knihomol Odesláno 5. července 2008 Nahlásit Odesláno 5. července 2008 Ahoj všichni, prosím můžete mi poradit s výběrem? Značku mám jsem si po několika měsících už konečně vybral. Je to Nomos. Nemůžu se, ale rozhodnout pro konkrétní model. Mám dilema. Líbí se mi Nomos Tangente ruthenium, Orion (s modrýma ručičkama) popř. Club. Bohužel v ČR se neprodávají. Můžou se prosím majitelé těchto hodinek podělit s fotkami popř. zkušenostma s nošením? U řady Orion píšou, že mají na výšku 8 mm, ale na fotkách mi připadají velmi tence. Za všechno info díky.
Libor77 Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Ahoj, pristi tyden jedu ve stredu nebo ve ctvrtek na vylet do mestecka Glashütte. Chtel bych ve mestecku navstivit zdejsi hodinarske muzeum a vyrobni dilnu firmy Nomos. Libi se mi jejich hodinky (Bauhaus styl) a rad bych si pri teto prilezitosti zakoupil Nomos Tangente Sport nebo Club. Jeste jsem se nerozhodl. Hodinky udajne nelze koupit primo ve firme Nomos, ale udajne ma byt ve meste prodejna.(zdroj: internetove stranky Nomos) Jinak hodinky jsem mel jiz na ruce. Hodinky to jsou prekrasne.....maji hladke a ciste linie. Vyzarovala z nich lehkost. Ano hodinky nevypadaji pouze na obrazku tence, oni jsou tenke i ve skutecnosti. Prodavaji se na trech mistech v Drazdanech v obchodech kolem Frauenkirche. Do Drazdan popripade do Glashütte se dostanes o vikendu lehce z Decina vlakem. Staci Ti zakoupit listek SONE+ (SObota+NEdele) za 130Kc. S timto listkem muzes cestovat po cely jeden den v nemeckem prihranici a plati az do Drazdan. Kdyz jsem si zkousel hodinky Club. Prodavcka pouze poznamenala, ze se tyto hodinky prezdivaji "Abitur" Uhr tedy hodinky urcene jako darek novopecenemu abiturientovi. Me by doporucovala Tangente. Ihned jsem si uvedomil, jaky jsem to byl nenarocny student. Pristi tyden beru fotoaparat sebou, vse budu fotit. Fotky uverejnim na webu. (Omluvam se, ceskou klavesnici ce mi nepodarilo v zahranici zapnout)
Olda Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 (upraveno) V Glashütte je prodejna Nomosu asi 500m od nádraží do kopce na malém náměstíčku u musea. Naproti ní je další hodinářství, Mühle a Union. Zkus si domluvit prohlídku v Glashütte Original přes email. Jsou na to už ve fabrice zařízeni, kolem dílen vede terasa pro prohlídky. Už se těším na fotky. Nevím však jak uspěješ o víkendu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. července 2008 uživatelem Olda
Libor77 Odesláno 22. července 2008 Nahlásit Odesláno 22. července 2008 Jak jsem již ve své předešlém příspěvku uvedl. Navštívil jsem minulý týden městečko Glashuette. Účelem cesty bylo prohlédnout si hodinářské muzeum, zúčastnit se prohlídky manufaktury Glashuette Original a zakoupit si hodinky firmy NOMOS . Měl jsem dva favority buď NOMOS Club a nebo Tangente Sport. Vezmu to po pořádku. Již na cestě do městečka Glashuette si přejde každý na své (motorkáři, fandové železnice). Cesta z Pirny se propletá Mueglitzkým údolím, kopíruje řeku Mueglitz. Prochází městečkem Weesenstein (zámek). Nově otevřené museum v Glashuette nabízí kompletní přehled hodinářské historie města. Shlédnout tu lze opravdu hodně: různé druhy hodinových strojků v originální velikosti ale i v jiném měřítku (učňovské práce). Konečně jsem nepotřeboval lupu. Výrobní stroje, nástroje. Spousty kapesních, náramkových hodinek, bicí a kyvadlové hodiny