Přejít na obsah

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Účelem nebylo nadchnout maxe, ale nějak se vyjádřit. V nějakém stylu. Nic víc, nic míň. Malovat neumím. Postni sem to, co třeba Tebe někde zaujalo. Je lepší se nějak vyjádřit, než jen plácat do vody. Dík.

Aha. Neverím, že ti ušla pointa.

Nič sem nepostnem. Očakávam nové nápady, nový design založený na predchádzajúcich návrhoch od Hciqa.

Teraz sem každý hodí obrázok nejakých hodiniek, my z nich vyberieme najlepšie vychytávky, dáme tomu honosný názov a najlacnejší možný kaliber????

Táto cestička je už vyšlapaná. Sú na nej malé čínske stopy. A ja po nej chodiť nebudem.

Takže ak chcete trochu Zenith Defy, trochu JLC , ciferník z Panerai a vtom Unitas, tak to bezo mňa.

Návštěvník YPO
Odesláno
Moc pěkný je ten porsche design. Takový jednoduchý, přehledný, elegantní.

..... předpokládám, že hciq ani nikdo ostatní nechce nějakou kopii něčeho ......

byl bych pro, aby hcig časem, až se emoce usadí vyrobil opět tři varianty číselníku, ruček atd. - jeden by jsme vybrali - jinak se nikdy neshodneme....

co se týká pouzdra tak se zatím nejvíce líbí číslo 1 a 3 = v tom tedy snad máme jasno :)

Odesláno
..... předpokládám, že hciq ani nikdo ostatní nechce nějakou kopii něčeho ......

byl bych pro, aby hcig časem, až se emoce usadí vyrobil opět tři varianty číselníku, ruček atd. - jeden by jsme vybrali - jinak se nikdy neshodneme....

co se týká pouzdra tak se zatím nejvíce líbí číslo 1 a 3 = v tom tedy snad máme jasno :)

Nemyslel jsem něco obšlehnout. Je to míněno v tom stylu jednoduchosti, žádnou pouťovou atrakci se světýlky a průřezy.

Návštěvník RaGe
Odesláno

A co tak při průměru 44mm a takové velikosti korunky ji hodit na levou stranu ?

Něco jako tady :

post-1632-1215460935.jpg

Odesláno
Gorgu, klid, ono to bylo myšleno asi tak, že nekupující vždy zaplácnou vlákno vážným zájemcům a pak je v tom chaos a zmatek.

Pak už se neví, kdo vlastně kupuje a kdo jen radí.

Příkladem budiž vlákno "Diplomat", které se zasralo přímo nehorázně (sebekriticky přiznávám, že i mnou).

V tomhle vlákně už je 5 stránek příspěvků a to je tu teprve jeden den. A bude hůř... Tohle vypadá jako sakra sledované vlákno.

Jo jsem v klidu,diky :whistle: jen jsem mel chvili pocit, ze se tohle vlakno zacalo trosku egocentricky roztahovat s prvky omezovani projevu jinych. A myslim, ze forum je predevsim o verbalni diskuzi bez vulgarit pochopitelne . Nechci byt jmenovity, ale zejmena Cyberem.

Nebudu plevelit, tot vse.

Necham tohle vlakno bez mych dalsich prispevku a popreji uspesnou limitku, byt vyber jedineho modelu bude urcite jeste hodne komplikovana cesta a realizace taktez.

Zdar

Návštěvník RaGe
Odesláno
jen to ne... co s tím má průměr 44 společného? :)

No jo no, ty seš teď zvyklej na jinačí průměr ! :thumbsup_anim:

Odesláno

to REGE: pouzdra jsou daná v začátku debaty. mají klasicky korunku na pravé straně.. což jsem osobně rád :)

btw: neexistuje důvod proč u 44 mít korunku na "špatné" straně :) Dokonce 47 to nevyžaduje... a i 55 jí tam může mít... :)

Odesláno (upraveno)
to REGE: pouzdra jsou daná v začátku debaty. mají klasicky korunku na pravé straně.. což jsem osobně rád :)

btw: neexistuje důvod proč u 44 mít korunku na "špatné" straně :) Dokonce 47 to nevyžaduje... a i 55 jí tam může mít... :)

Neexistuje špatná strana, existuje jen špatný pohled na věc.

