Koza_c Odesláno 2. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2023 Zdravím digitální borce. Nemá někdo radu jak opravit popřípadě nějak poštelovat průhledné nebo na půl mizející číslice? Je v nich od včera nova baterie čím jsem si myslel, ze bude problém vyřešen, ale není tomu tak. Diky za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 2. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2023 Rozebej je,ty 4 sroubky.Desku se suocastkama vydrbej kartackem na zuby(wedeckem,lihem,co najdes-tady se neda nic zkazit),vycisti ty gumicky mezi deskou a displejem i dosedaci plosky na displeji.Vysusit,slozit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 2. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2023 Tak jsem to zkusil a je to 10x horší jak předtím. . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 2. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2023 V 2. 10. 2023 v 12:53, Koza_c napsal: Tak jsem to zkusil a je to 10x horší jak předtím. . Rozšířit Jsou ty gumičky v dobrém stavu? Pokud ano, nejprve zkontroluj, jestli je to správně zkompletované. Z té fotky to na mě dělá dojem, jako by to sobě úplně nedoléhalo. Jinak zkus vzít vatovou tyčinku, lehce namočit do lihu a důkladně vyčistit zebra gumičky, kontakty na desce a také ty kontaktní části na displeji. Jestli budou ty gumičky hodně barvit, je možné že jsou degradované a problém bude v nich. U toho displeje se koukni na světle pod úhlem, jestli jsou kontaktní části opravdu čisté a není na nich film z nečistot. Už se mi taky stalo, že byl problém právě tam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2023 V 24. 9. 2023 v 21:11, t2 napsal: Nevím jestli to lze brát jako dva nebo čtyři rozdíly. Rozšířit To je ono. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 Zdravim páni. Dostali sa mi do ruky tieto kalkulajdy C153-5007. Mali byť funkčne, ale keď došli po vloženi novej baterie ani ťuk. Tak som ich rozobral, vyčistil a preskumal. Prišiel som na to, že kondik je ko. Vymenil som ho za podobny tvarom aj farbou. Hodinky sice nabehli, ale display je velmi slaby, ani folia mu nepomôže. Otázka znie: neviete niekto hodnotu toho kondenzatora na obrázku? Alebo aspon nejaky odkaz na stranku kde by som to našiel? Nerad by som skušal meniť rôzne až kym sa netrafim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zeed8 Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 Ahoj, pořídil jsem tyto Seika, jsou téměř nenošené, ale nejde světlo. Umí to někdo odborně opravit? Nebo to musím zkusit sám, ale nevím kde vzít tu žárovku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 V 3. 11. 2023 v 17:19, Lisky napsal: Zdravim páni. Dostali sa mi do ruky tieto kalkulajdy C153-5007. Mali byť funkčne, ale keď došli po vloženi novej baterie ani ťuk. Tak som ich rozobral, vyčistil a preskumal. Prišiel som na to, že kondik je ko. Vymenil som ho za podobny tvarom aj farbou. Hodinky sice nabehli, ale display je velmi slaby, ani folia mu nepomôže. Otázka znie: neviete niekto hodnotu toho kondenzatora na obrázku? Alebo aspon nejaky odkaz na stranku kde by som to našiel? Nerad by som skušal meniť rôzne až kym sa netrafim Rozšířit Ahoj, a neměl jsi na myslí spíš odpor? Pokud to tedy má být tak součástka na druhé fotce. Zde https://www.digital-watch.com/images/seiko_manuals/C153A.pdf jsem našel technickou dokumentaci, zkus kouknout tam. Pokud by to tam nebylo uvedené nebo to nenajdeš nikde jinde, udělal bych to na tvém místě takto. Vzal bych trimmer, který bude ve střední poloze +/- odpovídat hodnotě toho odporu, který jsi použil. Následně bych odpájel odpor a dočasně připájel ten trimmer. Klidně přes nějaké drátky, aby se modul dal sestavit. No a pak po vložení baterie pomalu snižovat odpor trimmeru až dosáhneš viditelného zlepšení. Podle hodnoty naměřeného odporu trimmeru pak použij odpovídající odpor. Ale jak píšu, tak bych postupoval já, možná blbě, ale nic lepšího mě nenapadá. Třeba ti zde někdo poradí lépe a více sofistikovaně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 V 3. 