Přejít na obsah

Anketa Prim vs. Omega

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 702
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já teda jsem byl vždy zastánce primu, ale tohle mi hlava nebere... držet firmu uměle nad vodou a cpát se jen nějakým vip a pár zarytých bohatých lidí... linei nejsou pěkné a za ty peníze já jako normální smrtelník si radši koupím ORIS nebo Fortis nebo dvoje archimedy a pod. nějak nepobírám tyhle debaty o firmě, která se absolutně nikde neprezentuje (myšleno normálním lidem téhle země)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak může být 99% lidí, co vědí, že prim existuje, tady zaregistrováno, když prim prodá ročně 1500 - 3000 kusů hodinek?? Tahle diskuze mi přijde fakt ekonomicky fundovaná, fakt že jo. Matematicky už tak néé.

chronomag ma prave 4.107 clenu, ja si rocne koupim 2-3 hodinky, nekdy 4, tak, predpokladam, to ma vetsina z nas. Takze pri 2 hodinkach rocne jsme na 8.214 prodanych hodinkach :gora:

Odkaz ke komentáři

Jak může být 99% lidí, co vědí, že prim existuje, tady zaregistrováno, když prim prodá ročně 1500 - 3000 kusů hodinek?? Tahle diskuze mi přijde fakt ekonomicky fundovaná, fakt že jo. Matematicky už tak néé.

chronomag ma prave 4.107 clenu, ja si rocne koupim 2-3 hodinky, nekdy 4, tak, predpokladam, to ma vetsina z nas. Takze pri 2 hodinkach rocne jsme na 8.214 prodanych hodinkach clenum fora :gora:

Omlouvam se za zdvojeni, neumyslne..

Upraveno uživatelem OldaA
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Já už jsem se do této nekonečné diskuse nechtěl zapojovat, ale mám pocit, že tu příliš nezaněl jeden důležitý fakt. Tentokráte ve prospěch Eltonu. Je zapotřebí si uvědomit, že Elton neprodukuje velké série, čítající sta či tisíce kusů od jednotlivých modelů. Ale, že se prakticky jedná o kusovou výrobu, nejen u solitérů, u nichž je to zcela logické, ale i u tzv. základních modelů typu Linea apod. Podstatou je, že Elton téměř nevyrábí na sklad a většina hodinek se vyrábí až na základě objednávky zákazníka. Tato skutečnost má samozřejmě vliv na celkové výrobní náklady a tedy na finální cenu hodinek. Další věc je, že řada lidí požaduje solitéry, na jejichž výrobě sami participují, a nelitují pěněz, pro ně v podstatě není důležité kolik finální hodinky budou stát. Tím chci říct, že Elton není klasickou hodinářskou firmou, která chce a má potenciál prodat co nejvíce hodinek, ale jde o firmu, a myslím si, že je na místě slovo manufaktura, která působí na dílčím a velmi malém segmentu trhu, ve kterém jde o solitérní kusovou výrobu. A v tomto podnikání se jim, myslím, velice daří. Pro nás, co pamatujeme Prim coby značku masových hodinek za lidové ceny, je psychologický problém akceptovat, že nyní jsou ceny hodinek Prim iracionálně vysoké. Ale pakliže se s tímto faktem a realitou smíříme, není co řešit.

Odkaz ke komentáři

Já už jsem se do této nekonečné diskuse nechtěl zapojovat, ale mám pocit, že tu příliš nezaněl jeden důležitý fakt. Tentokráte ve prospěch Eltonu. Je zapotřebí si uvědomit, že Elton neprodukuje velké série, čítající sta či tisíce kusů od jednotlivých modelů. Ale, že se prakticky jedná o kusovou výrobu, nejen u solitérů, u nichž je to zcela logické, ale i u tzv. základních modelů typu Linea apod. Podstatou je, že Elton téměř nevyrábí na sklad a většina hodinek se vyrábí až na základě objednávky zákazníka. Tato skutečnost má samozřejmě vliv na celkové výrobní náklady a tedy na finální cenu hodinek. Další věc je, že řada lidí požaduje solitéry, na jejichž výrobě sami participují, a nelitují pěněz, pro ně v podstatě není důležité kolik finální hodinky budou stát. Tím chci říct, že Elton není klasickou hodinářskou firmou, která chce a má potenciál prodat co nejvíce hodinek, ale jde o firmu, a myslím si, že je na místě slovo manufaktura, která působí na dílčím a velmi malém segmentu trhu, ve kterém jde o solitérní kusovou výrobu. A v tomto podnikání se jim, myslím, velice daří. Pro nás, co pamatujeme Prim coby značku masových hodinek za lidové ceny, je psychologický problém akceptovat, že nyní jsou ceny hodinek Prim iracionálně vysoké. Ale pakliže se s tímto faktem a realitou smíříme, není co řešit.

