Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Já to se vší úctou pochopil jako určité vybočení ze stálého opakování otřepaných, ač dobou prověřených a komerčně úspěšných, šablon. Kdy právě individuální a patrně ve zdejších krajích ojedinělý duch a téma konečného výrobku bylo včas naznačeno, kdy další diskuze je o inspiraci a zavrhování nereálných podnětů. Proč ne ?

kuba: Ano souhlasím s tebou a jako inspiraci pro konečný výsledek těchto hodinek to beru. A právě proto jsem takto reagoval, jestliže se totiž nepletu tak výchozím typem pouzdra pro "N" verzi by mělo být jedno z potápěčských pouzder (V3 nebo V5), ale v hlasování zájemců zatím vede společenské pouzdro V2, které je pro tento účel zcela nevhodné, za ním je s odstupem pouzdro V3 a jen pár lidí projevilo zájem o pouzdro V5, které podle cigiho je jediné vhodné. :) Současně zatím probíhá i hlasování o dýnko, opět i zde zatím vede varianta s průhledem, tedy varianta, která je pro "N" fantazie nevhodná. :)

To jsou pro mě důvody, které mě vedou k názoru, že diskuse o celkovém směřování hodinek je zatím zbytečná a jen plevelí toto vlákno. Ve finále se větina zájemců může rozhodnout o společenských hodinkách s průhledem a v diskusi si pak můžeme rovnou škrtnout 10 stran příspěvků. Vzniká tady zbytečný chaos a nepořádek, celá diskuse je už teď nepřehledná a obávám se, že většina zájemců se momentálně ztrácí. K čemu je hlasování o pouzdru a dýnku, když si tu několik lidí prosazuje variantu bez ohledu na výsledky volby všech zájemců?

Proto navrhuji tuto diskusi zastavit nebo ještě lépe, přesunout inspirativní příspěvky do samostatného vlákna a do doby než bude jasné jaké pouzdro a jaké dýnko bude skutečně použito se věnovat spíš technickým věcem (kde to vyrobit, jakou technologii použít, ukázky aktuálního vývoje pouzdra atd.), to celý projekt bude posunovat dál než diskuse o autorech ilustrací románů Julese Verna. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

O MOiMO mám velký zájem a rozhodně bych nerad, kdyby se diskuze, i když z 95% v podstatě neplodná, nějakým způsobem zastavila. Nebyl nakonec i jeden z nejgeniálnějších Čechů Jára Cimrman mistrem v nacházení slepých uliček?!

Když mám možnost, kontroluji v tomto vlákně nové příspěvky i 5x za den/večer. Nedávno se stalo, že se nic nového neobjevili snad 20 hodin, a byl jsem nervózní, že celá se akce pozastavuje. Takže já osobně jsem vděčný i za plky a neproduktivní připomínky. Jen tak dál!

Co se týče varianty plné dno / průhled, možná si všichni už všimli, že se stav začíná vyrovnávat a drží se kolem poměru 55/45. To na tak malém vzorku respondentů je v podstatě půl na půl. Např, já jsem ještě nehlasoval, protože prostě nevím.

Nechme tedy hciqa a mechana pracovat a hlavně připravit alespoň první nástřel rozpočtu. Je docela dobře možné, že řada z těch, co původně hlasovali pro průhled a zdobený strojek, rychle změní názor, až uvidí kalkulace. Možná ne, možná ten rozdíl až takový nebude. To teď z nás umí posoudit jen málokdo.

Proto by se asi mělo po kalkulaci zorganizovat ještě jedno hlasování o jednotlivých alternativách, ne?

Odkaz ke komentáři

Onion: I já jsem otočil v hlasování o dýnku. Napřed průhled nakonec po uvážení pevné. Ale nevedlo mě k tomu "N".

lib: Souhlasím, diskuse kam to bude celé směřovat dál bych nechal až po nástřelu rozpočtu. To je ta fáze kdy by se mělo skutečně hlasovat. Bohužel to co se zde momentálěn odehrává je jen z říše fantazie a snů, která narazí na realitu v podobě rozpočtu. Pak se začne lámat chleba a jestli to fantazírování těm několika statečným vydrží i potom, tak klobouk dolů.

