RADIM Odesláno 16. září 2005 Nahlásit Odesláno 16. září 2005 Může mi někdo poradit zda je možné koupit slušné hodinky kolem 10.000 Kč. Máte někdo zkušenost se značkou JACQUES LEMANS. Děkuji za odezvu.
odklizec Odesláno 16. září 2005 Nahlásit Odesláno 16. září 2005 Do 10k se toho da poridit docela dost, ale asi bys mel specifikoavt co hledas? Mechanicke/automaty/quartzky..velke..male..sportovni.. Tim si zuzis okruh "podezrelych" a bude se ti snadneji vybirat.
RADIM Odesláno 16. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2005 NEVÍM JESTLI JE MOŽNÉ ZA TU CENU POŘÍDIT KVALITNÍ AUTOMATY. SAMOZŘEJMĚ Z TĚCH BYCH MĚL NEJVĚTŠÍ RADOST. VŮBEC BY MNE ALE NEURÁŽELI MECHANICKÉ. CO SE TÝKÁ VZHLEDU DÁVÁM PŘEDNOST SPÍŠ SPORTOVNĚ LEŽÉRNÍ, VĚTŠÍ. MÁM RÁD CHRONOGRAFY, ALE OBÁVÁM SE ŽE BYCH V TOM PŘÍPADĚ MUSEL ŠÁHNOUT PO QUARTZOVÝCH, ALE TAKY ŘEŠENÍ.
šarik Odesláno 16. září 2005 Nahlásit Odesláno 16. září 2005 Mám Lemans automat a podle hodináře ze servisu švýcarských hodinek mají přesnost chronometru. Na netu jsou asi za 12 600-. Pokud je tam mechanika ETA tak můžu doporučit. http://www.mujobchod.atlas.cz/shop/item.as...=2889&id_cat=25 Katalog: http://www.jacques-lemans.com/index2.php
Otto Odesláno 16. září 2005 Nahlásit Odesláno 16. září 2005 Automaty od této firmy pořídíš okolo 10 000,-Kč bez problémů, automaty chrono okolo 20 000,-Kč. bavíme se o nákupu v kamenné prodejně v tuzemsku. Automat se dá se pořídit i levněji např. od firmy GROVANA, EDOX, ale je to o tom, že strojky jsou úplně obyčejné ETA 2824-2 bez úprav ( sražené hrany, gravírování atd.) a asi i z horších materiálů. Za 15 000,-Kč se dá koupit slušný automat TISSOT, CERTINA apod.
RADIM Odesláno 16. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2005 Dík za názor. Na tyhle jsem pomýšlel co se týká automatů. Ještě se zeptám co hodinky od WENGER. Je to jen doplněk této firmy nebo se dají brát vážně? Např: http://www.hodinky.cz/wenger-commando-big-...sion-70846.html
RADIM Odesláno 16. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2005 Když se vrátím k JACQUES LEMANS a jejich automaty za 10.000. Můžu počítat s kvalitou? Nechci automaty za každou cenu
Viktor Odesláno 16. září 2005 Nahlásit Odesláno 16. září 2005 Jestli to nemusí být Swiss Made, tak se doporučuju podívat se do Německa. Pokud jde o dostupnější kousky do těch 10k, pak nejlepší poměr cena/výkon vidím u hodinek značky Archimede: švýcarské automatické strojky ETA 2824-2, safírová sklíčka, pouzdra od firmy Ickler, která vyrábí pouzdra pro mnohé švýcarské výrobce víc než padesát let (a která značku Archimede společně s vyšší třídou Limes vlastní). Jsou z Pforzheimu, kde je tradice hodinářství a šperkařství skoro stejně dlouhá jako ve Švajcu. Ceny 200 - 300 Euro. Mají vlastní e-shop a osobně bych se tam nebál nakupovat. Nebo si udělat výlet do Pforzheimu, domluvit si schůzku ve fabrice a na místě něco koupit... já si tam takhle koupil Limes se slevou. Kterou jsem ovšem v Pforzheimu na náměstí v mikropivovaru propil. Jinak podobných výrobců a hodinek je spousta, namátkou: Aristo, Lacher/Laco, Stowa v Německu, Davosa, Glycine, Zeno Basel atd. ve Švýcarsku.
