michalval Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 před 13 hodinami, sashator napsal: Tady bych te chtel poopravit, jelikoz to neni pravda. Uz nejakou dobu dela Doxa BoR presne takhle, tudiz skladany z jednotlivych dilku a ne “svarenych” do jednoho clanku. Nereknu ti, jak dlouho, ale uz s tim zacali za Ricka. @exiztence Gratulace…trosku me mrzi, ze jsem pred vic jak ctyrmi lety prosvihl Aqualungy v Pro verzi, a to jsem mel prst na spousti hned co to oznamili Doufám, že je pravda to, že původní Doxy Sub 300 - 300T měly BoR tah V nových Doxách přehled nemám, tak jsem pátral a vidím, že novodobé modely mají některé pevné články a některé mají BoR. A ano dělá se už dlouho - od roku 2004. Tady je článek o tom, že po několika limitkách, které měly být připomínka a tedy co nejpodobnější původním Subům, se od roku 2020 tento model objevil v trvalé nabídce Doxy a že to naštvalo dost lidí (asi těch, co si koupili limitku) a potěšilo ty, kteří limitku propásli. Pokud o tom víš víc, tak se rozepiš nebo napiš odkaz - pokud to tady už někde je. Víte někdo jaký důvod mělo vystouplé sklo u Sub300 oproti rovnému u 300T? Bylo z důvodů nějakého lepšího odolávání tlaku vody na sklíčko? Rovné sklíčko u 300T je nepatrně zapuštěné a je níž, než je luneta, aby dostávala pecky luneta a ne sklo, ale u 300 to bylo naopak: sklo je poměrně hodně vystouplé a tedy i zranitelné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 300ky měly plastové sklo a všechny plastová skla jsou takto vypouklá v té době u potápek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 @michalvalJen jsem tě chtěl upozornit, že to co jsi napsal není až tak úplně pravda. Asi tady nemá cenu rozepisovat historii Sub divize Doxy. Doporučuju pořídit si knížky od Dr.Millara, kde je právě jak historie původních (60.-80.léta), tak těch novodobých, za kterými stojí především Rick Marei. Ten pomáhal tuto divizi reinkarnovat a máš pravdu, do roku 2018 to bylo formou limitek, kdy značka prodávala prakticky jen napřímo bez sítě prodejců. Rick odešel a Doxa začala éru stálé kolekce, kterou postupně doplňuje. A abych uzavřel BoR diskuzi- ano, máš pravdu, že nějakou dobu po vzkříšení značky v roce 2004 měl BoR "slepená" očka v článek, dnes už tomu tak není (min od roku 2017). A co se týče skla, tak je to přesně tak jak píše kolega nade mnou. Původní 300 mají plasťák jako víceméně všechny první divery z té doby. Proč zrovna takhle klenuté sám nevím, to by nám asi objasnil nějaký fyzik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 před 1 hodinou, Exiztence napsal: 300ky měly plastové sklo a všechny plastová skla jsou takto vypouklá v té době u potápek. Před hodinou, sashator napsal: @michalvalJen jsem tě chtěl upozornit, že to co jsi napsal není až tak úplně pravda. Asi tady nemá cenu rozepisovat historii Sub divize Doxy. Doporučuju pořídit si knížky od Dr.Millara, kde je právě jak historie původních (60.-80.léta), tak těch novodobých, za kterými stojí především Rick Marei. Ten pomáhal tuto divizi reinkarnovat a máš pravdu, do roku 2018 to bylo formou limitek, kdy značka prodávala prakticky jen napřímo bez sítě prodejců. Rick odešel a Doxa začala éru stálé kolekce, kterou postupně doplňuje. A abych uzavřel BoR diskuzi- ano, máš pravdu, že nějakou dobu po vzkříšení značky v roce 2004 měl BoR "slepená" očka v článek, dnes už tomu tak není (min od roku 2017). A co se týče skla, tak je to přesně tak jak píše kolega nade mnou. Původní 300 mají plasťák jako víceméně všechny první divery z té doby. Proč zrovna takhle klenuté sám nevím, to by nám asi objasnil nějaký fyzik Díky oběma za upřesnění. O těch knížkách od Millara vím, ale nevlastním je. Navíc teď už se zřejmě nedají pořídit v Evropě a ze Států se to o dost prodraží. Většinu věcí jsem se dozvěděl na jeho stránkách doxa300t.com Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 daju sa stiahnut v pdfku https://www.thedoxabook.com/downloads-2/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 před 5 minutami, Harwey napsal: daju sa stiahnut v pdfku https://www.thedoxabook.com/downloads-2/ Ano, viděl jsem, díky. Ale ta asi nejobsáhlejší - a aspoň pro mě nejzajímavěhjší knížka "40 let" tam v pdf není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 oki, jasne... no hardcopy vychadza na nejakych 70EUR aj s postovnym Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 před 18 hodinami, Exiztence napsal: Zpátky u Doxy Jeden ze slavných majitelů stejných Sharkhunterů s logem US Divers, jako máš ty, jen původní provedení. Otlučené, neleštěné, původní hrany - tak jak to má být Phillipe Cousteau druhý syn Jacquea Yvese Cousteaua a bratr Jeana Michela - zabil se v roce 1973 při přistání hydroplánu. V obličeji celej táta. Tady je toho více. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 Dovolím si přihodit tudle fotku (která samozřejmě není moje), když jste na vyšším levelu než my tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 před 5 hodinami, Exiztence napsal: Dovolím si přihodit tudle fotku (která samozřejmě není moje), když jste na vyšším levelu než my tady Tak to je dobrý dráždidlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 31. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2022 (upraveno) Při mém studiu vintážních Subů, rozuměj očumování jiných hodinek na webu, jsem si všiml, že speciálně u Professionalů tedy oranžového ciferníku, existuje několik variant nebo možná bych měl spíš napsat kvality potisku. Různé hodinky, které jsem viděl, jsou pochopitelně po těch 50 letech v různém stavu, podle toho jak s nimi bylo zacházeno. Některé mají zažloutlé indexy, vypadanou lumi na indexech, popraskaný oranžový lak a pod. Ale především některé kousky mají mezeru mezi luminiscenčním proužkem indexu a černými proužky po stranách. Jako třeba tento kousek. Ciferník u mého kousku je v nezvykle dobrém stavu. Až jsem si říkal, jestli to není nějaký reprint. Tak jsem nasadil na telefon makro čočku a vyrobil tyto (nijak kvalitní) fotky, ale aspoň trochu z blízka se můžete podívat na detaily ciferníku. Z těchto fotek je zřejmé, že nejdříve byly naneseny luminiscenční proužky a teprve potom černý potisk. A to tak, že černé proužky překrývají okraje luminiscenčních proužků a není tedy mezi proužky mezera. Na černém proužku je ale tím padem vidět "schod" podle toho jestli je barva na oranžovém podkladu nebo na luminiscenčním proužku. Což u varianty "s mezerami" není. Upraveno 31. ledna 2022 uživatelem michalval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 Je libo oranžády? Vintage Doxa Sub 300T Professional + Doxa Sub 300 Professional 50th Anniversary L.E. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 před 32 minutami, brownwld napsal: Je libo oranžády? Vintage Doxa Sub 300T Professional + Doxa Sub 300 Professional 50th Anniversary L.E. Moc pekne kombo:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 Je libo oranžády? Vintage Doxa Sub 300T Professional + Doxa Sub 300 Professional 50th Anniversary L.E.Skvely kombo! Tady asi neni co dodat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 Ty 300ky jsou asi o 50% vic pohodlne na noseni nez 300t nebe a dudy a to 300t nejsou nepohodlne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2022 300 vypadaji, ze maji nizsi pouzdro a ze jsou k ruce vic “připlácnuté” nez 300T. Nebo ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 Ano, jsou víc připláclé, současné 300t jsou asi o 0.5mm tlustší dle internetů než 300, což v kontextu že 300ky mají klenutý safír a 300t zapuštěný znamená že pouzdro je o dost tlustší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 Jo, kdyz ma nekdo rucku 16cm, tak verim, ze mu jsou 300 pohodlnejsi, jsou celkove mnohem subtilnejsi, jak 300T. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 Tak 300ky mají delší L2L snad ale 300T jsou prostě víc chonky (oranžády jsem si měl nechat, viď @VintageLover?) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2022 Měl, já je ted nosím už 2 týdny v kuse. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se