atd. Na prohlídku si naplánujte ca. 3-4 hodiny. Prohlídka manufaktury Glashuette Original trvala dvě a půl hodiny. Začíná se historii firmy v přízemí a potom se postupně prochází celým výrobním procesem. Končí se u atelieru ve kterém se kompletují hodinářští mistři nejdražší hodinky firmy. Otázky:Jak dlouho trvá kompletace nejdražších hodinek? Kompletace jedněch takových hodinek trvá přibližně 8 až 12 týdnů. Jedna se o sérii 25 kusů. Na takové zakázce pracují 2 mistři. Cena hodinek od 100000 Euro a více. Jak získáváte nové zaměstnance? Glashuette Original vlastní učňovské středisko ve městě. Každý rok se uchází o studium ca. 200 zájemců. Z nich se vybere pomocí talentových zkoušek 15 nejlepších. Doba studia 3 roky. Dosáhne-li student průměr pod 2.0, obdrží automaticky pracovní nabídku od Glashuette Original. Absolvent musí být schopen po studiu samostatně sestavit hodinky. Prodejna NOMOS se nachází hned vedle muzea. Viz foto. V obchodě pracuje velmi ochotný Američan. Pochází z americké firmy , která dodává NOMOSU náramky na hodinky z pravé koňské kůže. Původně jsem si chtěl koupit hodinky Tangente Sport s zadní víčko safír nebo Club také se zadním víčkem ze safíru. Na německém NOMOS fóru se uvádí, že by se měli v tomto roce začít vyrábět Sporty se zadním víčkem ze safíru. Bohužel o NOMOS je v poslední době takový zájem, že se nestíhají určité modely vyrábět. Poslední Tangomaty se prodaly přede mnou v obchodě. Koupil si je kámoš. Na otázku kdy budou další, jsem dostal šokující odpověď:"Příští rok". Mohl to být pouze marketingový tah. To mě však nevadilo, neboť cena byla nad moje představy. Club se skleněným spodním víčkem taky neměl a ještě se mě zdály malé s výjimkou 42mm do těch bych šel ve skle. Sporty "ve skle" budou asi na Vánoce. To mi však nemohl nikdo potvrdit. Na konec jsem si koupil Tangente s datumovkou ve skle. Dostal jsem na ně od Amíka 7.5% prý že jsem Čech a kámoš dostal tu samou slevu, za to že pochází z Drážďan. Prostě to chce smlouvat. NOMOS manufakturu si lze prohlédnout každé první pondělí v měsíci. Určitě jsem nebyl v Glashuette naposledy. Hodinky si dám jako dárek k narozeninám. Potom umístím fotky na web. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lolohh Odesláno 22. července 2008 Nahlásit Odesláno 22. července 2008 Jak jsem již ve své předešlém příspěvku uvedl. ... Hodinky si dám jako dárek k narozeninám. Potom umístím fotky na web. Skvělá reportáž, pěkně napsáno. Jen ty fotky jsou ohromné (20x větší, než je doporučováno a 12x větší, než je tolerováno), takže tady asi dlouho nebudou. Zmenši je a postni znovu. Doporučená velikost je 800x600, tolerovaná 1024x768.
Viktor Odesláno 22. července 2008 Nahlásit Odesláno 22. července 2008 2 Libor: Myslím, že jsi jasný kandidát na vítěze pokud jde o poměr množství a kvality příspěvků ve fóru. Díky. Do muzea se musím vypravit.
Libor77 Odesláno 23. července 2008 Nahlásit Odesláno 23. července 2008 Děkuji za pozitivní reakce. Fotky samozřejmě zmenším. Jejich velikost jsem si při odesílání neuvědomil. Prosím o smazání těch původních. Sám je asi smazat nemohu. Za odměnu dodám více fotek. Za týden pozorování, každý večer po tají (narozky ještě nebyly pšššt) natahovaní rovnající se sexuálnímu zážitku, mohu potvrdit přesnost Tangenty pod 5s. Uvidíme co s přesností udělá nošení hodinek. Tja někdy bych si přál být o pár dní starší.
