Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Včera jsem měl možnost se podrobně seznámit s těmito Fortisy, které si koupil kamarád.

a musím uznat, že se mi moc moc líbily. Ciferník je lehce kávově zabarven a spolu

s antireflexní vrstvou na skle nedochází vůbec k žádním odleskům, čitelnost a přehlednost

je prostě skvělá. Nechybí šroubovací korunka, průhledové zadní víko a vůbec design je

celkem jednoduchý, ale poctivý a propracovaný. Ve skutečnosti vypadají ještě o hodně lépe, než

na obrázku.

http://www.alltime.ru/index.php?filter=wat...um=1&mid=23790/

635.10.12.jpg

Odesláno

Osobně by se mi líbilo, kdybych vlastnil oboje.

Nějak mi stále už několik let utíká koupě hodinek se světlým ciferníkem.

Vždy si říkám, že ty další budou mít světlý ciferník a z nepochopitelných důvodů vždy skončím u tmavého.

Tyhle světlé Fortisy bych si ale fakt nechal líbit. Mám jen malý problém, kde na ně vzít :-)

Odesláno

V současné době mám Festiny se světlým číselníkem a popravdě nic moc. V určitých podmínkách se čas

celkem špatně odečítá (u hodinek celkem podstatná věc :-) ). Ty Fortisy mají ale tmavé ručky, tak tam

by to asi nehrozilo.

Odesláno

Ono hrozně záleží na sklíčku a na tom, jestli je ciferník lesklý nebo matný.

Tady u těch Fortisek je ciferník matný a ať jsem je naklápěl kamkoliv (sliníčko umělé světlo), vždy šly odečítat perfektně. Ručičky mají takovou kovověfialovovou barvu (něco jako zakalené železo).

Odesláno

Jo jo, Fortisy taky můžu...

Souhlasím s Ondrajem, že "lehce kávově zabarvený ciferník" překrytý antireflexním sklíčkem je úchvatný (když jsem tuto kombinaci poprvé "držel v ruce", rozhodl jsem se, že si něco takového musím jednou pořídit - opravdu je nutné to vidět, žádná fotka vám tento "efekt" neukáže, je to jako by tam žádné sklíčko ani nebylo a úplně se bojíte , že se dá na ručky sáhnout). Zajímavé je, že efekt antireflexe není tak silný u černého (byť matného) ciferníku. Ten světlý je v tomto případě prostě "k sežrání".

V Praze 2 se dají (snad ještě) prohlédnout Fortisy v jednom z hodinářství v Paláci Flóra. Měli tam model B42 Diver Chrono. s modrou lunetou a modrými skeletonovými ručkami, i embosovaným potiskem ciferníku. Myslím, že se tomu říká anodizace, je to s největší pravděpodobností chemická změna (ošetření) charakteristiky povrchu kovu pomocí chem. solí a (snad) kombinace s el. proudem (proto anodizace), tedy špičková a nákladná povrchová úprava - žádná barva apod., snad něco podobného jako eloxovaný hliník ? Možná mě nějaký odborník na chemii opraví....)

Fakt je ten, že mít tenkrát u sebe 60kKč, tak jsem o ně rychle přišel (ještě, že takové "kapesné" běžně nenosím, dají se určitě pořídit levněji :P. B42 Diver (nikoliv ten "levný" za cca 20-30kKč) i B42 Flieger jsou VELMI nápadné a respekt vzbuzující kousky. Pokud chcete udělat dojem sportovními hodinkami, efekt u zde uvedených modelů je zaručen.

Připojuji několik kvalitnějších obrázků Fortis s antireflexí a nádherným slonovinovým ("kávovým") ciferníkem (doufám, že moc nezatížím naše fórum :/).

fullsize3.jpg

fullsize5.jpg

fullsize2.jpg

fullsize2.jpg

fullsize3.jpg

fullsize2.jpg

a ještě ten model, co jsem měl v ruce, avšak s kovovým tahem (áách..) :P šetřím, šetřím...

fullsize4.jpg

fullsize2.jpg

fullsize3.jpg

fullsize5.jpg

Odesláno

Moc hezké obrázky, jenom to podtrhuje, co jsem tu psal, že jsou fakt pěkný.

