Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

http://forum.chronomag.cz/style_images/1/f...es/rte-list.gif

Nebráním se ničemu, ale raději swiss než Molniju, a raději strojek větší, než stojek o polovičním průměru k proporci pouzdra.

Co nějaká dostavba na 6497? Alespoň malinkatá.....

souhlasím... ale jen jsem chtěl říct, že raději než 66 tak něco jiného... byť vím, že prim 66/68 není špatný a ani nikterak ošklivý... ale kdyby nešlo jinak, zkousnu i ten primáckej kalibr... mám ho v solitéru a je pěknej... ale na strojek se opravdu koukat nemusím. Když bude plné dýnko, také dobře :)

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

souhlasím... ale jen jsem chtěl říct, že raději než 66 tak něco jiného... byť vím, že prim 66/68 není špatný a ani nikterak ošklivý... ale kdyby nešlo jinak, zkousnu i ten primáckej kalibr... mám ho v solitéru a je pěknej... ale na strojek se opravdu koukat nemusím. Když bude plné dýnko, také dobře :)

Jak jsem tak koukal tak Frei prodava zakladni 6497 za necelejch $130 a pri dnesnim kurzu dolaru....by jsme si mohli dovolit i zdobit. :smile_anim: Souhlas s Cyberem do velkejch hodinek jedine velkej stroj. Snad tady neresime neco priliz dopredu, prvne se prej ma resit pouzdro. :worried_anim:

Odkaz ke komentáři

tak je dobré řešitnejen otázky taktické (pouzdro) , ale i strategické (celkové směřování)... pokud jsem si správně všimnul tak nejvíc tady zaznělo číslo 2 a 3 ? U dvojky potom byly výhrady k moc velké soudkovitosti, u 3 to "zoubkování" lunety... To by tam , podle mně, být mohlo a také nemuselo (to právě závisí na té celkové strategii) :) Kdyby bylo pouzdro č.3 tak by mi bylo jedno zda je luneta "zoubkovaná" či nikoliv :) ačkoliv já osobně bych se hlásil k tomu zoubkování... :D

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

Preferuji Unitas 6497 či 6498 (snesu i kalibr Molnija, bude-li to starší kousek s hezkým zdobením).

Mnohem raději bych bral ruční nátah, než automat.

Budou-li hodinky s průhledem, připlatím si rád za Unitas v PVD úpravě a klidně si ho i seženu.

Mikroregulace se mi líbí a chtěl bych ji tam také.

Pouzdro ideálně pískované.

Všechny tři prezentované varianty pouzder se mi líbí, jednička asi nejvíce.

Velikost 42 - 44mm. Více už ne.

Pokud bude na hodinkách patrná návaznost na název Mobilis in Mobili (třeba ty harpunovité ručky u NedLand byly hezkým detailem), jsem ochoten zaplatit cca. 40.000 Kč. Za sny z dětství zaplatím rád.

Příspěvek rád pošlu obratem.

Vlákno bych ale nezamykal - eliminují se tím případní zájemci, kteří třeba pocítí touhu vstoupit do projektu až před jeho koncem.

Číslo bych bral 13 (a nebo 66).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Hmm... tak jsem se dozvedel, ze do tohoto vlakna my, kteri se nechceme ucastnit, nepatrime...

Ja myslel, ze je to hodne otevrene forum o hodinkach, kde se v nasich volnych chvilkach resi nas konicek...

A ejhle, jeste nic nevzniklo a uz se skoro citim, ze bych sem nemel chodit...

no je to vae vec panove, ale:

1. Nemate patent na rozum a mozna by nektery clen mohl "prilozit myslenku" k dilu.

2. Budete branit ostatnim se pripojit

3. Jenom spatny vinar sa uzavre do sklepa... jak rikaji vinari...

Takze pokud se hodinky podari vyrobit ...otevrete tohle vlakno nam "kibicum" se slovy a ted se luzo podivejte, co mame?

Hmm nevim, za sebe rad bych si pocetl i rekl svuj nazor a to pozitivni i kriticky na veci kolem tohoto konicku a pak se podival na vysledek a poblahopral novym majitelum (byt s vyhrady jako ted u Primu)

Ale to opravdu chcete tohle takhle?

