cody Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 Taky bych bral tu Vivinu víc dotaženou, ale když jí utáhnu, tak mi to samo sepne kouření. Ale takhle se mi tam trochu viklá, je mi jasný, že nemám něco úplně v pořádku. Můžeš mi ještě jednou (nejlépe jako pro blbce) poradit co přitáhnou, vytáhnout, nebo jakou podložku kam dát. Motám se v tom jak nudle v bandě.Tak to pozor, pozor! Aby ti neshorelo stehno, jak jsem ti psal rano v SZ:-) Tohle radeji po telefonu pores s prodejcem, jakou ma zkusenost. Kdyz jsem si v patek prohledl konstrukci gripu, je spinanej na minusu. Minus baterky je odizolovanou pruzinkou tlacene od spodku gripu a spinac sepne (obejde) prave to odizolovani minusu. Nekde je chyba, dotazeni atty nesmi vyvolat samovolne zhaveni. Vetsinou tyhle problemy u zavitu vyresi obycejna 510/eGo redukce. Ale to je cca 1cm delky navic a dalsi prechodovy odpor. Nemas povoleny spodni spinaci tlacitko? Nebo jak jsem psal, ze si kolega z patecniho srazu na gripu cosi pajel, tak to byla prave ta pruzinka u minusu. Jedine co me napada je, ze mas dlouhe baterky a po zatoceni atty se cela baterka soupne moc dolu a nejak se pruzinka minusu dotkne tlacitka. Zkoukni to, v klidu se nad tim zamysli. A Tiktakovi zavolej, kdyby jsi na chybu neprisel. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 (upraveno) YPO: Zdravé to urcite neni, ale nez nasavat pyro, tak je tohle lazensky pobyt. Casto si kupuju potravinarske aroma v COOPU nebo FLOPU, nektere maji detailni slozeni. A docetl jsem se, za potravinarske aroma obsahuje - glycerin, propylen, vodu a chut + potr.barviva. Takze se da zjednodusene rict, ze rumova trest v buchte je vlastne liquid se strasne koncentrovanou prichuti. Vzdyt michanim vlastne puvodni aroma jen redim. Doleju propylen a glycerin v pomeru cca 10:1. Takze vlastne kourim zredenou potravinarskou trest. Plus ten zatracenej nikotin. Cas ukaze, zda ma vira byla ta prava:-) ...ani to, ze baterka ma s elektronikou vydrzet dele s "kontinualnim" vykonem az skoro dokonce, jsem nejak moc nepostreh... ...naridit na normalnim (bez elektroniky) gripu optimalni chut a t-hit: tady se nic nemusi ridit, to se dela snadno delkou stisku tlacitka a prislusnym tahem pusou - kdyz ovsem take souhlasi vinuti spiraly.No, dovolim si uplne nesouhlasit. Dobrej grip s dobrou elektronikou ti opravdu umozni (na mensi vykon) odparit vic liquidu. S tim kourenim do konce bych to videl tak, ze napr. nejoblibenejsi JoyMOD grip ma regulovany vystup na cca 3,3-3,4V pod zatezi, coz je cca 3,7-3,8V bez zateze. V mechanickem gripu baterky menim prave pri poklesu na tech 3,7-3,8V. Jinymi slovy vykon ktery stabilne davaji takove gripy je roven vykonu pri kterem uz saham s mechanickym gripem po nove baterii. Kazdopadne na te Joy trubce se da vapovat 2 az 2,5 dne (zkusenosti uzivatelu for) coz je v praxi cca 6ml. Ja motam odpory aktualne okolo 1ohm, s baterii Sanyo 2600mAh odparim tak cca 2ml. Mam dve baterky na den. Joy trubku jsem mel na dva dny pri podobne castem potahovani. Rozdil je asi jako kdyz do prehrady udelas diru v cele vysce steny a voda vytece za hodinu. Pokud pozvolne stavidlama snizujes hladinu, potece voda napr. 3 hodiny. Celkove mnozstvi odtekle vody je stejne, jen ve druhem pripade tece mnohem dele s mensi "silou" A prave treba kuraci komercnich atiku tu obrovskou silu nevyuzijou, protoze komercni atiky nemaji odpor mensi nez 1,5ohm. Takze opravdu ver, ze s komercnim atikem vydrzi stejna baterie dele v gripu s el. regulaci. Ikdyby