja v poledne:-)))Tak to je vyzva. Asi koupim jabko a skorici a budu michat pomery. Taky me lakaji nejake zahranicni cinnamon cakes a jine "desertni" prichute. No a lekorice... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 To ja mam vyhodu, ze nemusim stridat chute. Vapuju furt jablko, jen v jednom atty 12mg v druhem (na cumlani) s 0mg. Ostatni chute jen obcas namicham, chvilku bafam a vratim se k jablku. Asi se projevuje, ze jsem byl odkojen mostem a okolo nas jsou obrovske jablecne sady. Mam to asi v krvi:-) Jen nevim, co budu delat s tema aromatama co mam doma:-) Jestli te laka bafat lekorici, mam pro tebe super tip:-))))))))) Jen baterek bude treba asi koupit krosnu. http://www.svet-orisku.cz/cukrovinky-zele-lekorice/lekorice-ovocne-tycinkyhttp://www.hulici.cz/hulici/eshop/36-1-Vaporizery/0/5/2904-Vaporizer-Volcano-Classic-Easy-Valve Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 (upraveno) Tak hotovo, obednano. Pry maximalne 20.12 bude expedovat. To zase vidim na tlacenici na Stedrej den na poste. Jeste ze na tom ty holomci postacky nemaji co rozbit. Vyroba maloseriova, kazdy kus sve cislo, komplet v nerezu (jen sklo zatim acryl, kov se chysta), originalni konstrukce drip tipu, objem 2,5ml. Upraveno 5. prosince 2012 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvin Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 cody, budes to mit pekny... bal bych se ale, ze me ten malinkej zavitek tu vahu neudrzi,nemas strach ze to ulitne? A kde to ma vlastne dirku na vzduch, zespoda? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 (upraveno) cody, budes to mit pekny... bal bych se ale, ze me ten malinkej zavitek tu vahu neudrzi,nemas strach ze to ulitne? A kde to ma vlastne dirku na vzduch, zespoda?To není čajna, je to z jednoho kusu železa Edit: dírku to má v čepici (hulvát mi nejde přes pysky)Cody to si mám nacpat lékorky do Vulkánu nebo jak? Nepochopil jsem...Zase... Upraveno 5. prosince 2012 uživatelem organic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvin Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 To není čajna, je to z jednoho kusu železa Edit: dírku to má v čepici (hulvát mi nejde přes pysky) Na to bych prave moc nesazel, zkratka je to proporcionalne malinky a chatrny. Tady je videt, ze tycinsky kluci preci jen diktujou jak co ma byt. Totiz tak, jen aby to pasovalo na eGo, GoGo, ProVari a ostatni standart.Ten zavit musi mit normalne aspon prumer 12mm jemne stoupani, aby to souhlasilo a neco pri nahodnym padu vydrzelo.No me to musi byt uplne jedno, ja bych to nebral stejne, jen v nouzi... A ze to ma jen 2,5ml obsah, to vypada ale nejmin na 5ml...?Ta dira v cepici je podle meho taky nouzovka, vzduch musi proudit zkratka ze spoda, aby to lepe chutnalo a basta... Ale presto drzim palec, aby byla spokojenost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 Tak hotovo, obednano. Pry maximalne 20.12 bude expedovat. To zase vidim na tlacenici na Stedrej den na poste. Jeste ze na tom ty holomci postacky nemaji co rozbit. Vyroba maloseriova, kazdy kus sve cislo, komplet v nerezu (jen sklo zatim acryl, kov se chysta), originalni konstrukce drip tipu, objem 2,5ml. Nemůžu se dočkat, jsem zvědav jaký chytnu číslo. Bude to můj první genesis, snad dokážu trefit dobrý setup. Všechny serepetičky už mám doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 elvin: váhy se nikdo bát nemusí - i když Steamboy vypadá na fotkách mohutně a těžce, jeho váha je i v nerezu menší, než Z-atty, Cobry a podobných oblud, ze kterých amíci "učůrávají" na zámořských ecf fórech (a nesjou zdaleka tak dobré, jako Steamboy ). A jelikož je proveden z jednoho kusu kvalitního nerezu, tak jeho rozbití či poškození závitu jen tak nehrozí - spíš se při pádu vyrve 510 konektor z gripu. A kvalitní gripy je mají buď opravitelné nebo dobře zajištěné, takže bez obav.To, že číňani už léta "diktují"L 510/eGo konektor je pravdou, ale s tím nikdo nic nenadělá - 90% světové produkce e-cig s tímhle konektorem pracuje a pokud je ndobře provedený, snese slušnou zátěž. Problém by podle mne naopka byl, kdyby každou chvilku tenhle základní konektor měnili - koupil by sis novej atomizér a musel kupovat nové baterie/grip nebo obráceně. Nějaké pokusy tu jsou a byly, ale moc se to nechytilo, právě díky nekompatibilitě (třeba Innokin už taky přešel na klasickou 510, T2 baterie pro T2 verze CC clearomizérů atd atd.) A to samozřejmě nepočítám ty původní vývojové směry, kde bylo konektorů a šroubení nepočítaně, ale už jich většinu odvál čas.To tahání vzduchu "ze spodu" je naopak obecným problémem většiny čínské komerce a z 90% zapříčiňuje možné protékání na baterii - kudy musí jít vzduch, tudy se kapka liquidu taky obvykle dostane. U genisis systému je přímé proudění vzduchu k žhavené spirálce vzduchovou dírkou přímo proti meshi/opletu/spirálce tím nejlepším řešením - tohle Ti potvrdí každej, kdo nějakou genesis vlastní a od té doby nemusel ani jednou utírat baterku/grip Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvin Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2012 U genisis systému je přímé proudění vzduchu k žhavené spirálce vzduchovou dírkou přímo proti meshi/opletu/spirálce tím nejlepším řešením - tohle Ti potvrdí každej, kdo nějakou genesis vlastní a od té doby nemusel ani jednou utírat baterku/grip V podstate mas pravdu a shodujem se skoro ve vsem. Kdybych ale mel sam vyrabet neco jako genisis, urcite bych k tomu nabizelzaroven pasujici gryp a to bez spojujiciho zavitu jako komplet. Zkratka jeden dil dohromady jako celek a vsechno by bylo fajn. Zadny problem s kontabilitou vic. Jen rychla vymena baterky a zhaviciho vlakna, nic jineho nikdo nepotrebuje, natoz neco sroubovat. ( mam tady zrovna takovy samodomo)Co se tyce proudeni vzduchu ze spodu: i kdyz je nebezpeci relativne velike, ze neco trochu ucurne na kontakt grypu,stoji to preci jen za ten mnohem lepsi vysledek chuti. Totiz ten privod ze strany provrtane cepice je mnohem horsi na celkovem vysledku chuti, to uz musi byt perfektnea presne provedene. Presto vse je vetsi nebezpeci, ze se zavit casem trochu "natahne" a tim padem to fouka uplne vedle zhavici spiraly.V provozu mam dost dlouhou dobu nemeckej Taifun, u toho souhlasi vsechno, do praveho uhlu privod vzduchu ze spodu takze nikdy mozny kontakt na baterku, vinuti jakehokoliv druhu mozne a i nemozne, (mam dlouho jedno uspesne v provozu) Jinak vyuzivam jeste obcas moje udelatory na miru, samozrejme. Ale v podstate nejdulezitejsi je, aby byl kazdej spokojenej s tim co ma nemel velky problemy, spokojene dymal paru a v uplnem klidumohl vychutnavat. Jakmile se obevuji problemy