RADIM Odesláno 16. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2005 DAJÍ SE U NÁS NĚKDE KOUPIT HODINKY OD FIRMY ZENO BASEL?
Viktor Odesláno 16. září 2005 Nahlásit Odesláno 16. září 2005 DAJÍ SE U NÁS NĚKDE KOUPIT HODINKY OD FIRMY ZENO BASEL? Mrknul jsem se na jejich web http://www.zeno-watch.ch/en/english/english.html a pod Czech Republic je tam celá řada prodejců i s adresama .... Ale spíš bych si je v nějakém obchodě jen prohlídl a pak koupil na eBay o polovinu levněji. Nebo třeba tady, zrovna mají slevy, a ten chlápek má dobrou pověst: http://www.timedesign.de/home_e.html
flax Odesláno 16. září 2005 Nahlásit Odesláno 16. září 2005 Teda to koukam za kolik se daji koupit svycarske hodinky od JACQUES LEMANS. O tehle firme jsem vubec nevedel, ceny ma vazne misty az nehorazne nizke.
Kamojedov Odesláno 16. září 2005 Nahlásit Odesláno 16. září 2005 Teda to koukam za kolik se daji koupit svycarske hodinky od JACQUES LEMANS. O tehle firme jsem vubec nevedel, ceny ma vazne misty az nehorazne nizke. No ono to souvisí s tím, že firma je z Rakouska. Spíš než hodináři jsou to obchodníci, kteří zadávají výrobu "swiss made" modelů no-name sub-kontraktorům do Švýcarska. Na webu Švýcarské horologické federace se Jacques Lemans najít pochopitelně nedá. Z podobného kadlubu je hlavně v USA populární Invicta nebo německý Trias. Všichni mají "Swiss made" modely s ETA strojky - a určitě mají typy, které jsou z technického hlediska kvalitní a mají výborný poměr cena/výkon. Z hlediska pocitu je mi ale milejší Stowa, Lacher nebo Prim - poctivě se hlásí k Německu nebo ČR, snaží se pokračovat ve své tradici a nehrají si na Švýcary. Navíc mají vlastní - byť často jen historizující - výraz. Zatímco Swiss-like obchodníci obvykle dost brutálně kopírují své úspěšnější Šýcarské vzory.
flax Odesláno 16. září 2005 Nahlásit Odesláno 16. září 2005 To je ono ja osobne prave fandim hodinkam co maji vyborny pomer cena/vykon. Nerad platim jen za znacku. Z toho prameni take moje laska k ruskym hodinkam. Kdyz jsem ale koukal na modely JACQUES LEMANS, urcite si nejaky ten zajimavy kousek do 10k poridim at mam take nejakou tu ETU a ze je zde z ceho vybirat! Jak muzou napriklad tyto hodinky se svycarskym automatem stat 148 Euro vazne nechapu. Asi bych ale sahnul po techto:
Ondraj Odesláno 17. září 2005 Nahlásit Odesláno 17. září 2005 Pokud kolem deseti znamená i dvacet, tak bych se podíval i po nějakých třeba použitých ale kvalitních, kde by mohl být i např. strojek 7750, nedávno jsem viděl inzerát na Movado Kingmatic chronograph 7750 cena byla tuším 16.000. Jako další vhodnou volbu bych viděl jít do nějakých ruských hodinek, kde je omezena série a asi se ti nestane, že na každém druhém rohu narazíš na stejné. Jestli jsi fanda do hodinek a koupíš quartz, tak to nebude na dlouho a stejně budeš pošilhávat po něčem mechanickém, protože tě bude zajímat ten pocit a nebude ti stačit se kochat jen vnějším vzhledem tebou vybraných hodinek. Tím netvrdím, že quartz je špatná věc, ale i kdyby byly od renomované značky (a bylo to tu již psáno), nebudou mít takovou váhu. Quartzky je dobré samozřejmě mít a já je nosím tam, kde se bojím o mechanické. Jsou lidi, kterým stačí jedni hodinky na vše a celý život, ale to ty asi nebudeš, jinak by ses tu neptal a koupil první "hezké" Q&Q.