Jsem taky rád, že se tady diskuse hýbe, ale osobně bych mnohem víc ocenil příspěvky o tvaru pouzdra, použitých materiálech, ceně atd než další pokus přesměrovat tento projekt k nějaké osobní představě. Připomínám, že výsledek bude muset být kompromisem všech vážných zájemců.

Ale ano, tvůj argument beru, alespoň diskuse žije :)

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, diskutujme předevšim nad podobou a ne o tom, co bude např. na dýnku ... Na to bude času dost ... B)

Také si myslím, že hlasování o tom, jaké bude dýnko, je předčasné o několik desítek stran příspěvků... Nehledě na to, že mi chybí varianta "s průhledem na nedekorovaný strojek" ... proč ne? ;)

Odkaz ke komentáři

Ne ne Marvine toto je princip průtokovýho ohřívače. Nalejete do mne studenou vodu a já vám jí vrátím ohřátou. Proto potřebuju toto zdánlivě bezduché tlachání. Ono se mezi tím dá najít hodně zajímavýho.

Jinak konkrétně:

zatím je nezávisle přihlášených 47 lidí(nepočítám víc kusů o jednoho a lidi mimo toto fórum) o dýnkách hlasovalo 68, tudíž je to jen inspirativní hlasování. Pro pouzdra se zatím hlasovalo V2 17; V3 11; V5 7; ostatní to nechali na mě nebo se nevyjádřili, takže já mám k dispozici v tuto chvíli pro mojí orientaci 12 hlasů. Výsledek je tedy jasnej zpracovávám tedy dál hlavně pouzdro V3 a k tomu souběžně i V2. Ono pouzdro V5 není až tak jiné jak to V3. Byl to takovej orientační testík jak je možno vybočit ze zaběhnutejch kolejí. Takže shrnuto.... toto co zatím proběhlo má pro mne obrovskej informativní význam jak dál pokračovat. Je to takovej můj alchymickej postup :D . Teprve až tu budou mé vizualizace hodinek vytvořené na základě vašich názorů a mého konceptu můžeme přikročit k dospělému hlasování o finální podobě, tak jak si představuješ asi ty.

doplněk:

No a k těm vizoškám vám přibalím i základní cenu + zvlášť některé libůstky co by jinak ten základ vystřelili zbytečně vysoko.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Také si myslím, že hlasování o tom, jaké bude dýnko, je předčasné o několik desítek stran příspěvků... Nehledě na to, že mi chybí varianta "s průhledem na nedekorovaný strojek" ... proč ne? ;)

Mně by průhled na nedekorovaný strojek taky nevadil. Nakonec zatím žádnej bez dekoru nemám, tak co?

Odkaz ke komentáři

Mně by průhled na nedekorovaný strojek taky nevadil. Nakonec zatím žádnej bez dekoru nemám, tak co?

:smile_anim:

Unitas je pro mě krásnej už tím, že je velkej a je to zkrátka normální klasickej hodinkovej strojek, tak jak ho vymysleli kdysi naši dědci :D žádné pozlátko a cinkrlátko, šlape dobře, i když pomálu... prostě hodinářská klasika. Jirka

Upraveno uživatelem M916
Odkaz ke komentáři

Ne ne Marvine toto je princip průtokovýho ohřívače. Nalejete do mne studenou vodu a já vám jí vrátím ohřátou. Proto potřebuju toto zdánlivě bezduché tlachání. Ono se mezi tím dá najít hodně zajímavýho.

Jinak konkrétně:

zatím je nezávisle přihlášených 47 lidí(nepočítám víc kusů o jednoho a lidi mimo toto fórum) o dýnkách hlasovalo 68, tudíž je to jen inspirativní hlasování. Pro pouzdra se zatím hlasovalo V2 17; V3 11; V5 7; ostatní to nechali na mě nebo se nevyjádřili, takže já mám k dispozici v tuto chvíli pro mojí orientaci 12 hlasů. Výsledek je tedy jasnej zpracovávám tedy dál hlavně pouzdro V3 a k tomu souběžně i V2. Ono pouzdro V5 není až tak jiné jak to V3. Byl to takovej orientační testík jak je možno vybočit ze zaběhnutejch kolejí. Takže shrnuto.... toto co zatím proběhlo má pro mne obrovskej informativní význam jak dál pokračovat. Je to takovej můj alchymickej postup :D . Teprve až tu budou mé vizualizace hodinek vytvořené na základě vašich názorů a mého konceptu můžeme přikročit k dospělému hlasování o finální podobě, tak jak si představuješ asi ty.

doplněk:

No a k těm vizoškám vám přibalím i základní cenu + zvlášť některé libůstky co by jinak ten základ vystřelili zbytečně vysoko.