neplatilo vyse napsane, jde o to, ze mechanickej grip s nabitou baterkou kouri "nejak". A pri poklesu napeti uz kouri "jinak". Takze baterku jako ja vymenis, aby jsi dostal na co jsi zvykly. U gripu s regulaci te tohle netrapi, tam to kouri temer stejne az temer do konce baterky. V praxi sice narazis na to, ze konkretne Joy grip ti zablika driv, ze je konec. Ale to je dano spis origo baterii, ktera je "meka" a pri zatezi poklesne pod nastavenou hranici varovani a naslednem odpojeni. Staci resetovat grip a kouris treba dalsi hodinu. To je ale chyba baterek, ne gripu. Delka zhaveni a tah pusou. Nevim jestli myslis komerci se spodnim sanim, nebo dnes pouzivane systemy ktere vychazi z Genisis. Ve druhem pripade podle meho nazoru chut a hit neovlivni delka zhaveni a tah pusou. Hit ovlivni jedine velikost kotelny + prumer hulvata + natoceni hulvata + vykon spiralky. Chut obecne zavisi nejvic na pouzitem opletu + dotazeni zavitu spiralky + vykon spiralky. Tak bych si v druhe casti tveho postu dovolil souhlasit jen s tou spiralkou... Tahem pusy u Genisis (funguje v tomto pripade jako podtlakove cerpadlo) ovlivnis mnozstvi liquidu co se dostava primo meshem pres oplet na spiralku. Chapal bych vyrok - pokud malo tahas nemas v kotelne podtlak a nic nenuti liquid honem plavat ke spiralce a muze se ti nasucho pripalovat - to ma na chut obrovsky vliv:-). Delkou zhaveni ovlivnim jen mnozstvi pary. Niceho jineho napr. zmeny chuti jsem si nevsiml, opet pokud neni oplet dostatecne zasoben, muze dlouhe zhaveni vysusit spiralku, pali se na sucho, chut je tedy v haji. edit: Posledni muj pokus byl prave se spiralkama. Namotal jsem dvojitou spiralku z kulateho 0,16 kanthalu. A jednoduchou z plocheho (ne kulateho) kanthalu. Vysledne odpory cca 1,2 ohm. Vysledny efetk je takovy, ze dvojita spiralka ma bleskovy nabeh zhaveni, plochemu dratu to o malinko dele trva. Hit a chut prakticky stejna, zato dymu je z plochace vic. Ale to uz jsme u souctu odparovacich ploch... Upraveno 10. prosince 2012 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skeleton Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 Abych nedopadl jako Jaromír z Vesničky mé střediskové. Ještě to prozkoumám, nebo se poradím s Tiktakem. Ale radost mám furt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvin Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 No, dovolim si uplne nesouhlasit. Dobrej grip s dobrou elektronikou ti opravdu umozni (na mensi vykon) odparit vic liquidu. @cody: o tom to prave je, nebo? Mensi vykon usetri energii. ok, to jde u elektroniky docela dobre naladit dolu. jenze s vetsim vykonem dosahnu zkratka vic pary a tady uz se nic vic naridit nahoru ani neda... i za tu skutecnost, ze baterka vydrzi dele - diky ale nechci....uplny nesouhlas ti samozrejme dovolim a ani me nejak moc nevadi. Dovede me to jen spis k nechuti vubec jeste neco dale psat.(presne tak tam, co jsem od tebe dostal doporuceni/link: 5 minut ve foru jako novej a uz jsem dostal hned kontra od sefa, ze nichromdrat je spatnej a nejhorsi. myslis, ze se budu jeste snazit dale s nekym dohadovat? vim jasne predem, ze to bude uplne a se vsim stejne.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skeleton Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 Nevím, jestli je to zdravější, ale aspoň já čudím v podstatě už 14 dní non-stop. Musel jsem si snížit nikotin na 06mg abych neumřel. Hrozně mě to baví, občas si dám v metru, při čekání na vlak, dneska i ve výtahu, někdy v noci když se probudím. Nevím, asi další Vapobundus. A to jsem si myslel, jak jsem z toho venku. Nejvíc nosím digi s kalkulačkou a teď tohle... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 (upraveno) ...co jsem od tebe dostal doporuceni/link: 5 minut ve foru jako novej a uz jsem dostal hned kontra od sefa, ze nichromdrat je spatnej a nejhorsi. myslis, ze se budu jeste snazit dale s nekym dohadovat? vim jasne predem, ze to bude uplne a se vsim stejne.)To je boj:-) Hele neber to osobne, ale konkretne tam jsi par lidi popudil... Ono prijit nekam novy a napsat neco ve stylu - nazdar kluci tak jsem tady a jsem vlastne v tomhle oboru veteran... to neni dobre. At uz jsi veteran (to ti neupiram, ja vapuju ani ne rok) nebo ne. Tam neresi jako tady kdo je zaslouzily clen a kdo novy. Tam resi jen podlozene vysledky dolozene idealne fotkama. Ber to fakt tak, ze narozdil od Chronomagu kde se jen povida a obcas nekdo da prikaz a zaplati hodinky, tam se vyviji a vynaleza. Proto je tam obvzlast dulezite, bud se uvest jako laik a oni te tak berou, nebo se uvest jako stary mazak - pak ale pocitej, ze se ti muze stat co se ti stalo. Napises neco co je prekonane, co neni aktualni, hned ti nekdo dokaze ze jsi sice veteran, ale trochu vedle - neuraz se prosim. Ja na Willpro jakztakz uspel po pul roce po sepsani asi dvaceti sahodlouhych postu na tema nabijeni (v tom jich vetsina plave), predtim jsem taky dostal pres cumak. Organic by ti mohl vypravet kolik a jakych reakci dostal na svuj asi druhy post. Zase to neni sekta. Treba clen Jura P je sedesatilety duchodce, ktery vstrebal minulost, soucasne trendy, dela pokusy - ma vysledky. A respekt ma hned taky. Asi jsem od nich taky uz trochu nakazil:-( Urcite mi ver, ze mi slo jen o podstatu veci, nic osobniho. Klidne jestli to mas vyzkousene napis v cem je to jinak, u vapiku se fakt jen diskutuje, urazky a napadani jsem na zadnem vapingovem foru nezaznamenal. Tak se pls nermut, pocti idealne willpro.cz a za mesic jsi v dokonalem obraze o tom co se ukazalo jako slepa vetev a o aktualnich vysledkach badani. Dnes vazne vede u vetsiny vaperu grip s regulaci voltaze idealne vykonu + DYI atiky. Mechanika je ve velke mensine, ikdyz ja ji preferuju stejne jako ty. Nebo postni neco zajimaveho z drivejsich dob, rad se podivam na vytvory ktere byli pred lety. Informace ktere jsem sem daval taky nejsou vetsinou z me hlavy, to je proste teorie kterou overis praxi. Nic vic, nic min. @cody: o tom to prave je, nebo? Mensi vykon usetri energii. ok, to jde u elektroniky docela dobre naladit dolu. jenze s vetsim vykonem dosahnu zkratka vic pary a tady uz se nic vic naridit nahoru ani neda... i za tu skutecnost, ze baterka vydrzi dele - diky ale nechci.Proto kouris stejne jako ja mechaniku, ale jsme v mensine:-) Ja jen reagoval na tve tvrzeni o el. gripu. Taky mam rad maximum. Upraveno 10. prosince 2012 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvin Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 ok, cody. ja to zase tak zle neberu, ani nejak osobne ne. veteran nebo ne, mam zkratka za ty 4 roky (v breznu 5) sve vlastni (a dobre zaplacene,) zkusenosti a ty me nikdo nevezme... vim, ze se tam jedna o kruh uzavrene spolecnosti, co mezisebe tezko nejakeho novacka, natoz veterana muzou prijmout, to jim ani nevycitam a treba mi ani neveri... mozna jen, ze jsou sami proti sobe kdyz nechtej nic jineho uzitecneho slyset. no, ja si to fakt nijak moc neberu, a ani nemam zapotrebi, ja si vystacim zaplatpanbuh uz davno docela dobre sam.o minulosti a zacatecnich - vynalezech e-koure bych toho jiste mohl hodne hodne vypravet, ale proc take, kdyz jde vse dopredu?ohlizet se nazpet nikomu spis ani moc nepomuze. ale ja to videl a byl u toho. v plne sile a bylo plno nescetnych dlouhych diskusi,vcetne s tak vyznamnymi osobnostmi jako raidy (vynalezce genisis a site,) nebo cetin s jeho bulli's, on byl jako prvni, kdo me dal odvahu opravovat a pak si vyrabet sam odparovace. jsem zkratka pravy veteran a to bez kecani. na zdravi! