Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
No jako Cinany beru ale napriklad mnohe fashion znacky a dalsi - tzn. vetsinu trhu. A to i ty , kteri se tvari solidne. Napriklad ve Francii se proda cca. 90% hodinek cinske produkce. Ve zbytku Evropy do bude podobne, takze to je stupen jedna, nad nimi bych bral znacky jako treba Festina, Epos, Seiko (nižší modely) apod. Stupen tri je pro me prave Stowa, Meister, Tissot, apod. a taky Prim (nehodnotim cenu ani to, jak se tvari), stupen 4 IWC, Omega, Breitle a nahore je samozrejme Patek, Vacheron, apod.

s vyjimkou zarazeni Prim do stupne tri jsem schopen souhlasit...... :) Takove ty modni sragory a cinu opravdu neberu... jak jsem napsal... jen vyrobky z Rise Rimske :) :) Prim dle mne je u festiny a Eposu.. Na Stowa a Meister Singer nema.... oni stale nabizi, ve sve standardni seriove produkci, lepsi hodinky, lepe udelane nez Prim :( Bohuzel, ale je to tak... Jak jsem napsal. Obal maji vsechny tychle firmy stejne kvalitni... Strojky nabizi kvalitnejsi prave zmineni dva zastupci Germanu... :(

Upraveno uživatelem Onion
  • Odpovědi 132
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
s vyjimkou zarazeni Prim do stupne tri jsem schopen souhlasit...... :) Takove ty modni sragory a cinu opravdu neberu... jak jsem napsal... jen vyrobky z Rise Rimske :) :) Prim dle mne je u festiny a Eposu.. Na Stowa a Meister Singer nema.... oni stale nabizi, ve sve standardni seriove produkci, lepsi hodinky, lepe udelane nez Prim :( Bohuzel, ale je to tak... Jak jsem napsal. Obal maji vsechny tychle firmy stejne kvalitni... Strojky nabizi kvalitnejsi prave zmineni dva zastupci Germanu... :(

Pro me je ale puvodni repasovanej kalibr 96, zlacenej s kruhovym brusem na stejny urovni jako nazdobena 2824. Takze stupen 3 :P

Odesláno
OK. Zvolim tedy petibodovou a dle me je Prim cca. na 3 (možná 2,5). Tzn. Vyrabi vse okolo, vetsinu stroju kupuje, domaci stare stroje repasuje.

Podla mojho nazoru patri znacka Prim na 4 miesto. Daval by som 4+ hodnotenie, ale myslim ze viac nie... Jedine plus je pristup k zakaznikom. Ale je to zaroven aj jedina sanca ako to za tie peniaze predat. Prezentovat sa ako maximalne ustretova firma s kvalitnym puzdrom / aj ked vodotesnost nic moc / a zakladnym ETA kalibrom bez uprav.

Odesláno (upraveno)
hciq - přestaň prosím kecat něco o kontextu jedné věty a pořádně si ji přečti - vždyť to, co napsal prim je pravda, já dokonce slyšel, že jich je 8, ale nevím.

Cigi, to platilo před r. 1990 pro Elton národní podnik, a rozumí se tím kompletní výroba hodinek, od začátku až do konce, včetně stroje. :rolleyes:

Současnou produkci Eltonu a.s., nedokážu zařadit do jakékoliv kategorie hodinek, které jsou na trhu, neboť stojí zcela mimo. :mellow:

Upraveno uživatelem BUBÁK
Odesláno
Pro me je ale puvodni repasovanej kalibr 96, zlacenej s kruhovym brusem na stejny urovni jako nazdobena 2824. Takze stupen 3 :P

:gora:

Koukám, že mi zase ušlo krásné téma... no jo nevyplatí se odsuzovat téma podle názvu. Ale což někdy je přání otcem myšlenky. No v tomto případě zůstává bohužel jen u přání....

Odesláno (upraveno)
Koukám, že mi zase ušlo krásné téma... no jo nevyplatí se odsuzovat téma podle názvu. Ale což někdy je přání otcem myšlenky. No v tomto případě zůstává bohužel jen u přání....

Spíš to vypadá, že ať je téma jaké chce, s jakýmkoliv názvem, tak skončí stejně.

Znám to ještě z intru, hovor o čemkoliv končil u ženských.

edit pravopis

Upraveno uživatelem Olda
Odesláno
:gora:

Nejake argumenty, nebo prispevek do debaty, nebo nazor?? Ne - jen plk!

Odesláno (upraveno)

Chápu tvoje nadšení, ale nemělo by být úplně mimo realitu, srovnávat Prim a Etu ... :sad01_anim:

PS: snad jen ten zlacenej ubrus by mohl pomoct.... :D

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno (upraveno)

Kluci, v pohode. Jsem proste lehce emotivni týpek :-)

A proc bych nemohl srovnavat 96tku a 2824?!?!? Proc mimo realitu? Ja proste nevidim zase tak zasadni rozdil, to neni o nadseni. Mam oba modely a mohu objektivne porovnavat - presnost obou je do 6-7 sekund denne, ETA ma vetsi rezervu, dotahovani rucne u obou modelu mozne. Mam v Laco krasne zdobenou 2824-2 (zenevsky pruhy, modreny sroubky) a libi se mi stejne jako zlacena 96tka v Diplomatech (kruhovej brus, lesteny hlavicky sroubu).

Mas evidentne jinej nazor, tak sem s nim, ale nestav me prosim mimo realitu B)

A ano, priznavam, muj nazor je ovlivnen novym kouskem od Primu!

