Přejít na obsah

Doxa sub 300

huhu4d

Doporučené příspěvky

před 13 hodinami, sashator napsal:

Tady bych te chtel poopravit, jelikoz to neni pravda. Uz nejakou dobu dela Doxa BoR presne takhle, tudiz skladany z jednotlivych dilku a ne “svarenych” do jednoho clanku. Nereknu ti, jak dlouho, ale uz s tim zacali za Ricka.

@exiztence Gratulace…trosku me mrzi, ze jsem pred vic jak ctyrmi lety prosvihl Aqualungy v Pro verzi, a to jsem mel prst na spousti hned co to oznamili

Doufám, že je pravda to, že původní Doxy Sub 300 - 300T měly BoR tah 😉

V nových Doxách přehled nemám, tak jsem pátral a vidím, že novodobé modely mají některé pevné články a některé mají BoR. A ano dělá se už dlouho - od roku 2004. Tady je článek o tom, že po několika limitkách, které měly být připomínka a tedy co nejpodobnější původním Subům, se od roku 2020 tento model objevil v trvalé nabídce Doxy a že to naštvalo dost lidí (asi těch, co si koupili limitku) a potěšilo ty, kteří limitku propásli. Pokud o tom víš víc, tak se rozepiš nebo napiš odkaz - pokud to tady už někde je.

Víte někdo jaký důvod mělo vystouplé sklo u Sub300 oproti rovnému u 300T? Bylo z důvodů nějakého lepšího odolávání tlaku vody na sklíčko? Rovné sklíčko u 300T je nepatrně zapuštěné a je níž, než je luneta, aby dostávala pecky luneta a ne sklo, ale u 300 to bylo naopak: sklo je poměrně hodně vystouplé a tedy i zranitelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 114
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

@michalvalJen  jsem tě chtěl upozornit, že to co jsi napsal není až tak  úplně pravda. Asi tady nemá cenu rozepisovat historii Sub divize Doxy. Doporučuju pořídit si knížky od Dr.Millara, kde je právě jak historie původních (60.-80.léta), tak těch novodobých, za kterými stojí především Rick Marei. Ten pomáhal tuto divizi reinkarnovat a máš pravdu, do roku 2018 to  bylo formou limitek, kdy značka prodávala prakticky jen napřímo bez sítě prodejců. Rick odešel a Doxa začala éru stálé kolekce, kterou postupně doplňuje. A abych uzavřel BoR diskuzi- ano, máš pravdu, že nějakou dobu po vzkříšení značky v roce 2004 měl BoR "slepená" očka v článek, dnes už tomu tak není (min od roku 2017).

A co se týče skla, tak je to přesně tak jak píše kolega nade mnou. Původní  300 mají plasťák jako víceméně všechny první divery z té doby. Proč zrovna takhle klenuté sám nevím, to by nám asi objasnil nějaký fyzik;)

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Exiztence napsal:

300ky měly plastové sklo a všechny plastová skla jsou takto vypouklá v té době u potápek.

Před hodinou, sashator napsal:

@michalvalJen  jsem tě chtěl upozornit, že to co jsi napsal není až tak  úplně pravda. Asi tady nemá cenu rozepisovat historii Sub divize Doxy. Doporučuju pořídit si knížky od Dr.Millara, kde je právě jak historie původních (60.-80.léta), tak těch novodobých, za kterými stojí především Rick Marei. Ten pomáhal tuto divizi reinkarnovat a máš pravdu, do roku 2018 to  bylo formou limitek, kdy značka prodávala prakticky jen napřímo bez sítě prodejců. Rick odešel a Doxa začala éru stálé kolekce, kterou postupně doplňuje. A abych uzavřel BoR diskuzi- ano, máš pravdu, že nějakou dobu po vzkříšení značky v roce 2004 měl BoR "slepená" očka v článek, dnes už tomu tak není (min od roku 2017).

A co se týče skla, tak je to přesně tak jak píše kolega nade mnou. Původní  300 mají plasťák jako víceméně všechny první divery z té doby. Proč zrovna takhle klenuté sám nevím, to by nám asi objasnil nějaký fyzik;)

Díky oběma za upřesnění.  :cheers:

O těch knížkách od Millara vím, ale nevlastním je. Navíc teď už se zřejmě nedají pořídit v Evropě a ze Států se to o dost prodraží. Většinu věcí jsem se dozvěděl na jeho stránkách doxa300t.com

Odkaz ke komentáři

před 18 hodinami, Exiztence napsal:

Zpátky u Doxy :) 

pcousteauweb.thumb.jpg.e36083f953ebcef66e7b39fe704da783.jpg

philippedoxa1.jpg.2e67d3de12dac7a1fcf4c744f37e53f4.jpg

Jeden ze slavných majitelů stejných Sharkhunterů s logem US Divers, jako máš ty, jen původní provedení. Otlučené, neleštěné, původní hrany - tak jak to má být 🙂 

Phillipe Cousteau druhý syn Jacquea Yvese Cousteaua a bratr Jeana Michela  - zabil se v roce 1973 při přistání hydroplánu. V obličeji celej táta.

Tady je toho více.

Odkaz ke komentáři

Při mém studiu vintážních Subů, rozuměj očumování jiných hodinek na webu, jsem si všiml, že speciálně u Professionalů tedy oranžového ciferníku, existuje několik variant nebo možná bych měl spíš napsat kvality potisku. Různé hodinky, které jsem viděl, jsou pochopitelně po těch 50 letech v různém stavu, podle toho jak s nimi bylo zacházeno. Některé mají zažloutlé indexy, vypadanou lumi na indexech, popraskaný oranžový lak a pod. Ale především některé kousky mají mezeru mezi luminiscenčním proužkem indexu a černými proužky po stranách. Jako třeba tento kousek.

Doxa_300_Professional_Aqua_Lung_dial.thumb.jpg.260b713db24f85ffd9db2b41a95ff17f.jpg

Ciferník u mého kousku je v nezvykle dobrém stavu. Až jsem si říkal, jestli to není nějaký reprint. Tak jsem nasadil na telefon makro čočku a vyrobil tyto (nijak kvalitní) fotky, ale aspoň trochu z blízka se můžete podívat na detaily ciferníku.

IMG_4226.thumb.JPG.b8428198cc907f2f9a801880d4d9502c.JPG

IMG_4217.thumb.JPG.977f8dfa4a92a5d053ffd011ff73fbc1.JPG

Z těchto fotek je zřejmé, že nejdříve byly naneseny luminiscenční proužky a teprve potom černý potisk.  A to tak, že černé proužky překrývají okraje luminiscenčních proužků a není tedy mezi proužky mezera. 

IMG_4227.thumb.JPG.2314c1ae12c28efed1471bc38753a4ac.JPG

IMG_4233.thumb.JPG.43936c47c5914bf79f26949ae8fb3221.JPG

Na černém proužku je ale tím padem vidět "schod" podle toho jestli je barva na oranžovém podkladu nebo na luminiscenčním proužku. Což u  varianty "s mezerami" není.IMG_4235.thumb.JPG.b0524bbf37ca38a625e39e85237a203d.JPG

IMG_4229.thumb.JPG.34c3c47454bdd3fff4d6c122b6db7ab2.JPG

IMG_4236.thumb.JPG.4813883eee8b604bc48d81594b9560a0.JPG

IMG_4230.JPG

Upraveno uživatelem michalval
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...