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 No a zrovna fotky prehistorickych vapiku jsou dnes v kurzu:-) Me treba minulost vapingu ramcove zajima. Je neuveritelne co vse se dalo driv upravit do kourici podoby. Jinak ja si taky jedu svuj vyvoj. Jen narazim na to, ze neumim malovat v tech Autocadech apod. Podle nacrtu se mi s tim nikdo soustruzit nechce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvin Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 (upraveno) tak fajn, tady par "predhistorickych" fotos kdyz to tady nebude rusit, ani moc ot... prvni je nejstarsi - asi pulka 2009 atd...od spodu prosim. vsechno chodi jeste dnes velice solidne. mam o hodne vic fotos,na prani ukazu. nemyslim si, ze o to nekdo zde u hodinkaru zrovna moc stoji... Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Upraveno 10. prosince 2012 uživatelem elvin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2012 1) Jsme na Chronomagu, ale rozhledni se. Probiraji se tady hamburgery, vonavky, in pradlo apod. Z mimohodinkovych vlakem pocitove vnimam, ze jen vlakno o nozich + chilli + e-koureni, ma pro me prijatelnou uroven. Tim se nikoho nechci dotknout, ale rict, ze pokud sem zavita nahodou fanda techto tri oboru najde zde vlakno kde nebude mit obsahove ani formalni vyhrady. Tot muj nazor a jsem za tyto tri vlakna rad, ikdyz me osobne chilli nezajima a noze jen okrajove. Ale mimo jine rozsiri netuseny obzor jinym a dela foru dobrou reklamu a povest. 2) Novacka prijmou na vsech forech, uspesne jsem se "vetrel" na vsechny ctyri co u nas znam. Jen holt vsude je to jiny. Vzij se jen do novacka co tady postne hloupy dotaz nebo nevhodne hodinky, jak ten se musi cejtit. Kdyby jsi o sobe dal jen vedet, pak hodil par takovych fotek, pak az napsal ze pamatujes moc, skemrali by o dalsi informace. Me to prijde teda velmi zajimave a osobne bych i ocenil jednoduchy popis vcetne parametru, pokud si to pamatujes. Stejne jako na srazu nabusenejch Porshe radi privitaji veterana ve staricke 911, na srazu vaperu by jsi s historickyma kouskama sklidil nejvic ovaci:-) Preci kdyz me nejaky obor zajima, zajima me i ta minulost, vyvoj, slepe cesty atd. 3) Ja osobne se snazim, aby toto vlakno bylo pripravene pro chronomagora ktery se nadchne pro vaping. Aby kdyz prelouska toto vlakno vedel zakladni trendy, odpovedi na zakladni dotazy, mel odkazy na specializovana fora, odkazy na spolehlive shopy, mohl si prohlednout takovy ten vyssi level na fotkach, vedel co poridit do zacatku a na jake problemy se pripravit, vedel kam napsat pripadne dalsi dotaz. Proto je treba psat informace presne, aby nebyl zmateny. Kdyz kouknes na forum o bojovych sportech, nevis zda je lepsi par facek, utect, nebo lamat vsem ty vazy. Proto jsem ti oponoval s tim gripem. Informace musi byt co nejvic relevantni. Heled ja treba tuhle na dotaz divciny chtel zazarit a napsal ji, ze PCB ochranu na baterce najde u plusu (myslel jsem na Organicuv nakup kick modulu a ten je na plusu). Asi tri lidi me opravili, ze