Skeleton Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 (upraveno) Ja si prave delam pripravu na zitrek, neb mi dorazi muj prvni nastavitelnej atik z Recka, jestli to tedy UPS zvladne (vzhledem k pocasi). Prsty mam spaleny jenom trochu a v ruce kyzenou cernou trubicku. Oplet nejak nezvladam, vzdy se mi nakonec rozpadne-rozdroli na prach. Budu si muset sehnat ten bez silikonu, ale vidim, ze to je nedostatkove zbozi. Dratky vseho druhu mam pripraveny a zitra prijde motani. Jsem na to zvedavej. Upraveno 21. ledna 2013 uživatelem Skeleton Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 (upraveno) Tenhle pásek je Marlboro Man z počátku padesátých let. Neříkejte, že mu to nesluší. Teď si představte, že by mu z úst visela ta železná trubka . Ano, máte pravdu, jsem nenapravitelný kašpar . Je to ten pásek co umřel na rakovinu plic ? :-) Resp. Jeden z těch dvou nejslavnějších Marlboro Manů, co zemřeli na rakovnu plic ? :-) Upraveno 21. ledna 2013 uživatelem Tomas_2002 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 (upraveno) Tak se pochlub, jak to kouri???Pripravil jsem si 5cm 400 meshe, namotal na jehlu z neho trubicku, zastrihl dolní konec pod 45 st. uhlem a vrch na uroven stredového plusu kotelny. Technoxuv oplet ztuhly cukrovou koupeli (tohle fakt vychytavka!) mírně roztahl na průměr meshe a nasunul mesh do opletu. Oplet slouzil jako zarazka pro nastaveni hloubky meshe v tanku. Mám to tak 1mm od dna. Pak chytil 0.2mm kanthal pod minusovy šroub (parádní krizak, ne blbosti na imbus) a namotal 4 otocky. Přitáhl jsem kanthal k opletu a zachytil ho opet pod krizak na plusu. Pak jsem oplet oplachl pod tekoucí horkou vodou asi minutu (asi to bylo malo,jak posléze zjistíme) Výsledný odpor 2.5ohm. Shittt. Takže Hellraiser si žádal pekelné řešení. Tedy 0.2 kanthal šel dolu (mokrý oplet oplachem zmekl a vrátily se neblahé vlastnosti Technoxu). Namotal jsem 4 otáčky plochého kanthalu. Ten drží Technoxe pohromade.. Výsledek = 1.4 ohm.Pekelný jezdec ožil. Na p...l jsem si nesed, dymi to jako všechny nové věci. Trocha pachute tam je (malo vymyty oplet černá spáleným zbytkovym cukrem) ale musím to zajet. Me chutnají třeba 3 týdny zajete atiky na jeden liquid, novy setup funguje málokdy okamzite, spise u knotaku (třeba v sobotu jsem si namotal Spheroida úplně bozsky od prvního sluku). Takže pocity zatím smíšené. Navíc hybrid je dost neuniverzalni hardware. Nejlepší je asi jeden grip a více atiku, jak to mám poslední týden. Kombinaci G-Bell+Provari se vyrovná máloco (Penelope leží už par dni s fajfkou na stojanku). Taky me hrozné baví ta Penguin krabka s VV elektronikou, to je moje number two. Hellraiser zatim bronzová příčka. Ale to těžko soudit po deseti praskach. edit: Já ten Nexus hodim proti zdi (oprava automatickych oprav textu) Upraveno 21. ledna 2013 uživatelem organic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 (upraveno) Po oplachu cukru z technoxu je třeba ještě na sucho do červena párkrát přežhavit (vypálí se zbytky cukru) a pak opětovně pořádně opláchnout a znovu přežhavit. Nejideálnější je ještě pak párkrát nakapat liquid přímo na oplet a zase trošku odpařit bez vdechování. Pokud se pak udělá ještě jeden proplach, je to úplně ideální příprava.Pak stejně i po tomhle bude první nádrž "nic mnoho", nicméně po odkouření cca 1ml a opětovném proplachu a přežhavení už je na dva měsíce pokoj a chuť i výkon stále stejný.To je