11. 2023 v 19:15, MartyH napsal: Ahoj, a neměl jsi na myslí spíš odpor? Pokud to tedy má být tak součástka na druhé fotce. Zde https://www.digital-watch.com/images/seiko_manuals/C153A.pdf jsem našel technickou dokumentaci, zkus kouknout tam. Pokud by to tam nebylo uvedené nebo to nenajdeš nikde jinde, udělal bych to na tvém místě takto. Vzal bych trimmer, který bude ve střední poloze +/- odpovídat hodnotě toho odporu, který jsi použil. Následně bych odpájel odpor a dočasně připájel ten trimmer. Klidně přes nějaké drátky, aby se modul dal sestavit. No a pak po vložení baterie pomalu snižovat odpor trimmeru až dosáhneš viditelného zlepšení. Podle hodnoty naměřeného odporu trimmeru pak použij odpovídající odpor. Ale jak píšu, tak bych postupoval já, možná blbě, ale nic lepšího mě nenapadá. Třeba ti zde někdo poradí lépe a více sofistikovaně. Rozšířit Dík za manuál, musím ho preštudovať, či to tam nenájdem. Je to kondenzátor, preto je to komplikovanejšie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2023 V 3. 11. 2023 v 19:56, Lisky napsal: Dík za manuál, musím ho preštudovať, či to tam nenájdem. Je to kondenzátor, preto je to komplikovanejšie.Ok. Tak to jsem tedy za blbce. Každopádně ať se oprava povede! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 4. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2023 V 3. 11. 2023 v 20:00, MartyH napsal: Ok. Tak to jsem tedy za blbce. Každopádně ať se oprava povede! Rozšířit Pomyliť sa môže každý. Nenašiel som hodnotu toho kondička ale návod je dobrý, je tam veľa zaujímavých veci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanBAsk Odesláno 4. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2023 V 3. 11. 2023 v 17:19, Lisky napsal: Zdravim páni. Dostali sa mi do ruky tieto kalkulajdy C153-5007. Mali byť funkčne, ale keď došli po vloženi novej baterie ani ťuk. Tak som ich rozobral, vyčistil a preskumal. Prišiel som na to, že kondik je ko. Vymenil som ho za podobny tvarom aj farbou. Hodinky sice nabehli, ale display je velmi slaby, ani folia mu nepomôže. Otázka znie: neviete niekto hodnotu toho kondenzatora na obrázku? Alebo aspon nejaky odkaz na stranku kde by som to našiel? Nerad by som skušal meniť rôzne až kym sa netrafim Rozšířit Ahoj. Je to naozaj kondenzator. Tie byvaju bud priamo spojene s krystalom, tam zvyknu mat velmi malu kapacitu, radovo pikofarady. Spravidla 15-22 pF. Alebo je to kondik, ktorym sa dosahuje napatie potrebne pre LCD multiplexing. Ten bude mat urcite vyssiu kapacitu. Kedze pises, ze LCD ma slabe segmenty a ak vylucime, ze je to sposobene iba vyblednutymi polarizatormi, pravdepodobne to bude naozaj kondik pre LCD. Otazka v takom pripade je, aky bias, cize kolko roznych urovni napatia je potrebnych prave pre tento konkretny LCD. Od toho sa odvija kapacita toho kondenzatora. Mozes postnut fotku modulu, idealne z oboch stran? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 5. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2023 V 4. 11. 2023 v 19:18, MilanBAsk napsal: Ahoj. Je to naozaj kondenzator. Tie byvaju bud priamo spojene s krystalom, tam zvyknu mat velmi malu kapacitu, radovo pikofarady. Spravidla 15-22 pF. Alebo je to kondik, ktorym sa dosahuje napatie potrebne pre LCD multiplexing. Ten bude mat urcite vyssiu kapacitu. Kedze pises, ze LCD ma slabe segmenty a ak vylucime, ze je to sposobene iba vyblednutymi polarizatormi, pravdepodobne to bude naozaj kondik pre LCD. Otazka v takom pripade je, aky bias, cize kolko roznych urovni napatia je potrebnych prave pre tento konkretny LCD. Od toho sa odvija kapacita toho kondenzatora. Mozes postnut fotku modulu, idealne z oboch stran? Rozšířit Ahoj. Dík za reakciu, je to kondik spojený s oscilatorom. Keď budem doma odfotim modul teda plošak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 5. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2023 V 4. 11. 2023 v 19:18, MilanBAsk napsal: Ahoj. Je to naozaj kondenzator. Tie byvaju bud priamo spojene s krystalom, tam zvyknu mat velmi malu kapacitu, radovo pikofarady. Spravidla 15-22 pF. Alebo je to kondik, ktorym sa dosahuje napatie potrebne pre LCD multiplexing. Ten bude mat urcite vyssiu kapacitu. Kedze pises, ze LCD ma slabe segmenty a ak vylucime, ze je to sposobene iba vyblednutymi polarizatormi, pravdepodobne to bude naozaj kondik pre LCD. Otazka v takom pripade je, aky bias, cize kolko roznych urovni napatia je potrebnych prave pre tento konkretny LCD. Od toho sa odvija kapacita toho kondenzatora. Mozes postnut fotku modulu, idealne z oboch stran? Rozšířit Tak som to odfotil. Vyzera to byť v poriadku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 5. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2023 Poradne to vycisti,je tam videt nejaka oxidace prave u toho kondiku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 5. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2023 V 5. 11. 2023 v 18:48, bleriot11 napsal: Poradne to vycisti,je tam videt nejaka oxidace prave u toho kondiku. Rozšířit Ten je nanovo prespajkovany, prezvonil som vodové cesty od neho, je to v poriadku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 5. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2023 Dnes se mi podařilo přivést zpět k životu Seiko A354-400. Byla v nich rozsáhle vyteklá baterie, tak jsem je vyčistil a nic. Bylo vidět jen pár segmentů displeje a to slabě a pouze pod úhlem. Několikrát se opakovalo kolečko nové zkoumání pod lupou, další očištění a to vč. gumiček a displeje, ale pořád nic. Nakonec mě napadlo odpájet trimmer a ten pořádně očistit lihem. No a po přiletování zpět a sestavení k mému velkému překvapení naskočily! Pouzdro je bohužel v nevalném stavu, také by to chtělo novou polarizační fólii. No ale aspoň něco. Bál jsem se, jestli nemám podobný problém jako Lisky, ale naštěstí to byla jen takováto banalita... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanBAsk Odesláno 6. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2023 V 5. 11. 2023 v 16:33, Lisky napsal: Tak som to odfotil. Vyzera to byť v poriadku. Rozšířit Mate pravdu. Ak som to z tej fotky spravne identifikoval (vid obrazok), kondik je naozaj napojeny na oscilator. Mate osciloskop? (Nie voltmeter.) Skusali ste nim pomerat urovne napati na zaujimavych kontaktoch? Ak nie, mozem ten plosak premerat a tak sa pokusit zistit, kde je problem. Chce sa Vam poslat hodinky postou? Prip. ak ste z BA a okolia, mozeme sa stretnut osobne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 6. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2023 V 6. 11. 2023 v 11:21, MilanBAsk napsal: Mate pravdu. Ak som to z tej fotky spravne identifikoval (vid obrazok), kondik je naozaj napojeny na oscilator. Mate osciloskop? (Nie voltmeter.) Skusali ste nim pomerat urovne napati na zaujimavych kontaktoch? Ak nie, mozem ten plosak premerat a tak sa pokusit zistit, kde je problem. Chce sa Vam poslat hodinky postou? Prip. ak ste z BA a okolia, mozeme sa stretnut osobne. Rozšířit Áno je to presne tak ako na obrázku. Dám to premerať švagrovi, on má osciloskop. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 6. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2023 Nyni se trapim s jednema led.Hodinky byly mrtve,kdyz jsem ale vypajel kondenzator jak ukazuju sroubovakem,tak se zacaly dit zmeny.Nekdy kdyz lehce polozim prst do mista chybejiciho kondenzatoru tak naskoci a jdou vsechny funkce.zkousel jsem napajet asi 5 jinych kondiku z jinych hodinek ale nerozebehly se.Kdystal jsem tez menil za jine,a ladici kondik taky,ale bez uspechu.Jediny kdy jdou je varianta s prilozenym prstem,nebo kdyz prilozim hrot pajecky(klidne i vypnute).Nekdo nejakej napad?????? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se