Přejít na obsah

první automaty, potápky?

Doporučené příspěvky

Seiko strojek je nepřesný, proto doporučíš Zelos Hammerhead, který má Seiko NH35 ? (teda, jestli nemyslíš tu s ETA2892, který je mimo rozpočet)

Já osobně jsem Seikokot, žádný problém s přesnosti s regulaci nespatřuji.

Problém s nelícováním lunet je bohužel velmi pravdivý.

Za mě za ty prachy asi Seiko "limitky" typu STO, Citizen Fugu, Orient Tritony nebo ty microbrand typu Zelos/Armida/DeepBlue

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 83
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nic proti Seiku, ale bejt tebou koupim todleto. Svycarskej strojek s 80h rezervou, tradicni znacka, vyborny zpracovani..

https://www.hodinkyego.cz/hodinky/43090-certina-ds-action-diver-powermatic-80-c0324071105110?gclid=CjwKCAiAo7HwBRBKEiwAvC_Q8eV91e6xUka4UW0KzjPV6TkkfR51aP4Y5miJJJ5NNLYLV4_5puLiBRoCmrkQAvD_BwE

post-6006-0-78870200-1577947729_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Seiko strojek je nepřesný, proto doporučíš Zelos Hammerhead, který má Seiko NH35 ? (teda, jestli nemyslíš tu s ETA2892, který je mimo rozpočet)

Já osobně jsem Seikokot, žádný problém s přesnosti s regulaci nespatřuji.

Problém s nelícováním lunet je bohužel velmi pravdivý.

Myslel som tie s Etou, kým mali tie preorder ceny. Inak môže pozrieť aj iné Zelosy, Teraz je MAKO V3 s myotou.

Odkaz ke komentáři

Jenom vsuvka, ten průhled na potápkách je vážně blbost. I když chápu, že každý při koupi prvních automatů ho chce, ať je co ukazovat v hospodě kamarádům. Rychle to omrzí, navíc u low costů ani není moc na co koukat. Ty Certiny nade mnou jsou IMO skvělá volba.

Seiko jsem míval moc rád, ale to už tak moc neplatí. Poměr výkon/cena se zhoršuje, kvalita klesá - srovnaný hodinky dial-chapter ring-luneta abys pohledal, základní strojky nic moc co se přesnosti a spolehlivosti týče. Seiko tu bývala první volba pro entry level, ale už to moc smyslu nedává. Prostě to flákaj, vědí o tom a je jim to u zadele. Dokud to budou lidi kupovat, nemají ani důvod něco zlepšovat a měnit. Zase stálé plus je komplet inhouse a vlastní design, třeba STO mi lahodí. Koneckonců ať už koupíš cokoli, do roka budeš pošilhávat po vyšší třídě.

Odkaz ke komentáři

I přesto, že značku Seiko mám hrozně rád, tak ty Certiny jsou parádní a šel bych do nich. Jak psal kolega Americkej, na průhled se vykašli, u potápek je to nesmysl. Měl jsem potápky od Certina, ale chrono a byly velmi pěkné zpracováním, ale na ně jsem neměl ruku.

Odkaz ke komentáři

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

takže, dalo by se to popsat jako závod.

Favorit Seiko se brzo dostal do očekávaného vedení - i díky doporučení.

Aktuálně se má závod tak, že se Seiko propadá a propadá - díky nedoporučení.

Do čela ale aktuálně nejde nikdo.

Průhled zapomenut, microbrandy ASI nechci. Chtěl bych něco známého s historií.

Ty Certiny jsou pěkný, ale nezamiloval jsem se na první pohled, takže 15k je nad limit.

Od Citizen doporučíte něco konkrétnějšího?

Nebo levnější Certiny?

U Seika jsem pochopil problém, že mají špatně nastavenou lunetu a nelícuje. +ne úplně přesné strojky

Odkaz ke komentáři

Nedaj si tie Seika znechutit... ja som mal alebo stale mam 6 alebo 7 a lunety boli vzdy v pohode, vsetko licovalo a strojky urcite nemali ziaden problem. Ked to maju byt prve automaty chod si ich kupit do kamenneho obchodu aby si mal istotu ze je vsetko OK a na strojcek budes mat zaruku. Seiko je v pohode a You get what you pay for...

Upraveno uživatelem Vortex-Tempus
Odkaz ke komentáři

A maji byt ty hodinky nove? Sleduj tady bazar a koupis zanovni za 2/3 i za min (jen bacha na delku tahu s ohledem na tvou tlapu:-) A uvidis, jak jsou slicovane:-)

Seiko ma dobry pomer cena / vykon, ale hlavne u levnejsich modelu. Zpracovani tak nebude nekdy top a strojky presne nebyvaji vzdy, bohuzel.