a nekdo nevi jak jim zabranit, je to pak vsechno zkratka jenom na draka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 (upraveno) elvin: ale takové projekty, které se nespoléhají na 510/eGo šroubení tu jsou a třeba právě WillPro XT či WillPro Fuzze XL(kompletně česká v případě Fuzze československá "e-cigareta" ) je rovněž celkové řešení, s vlastním šroubením, které se nedá používat na 510/eGo baterkách. A další a podobné jsou i "venku".Ohledně proudění vzduchu ze spodu či přímo na spirálku - velmi záleží, na vnitřní stavbě atomizéru, jak je položená spirálka a na dalších faktorech. A věž mi, že různé typy proudění vzduchu se minimálně na WillPro systému zkoušeli (jakožto projetku vycházejícího z genisis) a 9 z 10 jeho uživatelů (tedy spíše 99 ze 100) Ti potvrdí, že vzduchová dírka přímo proti meshovému knotu je výkonem i chutí naprosto ideální. Experimentovalo se s nasáváním zhora i zdola a výsledky nikdy nebyly tak dobré, jako "hulvát" - tedy dírka přímo proti spirálce. A na přesnosti dírky proti spirálce skutečně velmi záleží a proto je má mnoho těchto projektů nastavitelných (WilPro pootočením krycího skla, Steamboy přesným svrtáním vrchní čepice se závitem, Foggatti dírkou přímo v hraně spodní plochy komory proti dírce pro mesh a nastavitelnou čepicí, kterou se dá přívo regulovat atp. Proto právě některé čínské napodobeniny známých genesis nekouří, neboť Číňan si nelámal hlavu s umístěním dírky a majitelé si musí dávat další O kroužek mezi atty a čepici, aby si zvednul závit a čepici s dírkou našrouboval přesně proti spirálce.Výkon genisis systémů s bispirálkou či plochým kanthalem na opletu je bez diskuzí největší z běžně známých systémů (tohle se zkušeností taky zpochybnit nedá) a chuť je na míle vzdálená komerčním čínským atty. Chuťově lepší připadají znalcům jen knotové systémy od Imea (Penelope, Oddy, iAtty atd.), při správném setupu je genesis chuťově hodně neutrální a velmi dobrá. Ale jak říkáš - někomu stačí, že to hodně kouří a nemá třeba nějaké nároky na chuť, někdo zase oželí výkon a hledá maximální prožitek chuti - bohudík jsem každej jinej A kdo je z Prahy či blízkého okolí a nemá program na sobotu odpoledne (8.12.) může se přijet podívat na druhý pražský sraz Světa e-cigaret - bude tam k vidění a vyzkoušení dost zajímavých věcí, na které se člověk jen tak nepodívá a rozhodně nevyzkouší - třeba jediný kus Foggatti 22 v republice ze zatím 50 kusové série na světě, Steamboy, Cobra, GP, GG, WillPro systémy a další věci. Zváni jsou všichni bez rozdílu - ať už jsou registrování na Světě e-cigaret či zde - hlavně lidé se zájmem o e-kouření a dobrou zábavu (minulý sraz se myslím velmi vyvedl a bylo nám dobře ). Sraz funguje stejně jako srazy "hodinkové", takže všichni se rádi pochlubí svým hardwarem i "míchačkami" liquidů, zapůjčí, nechají vyzkoušet, potáhnout - na opary nehledíme :) http://www.svetecigaret.cz/forum/index.php?topic=14878.msg54067#msg54067 Upraveno 6. prosince 2012 uživatelem tiktaktiktak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 Cody to si mám nacpat lékorky do Vulkánu nebo jak? Nepochopil jsem...Zase...Jo:-))))))) Proto tam byl smajlik:-) Kdyz jsem zacal tahat gripy s 18650 po kapsach, nejmenovany kamarad mi povida, ze ma doma vapik mnohem vykonejsi. To se dotklo me konstrukterske jesitnosti tak