Odesláno

Fortisy jsou v Praze k vidění také na Václavském náměstí. Mají tam několik modelů od základních bez komplikací

až po chronografy s budíkem a také modely "kosmické".

U Fortisu se mi líbí, že kromě ukazatele data ukazují také den.

Odesláno

...ano, přesně jak píše w.a.l.t.e.r. , jmenují se Nest. A s ochotou jsem se tam také setkal, to je pravda, smutné je, že to musíme u nás ještě stále zdůrazňovat a není to samozřejmost :(

Viděl jsem přesně tyhle Fortisy i na Internetu, fa. Fortis však upozorňuje na svých stránkách, že nikdy nikde nic neprodává prostřednictvím Internetu. Nerozumím pak tomu, že např. www.worldlux.com uvádí na svých stránkách, že jsou autorizovaný dealer a mají klasicky o hodně nižší cenu (20-30%) oproti kam. obchodům. Tuto cenu vám sdělí na emailový dotaz. Jak je to možné ? Není to u takhle drahých hodinek riziko ? Jsou opravdu nové a zcela nepoškozené ? Jaké máte prosím zkušenosti...

• po měsíci...
Návštěvník Kamil
Odesláno

Jak se vám líbí tyhle?

d110po.jpg

Aktuálně na Ebay za 153 USD, na začátku byly k okamžité koupi za 209 USD.

Odesláno

georgeus: oficiálně Fortis prodává pouze přes dealery a nedá dealerskou autorizaci web-only shopu. Na to si dávají pozor.

Pokud ale ty hodinky na netu nabízí někdo, kdo má klasický kamenný obchod s dealerskou autorizací a web je pro něj pouze doplněk, přimhouří se nad tím zpravidla oko (pokud tam tedy veřejně nepropaguje výrazně nižší ceny atd.).

• po měsíci...
Odesláno

mam B-42 pilot's chrono, tedy s cernym cifernikem a jednoduchyma rucickama, jsou super, vrele doporucuji. Ted dela Fortis i B-42 ne chrono s vyrazne nizsi cenou, u pilot's watch se mi osobne nelibi, hodinky jsou velke, maji cistou jedoduchou lunetu a u chrono k tomu tak akorat zaplneny cifernik, u ne chromo je divne prazdny, ale modely s cislovonou lunetou a treba s GMT jsou velmi hezke. Pokud si chces koupit Fortis jdi do rady B-42, sam jsem vybiral a mezi tim co mam a klasickym pilot's chrono, B-42 maji lepsi sklicka (u chrono obe safirova, horni s 2x antireflexem) a vyrazne lepsi zpracovani. Ve vrsovicich je hodinarstvi kde dostanes 10% slevu kdyz si z webu vytistknes nejaky kupon a nemusis riskovat nakup pres web.

P.S. daji se koupit i na Andelu, ale to hodinarstvi je silene, obsluha na nic (prodavacka si pletla Hanhart a Fortis...) a jeji vedouci mela chovani jugoslavskeho psa...obloukem se vyhnete, videl jsem tam krasne hanhart, ale za cenikovka + 10000 a mel jsem pocit ze je obtezuje moje chut si neco pod stromecek koupit.

Odesláno

Fortisy jsou vazne prekrasne hodinky, troufam si tvrdit ze jedny z nejlepe zpracovanych, relativne jeste cenove dostupnych, univerzalnich kousku jake jsou na trhu. Sam mam zalusk na B-42, ale bohuzel cena silne prekracuje me financni moznosti a to i pri koupi v zahranici. Mnel jsem nedavno moznost koupit za cca. 23.000,- na Ebay od jednoho Italskeho prodejce Fortis Pilot Chronograf, ovsem behem komunikace s timto prodejcem jsem v nej jaksi stratil duveru a jiz jsem nemnel odvahu posilat tolik penez i kdyz mnel hodnoceni rovnych 100%.