je samozrelme na minusu. Holt stane se. Kazdopadne fotky sem klidne prosim nandej. Fascinuje me caste vyuzivani propisovacek ve vapingpraveku:-) Ta fajfka nema chybu, zaklopka z mince, mazec. S tou by jsi uspel i dneska. Nebo by me strasne zajimal tvuj nazor na raidyho a jeho Genisis. Jak to podle tebe bylo. Oficialni (spolecensky prijatelna) verze rika, ze Cesi z jednoho nejmenovaneho fora ho oslovili zda si mohou pro sebe udelat serii X kusu Genisis. Protoze ji dost zasadnim zpusobem (jedna z mala ceskych prednosti) inovovali a dotahli do dalsiho levelu, dali te platforme sve jmeno a to co se dnes produkuje v desitkach kusu uz nema s raidym nic spolecneho. Je ti o te zalezitosti neco znamo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2012 (upraveno) Skeleton - pokud něco nefunguje, tak jak má, samozřejmě to vyřešíme, ale může to skutečně být tou extradlouhou baterkou (nevím, jaké jsi do něj dal - pak samozřejmě dochází k tlaku na hlavu ze spodu a protože je tam slušná pružinka, může to pak talčit na vršek moc a spínat Ti to samovolně). Ke gripům mám skutečně plnou podporu výrobce, takže stačí zjistit, kde a v čem je problém a vyřeší se to - ať už úpravou, opravou či výměnou. To buď bez obav. Ale hodně je to o tom, že člověk co to vyrábí má k dispozici jen omezné množství hardware na zkoušení (i když jsem ho vybavil vším možným), tak třeba nějaký Ultrafire s ochranou (která je v případě takovéto mechaniky na jednu stranu kontraproduktivní, na druhou stranu hlídá podvybití článku) je o cca 2 až 3 mm delší a pak je to problém udělat tak, aby docházelo k ideálnímu kontaktu nahoře i dole u pružiny (minimum přechoďáků) a při tom to fungovalo s baterkami dlouhými 65 mm, stejně tak jako s 68mm.Ale tohle vyřešíme Elvin: na fórech jako WillPro a Fuzze je spousta lidí, kteří mají reálné zkušenosti se stavbou vlastních atomizérů či celých e-cigaret a to od píky - tedy si sami vytvářejí návrh, přes obrobek, vlastní elektronika a testování různých úprav přístupu vzduchu - prostě lidé hodně zkušení. A zkušení mylsím i tím, že si prostě i "slepé" uličky většinou vyzkoušeli - třeba Chuckyho "větev" na Fuzze je tak "tvrdohlavá", že zkouší i relativně předem i zkušenými vapery "zavrhnuté" postupy a materiály, do kterých by se jiný ani neodvážil pustit. Na pražském srazu SECu byl k ochutnání třeba kompletní obrobek z titanu, který vypadá opravdu exklusivně, váží méně než běžné eGo a to pomalu včetně 18650 baterky ve vnitřku, má neskutečný výkon a skvělou chuť - jeden z několika kusů na světě. Říct lidem, kteří tohle vyrobili z kusu roury z titanu, že máš větší zkušenosti, než oni (v podstatě, né doslova) je trošku jako vzít si na sebe trikot červeného teletubíka a vlézt do ohrady plné býků v říji :)A já například Tvůj názor s elektronickými gripy (že v podstatě stojí za houby) rovněž nesdílím - čistá mechanika je ideální v tom, že při použití kvalitního článku nemusíš řešit odpor spirálky, protože Ti do ní pustí relativně i zkratový proud baterie (pokud nemá baterka na sobě ochranné PCB) a můžeš tak experimentovat třeba na genisis systémech se spirálkami pod 1.2 Ohmu, což je obvykle hranice, kdy VW/VV gripy už vyhlašují chybu a vypínají elektroniku. Zase se na mechanice projevuje pokles napětí článku, který zkušený e-kuřák pozná - je velkej rozdíl ve výkonu, pokud je článek čerstvě a dobře nabitý na 4.2V a nebo už vybitý na 3.6V - při genisis se spirálkou kolem 1 Ohmu je to rozdíl několika Watů a to je setsaktra znát. Používám prostě