bohužel principielně stejné, u každé genisis na opletu - nebo možná bohudík - ty dva i více měsíců bezproblémového provozu za to pak stojí Jen to "zakouření a rozkouření je trošku složitější Samozřejmě se to dá i bez tohohle všeho, ale první dvě nádrže jsou trošku karamelové - za to mi pár minut s pořádnou očistou a několikanásobným přepálením stojí Upraveno 22. ledna 2013 uživatelem tiktaktiktak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skeleton Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Hlasim dnesni uspesne pristani a nadseni. Modul Gemini DID (astronaute Mr. Kanthal a Mr. Mesh), raketa Skeleton (vyrobce kubicek326). Pohon 18350 + tekuty liquid 50PG/50VG. Vse bez zavad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 (upraveno) ...Oplet nejak nezvladam, vzdy se mi nakonec rozpadne-rozdroli na prach. Budu si muset sehnat ten bez silikonu, ale vidim, ze to je nedostatkove zbozi. Dratky vseho druhu mam pripraveny a zitra prijde motani. Jsem na to zvedavej. Zkus vic zpusobu. Casto doporucuji pomalu nad plynovym sporakem. Me se teda pomalym vypalovanim silikon nevypalil snad nikdy, vzdy jsem to pak jeste musel vypalovat na atty spiralkou. Pak jsem nahodou zkusil prudke opaleni na 2 sec a hned promnout v prstech. Chce to si je naslinit pac to dost pali. Ale uplne vidim jak se vypaleny silikon sype ven. I na opletu je videt jak krasne zbela. Po namotani rovnou muzu kourit, nic nesm.di. Mas to ted fakt super. Kubicka na 18350 vlastne vidim prvne. Co ty medene konce gripu, uz jsi stihl udelat sram nebo to je dost tvrde? Organic: Gratulace k opravdu netradicnimu kousku. Hlavne ze jsi to rozchodil. Snad te nekde potkam a tenhle sperk si prohlednu nazivo Upraveno 22. ledna 2013 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skeleton Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 (upraveno) Kubicka na 18350 vlastne vidim prvne. Co ty medene konce gripu, uz jsi stihl udelat sram nebo to je dost tvrde?Konce jsou mosazne, nalisovane a prilepene epoxidem. Licujou paradne a tvrdost dostatecna. Nemam co bych vytknul. Jen ten hlinik trochu spini. Na velikost 18350 trochu macek, ale aspon se nebojim, ze se neudrzi na stole. Vyroba byla za cca tyden, mohl jsem si urcit jak bude vypadat hlava, na jaky rozmer stocit horni rozmer, barvu tlacitka atd.Za tu cenu krasnej servis. Jeste cekam na jedno prekvapeni, pak si snad nekdy poridim Jaggernauta a koncim, slibuju. Diky za tipy na oplet, jdu zkouset. Promnout znamena zmacknout tu trubicku? Nebo jen mazlit? Upraveno 22. ledna 2013 uživatelem Skeleton Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 No to ti nepopisu. Kdyz budes mazlit malo, zustane ti tam silikon. Kdyz moc, muze se ti rozpadnout v ruce. Nastrihni si 3cm kousky, navlec na jehlu, opaluj. Pak na jehle promni. Tak, ze citim jak se neco v prstech droli. Kdyz nechas uprostred tu kulatou jehlu, tak oplet dres o ni. Coz neva pac je kulata. Kdyz budes mnout samotnej oplet, snaz se o sve vlastni hrube rozpalene steny rozedre. Proste udelaj treba 5 pokusu pokazde jinak a uvidis, co ti bude vyhovovat. Kazdopadne nejsem linej pred montazi kapnout kapku liquidu - musi se vstrebat hned. Kdyz ne, je tam furt silikon. Nejsnazi by jsi mel poridit oplet typu Ferry nebo Technox - ale pokud nema atty.cz skladem tak jedine se regnout na nejake forum a obednat primo u