Korunku vlevo mám na Orisech a Heuer Autavia a nestěžuji si plně vyhovuje :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
Neexistuje špatná strana, existuje jen špatný pohled na věc.

Korunku vlevo mám na Orisech a Heuer Autavia a nestěžuji si plně vyhovuje :thumbsup_anim:

Ty tvoje hodinky jsou ale automaty ne? U manualniho natahu by mi korunka vlevo vadila. :wallbash:

Odesláno
Ty tvoje hodinky jsou ale automaty ne? U manualniho natahu by mi korunka vlevo vadila. :wallbash:

Máš pravdu,ale je to alespon jak si myslím na natahování věc zvyku / kromě toho ani caliber pokud se nepletu není zatím určen/ a na nošení větších hodinek je korunka vlevo naprostá pohoda

Odesláno

a na nošení větších hodinek je korunka v pravo také v pohodě :) Prostě je zvykem mít korunku na pravo :) a návrhy pouzder jí napravo mají... tak pryč od korunky a jedeme dál.. :) Když je něco dáno, tak je něco dáno :D

Odesláno
a na nošení větších hodinek je korunka v pravo také v pohodě :) Prostě je zvykem mít korunku na pravo :) a návrhy pouzder jí napravo mají... tak pryč od korunky a jedeme dál.. :) Když je něco dáno, tak je něco dáno :D

Souhlasím s korunkou napravo.

Sice nosím hodinky na pravé ruce, ale právě proto ji chci napravo, aby mi nezavazela :)

Odesláno

Také se hlásím do tohoto projektu. Koncept se mi líbí a dávám HCIQ plnou důvěru, takže ani nehodlám moc diskutovat o detailech. Jediné, co je pro mne důležité, je WR alespoň 100m a svítící indexy a ručky. Představuji si, že by to měly být praktické hodinky ke každodennímu a celoročnímu užívání. A také bych se přimlouval za ruční nátah. Již mnohokrát se mi potvrdilo, že je v některých situacích či obdobích praktičtější. Ten výše zmiňovaný Unitas vypadá dobře. Cenu neřeším, pokud se mi bude výsledný návrh líbit, jsem ochoten zaplatit, co bude třeba. Též jsem pro zálohu či registrační poplatek. Pokud mohu, rezervoval bych si číslo 12. Díky.

Odesláno

zazrel som tu zmienku o H3 .... dovolim si skusit vas od H3 odradit ..... podla mna je dobre na jednoucelove skor lacnejsie hodinky ... ano je to ista moda ale vsimnime si ze ziadny vyznamnejsi vyrobca sa do H3 moc nehrnie (teda okrem tych ktori na tom svoju produkciu zalozili).... poriadna vrstva luminovy alebo ineho moderneho, svietiveho materialu sa s H3 moze svietivostou smelo rovnat ba ju v mnohom aj predci, urcite sa bude lepsie zhanat, montovat, a bude prakticky neznicitelna ... kdezto H3 za 10 rokov proste svietit prestane a basta

Odesláno

pánové super se to rozjelo, ale v tomto zahřívacím kole se budeme držet ještě trochu u země. Takže pouzdra, většina se shodla na 1 a 3. Všem co poslali email jsem odeslal 3D data aby si s tím pouzdrem mohli v kompu pěkně vrtět a prohlédnout si ho ze všech stran, není vás zatím mnoho, takže posílejte kontakty dál. A stejná otázka budeme dělat soudek nebo klasiku. Podle vašich reakcí jsem pro soudek. Bude lépe splňovat univerzálnost a má lépe nášlápnuto směrem k neotřelým hodinkám. A konkrétní otázka, jak zakončíme nožky, diagonální řez nebo horizontální a vertikální....dost důležitý detail, jsem pro diagonálu, dodá to hodinkám jistou dynamiku.

Trochu předběhnu, ale podle reakcí je o kalibru rozhodnuto Unitas. Přikláním se k modelu Savonette (vteřinovka na 6), ale paráda by byl jejich nový model A07.111, (vychází Eta 7750) automat, datum, centrální vteřinovka, (rezerva) s průměrem 36,8 mm tak jako Unitas žádný plavající datum malýho strojku ve velkých hodinkách. Bojím se však ceny a dostupnosti. Takže zatím vše....

post-817-1215478088.jpeg

post-817-1215478102.jpeg

post-817-1215478116.jpeg

post-817-1215478135.jpeg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...