obojí a znám specifické vlastnosti a použítí mechaniky i vyspělé elektroniky - obojí má prostě něco do sebe a dokud obojí nevyzkoušíš, nedá se o tom polemizovat - stabilizace a řízení výkonu po půl watu je totiž velmi příjemná věc. O původní dohodě s Raidym také něco vím (i když jen zprostředkovaně), ale je to tak, jak píše Cody - "patent" na spirálku na knotu či meshové tkanině si nikdo neudělal (i když pokusy byly) a konstrukce a hlavně princip WP systémů se dnes už dost liší. Na zahraničních ecf fórech se říká, že si nikdo z Raidyho nic nedělá. Ostatně WP fórum taky připustilo a naopak podporuje člověka, co seká své hodně špatné kopie WillPro 13, 14 a XT vyloženě na kšeft v kvalitě zpracování čínských genesis atty. A "starým a pravověrným" se to taky vnitřně nelíbí Prostě nikdo nemá patent na rozum, ale za sebe mohu říst, že tyhle české projekty (WillPro XT, 15, Fuzze XL2, Steamboy) jsem měl možnost vidět (mimo WP15), vyzkoušet, ochutnat (a některé - mimo final XL2 a WP15 i vlastním) a jediné co jim může "konkurovat" je chuťově unikátní Penelope, Oddy, iAtty a další knotové produkty Imea a teď příjemně překvapil i GP Spheroid - většina ostatních věcí je dobře o půlrok pozadu... Upraveno 11. prosince 2012 uživatelem tiktaktiktak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2012 (upraveno) Cody máš SZ Upraveno 11. prosince 2012 uživatelem Marfi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2012 (upraveno) Marfi: mas odpoved K tomu vapiku s firmware co jsme resili vcera. Uz se objevil od Rumlika videotest. Doporucuju shlednout pasaz po vybaleni - pruvodce menu. Co jsem si vsiml, ta vec ma i kalendar?:-)))Tady budu kriticky, muj osobni zduraznuju osobni (jako odpurce elektroniky ve vapiku) prvotni pocit vyjadril jeden clen takto: od blikblik ? úte 11. pro 2012 9:00:11 Hezká ukázka, ale jinak je to fakt ptákovina podle mého subjektivního názoru. Když jsem se díval na to video tak jsem se fakt zasmál. Když si budu chtít hrát tak si pohraju s mobilem kterej toho umí stokrát tolik, ale grip bych chtěl hlavně jako baterii k vapování. A jiny clen pekne vyjadril fakt, ze jak do el. tak mechanickych gripu patri poradne "tvrde" baterky. Meka baterka (vetsinou ty hodne levne) v mechanice neda (anebo da na malou chvily) zadany proud, v el. gripu meka baterka akorat oblbuje a mate el. obvody. od zviratko ? úte 11. pro 2012 10:41:27 Tak jsem narazil na "problem" s jinejma baterkama - vcera vecer mi konecne chcipla ta ruzova Samsung baterka (mmch ukazovalo to 10% a slo vzdycky jeste tak 2x potahnout a usnulo to - asi schvalne) co k tomu davaj a dal jsem tam Trustfire 2500 mAh kterou pouzivam ve vsem (baterka, lava...). Po cca 2 hodinach totalne chcipla - z 60% to spadlo na 30% behem chvilky a pak se to zacalo nahodne vypinat (resp. usinat). Asi je ta baterka taky uz moc mekka a vadi mu to. Takze bacha na to - asi to bude chtit kvalitnejsi baterky nez ty hloupejsi gripy... http://www.youtube.com/watch?v=a4Pv4WAOUqg&feature=player_embedded#! Skoda, ze malo ceskych prodejcu prodava napr. AW clanky, jsou drahe. Uzivatele neznali problematiky radeji koupi 4 levne clanky s levnou nabijeckou a tak dal kazdej rok, nez aby koupili nabijec za litr a dve poradne baterky. A meli by svatej klid na dlouho. Muzeme byt radi, ze nekteri prodejci e-cigar prodavaji alespon clanky Sanyo a ted ty nadejne ruzove Samsungy. Ty stoji proti AW tretinu a drzi taky docela fest. Upraveno 11. prosince 2012 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2012 