RADIM Odesláno 19. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 19. září 2005 Já Vám děkuji za Vaše názory, ale pořád jak už tu bylo řečeno se mi zdají ty automaty od JACQUES LEMANS děsně levný. Snad je to jenom tím že jsou to opravdu jen obchodníci, ale jestli to montují z ověřených součástek tak za tuhle cenu by to nemuselo být šáhnutí vedle, ne???
flax Odesláno 19. září 2005 Nahlásit Odesláno 19. září 2005 Ja si taky myslim, klidne bych do nich sel i kdyz nemam osobni zkusenost. Podle mne nema cenu vyhazovat hrisne penize za znacku pokud jsou financni moznosti omezene.
šarik Odesláno 19. září 2005 Nahlásit Odesláno 19. září 2005 V jiné diskuzi jsem psal, že J. Lemans mám a je to dobrý kauf, ale strojek musí být ETA.
Kamojedov Odesláno 19. září 2005 Nahlásit Odesláno 19. září 2005 ..., ale pořád jak už tu bylo řečeno se mi zdají ty automaty od JACQUES LEMANS děsně levný. Snad je to jenom tím že jsou to opravdu jen obchodníci, ale jestli to montují z ověřených součástek tak za tuhle cenu by to nemuselo být šáhnutí vedle, ne??? Není JL jako JL. Relativně kvalitní hodinky s ETA strojky ti Rakušáci prodávají pod značkou "Jacques Lemans Geneve" (používají stejnou verzi franštiny jako vnitráci v některých českých pasech - bez grave accentu nad e). MSRP tam začínají na 400 Euro. Zejména klasická kolekce vypadá velmi dobře, což je snadno pochopitelné, protože to je opálený Longines. Ty za 100-200 Euro a bez uvedení země původu jsou spolehlivě z Asie. Samo o sobě to nemusí být nic špatného, ale těžko někde dohledat detaily a zkušenosti s těmi strojky, takže je to sázka do loterie. S ETA strojkem vyjdou myslím nejlevněji (215 Eur) Poljoty - třeba tyhle (http://www.poljot24.de/en/pd-2004214784.htm?categoryId=4) mají i GMT komplikaci. Design je dost "inspirován" Fortisem. I když je to zloděj křičící "chyťte zloděje", protože původní WWII Fliegery vyráběli IWC, Lange, Stowa, Lacher a Wempe, ale ne Fortis. Stowa začná na lidových 300, Laco/Lacher, tuším, kolem 400 Euro - obojí dostupné na internetu, a protože je to transakce v EU, neplatí se clo ani dph. Za úvahu stojí i Prim Elegant - byť jsou spíše usedlé než elegantní. Se safírem za 320 Euro. V rámci inzerované individuální péče o zákazníka by možná dodali i verzi bez hňupského nápisu "manufacture", který je mezi slušnými lidmi používán k identifikaci firem, které "doma" vyrábějí strojek i pouzdro, což Prim už dávno není. Výborná pouzdra/tahy, 200m vodotěsnost a o něco slabší strojky (nejsou natahovat ručně) mají Seika - Monster nebo Samurai přijde na $150, ale musí se kupovat přes eBay - v Evropě je Seiko z nejasných důvodů nenabízí.
Viktor Odesláno 19. září 2005 Nahlásit Odesláno 19. září 2005 Ještě jedna připomínka k Jacques Lemans: prošel jsem pár debat a hodnocení hodinek, zejména těch s mechanickými strojky je spíš dobré. Poměr cena/výkon je určitě OK. Můj hlavní problém je, že žádný hodinář jménem Jacques Lemans nikdy neexistoval, zatímco jméno hodinek jakoby vyvolává dojem, že kdysi nějaký Švýcar toho jména vyráběl hodinky. Mně jsou prostě milejší firmy, které když tu stoletou a víc tradici nemají (ani přetrženou a znovu oživenou), tak si vytvoří značku, která se netváří jako Breguet nebo Piguet, ale jmenují se třeba Alpina nebo Atlantic a nebo nesou skutečné jméno hodináře, který za firmou bez tradice stojí, jako třeba Jorg Schauer. A trochu mi ještě vadí jejich logo: Vypadá jak modernizovaná verze loga jednoho skutečného "watch manufacturera"
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se