Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Hale cybere kup si ty tvý přitroublý Rolexy a mě dej svátek. A pro ostatní, jestli by tady měla nastat taková atmosféra, jakou se snaží importovat Cyber, tak se na to fakt můžeme rovnou vysrat. Tento projekt dělám bez jakejchkoliv ambicí na nějakej výdělek a nejsem ani žádnej superman, abych postupoval neomylně krok za krokem přímo k cíli. Jedinou odměnou pro mne bude, a v to pevně doufám, že zdárným zakončením zavřu hubu takovejm vyvoněnejm frajérům jako jsi právě ty cybere.

V Klidu...ačkoliv se neúčastním, tak Vám všem držím palce, ať se tato první chronomag limitka realizovaná mimo Elton povede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele chlapi, neztrácejte nervy - to, že je projekt po 2 měsících na začátku je v poho.

1. za to hciq nemůže

2. je to úplně normální, tyhle slepý uličky

3. když se začne tak na bílým papíře, jak se začlo, stane se to ještě mnohokrát

4. když jsem bastlil žluťásky, trvalo skoro rok, než jsme začli naostro - a to jsme všechno měli k dispozici na podnosu od prima.

Co takhle začít z jiného konce, než kalibr ? Návrat ke kořenům diskuze, jak ho navrhuje cyber není vůbec od věci.

Abych řekl pravdu , na běžný cenrální ručičkový datumce , jak ji mám hrozně rád, tak nějak pátrám po přesvědčivým důvodu proč se s ní takhle párat. Navrněte mi nějaký.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Hele chlapi, neztrácejte nervy - to, že je projekt po 2 měsících na začátku je v poho.

...

Abych řekl pravdu , na běžný cenrální ručičkový datumce , jak ji mám hrozně rád, tak nějak pátrám po přesvědčivým důvodu proč se s ní takhle párat. Navrněte mi nějaký.

Souhlas. Také to vidím jako celkem přirozené (před)porodní bolesti...

Jinak výhodu centrálního data (m.j. třeba u Orisů tomu říkají Pointer Date) vidím v tom, že není třeba řešit umístění datumového okénka, barvu datového věnce atd. A vůbec, se mi to zdá jako čistější řešení. Takže já jsem určitě pro.

Upraveno uživatelem Z.
Odkaz ke komentáři

hciq: dva dotazy: s levnější variantou se tedy již nepočítá? Ví se nějaký předběžný (velmi předběžný, odhadovaný) termín?

Sám za sebe musím, říct, že se na výsledek velmi těším, ale vlastně ještě nevím do čeho za 40 tisíc jdu. Nechám si pár dní na rozmyšlenou a na odpověď (doufám :-) ) na ty dvě otázky.

Odkaz ke komentáři

ale pánové, nechte tvůrce pracovat, zatím po vás nikdo nic nechce a jakékoli závěry jsou v této fázi předčasné, myslím, že zvolený směr je správný a finální produkt bude vyjímečný, termín dokončení neřeším a těším se co z tohoto projektu vypadne :)

Odkaz ke komentáři

Cigi díky za podporu. ;) Projekt zas tak na začátku není. Máme strojky, vyřešenou nástavbu, sklíčka s antireflexem, speciální zesílenou šroubovací korunku+logo (vzorky příjdou poštou), domluvenou výrobu pouzder a na cestě jsou vzorky krabic na hodinky Čekáme na potvrzení o výrobě ruček a ciferníků, to by mělo být tento týden. Teď mi již nic nebrání dodělat pouzdro, ciferník a ručky. Jak jsem napsal výše pro tvrdé jádro chronomagu budou připraveny Breguetovic souscrtiption, ale s dvěma ručkama, pro konzervativnější jedince klasičtější tříručkový hodinky. Tady dojde na lámáni chleba jaká var. vyhraje. Do konce týdne také uvidím kolik lidí finálně zůstane v projektu, během dneška se už skoro naplnil min. počet, při kterém má význam dále pokračovat. Pokud vše půjde hladce, tak můžem během tří týdnů začít s přípravou prototypu pouzdra a s přípravou k realizací prvních nástaveb na ten unitas. Jo ještě k tomu Unitas...jestli to mají být hodinky s mech. nátahem, tudíž klasika, tak bych se přikláněl za model s 18 000 kmity. Ty co jich mají 21 500 nemají už takovej pěknej zvuk. Ale je to celkem jedno, můžeme odebrat ten či onen typ, tak jak si sami budete přát .

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

hciq: dva dotazy: s levnější variantou se tedy již nepočítá? Ví se nějaký předběžný (velmi předběžný, odhadovaný) termín?

Sám za sebe musím, říct, že se na výsledek velmi těším, ale vlastně ještě nevím do čeho za 40 tisíc jdu. Nechám si pár dní na rozmyšlenou a na odpověď (doufám :-) ) na ty dvě otázky.

