Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Nevím, proč se tu začíná zmiňovat "podomní prodej". Jak jsem si zde všiml, většina hodinek obecně je koupena na webu, tak, jak je prodává Prim Elton.

Je tu dost podstatny rozdiel - oficialne sa na webe predavaju hodinky dizajnove, lacnejsie, masovky a pod.

Drviva vacsina vyrobcov, najma svajciarskych, v cenovych relaciach ako elton, svoje hodinky cez e-shopy nepredava, na oficialnych strankach ani neuvadza ceny a upozornuju na to, ze sa predavaju len prostrednictvom oficialnych predajcov.

• Odpovědi 702
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Je tu dost podstatny rozdiel - oficialne sa na webe predavaju hodinky dizajnove, lacnejsie, masovky a pod.

Drviva vacsina vyrobcov, najma svajciarskych, v cenovych relaciach ako elton, svoje hodinky cez e-shopy nepredava, na oficialnych strankach ani neuvadza ceny a upozornuju na to, ze sa predavaju len prostrednictvom oficialnych predajcov.

takže to vypadá na to, že někdo z Eltonu má asi zkušenosti s prodejen hrnců.

Odesláno

Praxe je ovšem úplně jiná - na webu koupím hodinky jakéhokoliv výrobce, ať už na svých www stránkách uvádí co chce.

Odesláno

dostal nedostal se na level..... PLKY ! Prim má na omegu 20% mezi znalci ! To je na firmičku z odněkud z východoevropského venkova, která svoji novodobou značku buduje tak 3 roky a má plný kecky potíží s identitou ( MPM) docela dobrý, ne? TO snad musí uznat i milis. Myslím, že je to právě tak akurát, aby opravdu byla tím tajným tipem (třeba jako lyže ze Žacléře - LUSTI). Gratuluju .

To, že má zaryté odpůrce, je taky obrovská výhoda, nejhorší by bylo, kdyby byl každýmu buřt.

Odesláno (upraveno)

Proč by měl mít Prim zaryté odpůrce? Já tu vidím jen fanatické příznivce, kteří to berou smrtelně vážně, obhajují neobhajitelné a ty, kterým je to buřt a jen se dobře baví :D

Prim vyrábí a prodává fyzické výrobky, ne jen iluze - první plus, uživí se a nebere státní dotace z mých daní - druhé plus a co prodává a za kolik je jeho věc. A že si jeho hodinky nekoupím? No a? Takových výrobců, jejichž výrobky si nekoupím je většina. Ne proto, že bych byl jejich odpůrcem nebo nepřítelem, ale jednoduše proto, že je nepotřebuji nebo někdo jiný nabízí lepší.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno
Proč by měl mít Prim zaryté odpůrce? Já tu vidím jen fanatické příznivce, kteří to berou smrtelně vážně, obhajují neobhajitelné a ty, kterým je to buřt a jen se dobře baví :D

Náhodou, já se taky bavim :thumbsup_anim: I když někdy..................... :thumbsup_anim:

Odesláno
dostal nedostal se na level..... PLKY ! Prim má na omegu 20% mezi znalci ! To je na firmičku z odněkud z východoevropského venkova, která svoji novodobou značku buduje tak 3 roky a má plný kecky potíží s identitou ( MPM) docela dobrý, ne? TO snad musí uznat i milis. Myslím, že je to právě tak akurát, aby opravdu byla tím tajným tipem (třeba jako lyže ze Žacléře - LUSTI). Gratuluju .

To, že má zaryté odpůrce, je taky obrovská výhoda, nejhorší by bylo, kdyby byl každýmu buřt.