jsem se sel podivat. Ten blazen mel doma neco podobne jako v odkazu, na 220V. A uvnitr palici marijany jak pingpongovej micek. Povidal, ze kdyz to zapne, palicku to vysosne na tri prasky durch... jen ukazat mi to nechtel bo to mel nachystane na vecerni rande. cody, budes to mit pekny... bal bych se ale, ze me ten malinkej zavitek tu vahu neudrzi,nemas strach ze to ulitne? A kde to ma vlastne dirku na vzduch, zespoda?Tiktak to uz vysvetlil. Elvine cesky vaping udelal za posledni rok dva obrovsky vyvoj. Bylo prozkoumano mnoho slepych ulicek jak v otazce zasobeni (vata, knot, mesh), spalovani (oxidace, ruzne oplety, ULRA MOD), sani (hulvatem, driptipem, spodem), materialu (alu, nerez, drevo, titan, boricita skla, kremikova vlakna). Chut x sani spodem x sani hulvatem = konkretne mohu porovnat s Vivi Tankem prvni generace. Puvodne knot + sani spodem predelane na mesh + hulvat. K tomu vzduchu - opravdu jsem nepozoroval horsi zmenu chuti po ucpani stredove diry a vyvrtani hulvatske dirky. Navic stredove sani muzes maximalne trochu ucpat. Zato hulvat ti svoji regulaci (velikost, tvar trysky, poloha vuci spiralce) umozni najit si to svoje. Napr. rano si ho natocim proti spiralce - po ranu potrebny (k vyprazdneni utrob) maximalni hit a dym tolik nerusi okolo sedici rodinu. Kdyz sednu do auta a vim, ze budu cumlat hodinu v kuse, hulvata pootocim - hned je hit slabsi a ja se muzu kochat oblakama dymu. Zavit = jak psal kolega, jsou vapiky v celku (tam zadny zavit u atty neni) a vapiky ze dvou kusu. Ma to opodstatneni kdyz mas jako ja napr. u sebe malej grip na verejnost (abych nedesil lidi) a velkej grip na nerusene cumlani. Zrovna jako v jednom atiku mam nikotin a ve druhem liquid bez nikotinu. Tyto ctyri veci navzajem kombinuju i nekolikrat denne. Pevnost mi zajistuje budto perfektni slicovani bez vuli po dotazeni (moje vyrobky) nebo nasazena redukce na eGo zavitu gripu ktera mi k atty doseda jako kontramatka. Hned mas o neco pevnejsi spoj. Urcite by jsme nasli vhodnejsi zavit. Ale... pouziju slova z jineho fora. Nejaky nejvetsi vyrobce ve svem oboru kdysi pry prohlasil: Vime, ze to jde vyrobit jinak a lepe. Ale nemuzeme si dovolit delat to dobre kdyz celej svet to dela spatne:-) O typu zavitu a o argumentech pro a proti se hodne dozvis zde, proc se stale pouziva: http://www.fuzze.cz/index.php/topic,81.msg1297.html#msg1297http://www.fuzze.cz/index.php/topic,57.50.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 (upraveno) Jo:-))))))) Proto tam byl smajlik:-) Kdyz jsem zacal tahat gripy s 18650 po kapsach, nejmenovany kamarad mi povida, ze ma doma vapik mnohem vykonejsi. To se dotklo me konstrukterske jesitnosti tak jsem se sel podivat. Ten blazen mel doma neco podobne jako v odkazu, na 220V. A uvnitr palici marijany jak pingpongovej micek. Povidal, ze kdyz to zapne, palicku to vysosne na tri prasky durch... jen ukazat mi to nechtel bo to mel nachystane na vecerni rande. Tak Volcano je spicka mezi vaporizery, o tom zadna, ale do kapsy to nedas. V bylinkovych pristrojich je taky znatelny pokrok, ja jsem treba uvazoval o PAXu. Moc hezky.http://www.youtube.com/watch?v=VIzRN73dNf4I když já mám stejně dodneška na bylinky nějradši tenhle hardware za 7 korun: Upraveno 6. prosince 2012 uživatelem organic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se