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno
Kluci, v pohode. Jsem proste lehce emotivni týpek :-)

A proc bych nemohl srovnavat 96tku a 2824?!?!? Proc mimo realitu? Ja proste nevidim zase tak zasadni rozdil, to neni o nadseni. Mam oba modely a mohu objektivne porovnavat - presnost obou je do 6-7 sekund denne, ETA ma vetsi rezervu, dotahovani rucne u obou modelu mozne. Mam v Laco krasne zdobenou 2824-2 (zenevsky pruhy, modreny sroubky) a libi se mi stejne jako zlacena 96tka v Diplomatech (kruhovej brus, lesteny hlavicky sroubu).

Mas evidentne jinej nazor, tak sem s nim, ale nestav me prosim mimo realitu B)

A ano, priznavam, muj nazor je ovlivnen novym kouskem od Primu!

Myslím je to subjektivní a to je jednoznačně dobře. Kdyby to tak nebylo všichni šukáme jen kozatý, blonďatý ... a všichni nosíme Prim Diplomat. Naštěstí se nám kažému líbí něco jiného a to je OK. Takže Frantiku nic ve zlým - prostě jsem si jen píchnul :D

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)
Byla vůbec někde k vidění fotka těch hodinek? Na webu Primu nejsou

Zadna detailnejsi fotka nikde, co ja vim, nebyla. Prim ma na strankach jen tyhle spolecne fotky bez toho, aby ten stroj / ci jen detaily hodinek ukazali. Uz dlouho se domnivam, ze marketing Primu (bez ohledu na positioning a pricing) je trochu zmateny. Na jednu stranu snazive komunikuje s forem fanousku (coz mnohe sofistikovanejsi firmy vubec nedelaji - nebo aspon verejne) a laka tedy potencialni tzv. tvrde zakaznicke jadro (ano, my z chronomagu). Snazi se prezentovat mezi "elitami" a chlubi se tim na webovkach i trochu skromneji v medich. Vite jak jeden cas fungovala suskanda, ze je nosi i Kellner? No asi je nosi jen obcas a ja mel vzdycky smulu, kdyz sem koukal na jeho zapesti :-(

Na druhe strane jejich webovky jsou tak strasne nehezke, prekomplikovane na 5-8 kroku nez se neco dozvim - o novych modelech, o novinkach firmy atp. Chybi tomu dostatecny vtip a elegance. Tedy napady a kreativa. Chybi tomu identita, identifikace i identifikatory marketingove cileni. Na druhou stranu asi tusim, ze to delaji na kolene a hlavne s laskou pro to hlavni. Ale to je malo. Protoze mezi temito mantinely se jeste musi pohybovat nejaky stred - solidni zakaznik, co si nechce koupit cinu, nestoji o osobni reprezentanty s donaskou az do domu (cesky podomni obchodnici), nechce cekat na jeden model rok a nechce za ne dat vic nez za Omegy - a to je ten opravdovy zakaznik, ktery si primky vybavuje ze sveho mladi (tradice), uz si neco vydelal a chce dat vydelat ostatnim (czech made). Na takoveho by mel Prim myslet

a snazit se ho ziskat zpatky.

(edit):

"V nadnesenem duchu je to podobne pribehu Kofola, ktera byla mrtva, pak ji vzkrisili a dnes prevalcovala svym modelem konkurenci (Pepsi uplne, Colu temer). Dnes je to nejvyznamejsi tradicni znacka na trhu, ktera nasla novy zpusob existence se svym zakaznikem."

To ze nekomu slavnemu venujou hodinky a neumi ani ukazat beznemu ctenari detaily v provedeni je podle meho ukazka toho, proc za ne ty penize proste zatim nechci dat. Nechci, abych si koupil neco,co bude v necem (povest znacky, prubeh nakupu, servis okolo - ne technicky) nedotazene. Jen si vzpomente, kolik z husakovych deti chtelo, melo slavne sporty. (bohuzel, soude jen dle obrazku - ty nove Q se jim tolik nevyvedly - chybi jim nejaky posun a pri tom charakteristicke znameni - ta luneta treba)

Nektere modely jsou opravdu hodne designove vydarene (Kupka, Hind - resp. Tiger apod.), ale chybi tomu sirsi prezentace - tedy spis pribeh. Copak by bylo slozite dat par kusu na oci treba turisticke smetance pri prochazce prahou? (nejaky maly obchudek apod.) Jen fotka pana Klause na webovkach mne tedy ke koupi rozhodne nerozhoupe. A nemluvim o hodne komplikovane aplikaci e-shopu, bez forku jako je vizuallizace. Skladam-li si hodinky na miru za par desitek susnu, mozna by bylo hezke si je vyzkouset. Kdo si kupoval auto a zkousel na webovkach kombinace interieru, barvy atp., vi o cme mluvim. Ale dost! PRIM by si to mohl najit vlastni hlavou, za takove napady, jsem vetsinou (a kralovsky) placen :-), ale neni fer to hanet nekomu, kdo na tom vysiva telem i dusi a ja zatim nevim cele pozadi.

Jinak jim fandim a preju. Kdyby se jim podarilo postavit na nohy tenhle projekt, byla by to opravdu bomba. Zatim jsem skepticky optimista a treba casem udelam alespon nejakou renovaci, az najdou model co mi k srdci prilne. To mi totiz prijde jako jeden z opravdu unikatnich foru, ktere jen tak nic netrumnfne. Vyrobit si novou vlastni historii hodinek po dedeckovi :-)

Upraveno uživatelem frista

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...