Udělej tu anketu třeba ve Švýcarsku a uvidíme. To budou výsledky, hehe. MPM jim dělá alespoň reklamu. :)

Odesláno

Tak ja to tady ve vlakne pro sebe zavrsim nejakym svym shrnutim a prohlasenim:

1. Beru Prim jako slusnou ceskou znacku hodinek s tradici

2. Ocenuju, ze se snazi neco budovat a at se mi libi nebo nelibi jejich marketing, asi to funguje

3. Pridana hodnota hodinek je nostalgie, ano uznavam (pro Oniona :-))

4. Nehodnotim, jestli cena odpovida kvalite, ale pro me to za tu cenu stojí

5. Pri porovnani s Omegou je to 20/80 a to je dobrej vysledek

Myslim, ze diskuze v tomto vlakne splnuje ucel a to jak ze strany ktitiku, tak zastancu. Myslim, ze by se z toho dala postavit strategie tak na deset hodinarskejch znacek :P

Odesláno

Teď by to ještě chtělo anketu Prim/Seiko, Prim/Steinhart, Prim/Archimede, Prim/Poljot, Omega/Archimede, atd., aby ta čísla měla nějakou vypovídací hodnotu. A hlavně ji umístit někam jinam, než na server zaměřený výhradně na hodinky. To by se teprve vidělo. Protože 99% těch, co vědí, že značka Prim ještě existuje a vyrábí hodinky je tady zaregistrováno. A zbytek světa netuší. :D

Odesláno

A jakej je kupní potenciál těch 20%, cigi? Dá to Eltonu aspoň na maliličkatou naději na tady někde zmiňovanou obří investici do nových technologií? Ale co mě je po tom...

Jo, 20% tady na fóru je dobrej výsledek. S těma zarytejma odpůrcema ale souhlasím s VS. Spíš to člověka baví, se tady s váma hádat a provokovat vás. :) Někdy to je sranda, třeba tvým provokacím a Frantíkovým příspěvkům rozhodně nechybí nadhled, někdy je to horší - viz Bobr a chvála jeho ocasu... :D Co mě osobně produkci Eltonu asi nejvíc znechutilo, byly manipulativní výlevy Mr. Prima - to byla masáž, určená pro úplně jinej vzorek obyvatelstva..

Takže gratuluji k Eltoňáckým 20% tady na chronomagu a Eltonovskému marketingovému oddělení přeji mnoho úspěchů při osobním odchytu hýlů - tady z té ankety si toho moc stejně neodnesou :D :D :D

post-1578-1225278329.jpg

Odesláno (upraveno)

Mrzí mě ta klec milis, víš.......... :D :D

VS - prim prodá ročně (jak řekl v televizi) 1500 - 3000 hodinek, počítám, že na chronomagu tak 50 maximálně, a to ještě těch levnějších, kolik je to %? Nejsme významní pro prim. To spíš pro české panerai a možná českou omegu, spekuluji :D :D .

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Pokud mluvíme o hodinkách, které se vyrábějí na objednávku podle individuálních přání zákazníka, porodej na webu je asi jedinná možnost. Někomu jinému by možná lépe vyhovovalo vytisknout objednávkové katalogy a ty umístit třeba na poštách, aby případní zájemci zde mohli poslat objednávku doporučeným dopisem. Ale to by asi nebylo dobré řešení pro většinu.

Odesláno
prim prodá ročně (jak řekl v televizi) 1500 - 3000 hodinek, počítám, že na chronomagu tak 50 maximálně, a to ještě těch levnějších, kolik je to %? Nejsme významní pro prim. To spíš pro české panerai a možná českou omegu, spekuluji :D :D .

Este tak uvaujem: podiel eltonu na trhu hodiniek v CR v roku 2006/07 bol 1,46%. Vtedy vyrobili 3000 lacnych a 1000 drahsich hodiniek. Trzby za rok 2007 boli 28 mil, Kc. Ak vezmeme do uvahy, ze maju 50 zamestnancov, pri priemernom naklade 30 000,-/zamestnanec/mesiac (plat+odvody), tak je to rocne 18 mil. Ostava 10 mil. na spravu budov, teplo, energiu, stroje, nakup materialu. To uz sa dostavame k minimalnemu zisku, ak nie do straty. Pri takomto hospodarskom vysledku a sucasnej recesii + zhorsenej dostupnosti uverov mi reci o 100mil. investicii do vyroby vlastnych strojcekov pripadaju, no, mierne povedane utopisticke. Ale kto chce, bude verit, ze RAZ vyrobia aj vlastny tourbillon...