Dneska na jednom foru je na prodej obnovitelny atty Cobra. Original od SiamsMods, ne napodobenina. To neni denni chleba:-) Je to vlastne vyrobce ktery vyrabi grip Cube a MiniCube ktery koupil a pred casem predstavil Organic (ten ctyrhranej).Kdo ma chut zkusit nepoznane, netrapit se objednavkou, neplatit postovne z ciziny, muze si pomoci a usetrit par stovek.Je to z tady probiraneho systemu Genisis, tedy ocekava se pouziti jednoho nebo dvou meshu, ikdyz zbastlit by na to slo cokoliv. Proto by o tom mel uvazovat bud pokrocily vaper, nebo ten kdo se to chce naucit - motat spiralky:-) Neni to veda, staci poslechnout par rad a zkusit si par pokusu.V pripade zajmu mohu domluvit koupi, jestli nebude fuc. http://www.svetecigaret.cz/forum/index.php?topic=15138.msg0#newhttp://alba-vapours.co.uk/cobra-rebuildable-atomiser-3ml?filter_name=cobra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skeleton Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2012 (upraveno) Sel jsem dneska nahodou kolem kramku s ekurivem a napadlo me vyzkouset vic Vivin. A ejhle ve verzi V5 na grip krasne "zapadla" a vse funguje bez chybek. Je fakt, ze ta Sanyo baterka ma malej dulek na plus a mozna si to proste sedlo. Jeste k tomu kovovej naustek a fesanda je kompletni. Jen zasnu, jakej velkej rozptyl maji soudruzi v Cine v tech ruznejch zavitech, verzich spiralek, rozmerech tubusu a vubec v kvalite vseho co vyplivnou jejich manufaktury. To je peklo. Ale kdo hleda najde a snad se to casem usadi. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Upraveno 11. prosince 2012 uživatelem Skeleton Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2012 Tak slava. Ono jen klasicka puvodni Vivi Nova ma tri verze ktere jsem videl. Naslednici jsou i na 8 ml objemu:-))) S tema zavitama, jak jsem zjistil, zadna slava ani u nekterych nasich vyrobcu. Vychvaloval jsem RKN kudy jsem chodil. Nedoslo mi, ze jsem koupil zanovni kousek od clena, ktery atik (spanela) dvakrat nejak domrvil, takze tvurce ho dvakrat daval dohromady. Docvako mi to, kdyt jsem cetl starsi zpravu kde mi prodavajici pise - budes mit nejvyladenejsi kousek, Novarom mi to 2x predelaval. Mel jsem moznost vyzkouset v patek dalsi dva kusy a bohuzel na jednom byl zavit prilis velky, sel velni obtizne nasadit na vse co jsem mel u sebe. A na druhem byl zavit tak volny, ze se atik na vsem trochu vaklal i po dotazeni. Jeden nastrojar mi rekl (snad nelhal), ze staci rozdil jestli chladi jednou olejem a podruhe tim na co si nemohu ted vzpomenout jak se ta kapalina jmenuje. A pry pri stejnem nastaveni masiny vypadne ve finale jiny zavit. Napr. to je jeden z rozdilu mezi atikem za 300kc a tim za 3000kc. Oboji nakonec funguje, jen ty levne musi casto clovek prekopat do funkcni podoby. A na to musi mit plnou krabici materialu z jinych atiku:-) Libi se mi pristup jednoho clena, ktery kupuje kazdy cinsky atik co za to stoji (uz za ne dal tolik, ze by si tu Cobru koupil dvakrat) a upravi ho. Pak porovnava se svym Willpro XT. Jeho nazor je, ze do funkcni podoby se da upravit temer cokoliv a jedna z jeho dvou replik Cobry pry po jeho uprave kouri lip nez original. I takove veci mohou se stat.... ale neni to pro kazdeho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 11. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2012 Tak jsem se vratil z cest. Poprve jsem sebou tahal Penelope na Cube a dymku s G-Bellem. Prochazel jsem ctyrma bezpecnostnima kontrolama a vzdycky chteli dymadla vybalit a vysvetlit. V Praze holka nechapala, ze muzu strkat do huby zeleznou tycku na Penelope, v Barceloně vubec nechapali o co jde, ale pustili me. Ve Frankfurtu jsem se v kuracke budce zakecal s amikem, co obdivoval dymku..Plnici strikacku s jehlou jsem nechal radsi doma. Priste sebou beru jenom fajfku, je mene provokativni. Kdybych mel v batohu GGTS v plne palbe 18650 s kickem, myslim, ze by me sekuritaci nepustili Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2012 To se divim, ze to spanele neznaji. Jak slape Kick + GG + AW? Uz si si pohral s nastavenim? Dnes jsem cetl peknou diskuzi na tema Kick X gripy s VV. Resilo se tam, jak vlastne dosahuji behem zhaveni stabilniho (nastaveneho) vykonu. Kdyz na zacatku je spirala studena a pak cim dal vic zhava, coz meni jeji odpor. S tema VV gripama jsem ti uplne nepochopil, ale modul Kick pry meri odpor atomizeru behem zhaveni 10x za vterinu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2012 To se divim, ze to spanele neznaji. Jak slape Kick + GG + AW? Uz si si pohral s nastavenim? Dnes jsem cetl peknou diskuzi na tema Kick X gripy s VV. Resilo se tam, jak vlastne dosahuji behem zhaveni stabilniho (nastaveneho) vykonu. Kdyz na zacatku je spirala studena a pak cim dal vic zhava, coz meni jeji odpor. S tema VV gripama jsem ti uplne nepochopil, ale modul Kick pry meri odpor atomizeru behem zhaveni 10x za vterinu Nevím co je AW a VV gripy se taky nechytám. Holt jsem mongol. Kombinace GG + Kick + Penelope: kick mám nastavený na 9W, má to obrovský hit, ale myslím, že na úkor chuti. Penelope na cube má na plně nabitou baterku mnohem lepší výsledky. Bohužel pokles napětí = pokles potěšení. Asi snížím kick na 7-8W, abych nepřebíjel tolik chuť liquidu. Co mi na tom vadí je rozměr této sestavy. Smontované na 18650 baterce s Penelope je délka 20cm. Ještě se tu zmíním o GP Spheroidu. Přišel minulý týden, je z druhé ruky. Pozitivní kontakt je tam řešený s izolační objímkou, která už nebyla v ideální kondici a podařilo se mi při trošku těsnějším našroubování na fajfku to vyzkratovat...No ca vám budu povídat, sodoma gomora. Z AW IMR baterky se odtavil červený plastový obal, plusový kontakt je taky v pytli - je na odpis (už je v koši). Ve fajfce se roztavila bužírka, co je na drátu vedoucím k minusovému kontaktu na tlačítku nahoře. Zatím to neřeším, ale volně ložený měďěný drát mě tam trošku znervózňuje. Spheroid jsem rozebral do mrťe, vyrobil provizorní izolaci a začal testovat. Pro ty co neznají, jedná se vlastně o "rebuildable cartomizer", který drží liquid v materiálu zvaném Sera wool. Ten se používá jako filtrace do akvárek. Na bázi Spheroidu je pak spirála z kanthalu na knotu, který tím, že se dotýká Sera vlny, zásobuje knot a cívku liquidem. Tento systém je vyhlášený svou chutí, a můžu potvrdit, že dým ze Spheroidu chuťově předčí Penelope. Problém je v tom, že pořád nemůžu najít optimální nastavení Spheroudu pro Cube. Na GG+Kicku to frčí parádně, ale jen na Cube nebo fajfce pořád nejsem spokojený. A zamýšlel jse ho z designových důvodů právě na dýmku. Nejlépe funguje zatím 0,20mm kanthal, 4 otáčky na 2x3mm knotu. Zkoušel jsem 5 otáček 0,16 na 2x2mm knot, lasso z knotu, ale první uvedené jede nejlépe. Až to poladím, bude to dobrota. Další nedostatek je přílis velká díra na drip tip. Všechny v ní kvedlají, takže musím vyměnit o-kroužek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2012 Drobounký estetický upgrade mého oblíbeného dýmadla: Before After Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se