Vit Odesláno 23. července 2008 Nahlásit Odesláno 23. července 2008 Děkuji za pozitivní reakce. Fotky samozřejmě zmenším. Jejich velikost jsem si při odesílání neuvědomil. Prosím o smazání těch původních. Sám je asi smazat nemohu. Za odměnu dodám více fotek. Za týden pozorování, každý večer po tají (narozky ještě nebyly pšššt) natahovaní rovnající se sexuálnímu zážitku, mohu potvrdit přesnost Tangenty pod 5s. Uvidíme co s přesností udělá nošení hodinek. Tja někdy bych si přál být o pár dní starší. Moc pěkné čtení, děkuju a těším se na fotky hodinek na ruce.
skalis Odesláno 23. července 2008 Nahlásit Odesláno 23. července 2008 Vyborny "clanek". Vypada to, ze se budu v tydnu od nedele 2.7. do ctvrtka (tedy i prvni pondeli v srpnu) pohybovat v okoli UnL, takze vazne uvazuju o navsteve, protoze v tech koncinach nebyvam casto (tak jednou za par let). Kolik stoji prohlidka manufaktury Nomos? A prohlidka je v nemcine, nebo anglictine? Nemecky se domluvim, tak abych akorat prezil, za to anglictina by nebyla problem. A slovni zasobu tykajici se hodinarstvi se doucim hrave... Dik za info!
Libor77 Odesláno 26. července 2008 Nahlásit Odesláno 26. července 2008 Vyborny "clanek". Vypada to, ze se budu v tydnu od nedele 2.7. do ctvrtka (tedy i prvni pondeli v srpnu) pohybovat v okoli UnL, takze vazne uvazuju o navsteve, protoze v tech koncinach nebyvam casto (tak jednou za par let). Kolik stoji prohlidka manufaktury Nomos? A prohlidka je v nemcine, nebo anglictine? Nemecky se domluvim, tak abych akorat prezil, za to anglictina by nebyla problem. A slovni zasobu tykajici se hodinarstvi se doucim hrave... Dik za info! Za prohlidky se neplati. Alespon jsem jeste za zadnou neplatil. Nezapomen se s firmou NOMOS pred prohlidkou telefonicky nebo emailem spojit. Prohlidku lze uskutecnit pouze po telefonicke nebo pisemne dohode. Jedna se tu o urcitou slusnost. V NOMUSu jsem na prohlidce jeste nebyl. Prohledl jsem si Glashuette Original. Prohlidka probihala v nemeckem jazyce. Anglictine neni urcite problem. Jinak vysvetlivky a popisky v muzeu jsou dvoujazycne. (Nj; Aj)
knihomol Odesláno 3. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 3. srpna 2008 Ahoj všichni, prosím můžete mi poradit s výběrem? Značku mám jsem si po několika měsících už konečně vybral. Je to Nomos. Nemůžu se, ale rozhodnout pro konkrétní model. Mám dilema. Líbí se mi Nomos Tangente ruthenium, Orion (s modrýma ručičkama) popř. Club. Bohužel v ČR se neprodávají. Můžou se prosím majitelé těchto hodinek podělit s fotkami popř. zkušenostma s nošením? U řady Orion píšou, že mají na výšku 8 mm, ale na fotkách mi připadají velmi tence. Za všechno info díky. Tak už mám vybráno!!!!!!!!!!!! Teda skoro :-). Takže uď to bude Nomos Tangente nebo Tangente Gangreserve. Můžete mi někdo prosím napsat jak funguje ten systém toho kroužku - ukazatele rezervy nátahu, na stránkách Nomosu jsem to nenašel. Nemá někdo fotku tohoto modelu na ruce? Zakoupím asi na internetu na www.uhrenhandel.de mají slušné ceny. Máte reference na tento obchod?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se