Honza.manta Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2010 Sám bych to nevysvětlil lépe, naprosto přesné A to jsem tam ještě zapomněl napsat, že ta potištěná nesedí a musí se tam nahnat násilím nebo zespodu trochu oškrábnout nožíkem a pak zase po čase samovolně padá. Ale v nouzi dobrá. Taky jsem si jich pár koupil, abych si nešoupal originály. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2010 Vy jste teda sběratelé, jen co je pravda Dovedete si představit sběratele např. rolexu, co by opovrhoval origo náhradními díly a řešil, jak se mu k jeho kouskům hodí čínská druhovýroba . Jak vázne zásobování, když to stačí vyřešit s originálním dodavatelem ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2010 Zrovna včera mi jeden hodinář ukazoval nabídku, co mu poslalo Parexo - začali to, kluci, docela sekat. Nerez pouzdra na Sporty, korunky, sady ručky + ciferník + luneta, sklíčka na televizky, ... Kde to berou, nevím. Ale mám pocit, že hlavní boom Primek už maličko propásli... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2010 Jak vázne zásobování, když to stačí vyřešit s originálním dodavatelem ? Cha! Elton náhradní díly neprodává, řešilo se to tady někde kolem. Získat lze maximálně něco v rámci renovace, popřípadě občas nějaká luneta vypadne přes tlačenku ve fabrice. Hmmm... tady. Ale to ti asi posílám zbytečně, to znáš sám lépe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flavamatic Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2010 Bigesi, jak se pozná originální luneta od lunety z druhovýroby? Odhaduju, že se to dá rozluštit z jejího potisku. Ten originální byl určitě trochu jiny. Tak ta vlevo by měla být opravdu ta správná. Ta prostřední je dnešní elton. Ta v pravo je polská, či čo. Ty první dvě mají indexy i čísla plasticky zahloubené do povrchu a pak zabarvené bíle, ta pravá má jen potisk. No je fakt, že ta dnešní Eltoňácká je taková odfláklejší. Musíme doufat, že se to časem zlepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 26. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2010 Další kousek PS2. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pykof Odesláno 27. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2010 (upraveno) A tak som dnes získal kaliber 68 4 v čiernom prevedení, sú funkčné len sklíčko je popraskané. Svojho času ich v bielom prezentoval Alomoh 5.8.2008 - 23:50 http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...3191&st=120 PS: foto narýchlo urobené telefónom Upraveno 27. února 2010 uživatelem pykof Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 27. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2010 vraby, pykof Dobré úlovky, pánové! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2010 Jedno foto,pohromadě uložené aby se jim nic nestalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2010 Doufám, že je taky občas provětráš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pykof Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 Keď som pred 8-mi rokmi do mojej zbierky historickej potápačskej výstroje získal hodinky Prim Orlík, jediné čo som vedel, bolo,že ich vyrobili pre potreby čs.armády.Nejak mi nevadilo, že zadné víko je pokusom o amatérske otvorenie poškriabané a hodinky nadbiehajú až 10 hodín za deň. No to som netušil, že existuje Chronomag fórum. Po jeho objavení som prepadol, tak ako aj všetci ostatní ošiaľu a začalo ma zaujímať, čo a ako s hodinkami ďalej. Obišiel som za tie roky zopár hodinárov, no nik ich nevedel otvoriť, tak som sa na to roky vykašľal, veď účel exponátu na výstavy spĺňali . No potom som po dotazoch na fóre našťastie dostal tip od Bigesa a ajhľa, "Sézam otvor sa ! "a po troch dňoch sa ich hodinárovi podarilo otvoriť a opraviť. A tak dnes predstavujem moje Orlíky, funkčné a zachovalé.Len problém s fotením ešte nejak extra nezvládam, aj technika má už pár rokov. Dovoľte mi predstaviť: PRIM ORLÍk výrobné číslo 65 111 ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 Jsou naprosto špičkové, perfektní stav, gratuluji! Skutečná ozdoba sbírky. Jakou mají teďka přesnost? Alespoň přibližně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 Jsou ve fakt pěkném stavu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pykof Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 (upraveno) Jsou naprosto špičkové, perfektní stav, gratuluji! Skutečná ozdoba sbírky. Jakou mají teďka přesnost? Alespoň přibližně. "Karle, já ti ani nevím !" Naozaj neviem, len dnes som ich priniesol od hodinára a to musím vysledovať všetky Prim Sport I a II, Elton Sport a Prim vodotesné do 100m. A to zajtra idem pre ďaľšie , čo mám sľúbené, zatiaľ je to 16 ks a to treba natiahnúť a nastaviť. K tomu patria ešte 3 ks Vostok Amfíbia, takže pátram po uľahčení naťahovania.Tie bežné ani netestujem, mám toho viac. Dúfam, že to postupne nafotím a odprezentujem. Upraveno 3. března 2010 uživatelem pykof Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 PRIM ORLÍk výrobné číslo 65 111 ! Tak k tomuto kousku nelze nez gratulovat! Sehnat tyhle hodinky, mel bych docela problem. Jestli je nosit a uzivat si je nebo je susit nekde ve vitrine, aby se jim nic nestalo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 Blahopřeji. Vítej do klubu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pykof Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 Blahopřeji. Vítej do klubu A tak by ma zaujímalo, koľko členov má vlastne klub a koľko Orlíkov spolu majú ? 1./ ja mám p.č. 65 111 a kto ďaľší ? Alebo existuje vlákno s údajmi ? Keď áno, kde ho najdem ? Díky za informácie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 A tak by ma zaujímalo, koľko členov má vlastne klub a koľko Orlíkov spolu majú ? 1./ ja mám p.č. 65 111 a kto ďaľší ? Alebo existuje vlákno s údajmi ? Keď áno, kde ho najdem ? Díky za informácie. http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...amp;hl=orl%EDky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELDA76 Odesláno 3. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 OPRAVDU NÁDHERA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pykof Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 "Karle, já ti ani nevím !"Takže, aj keď nemám extra skúsenosti s meraním presnosti chodu, večer okolo 21 00 hod. som ich nastavil podľa času na internete(internet explorer ) a odčítaval po 15 , 20 a 24 hodinách a stale ukazovali + 0:30 sekúnde,Keď som ich dnes znova naťahoval a prestavoval, zistil som , že som ich mohol podať zatlačením korunky a to som si včera neuvadomil, takže to vyzerá že " nula k nula pošla" a tak asi odchýlka v mojich podmiernkach je nemerateľná. Ktovie.....možno niekto poradí ako na to odborne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se