Odesláno
.... co že to vlastně ten zákazník preferuje? Kvalitu, serióznost, dodržování termínů, profesionalitu, velikost slevy na potkání nebo to, že hodinky dostala Paris Hilton za to že upadla na schodech????

Na panu Teslovi se shodneme, nic takového nevyrábí, protže jenom kvůli nostalgii a vzpomínkám by si to nikdo nekoupil.

Odesláno
z pohledu jemné mechaniky a kvality zpracování totální šunt a to minimálně v poměru k ceně, kterou za své výrobky požadují

Ona jemná mechanika je v podstatě švýcarská ETA, takže o termínu šunt bych nepatrně polemizoval.

Cena je jen a pouze věcí výrobce. Tak to prostě chodí, s tím můžeme polemizovat, můžeme s tím nesouhlasit a to je asi tak vše. Dokud má Elton odbyt, nemá důvod ceny snižovat. A názor místních odborníků na tom nic nezmění. Bohužel.

Když si to srovám vedle sebe: německý Archimédes Arcadia, české Prim Linea a švýcarské hujerky Carrera (střílím z hlavy alespoň trochu podobné modely), tak mi vychází toto: všechny hodinky mají více-méně stejný pajšl, nerezové pouzdro a kus krávy k uvázání na ruku.

Cena od nejlevnějších: arkádie 9000, linea 21000, hujerky 34000.

Provedení ciferníku: arkádie s plastickými čísly + minutové body, primky placatý natištěný ciferník a hujerky plastický a velmi pěkný postříbřený ciferník.

Subjektivně bych zvolil Archimede, solidní provedení a imho odpovídající cena. U Primek bych se hodně rozmýšlel, protože alespoň na obrázku neodpovídají ceně. Hujerky jsem měl na ruce a byla to sice láska, ale...

Odesláno

Naznacuju tieto slova p. Prokopa koniec limitiek na chronomagu za polovicnu cenu? Alebo plati Quod licet Iovi, non licet bovi? Alebo si len tak nasral :shit: do huby, ved Pecunia non olet....

"Ja myslim, ze obrovskej problem je v tom, ze ty firmy vubec zacali s nejakymi slevami, protoze to je skutecne cesta do pekel. Vubec nechapu, ze ty firmy dokazou to ... i se ziskem prodat levneji, proc ta cena neni rovnou nizsi? ... Ten zakaznik si muze rict "tak fajn, kdyby ja sem si o tu slevu nerekl, tak sem se vlastne okrad, resp. vy ste mne okradli, vy firma, protoze sem si o to nerek.""

Odesláno
Ten zakaznik si muze rict "tak fajn, kdyby ja sem si o tu slevu nerekl, tak sem se vlastne okrad, resp. vy ste mne okradli, vy firma, protoze sem si o to nerek.""

to je divna dedukce, nerekl jsem si o slevu, tak ste me okradli. dnes se da cena srazit snad u cehokoli a obchodnik ji rad da.

Odesláno
Udělej tu anketu třeba ve Švýcarsku a uvidíme. To budou výsledky, hehe. MPM jim dělá alespoň reklamu. :)

Taky mi to tak připadá. Nebýt MPM, tak o žádném PRIMu nikdo neví.

Já pořád tvrdím, že MPM je ve skutečnosti "lidová" značka a Elton je (ehm) "luxusní" a za tím je jediná firma.

Odesláno
Teď by to ještě chtělo anketu Prim/Seiko, Prim/Steinhart, Prim/Archimede, Prim/Poljot, Omega/Archimede, atd., aby ta čísla měla nějakou vypovídací hodnotu. A hlavně ji umístit někam jinam, než na server zaměřený výhradně na hodinky. To by se teprve vidělo. Protože 99% těch, co vědí, že značka Prim ještě existuje a vyrábí hodinky je tady zaregistrováno. A zbytek světa netuší. :D

A: Kdybych teď vedle sebe postavil dvě krabičky zápalek, jedny sovětské, a jedny americké - které byste si vybrali?

B: Americké, přirozeně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...