Oldaolik: pises o nejakem prodejci ve Vrsovicich a sleve 10%, bohuzel ceny u nas jsou ve vetsine pripadu vyssi az o 50% tak pochybuji za takovyto prodejce by mne odradil od nakupu v zahranici na Internetu. :(

Odesláno

To flax.. nevyhral ty jsi nahodou tu aukci s fortisama? Protoze jestli vyhral, tak to uz jsi nemel "moznost koupit" ale "povinnost koupit"! Jestli jsi vyhral a potom jsi od toho odstoupil, tak to neni zrovna moc korektni! Leda byste se s prodejcem nejak dohodli? Kdyz to totiz takhle bude delat vic lidi, bude brzo CR brana za problemovou zemi :( Proto porad kazdemu kdo chce nakupovat na ebay rikam, at se nejdriv prodejce na vsechno prepta a teprve potom prihazuje. Jakykoliv jiny postup je nekorektni vuci prodejci a dovedu si predstavit, jak by mne jako prodejce tahle situace vytocila. Uz bys dostal minus bod ;)

Odesláno

S prodejcem jsme se bez problemu domluvili na tom ze "vyhru" zrusime. Nechtel totiz akceptovat ani minimalni zaruku vraceni penez v pripade ze bych byl s cimkoli po prevzeti zasilky nespokojen...

Odesláno

Kdyz jsem je pred rokem a neco kupoval resil jsem zda koupit tady se zarukou nebo riskovat pres web...na webu se daji koupit za cca 1400 USD coz je necelych 35k + doprava + zaplatis neco celnikum (pokud se nepletu bude to par % clo a 19 % DPH) a dostanes se na cca 42 k, coz je to same co tehdejsi cenikovka (byla 47 k, pred nekolika tydny mi prisle novy cenik, kde je 49,5..). Na ebay jsem nechtel nakup riskovat a chtel jsem je nove. Mam bez problemu 2 roky zaruku, kterou jsem uz take uplatnil... Myslim ze u Fortis ktere prodava "kde kdo" jde cena i u hodinare celkem orzumne snizit a priplatek za to ze si to prohlidnu a odnesu a kdyz bude problem mam kam jit neni tam velky. Ted si chci koupit jine hodinky a vaham, chtel jsem hanhart, ale to me uz preslo, Breitling me uz take pomalu opousti a tak zustavaji Omega Seamaster nebo Speedmaster (zoufale neodeolne) a Fortis Diver, ty s modrou lunetou, skoda ze je nedelaji v ne chrono, treba s GMT a 3 time zones s modrou lunetou, ale s cernou... Je pravda ze u tech Seamasteru je cena na webu a tady v krame nekde jinde :(

• po měsících...
Odesláno

Mohu doporučit autorizovaného prodejce Fortisu:

Manfred Schneider, Meisterwerkstatt, Marktallee 15, Münster, www.msc-uhren.com

Prodal mi Fortis B-42 Flieger (645.10.12 - ušetřil jsem cca 9.300 Kč proti české ceníkové ceně),

pak jsem tam koupil jedny Fortis B-42 Pilot (645.10.11 - _Stepan tady z fóra taky dost ušetřil),

pak jsem si ještě přikoupil nerezový tak, česká ceníková 6.400 Kč, já za to dal 4.900 Kč.

Vše nové, plná záruka, orazítkovaná záruční karta z autorizovaného kamenného krámu (žádný webový shop).

Platil jsem mu PayPal, v pondělí to dal na poštu a ve středu jsem to už měl doma.

Vedle Fortisů dělá vlastní modely pod značkou M. Schneider + Co., mrkněte na jeho web. Má celkem lidové ceny.

Odesláno
  Duke650 napsal:
...

Zdravím,

tak, tak, Duke650 mi pomohl k nádhernému kousku, moje dnešní odchylka je +11s (první den co jsem je měl na ruce). Prosím o vzkázání díku také p. Schneiderovi. Zítra je zkusím nafotit a podělit se o ten skvost.

• po 3 týdnech...
Odesláno
  w.a.l.t.e.r. napsal:
Fortisy jsou v Praze k vidění také na Václavském náměstí. Mají tam několik modelů od základních bez komplikací

až po chronografy s budíkem a také modely "kosmické".

U Fortisu se mi líbí, že kromě ukazatele data ukazují také den.

Jo, taky jsem jim neodolal. V poradi uz druhe Fortisy...tyto v noci sviti vic jak svetluska, a jsou vazne roztomily....Jen ta inovace v podobe nesroubovaci korunky :-(- Byl jsem u Fortisu zvykly na bytelne sroubovaci korunky,me trochu vadi. Pry hodinky z prvni serie jeste sroubovaci maji, ale tyto nove uz ne :-((((

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...