Nevím proč, ale líbí se mi, jak to bereš, už jsem psal, že já nemám tu vizionářskou fantazii, máš moji důvěru a obdiv (ale bacha, ne bezmezný :-))

Odkaz ke komentáři

Třeba planetové turbo ve tvaru lodního šroubu? :)

No, ona by vteřinovka ve tvaru trojlistého lodního šroubu nebyla marná. Taky by se dala čerpat inspirace na Albatrosu Robura Dobyvatele. Sice to létalo, ale v podstatě to byla tvarem plachetnice s vrtulemi místo plachet :)

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Omlouvám se, musím zmrazit svoji účast v projektu, dokud neuvidím nějaký výsledek. Za ten měsíc se to nabralo bohužel očekávaný švung k normálním hodinkám s všedním pouzdrem, masovým strojkem, harpunovou hodinovkou, vrtulovou vteřinovkou a logem nordica na dýnku. K tomu ciferník ála uboat a částečný skeleton. Obávám se, že nejsem týpek pro takový produkt. Přeju hodně štěstí, aby se to v dobré obrátilo, ozvu se.

Odkaz ke komentáři

Omlouvám se, musím zmrazit svoji účast v projektu, dokud neuvidím nějaký výsledek. Za ten měsíc se to nabralo bohužel očekávaný švung k normálním hodinkám s všedním pouzdrem, masovým strojkem, harpunovou hodinovkou, vrtulovou vteřinovkou a logem nordica na dýnku. K tomu ciferník ála uboat a částečný skeleton. Obávám se, že nejsem týpek pro takový produkt. Přeju hodně štěstí, aby se to v dobré obrátilo, ozvu se.

ach jo cigi máš to zapotřebí. K jakejm hodinkám se vyjadřuješ. Já zatím žádné nevidím. To jsem ti šlápl na kuří oko v Diplomatech, nebo jsi se jen špatně vyspal a nebo ti nevyšlo DPH ;) Lidi do tohoto projektu budou přicházet i odcházet...jak jsi někde napsal... "s velkorysostí staré buržoazie" :lol: . Takže v pohodě a díky za info.

Odkaz ke komentáři

No tak hciq, nepodsouvej mi prosím něco, co jsem nenapsal. Neodcházím, zmrazuji účast v téhle promoakci, dokud se nebudu mít k čemu vyjádřit. Dál sumarizuji jenom to, k čemu jsme se za měsíc dobrali. Nikdy jsem nezakrýval svůj názor, že pouzdra V2 a V3 v kombinaci s unitasem nestojí bez razantních vyfikundací za tu námahu, takže čekám na ty vyfikundace, koncepci.

S diplomatama to nesouvisí, nějak podléháš atmosféře. Tedy může to s nima souviset, protože jsem toho času švorc, ale tohle nevypadá na rychlej výsledek, takže předpokládám, že mám čas na natankování.

Odkaz ke komentáři

Mozna inspiracia

Mne by sa pacilo nieco v tomto duchu:

ovalne puzdro

zlozene z troch dielov:

-plne dynko s napismi

-samotne puzdro

-kruzok lunety

vsetky tri diely by boli rovnakeho priemeru a spolu by boli zosrobovane ciernymi imbus srobami skrz

pod kruzkom lunety by bolo v tesneni uchytene ploche safirove sklo s vnutornym antireflexom (montaz nieco v style ruskych potapok ale na tie srobky) (vlozke s mriezkou sa nebranim)

korunka na lavej strane (len obycajna)

stroj nejaky unitas so sekundovkou jedno kde alebo aj bez

ciselnik cierny PVD sendvic v style PAM 12,3,6,9 zbytok palicky bez dalsich napisov ale s takou vrstvou lunimovy aku len konstrukcia dovoli (pripadne noctilumina alebo iny moderny zazrak)

material kartacovana ocel ale radsej titan

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...