Pokud ano...naprosto bez emoci rikam...mne jste se zbavili...nepodivam se sem ani kdyz tohle vlakno bude zamcene ci odemcene...

Je to prece o radosti diskutovat nad necim tak nepodstatnym a chlapsky peknym...o hodinkach

Je to o necem jinem, nez se zavirat se svym konickem pred ostatnimi...to je to povestne "schovavani anglicaka"...

No, snad jsem to jen spatne pochopil...

Odkaz ke komentáři

Hmm... tak jsem se dozvedel, ze do tohoto vlakna my, kteri se nechceme ucastnit, nepatrime...

Ja myslel, ze je to hodne otevrene forum o hodinkach, kde se v nasich volnych chvilkach resi nas konicek...

A ejhle, jeste nic nevzniklo a uz se skoro citim, ze bych sem nemel chodit...

no je to vae vec panove, ale:

1. Nemate patent na rozum a mozna by nektery clen mohl "prilozit myslenku" k dilu.

2. Budete branit ostatnim se pripojit

3. Jenom spatny vinar sa uzavre do sklepa... jak rikaji vinari...

Takze pokud se hodinky podari vyrobit ...otevrete tohle vlakno nam "kibicum" se slovy a ted se luzo podivejte, co mame?

Hmm nevim, za sebe rad bych si pocetl i rekl svuj nazor a to pozitivni i kriticky na veci kolem tohoto konicku a pak se podival na vysledek a poblahopral novym majitelum (byt s vyhrady jako ted u Primu)

Ale to opravdu chcete tohle takhle?

Pokud ano...naprosto bez emoci rikam...mne jste se zbavili...nepodivam se sem ani kdyz tohle vlakno bude zamcene ci odemcene...

Je to prece o radosti diskutovat nad necim tak nepodstatnym a chlapsky peknym...o hodinkach

Je to o necem jinem, nez se zavirat se svym konickem pred ostatnimi...to je to povestne "schovavani anglicaka"...

No, snad jsem to jen spatne pochopil...

1262 znaků

Odkaz ke komentáři

Preferuji Unitas 6497 či 6498 (snesu i kalibr Molnija, bude-li to starší kousek s hezkým zdobením).

Mnohem raději bych bral ruční nátah, než automat.

Budou-li hodinky s průhledem, připlatím si rád za Unitas v PVD úpravě a klidně si ho i seženu.

Mikroregulace se mi líbí a chtěl bych ji tam také.

Pouzdro ideálně pískované.

Všechny tři prezentované varianty pouzder se mi líbí, jednička asi nejvíce.

Velikost 42 - 44mm. Více už ne.

Pokud bude na hodinkách patrná návaznost na název Mobilis in Mobili (třeba ty harpunovité ručky u NedLand byly hezkým detailem), jsem ochoten zaplatit cca. 40.000 Kč. Za sny z dětství zaplatím rád.

Příspěvek rád pošlu obratem.

Vlákno bych ale nezamykal - eliminují se tím případní zájemci, kteří třeba pocítí touhu vstoupit do projektu až před jeho koncem.

Číslo bych bral 13 (a nebo 66).

Naprostý souhlas. PVD Unitas by vypadal skvěle. Ostatní můžu také podepsat.

Odkaz ke komentáři

Priatelia naozaj chvalim tuto iniciativu, a fandim jej.

Neviem aky je casovy horizont ale zo mna bohuzial uz tento rok asi nic nebude :( Poriadne som sa totiz dnes rano tresol po vrecku (na moje pomery samozrejme) dufam ze v poriadku dorazia :D Vsimnut si toto vlakno skor mozno by som s investiciou pockal.

Len si dovolim odporucit ze ak by doslo na otocnu lunetu tak urcite obojsmernu .... a ak by na nej neboli cisla ale srobky tak nech kopiruju hodinove indexy a neplavaju ako u istej nemenovanej luxusnej firmy vo vzduchu.