dodavatelu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skeleton Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Cody diky moc. Uz mi z toho registrovani na ruznych forech (tady gripy, tady liquidy, tady atiky, tady prichute atd.) jde trochu hlava kolem. Nemluve o tom, ze se mi doma vali ruzne valce, trubicky, dratky, lahvicky, jehly, kapesnicky a dalsi specialitky. V soucasny dobe sleduju asi tak 15 adres. Pockam az to bude treba u Tiktaka. Musim to trochu brzdit, nebo se z toho zblaznim. Tohle mi nedelal ani chronobundus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Tady lze nakoupit oplety bez silikonu i bez registrace: http://kurakuvsvet.cz/store/goods-oplet2mmN-83-oplet--prumer-2-mm-n.html . Konkrétní zkušenost s tímto opletem nemám, ale asi bude v poho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 To i tim, ze vaping prd stoji. V porovnani s hodinkama:-) Jinak jsem te vcera videl na WP foru, tvuj hardware tam mel kladny ohlas. Ty "kramy" nikdy nevyhazuj. Drzi se typycke rozmery, proto se dily daji donekonecna kombinovat. Nez jsem objevil systemy jako Genisis nebo WP tak jsem furt prestavoval atiky, ty ruzne atypicke gumicky, trubicky atd. kolikrat jinde nez ze starych atiku nesezenes. Kdyby ti ten oplet presto nefungoval, na chvili se to da obejit pouzitim bytelneho sacku od caje. Efekt izolace je stejny, efekt bufferu taky, savost je taky super. Jen zivotnost je v radu dni, nikoliv v radu tydnu az mesicu jako u opletu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Téma oplety: Chystám se vyzkoušek matroš, který prodává vapo.ro jako 4mm knot. Stojí to 30 korun metr, je to dutý a mám to vyzkoušený v Penelope jako knot. Včera jsem to navlíkl na drát na nacukroval. Je z toho luxusní trubka. Až bude čas, použiju to do Foggatti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Neni to ten typ silica? Posledni tyden to par lidi zkousi, mam taky slibenej kousek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Jo je. Mám toho deset metrů Myslel jsem, že když do Penny narvu 3+3mm knot, dostanu tam tohle taky, ale je to v keramice hodně natěsno a proto to pak málo saje/zásobuje. Tak jsem to řešil tak, že jsem z ustřiženého cca 4cm kousku vytáhl jedno dvě vlákna a pak už to funguje. Ale primárně si myslím, že je to ideální na oplet. Saje to jak divé, akorát je to tlustší než Technox, což je na jednu stranu výhoda, protože Technoxu někteří dávají 2 vrstvy, na druhou stranu může být problém s místem. Nevím, zatím jsem ve fázi teorie. Až to vyzkouším poreferuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Jj, ja to budu rvat do WP15 kde je snad nejmensi komora na svete:-) To bude zrejme limitujici. Zatim jedem vaper psal, ze to zkusi utahnout na mensi prumer plochym kanthalem. Netrpelive cekam na jeho vysledky a az mi kus da. Na tve reference jsem take velice zvedavy, na ten efekt "priskrceneho knotu" pozor, s tim jsem ja osobne dlouho bojoval nez jsem na to kapl:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvin Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Neni to ten typ silica? Posledni tyden to par lidi zkousi, mam taky slibenej kousek. silica snurka je o dost odolnejsi vyzsim teplotam, nez skelna ktera se nekdy tavi a ztraci tak rychle schopnost kapilarity.nema zadny problem s vypalovanim do sucha (dryburn) a vydrzi temer to same jako mesh. mohu jen doporucit, samji pouzivam s uspechem skoro trictvrte roku. (mimochodem silica pochazi z ruska, ale to je vedlejsi) k dostani v ruznych merachod 1-4mm tloustky. pro me optimalni jsou 3mm 2x nebo o jednu dratovou otacku navic na 2mm 2x. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 O tom žádná elvine, já na knoty nedám dopustit, i když silikóza je sviňa a amící motají kanthal radši na bambusové šnúry a různé bavlněné fáče.Ale my tu navlíkáme silica potrubí (fiberglass free) na srolovaný mesh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvin Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 ...Ale my tu navlíkáme silica potrubí (fiberglass free) na srolovaný mesh tak to je jina, pardon ted tomu konecne rozumim.muzu se zeptat, co si od tehle kombinace vice slibujete? prijde me to dost stejne jako mesh nebo silica samotna. (drive jsem zkousel hybrid, na skelna vlakna omotal maly kousek mesh,lepsi to drzelo stavu a vydrzelo to cele mnohem delsi provoz. ovsem kdyz mam ted silica snuru, nepotrebuji nic jineho vic) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 (upraveno) Dnes vaperi pouzivaji v CR tri druhy opletu. Zadny neni nejlepsi. Kazdy ma vyhodu i nevyhodu. Proto se neustale hledaji nove materialy. Ne nekterych forech resi jen komercni systemy a jejich upravy, nekde to zase zije hlavne tim vyvojem. A protoze az na par vyjimek se komunita (ty co ja osobne povazuju za motor ceskeho vapingu) shodla, ze nejidealnejsi system je ceske WP, neni o cem. Dokud nebude nalezena nahrada meshe, bude se furt na mesh nasazovat oplet. A proto hledani idealu jen tak neskonci. Pro pochopeni, systemy ktere mam zmakle a vim o nich: knot - pouziva komerce, ale treba se spesl Penelope pry dokaze nejlepe podat chut (to je individualni, uzivatele tvrdi tohle pripadne uznavaji stejnou chut u WP15)vata - pouziva komerce, blbe je pomale plneni, nelze stridat chute liquidu jen tak behem dne, jakmile jednou nasucho zazhavis vetsinou se vata pripece a sm.dikombinace vata knot - pouzivaji co vim jen spesl atiky, komerce tohle neumi, ja tohle mel jen 5 min v hube na srazu tak nechci souditGenisis - puvodne garazovka, dnes pouziva (modifikovany) i komerce, podle meho soudu po zakoupeni Genisis netreba resit vyse uvedene systemy, vse je otazka setupuWillpro - cesky system ktery vychazel z Genisis, ale casem vychytal jeho nevyhody, proto si dnes zaslouzi sve vlastni oznaceni, podle meho to nej na svete (muj nazor) Obecne se da rict, ze co je na knot da se predelat na mesh a naopak. Pokud mi nejaky system unikl, budu rad za doplneni. Jeste tu mame asi nejrozsirenejsi tanky (typicky e-ciga typu eGo), ale to je vlastne knotovy system. Kapitola sama pro sebe jsou cartomizery a clearomizery, ty mohou mit knot nebo i vatu (v tomto vlakne dost opomijeny DCT) Co by mohlo chronomagy zajimat, ze cinani cim dal uspesneji system Genisis kopiruji. To me donutilo i prehodnotit postoj k cinskym levnym hodinkam. Pac u vapingu napr. atik Oddyseus je pokud vim nedostupny, pokud by na nej clovek narazil v bazaru, bude to o tisicich. Ted ceske shopy naskladnili cinsky klon, co vim tak za 700kc. Podobne oblibena Cobra (v bazaru jsem ji videl jednou za cca 2500kc) je k mani z ciny za cca 300kc. Samozrejme puvodne to bylo temer vzdy pochromovana mosaz, posledni klony co jsem mel na upravu jsou opravdu z nerezu, byt je o dost mekci nez ty echt. Zase se to dobre piluje:-) Chci tim rict, ze lide co maji origos a koupi si klony, nekdy po nutnych upravach cinskych "polotovaru" dojdou