geralt Odesláno 22. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 Zdravím všechny podobně postižené Tak nějak jsem dospěl k názoru, že si stávající mechanické krásně tikající Glycine s manuálním nátahemnechám "napořád", a tak mi přijde jako dobrý nápad k k nim pořídit nějaké bezúdržbové otloukánky. Volba tedy padla jednoznačně na quartz a vzhledem k počtu požadavků na design nezbývá, než se zeptat zde, jelikož tento segment trhu vůbec neznám. (ne)skromné požadavky:1) přehledný cifr, žádné chrono, safír potěší, Hardlex postačí2) min WR 1003) průměr cca 39-42mm, výška čím méně, tím lépe4) rád bych zkusil solar, ale baterka v zásadě nevadí5) ciferník tmavý, nejlépe černý, aspoň nějaká čísla6) slušná lumia teď to přijde...7) datum nevadí, stejně je skoro u všech, ale nesmí rušit rozvržení ciferníku! tzn. ne v rámečku na 4. hodině, ne ukousnutý index "3", ne bílé okénko na černém ciferníku atd.8) ručičky nesmí být lesklé, úplně nejlépe bílé + lumi, ručičky nesmí být ani příliš drobné, čas odečítám spíše dle jejich polohy než dle indexů9) ciferník musí být s číslicemi, alespň 3,6,9,12 nebo naopak 1,2,4,5,7,8,10,11 viz ilustrační fota níže10) tělo ne lesklé! lze titan, ocel, snesu i PVD ale nic leštěného11) musí jim to slušet na vesele barevném zulu (asi oranžová)12) machr index mě nezajímá vůbec, z hodinek budu mít radost já 13) rozpočet cca do 10k, čím méně tím lépe, můžou být i jeté, NOS prostě hlavně se musí líbit Z uvedeného je asi jasné, že se mi fakt moc libí a ještě se neomrzely výše postnuté Incursore Pro inspiraci přikládám co jsem tak rychle našel, co není úplně zlé, nicméně je tam vždy nějaké ale... Budu se moc těšit na Vaše tipy! Seiko Solar 1:asi dobrý, ale není to úplně srdcovka, asi ty ručky, datumka pocitově kouše 3 Seiko Solar 2:datumka OK, ale ty ručky mi tam pocitově nesedí, asi že jsou špičaté ilustrace velmi přijatelného řešení bílé datumky na černém cifru: klidně by to mohlo vypadat jako Laco Einsatzuhr: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P11 Odesláno 22. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 (upraveno) Andy má nejaké také Citizen, inšpiruj sa u neho.Tuším AW1410 alebo niečo podobné. Upraveno 22. srpna 2019 uživatelem P11 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 22. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 (upraveno) Vzhledem k tomu, že jsem fanda Traseru, co tak: https://www.helveti.cz/traser-outdoor-pioneer-nato Edit: Safra, nějak se to nezobrazuje, text se domršil... Zkusím to rozdělit. Upraveno 22. srpna 2019 uživatelem Xenomorfus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 22. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 Případně něco ze safírem: https://www.helveti.cz/traser-t-76-h3-wy6-special-german-edition-nato Do budgetu se krásně vejdeš i u nových. A co se luminiscence týče, tak není nic lepšího než Trigalight. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P11 Odesláno 22. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 (upraveno) https://www.watchshop.com/citizen-watch-bn0118-55e-p100027031.html https://www.watchshop.com/citizen-watch-bn0118-12l-p100027030.html 40mm, titán, wr300, ecodrive. Upraveno 22. srpna 2019 uživatelem P11 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tclaw Odesláno 22. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 A co nějaké Wengery? Ručky a indexy by Ti např. šly k tomu natu... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 22. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2019 Ked quartz otloukanky tak traser alebo luminox, marathon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 23. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2019 Jak spravne uvedl P11, mam jedny solarni Citizeny 40mm, WR 300m, pouzdro titanovy monokok. Jen nevim, jestli z tveho popisu ti tu nebude vadit to datum. Navic datumove okenko a cislo v nem je dost male a hure citelne. Jinak jsem s nima nadmiru spokojen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HDS1200 Odesláno 23. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2019 (upraveno) AndyAarone, můžeš, prosím, napsat, jaký je to konkrétní model? Moje ecodrajvy dosluhují a tyto by je mohly nahradit. Dík Upraveno 23. srpna 2019 uživatelem HDS1200 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