Svatá prostato

Odkaz ke komentáři

A kolik je z těch 1500-3000 kusů, tzv. reklamních hodinek, vyrobených v Číně? :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

to ondra: i u těch nejlacinějších hodinek to Prim prodává za 3 násobek toho kolik ho stojí výroba + minimální zisk... Mně prostě jen uráží takové to neustálé povídání jak je ta cena odůvodněná vysokými náklady, maloseriovou výrobou, skvělou technologii, precisní řemeslnou dovednostía další pindy... Kdyby alespoň tady, mez seznámenými, Prim přiznal "Platíte za to, že se snažíme hrát na nostalgii PRIM" tak není o čem diskutovat :)

Proto když na PRIM nemá nárok tak je alespoň Prim manufactured 1949.... Prostě tady na foru si hrát na to na co si hraje je to samé jako bych já holkám co mně znají tvrdil, že ho mám velkýho :D

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra
to ondra: i u těch nejlacinějších hodinek to Prim prodává za 3 násobek toho kolik ho stojí výroba + minimální zisk... Mně prostě jen uráží takové to neustálé povídání jak je ta cena odůvodněná vysokými náklady, maloseriovou výrobou, skvělou technologii, precisní řemeslnou dovednostía další pindy... Kdyby alespoň tady, mez seznámenými, Prim přiznal "Platíte za to, že se snažíme hrát na nostalgii PRIM" tak není o čem diskutovat :)

Proto když na PRIM nemá nárok tak je alespoň Prim manufactured 1949.... Prostě tady na foru si hrát na to na co si hraje je to samé jako bych já holkám co mně znají tvrdil, že ho mám velkýho :D

Jasný, jsme v souladu. Prodávají předražené hodinky, aby firmu udrželi v chodu. Ale holt jsou lidi, co to rádi koupí a majitele Eltonu to dobře živí. Prostě to není normální hodinářská firma, ale manufaktura, co ti vyrobí hodinky na zakázku, ale nechá si za to řádně zaplatit. A aby neprodávli solitéry za desetitisíce, a "běžnou produkci" za hubičku, nasadili celkově vysoké ceny, aby ladili.

Odkaz ke komentáři

pokud chcete nyní hodnotit Elton hodinářská a.s. bez dalších ostatních zkreslení, musíte zajisté uznat, že to co nyní produkují, je z pohledu jemné mechaniky a kvality zpracování totální šunt a to minimálně v poměru k ceně, kterou za své výrobky požadují. Jestli se toto změní je jen ve hvězdách a také to záleží to na tom, aby oba pánové dostáli všeho co za ty léta napovídali.

Klidně mi tykej, já taky všem tykám, dokud mě někdo neupozorní, že se mu to nelíbí

Odkaz ke komentáři

K tomu snad není co dodat, jdu se podívat na jiná vlákna, jak jde život :)

Odkaz ke komentáři

2Ondra:

- IMHO pokud by se jednalo o čistou manufakturu, co vyrobí "několik" solitérů za rok, tak bych s Tebou plně souhlasil. Pak by ale i prezentace firmy měla být v tomto duchu. V ten okamžik by se ale ocitli na úrovni HH, čemuž ale dle mého chybí alespoň malá "drobnost" a to sice vlastní kalibr, případně nějaká "unikátní" úprava již existujícího...

- Dle informace o ročním prodeji cca. 2000ks mi to ale evokuje myšlenku spíše o malosériové výrobě s možností personifikace. I to je samozřejmě zajímavý směr kudy se lze ubírat při zacílení na vhodnou skupinu zákazníků (výrazně širší než u první varianty)

- Renovace je kapitola sama pro sebe a budiž jim čest za tento počin.

Odkaz ke komentáři

Kdyby jen velkýho. Největšího!!! :D

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Ještě si dovolím doplnit něco málo faktů, které zazněly v pořadu ČT, jehož se účastnil obchodní ředitel Eltonu, p. Prokop:

- roční produkce: cca 1500 hodinek (+ když se zadaří tak dalších 1500 reklamních hodinek)

- jde převážně o zakázkovou výrobu a výrobu na míru

- cílem Eltonu při stanovování firemní strategie bylo najít a zaplnit díru na trhu a nabídnout zákazníkovi "něco navíc"

- věk zákazníků Eltonu se pohybuje mezi 25 a 40 lety

- celkem se vyrobilo 16 mil. Primek, a z toho jsou cca 3 mil. stále nošeny

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra
Ondro pozor!!!!!!!!!!!!! Zacinas mit smirlivej tón :D :D :D

To ne... já si Primky za tyhle prachy nikdy nekoupím... z principu ;) Jenom chci být objektivní, tak uvádím i druhou stranu mince...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...