k nazoru, ze klon kouri lip nez origos. Samozrejme neposloucham hnupy co nemaji na origos a honi si alibi. Mam na mysli vapery co maji vercajk za x tisic a presto priznaji, ze klon jim chutna lip. To jen pro zajimavost.... ja tvrdim, ze nejlepsi a po letech ve finale nejlevnejsi reseni je koupit homemade atik at uz WP, Fuzze, Steamboy, nebo cizina. Pokud nemam chut se registrovat, zapadnout do kolektivu, cekat treba rok, je lepsi koupit original. Nejde jen o ten pocit, ale poradnej material (casto ocel L316) a to ze atik vydrzi vecne (krome ztraty a prejeti tankem) za to podle me stoji. Nez dat za napr. 3 modely cinske Genisis 1500 a strkat si do pusy smeckovej material, radeji vysolim 3000 za jeden poradnej a mam klid. To srovnavani vapiku a hodinek je dost vypovidajici. Urcite clovek musi bejt fanda, aby daval tisice nebo cekal rok. Vy co mate e-cigo jako pomucku k odvykani nebo prechodu, neberte to moc vazne. Na zacatek udela svoji praci i e-cigo za 600kc. Zrovna tak je zbytecne, aby vyhazoval tisice ten kdo neni zrucny a nema zkusenosti. To pak spesl atik konci v sufleti a dal fungujou CE4:-))) Stejne jako k poradnym hodinkam i poradnemu vapiku se clovek musi dopracovat... sbirat zkusenosti, zkouset kombinace atd. Na poslednim srazu WP kde se predavalo prvnich 12 atiku byli i lidi s ECF fora (ciste komercni systemy, zadne home made) a protoze plati, ze ucastnici srazu maji prednost pred cekateli v poradniku, dostalo se i na ne. Neodolali po vyzkouseni a neodolali temer vyrobni cene neco malo pres litr. Driv chodili s plno atikama zabalenych v ubrouskach (aby jim to neteklo do kapes) a nam motacum se divili, co s tim WP delame za vedu. Jen co WP zprovoznili, vse co meli dali do sufliku a divi se jak WP krasne funguje a mluvi v superlativech. Na jihu cech je komunita hooodne silne zastoupena, dost vynalezcu a vyrobcu je odtud, proto maji jihoceske srazy velmi slusnou uroven. Pokud nekdo ma zajem si to osahat, byvaji vzdy prvniho v mesici v CB. Je opravdu nutne poradny atik namotany spravne vyzkouset. Pak clovek citi ten rozdil. A pochopi, proc nekdo komerci zatracuje az fanaticky. Upraveno 23. ledna 2013 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvin Odesláno 23. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2013 Willpro - cesky system ktery vychazel z Genisis, ale casem vychytal jeho nevyhody, proto si dnes zaslouzi sve vlastni oznaceni, podle meho to nej na svete (muj nazor) to ti nikdo nebere. ...Obecne se da rict, ze co je na knot da se predelat na mesh a naopak. Pokud mi nejaky system unikl, budu rad za doplneni. Samozrejme neposloucham hnupy co nemaji na origos a honi si alibi... jaks to myslel? zapominas ze jsou jeste bastleri, co si umi sami docela poradne postavit.Na poslednim srazu WP kde se predavalo prvnich 12 atiku byli i lidi s ECF fora... takze prijeli do jiznich cech kvuli WillPro az z ameriky? Je opravdu nutne poradny atik namotany spravne vyzkouset. Pak clovek citi ten rozdil. A pochopi, proc nekdo komerci zatracuje az fanaticky.to ovsem plati vseobecne a zasadne pro kazdy doma obnovitelny atomizer, je to jaksi uplna samozrejmost. dlouhe cteni, ale na mou otazku jsi me zatim moc neodpovedel..: > proc se ma davat na mesh trubicku jeste jedna ze silikat pletiva. jaky to ma efekt?(bohuzel takovou nemam, jinak bych si to nejspis sam vyzkousel.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se