Osobne bych sel do nejakych seiko sumo, ty mi prijdou takove s vyssi hodnotou nez treba monster (ale zase jsou vice usedle). Proste za ty penize pekny a velky kus hodinek.

Jinak zelena barva se sice u seika vyskytuje, ale hodne malo a dost bys za ni priplacel.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

takže, dalo by se to popsat jako závod.

Favorit Seiko se brzo dostal do očekávaného vedení - i díky doporučení.

Aktuálně se má závod tak, že se Seiko propadá a propadá - díky nedoporučení.

Do čela ale aktuálně nejde nikdo.

Průhled zapomenut, microbrandy ASI nechci. Chtěl bych něco známého s historií.

Ty Certiny jsou pěkný, ale nezamiloval jsem se na první pohled, takže 15k je nad limit.

Od Citizen doporučíte něco konkrétnějšího?

Nebo levnější Certiny?

U Seika jsem pochopil problém, že mají špatně nastavenou lunetu a nelícuje. +ne úplně přesné strojky

Citizen moc potápiek s automatom nerobí a ak hej sú už cez limit.

Pár zle lícujúcich Seiko sa tu na fóre vyskytlo, ale ak ich kúpiš nové vieš ich vrátiť. S tými strojčekmi je to ťažko. Mám jeden 6r15, ktorý ide ako sa mu chce. Raz +1s/deň inokedy -10/deň. Neviem, čím to je, ale keďže hodinky dosť striedam odchýlka je pre mňa nepodstatná.

Tie microbrandy si poriadne rozmysli. Faktom je, že ponúkajú ďaleko lepšie spracovanie za rovnaký peniaz ako značky s históriou. Napr. Zelos, Christopher Ward, Maen, Steinhart a pod.

Odkaz ke komentáři

Seiko je v pohode "ale" má svoje muchy hlavne čo sa lícovania týka lunety maju vôle ,datumovníky bývaju nie moc presne napasovane do okienka a podobne somarinky ktoré

vedia vytočiť človeka ktorý si potrpí na detaili ,ale je to kus od kusu ...naopak zasa maju fajn púzdra a super Lumi.Na prvé potápky-automaty je Seiko určite dobrá voľba.

Ja by som ale teraz šiel skôr už do inych hodiniek mal som v ruke vyššie spomínané Certiny DS action fajn hodinky alebo tie Ch.Ward C60 Trident fakt veľmi dobre spracovane.

Možno ešte tretí tip Glycine Combat SUB síce som ich ešte nemal v ruke, ale dosť ludí tu snimi bolo spokojných za ten peniaz.

Odkaz ke komentáři

Mal som 2 x Glycine Combat Sub a nie su to zle hodinky. Papierovo trochu lepsie ako Seiko za podobne peniaze, prijemne sa nosia a spracovanim su na tom dobre. Pre mna osobne ma Seiko viac sarmu. https://www.olfert-co.de/glycine-combat-sub-42mm-automatik-gl0088[/url]

https://www.olfert-co.de/glycine-combat-sub-42mm-automatik-gl0253

Upraveno uživatelem Vortex-Tempus
Odkaz ke komentáři

Jak psal Odjinud, mrkni tady na bazar a možná natrefíš na kousek, který se ti bude líbit a vyjde tě o polovinu méně, než fungl nové. Další výhodou je, že si takto udržíš víceméně cenu prodejní a kdyby něco nevyhovovalo, tak je můžeš prodat. Pokud toto forum budeš navštěvovat tak pravděpodobně stejně zblbneš a ve finále čase změníš vkus a zas budeš pokukovat po něčem jiném. 

Citizeny dělají supr baterkáče, ale mají taky pár zajímavých automatů. 

NY0085-86EE

en-citizen-ny0085-86ee.jpg

Nebo limitka: NY0099-81X

NY0099-81X.jpg

Nebo tyto: NY0070-83L

5f45d4c120cb4a9d8e0d48cc73e602bc.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

Citizen limitka NY0099-81X vypadá skvěle!

Bohužel málo dostupné. Ty bych si dokázal představit.

Zelené Sumo také vypadají pěkně, ale cenově jsou výš.

To samé Certiny DS Action Diver Powermatic 80.

Přes víkend mám v plánu projít pár krámů a podívat se na různé hodinky v reálu a vyzkoušet na ruce.

Dám info co jsem viděl či neviděl nebo možná rovnou koupil :))

Odkaz ke komentáři

No a copa třeba zamilovat se na první pohled a ještě trochu přitlačit a budou to hodinky, který v Čechách skoro nikdo nemá, oči na nich lze prakticky nechat, Sellita SW200, pouzdro titan grade 5, 500M WR, velikost správná, safír, legenda, limitka, všechno tam je... a za pár let to bude vyhledávaný sběratelský kousek ;)

https://www.magrette.com/shop/3657752248400?in=370040261

post-1353-0-77456400-1578079416_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...