Odkaz ke komentáři

1262 znaků

1262 znaku, ktery co?:

1. ...jsi nechtel cist?

2. ..jsi nepochopil, nebo nechtel chapat?

3....te obtezovaly?

4....te z podstaty nezajimaji?

Takze ti to usnadnim v mene znacich...nemyslim, ze je dobry trend zamykat vlakna v diskuznim foru jako je tohle.

Postradam smysl tehle filozofie a nemyslim ze prispeje k "lepsimu" fungovani tohoto fora, tot vse.

Odkaz ke komentáři

PVD Unitas zni dobre, ma nekdo fotku jak vypada bud samotneho stroje nebo v nejakych hodinkach?

Me se libi pouzdra vsecny, nejvice asi varianta c. 3 a potom v zavesu c. 1 a 2, rozmer 44mm se mi zda taky byt dobry. Co se tyka strojku - pokud by se jednalo o neco pekneho, jsem pro pruhled, pokud tam bude obyc basic ETA, radsi bych plne dynko, napriklad s logem chronomagu, koukat na zakladni 2824 zadny vzruso neni ;)

Odkaz ke komentáři

1262 znaku, ktery co?:

1. ...jsi nechtel cist?

2. ..jsi nepochopil, nebo nechtel chapat?

3....te obtezovaly?

4....te z podstaty nezajimaji?

Takze ti to usnadnim v mene znacich...nemyslim, ze je dobry trend zamykat vlakna v diskuznim foru jako je tohle.

Postradam smysl tehle filozofie a nemyslim ze prispeje k "lepsimu" fungovani tohoto fora, tot vse.

337 znaků, to je lepší. Ale kde jsou ty znaky o hodinkách???

Odkaz ke komentáři

PVD Unitas zni dobre, ma nekdo fotku jak vypada bud samotneho stroje nebo v nejakych hodinkach?

Ecce:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

337 znaků, to je lepší. Ale kde jsou ty znaky o hodinkách???

Dobre se ptas...jestli bude tohle forum zamcene, nebudu o hodinkach ani zacinat...

Pokud to bude otevrene forum, rad se zapojim...

Nejdriv bych rad vyjasnil pravidla a az pak se zapojil....Nevim ani, kdo je vytvari, kdo je moderatorem, garantem..autor pouzdra?

Odkaz ke komentáři

První nástřel. MOiMO gen.3

Pouzdro nerez - pískované ( typ není vybraný, ale bude s otočnou lunetou )

Velikost zřejmě 44mm ( nikdo není zásadně proti, a mrňavých hodinek jsou všude mraky, taky se do něho vleze Unitas )

Strojek ( když to půjde, tak Unitas s mikroregulací, PVD a s průhledem - možná i s přidanou funkcí )

Řemen - brutal od Simona, zřejmě 24 mm nebo 22mm

Spona pískovaná v designu hodinek.

Sklo - safír, antireflex ( když se zadaří, tak s AR, když se zadaří hodně tak s AR sendvič )

Ciferník - ve zrodu ( část chce tmavý, část světlý, asi by nebyl problém udělat obojí ), určitě s luminisencí (pokud se zadaří, tak i nějaký originál - poloprůhled, sendvič, plastický, brutální, originální )

Ručky - ve zrodu ( ladící s duchem hodinek )

číslování - (podle objednávky, deset nejzajímavějších čísel se bude dražit )

doba dokončení projektu: polovina prosince 2008

cena není v tuto chvíli zkalkulovaná

velká většina zájemců akceptuje cenu do 15.000,- Kč, několik zájemců akceptuje cenu i vyšší, zhruba do 40.000.- Kč

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři

Ecce:

Tohle chci. A kdyby to šlo, tak i pískovaný PVD na pouzdře. Pokud to nepůjde, tak obyč pískování, a uvnitř tenhle skvost.

Luminiscenční barva by byla dokonalá modrá, a nebo sehnat Modrý tritiový trubicky na indexy. To by byla pecka. Black and Blue MOiMO Gen3 Bacha, začíná se mi v kapse otvírat peněženka :-)

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...