01axel01 Odesláno 23. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2019 AndyAarone, můžeš, prosím, napsat, jaký je to konkrétní model? Moje ecodrajvy dosluhují a tyto by je mohly nahradit. Dík posílal to tu již P11 = Citizen BN0118-55E Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 23. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2019 Lehce poopravim, mel by to byt model BN0118-04E (na presnou referenci na visacce se muzu mrknout doma, az tam nekdy budu). Mam ho origo na canvasu, ten jsem hned sundal, nesedel mi. Co jsem se dival, tak model 55E je na tahu a to neni muj pripad. Hodinky jako takove jsou identicke. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 23. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2019 já mám teda vyhlídnuté Seiko SCXP159 akorát jsou menší no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geralt Odesláno 23. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2019 Moc díky všem za nápady, fórum ještě nezklamalo @pebe a Seiko - hodinová ručka bez špičky je u mě no-go@Tclaw a Wenger - tyhle konkretní asi ne, datum mezi 4,5 rozbíjí symetrii@Harwey, Xenomprphus a Traser, Luminox atd - měl jsem Supersporty s tritiem, supr hodiny, ale luneta mi přišla luneta příliš široká a ciferník spíše menší, nicméně minimálně Trasery ještě pokoukám @P11 - tehle tip se obzvláště povedl, o existenci ecodrivu jsem matně tušil, ale přesné modely neznal. Tuten vypadá velmi nositelně, titán já rád.@ AndyAaron - díky a přesné označení modelu a reálné foto... jak jsi Citizeny spokojený? Jak dlouho vydrží lumi? Datumka je hraniční, ale hodiny symopatické, takže bych to nějak skousnul. Klidně sypte další náměty, inspirace není nikdy dost! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 23. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2019 Spokojeny jsem moc, male, lehke, pohodlne, jen ten canvas, na kterem je dodavaji stoji za prd. Takze bych vzal asi ten model na tahu, byt tebou. Nato nebo remen k nim sezenes za par kacek vzdycky. Vidim, ze mas oblast pusobeni Kladno a Praha, tak se v Praze nekdy muzem sejit na pivo a rad ti je predvedu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geralt Odesláno 23. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2019 (upraveno) Tak tomu rikam nabidka, ktera se neodmita Rad bych prave verzi na remenu, jelikoz tahy vubec nenosim, takze ho nechci zbytecne platit. Jenze do toho mi hazi vidle Watchshop, kde maji krasne slevy 20% (takze verze na tahu vychazi jako jinde obyc remen), ale cerny cifr nabizi prave pouze s tahem a na remenu jen modry... no nic, to uz jsou moje starosti... Vidim, ze mas oblast pusobeni Kladno a Praha, tak se v Praze nekdy muzem sejit na pivo a rad ti je predvedu Upraveno 23. srpna 2019 uživatelem geralt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
digiMonster Odesláno 26. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2019 (upraveno) ešte jedny podobne monoblok case CITIZEN BN0211-50E sú veľmi nízke dobre sedia na ruke je to v oceli ale robia variantu aj na remeni. nemajú čísla len indexi... Upraveno 26. srpna 2019 uživatelem digiMonster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DDK Odesláno 26. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2019 (upraveno) Pár návrhů:Citizen Eco Drive BM7320-52HTissot Gent XL Classic T116.410.36.057.00 Upraveno 26. srpna 2019 uživatelem DDK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geralt Odesláno 26. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2019 @digiMonster: Citizen BN0211 bez cislic na me pusobi tak nejak smutne @DDK: Citizen Eco Drive BM7320-52H ta vystridana cisla s indexy nejak nezkousavam, vadi indexy na pozicich 11, 1, 5, 7Tissot Gent XL Classic T116.410.36.057.00 o dost lepsi, jen ty indexy jsou prilis kratke a v nepomeru s cislicemi diky obema Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geralt Odesláno 27. srpna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2019 dovolim si sam pro ostatni pripojit jeden tip na jednoduche quartzky a to kus od Timefactors s "temer plynulym" chodem vterinovky: https://www.timefactors.com/smithsprs37.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Norrona Odesláno 27. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2019 ty od Timefactors vypadaji dobre Skoda ze i minutova rucicka tak nejak zvlastne poskakuje. Na videu to jde videt v case 1:16 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se