Levnějí varianta není zapomenuta. Jenže zelenou nyní má právě ta dražší. Ta nám totiž dává jistou naději do budoucna, že hodinky nebudou zapomenuty (teda doufám :D ) V meziobdobí když už budou nějaké výsledky a třeba prototyp, můžeme otevřít tu levnou variantu s Unitasem bez úprav a něco vymyslet. Například mám nabídku na odkup již hotových konvexkonkávních skel jako používá třeba ten Prim, jenže o průměru 39 mm !!! Z toho by se taky dalo možná vycházet a takových podobných dalších možností tu ještě pár je. Jenže to chce postupně. Teď jsem se zatím oklepal z těch strojků. Co do termínů. Zatím nejdelší je na výrobu těch pouzder, a to je zatím taky jen odhad. Abychom měli čas na prototyp a odladění výroby+ vlastní výroba prvních cca 20 kusů, tak jsou to cca 3 měsíce. Ještě nám mohou udělat bordel ciferníky a ručky. Tam termíny zatím neznám.

Ještě proč nechci jít zatím do té levnější varianty. Nám se totiž zatím ani nákladově nepodaří dostat na cenu podobnou volně prodejných hodinek v této kategorii. V případě výroby xx kusů budeme určitě mít problém ze zbylým odprodejem mimo toto fórum. U té dražší si myslím pravý opak. Ta už bude mít totiž co nabídnout.

Odkaz ke komentáři

Levnějí varianta není zapomenuta. Jenže zelenou nyní má právě ta dražší. Ta nám totiž dává jistou naději do budoucna, že hodinky nebudou zapomenuty (teda doufám :D ) V meziobdobí když už budou nějaké výsledky a třeba prototyp, můžeme otevřít tu levnou variantu s Unitasem bez úprav a něco vymyslet. Například mám nabídku na odkup již hotových konvexkonkávních skel jako používá třeba ten Prim, jenže o průměru 39 mm !!! Z toho by se taky dalo možná vycházet a takových podobných dalších možností tu ještě pár je. Jenže to chce postupně. Teď jsem se zatím oklepal z těch strojků. Co do termínů. Zatím nejdelší je na výrobu těch pouzder, a to je zatím taky jen odhad. Abychom měli čas na prototyp a odladění výroby+ vlastní výroba prvních cca 20 kusů, tak jsou to cca 3 měsíce. Ještě nám mohou udělat bordel ciferníky a ručky. Tam termíny zatím neznám.

Ještě proč nechci jít zatím do té levnější varianty. Nám se totiž zatím ani nákladově nepodaří dostat na cenu podobnou volně prodejných hodinek v této kategorii. V případě výroby xx kusů budeme určitě mít problém ze zbylým odprodejem mimo toto fórum. U té dražší si myslím pravý opak. Ta už bude mít totiž co nabídnout.

Díky moc za vyčerpávající odpověď.

Odkaz ke komentáři

. . . Jak jsem napsal výše pro tvrdé jádro chronomagu budou připraveny Breguetovic souscrtiption, ale s dvěma ručkama, pro konzervativnější jedince klasičtější tříručkový hodinky. . .

Bylo by možné rámcově skicnout zmíněné varianty? Předpokládám, že se tyto verze budou lišit od prezentovaných návrhů s TT a o to víc by mě teď ale zajímal aktuální trend (... a taky ať vím jesli spadnu do HC nebo konzervy).

Podle mého stav a dění MiM pořád sleduje to podstatné - vytvoření zajímavého kusu.

Odkaz ke komentáři

Pánové,

pro ty co by chtěli nějakou levnější limitku mohu něco nabídnout, tedy jestli bude zájem.

Jak mi různě chodí info ohledně této naší série, tak se občas objeví něco zajímavého. Nebude z toho sice nic extra originálního, ale bude tu zase zajímavá cena.

Takže o co jde:

mám nabídku na 10-15 ks. pouzder ve stylu Hanhart Flieger pruměr 44,7 mm (má jen kratší nožky) a je vyroben speciálně pro Unitas. Leštěný nerez, průhled, šroubovací dýnko,3-5 ATM (nevím přesně) korunka cibule, diamant nebo klasika váleček (průměr 6 mm nešroubovací) Se safíram+ antireflex, Unitasem (nezdobeným jen modrý šrouby) uvnitř, nějakým ciferníkem vlastního návrhu (třeba stříbřený, nebo černý nikl, plastický vteřinový subdial a struktura brusu "sluníčko"+jednobarevný tamponový tisk), nějaké pěkné ručky, gravírka na dýnku (jestli se tam vejde) krabičku z teakového dřeva (musím si vyzvednout vzorky na poště) a kožený řemen. No a s tímto vším se podle mého předběžného odhadu můžeme vejít do max 15 000,- Mám pro vás i termín cca 2-3 měsíce. Takže je na vás jak se rozhodnete.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Pánové,

pro ty co by chtěli nějakou levnější limitku mohu něco nabídnout, tedy jestli bude zájem...

To je takřka přilití oleje do ohně... Vzhledem k důvěře ve tvé návrhy bych se účastnil, pokud by řešení vzhledově vycházelo z leteckých vzorů. Teď jen jak s tím pojmenováním - možná Milis in Mobili (Milisi přidej se a máme pracovní jméno! :notworthy: ).

Odkaz ke komentáři

Je nějaká reálná šance, že by jsi někdy vyrobil limitku s cal. alá Technotime?

dnes asi taková, jako bych měl před hlavním konstruktérem Technotime během 15 min. pevně zakousnut do stolní desky složit jejich "tourbilion". Nebojte budu pilně trénovat. :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...