martar Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 Když jsem doma sám, měním se občas ve Spidermana. Nikomu to neříkejte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 Hezký, ale jsi si jistý, že se tahle kombinace dělala? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 Beru zpátky - já blb je mám doma - jediné dva černé cifry do pavouků: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 Abych řekl pravdu, jistý si nejsem, tohle je kromě těch Tvých jediný exemplář, který se mi dostal do rukou :-) A viděl jsem ještě jedny černé pavouky, fotku nemám, bohužel jsem je nezískal... byly s tímhle cifrem, ale šípovitými ručkami. Taky si nejsem jist jejich autenticitou.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 Já ty svoje mám pro jistotu dvakrát, takže si jistý jsem, kromě toho mám existenci potvrzenu z míst nejvyšších. Těmi dalšími si jsem jistý, že neexistovaly - ciferník a pouzdro pavouků jsou z rozdílných dob výroby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 Už aby ta Liborova kniha s katalogem byla doma - to bude najednou náhradních dílů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ant87 Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 Ahoj chtel,jsem se zeptat,mam doma primky project 2000.jaka je ci byla jejich cena?nikde to nemuzu najit.dekuju vsem za odpoved Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 Jako všem - nejsme informační centrum a ani odhadci cen. Prolez si tady historii prodejního vlákna(párkrát se tady prodávaly) nebo je dej na aukro od koruny a uvidíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2014 (upraveno) Ještě jedna informace pro sběratele - když už se tu mluvilo o pavoucích, je dobré vědět, že pouzdra pavouků s mimostřednou vteřinovkou nejsou záměnná s pouzdry pavouků s centrální vteřinovkou. Dostalo se mi do rukou už několik bastlů. Prim pavouk s mimostřednou vteřinovkou (kal. 50) má nižší (standardní) výšku strojku. Proto hodinky mají o něco kratší nožky vycházející z pouzdra v menším úhlu a také plošší dýnko (cca 2,8mm vysoké). Pokud je položíme na tvrdou rovnou podložku, je pod dýnkem prostor cca 0,5 - 0,8 mm. Prim pavouk s centrální vteřinovkou (kal. 55) má výšku strojku navýšenou o nástavbu můstku centrální vteřinovky. Proto musí mít vyšší dýnko (cca 3,2 mm vysoké) a tudíž i delší nožky vycházející z pouzdra v ostřejším úhlu. Pokud hodinky položíme na tvrdou rovnou podložku, je pod dýnkem opět prostor cca 0,5 - 0,8 mm. Pokud se někdo pokusí dát kal.50 do vyššího pouzdra od kal.55, poznáte to podle zbytečně vysokého dýnka. Kalibr 55 do pouzdra 50 nacpat nejde, brání tomu příliš nízké dýnko. Nejčastejšími bastly jsou ale kousky s vyměněným pouzdrem, ale zachovaným původním dýnkem. Ty lze rozeznat snadno:Kalibr 50 ve vyšším pouzdru s nízkým dýnkem má po položení na rovnou tvrdou podložku mnohem větší prostor pod dýnkem (1 mm a více) Kalibr 55 v nižším pouzdru s vyšším dýnkem má po položení na rovnou tvrdou podložku mnohem menší (obvykle žádný) prostor pod dýnkem A nakonec ještě komparativní foto, jak mají oba kalibry vypadat ve správných pouzdrech: A jak oba kalibry vypadají, když něco není v pořádku (Omlouvám se za stav focených exemplářů, jedná se o nálezový stav, nechtělo se mi trápit sbírkové kousky) Upraveno 17. září 2014 uživatelem martar 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2014 Díky martarovi za názorné porovnání "pavoukovitých" Primek. Tohoto jsem si dosud nevšiml, i když je to docela jednoduché a logické. Jdu se podívat na své exempláře do své "bonbonierově krabicové" sbírčičky. Jaké "pavoukovité" bastlíky mne tam asi čekají? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2014 Vzorek mého černého svědomí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2014 (upraveno) Sakryš, pěkná skupinka černoušků... ony mají ty ostatní kalibry taky něco do sebe.... ale ne! Zůstanu věrný padesátkám... Stačí že jsem si dneska koupil jedny hodinky z Lidového družstva hodinářů.... :-) (černé) Upraveno 17. září 2014 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipinek Odesláno 21. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2014 tak ja k těm primkam začal hromadit i autíčka. Na tu knihu se také těším. Poradí někdo s místních členú, kde koupím ty krásné spartaky? Dík za nápovědu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simsa Odesláno 5. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2014 Nevěděl jsem kam to dát, tak jsem to dal jsem. Je až k neuvěření, jak jsou Primky kvalitní. Dávám jsem dvě fota Primek, které byly vykopané ze země a po natažení "jdou"!!! Ty Potápky jsou v neuvěřitelně dobrém stavu. Kolega přelestít sklíčko a mákají jak o život. Pouzdro supr. Možná nebyly v zemi tak dlouho. Ty druhé, stav skoro smrt, ale po natažení taky jdou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerob Odesláno 5. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2014 houpy hou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simsa Odesláno 5. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2014 To Kerob... Ty Potápky mi taky hlava nebere. Kolega (hledac) je vyměnil s jiným (hledačem) a ten říkal, že je vykopal. Kolegovi jsem akorát poradil jak vyleštit sklíčko a pouzdro. Zvláštní je, že mi psal, že pod lunetu nebyl bordel. U těch taky váhám. Ale ty druhé, taky našel hledač a už jsou na cestě ke mně. Tomu bych věřil. Dal jsem to sem jako takovou zajímavost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerob Odesláno 6. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2014 Ty druhy jsou jasny,celoplosna oxidace,bez vyhrad.Ty prvni - mozna z dilny J.Vernea by snesly myslenku - vcera nekomu prasknul tah a dnes je nekdo nasel.Potom ano, a neber to osobne, legrace musi byt! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 6. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2014 Hodinky Prim rok zakopané v zemi. Před zakopáním... ...po exhumaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 6. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2014 Je fakt, že JR_2010ovo pouzdro použité v experimentu je přece jen trochu chráněné díky šroubovacímu dýnku a tubusu pro natahovací hřídelku... třeba obyčejné primky kal.50 by experiment ve zdraví nepřežily, třídílné pouzdro, naklapavaci dýnko a především nechráněný otvor u korunky jsou příliš velký handicap. Na druhou stranu PS1, PS2 by mohly dopadnout ještě výrazně lépe. Ovšem humusu pod lunetou se vyhly jen těžko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 6. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2014 Já to sem dal hlavně kvůli kerobovo pochybnostem ve vztahu k těm potápkám, vzhledem k vlastní zkušenosti věřím, že je mohl někdo v zemi nalézt a takhle je následně dočistit, to vše s přihlédnutím k tomu, že se jedná o hodinky vodotěsné, oproti těm mým, které jsou jen prachotěsné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se