Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty jsi měl dvoje Wardy? Tak to máš jistě reprezentativní vzorek pro tvou konstataci. Ale nic. Nebudu ti Wardům dělat advokáta. Měl jsem pouhých 37 kusů a z toho se závada projevila u dvou a u obou byla vyřešena v rámci záruky bez problémů. Jinak nevím, v čem spatruješ vopruz. Ward pošle DHL kuryra, který si hodinky vyzvedne na tebou určené adrese.

Ale to jen tak na okraj.

Abych nebyl OT, z výběru, který kolega dal, ZŠ mě jednoznačně LHC

Ano, dvoje. Ale na všech možných fórech a facebookových skupinách se pohybuju už dost dlouho na to, abych si udělal dostatečnej obrázek. Záleží, co definuješ jako závadu. Mě osobně by tah nedoléhající k pouzdru u hodinek za dvacku štval. A že jsem takových Wardů viděl za ty roky víc než dost. Ostatně i tady na fóru se to v jednom vlákně řešilo.

Když jsem kupoval svoje první Tridenty, měl Ward snad bezkonkurenční přístup k zákazníkům, co se týče osobního přístupu, vřelosti a ochoty řešit problémy a závady. Bohužel s tím, jak firma rostla a starý zaměstnanci odcházeli, začaly se množit příběhy z opačný strany spektra, jaký si kolikrát nezadaly ani se současným přístupem Eltonu.

Nemusíš mě školit. Taky jsem dřív doporučoval Wardy kudy jsem chodil. Ale holt mě to přešlo.

Odesláno

Tak když vezmu LHC, tak ten jejich tah je výrazně horší než tah u Wardů, na tom se snad shodnou všichni. Seiko a kvalita sesazeni dílů a licovani indexu? O tom netřeba psát. Vyladění strojků? Myslím si, že Ward má hodně slušnej průměr. K tomu nedolehani koncovek. Tuším že to bylo výhradně u Tridentů MkII 38 mm a možná C65 Vintage 38mm. Byly použity slabší stezejky. Výměna za silnější problém vyřešila. Customer service, ok, možná už není tak "vřelá" jako kdysi, ale stále je plně funkční.

Co u Wardů může někomu vadit nejvíc není kvalita ale měnící se designový jazyk a systém prodeje. Tomu bych rozuměl.

Odesláno

V tejto cene by som odporučil Midá, ktoré boli spomenuté, alebo Longines Legend Diver. Pokiaľ ide o LLD verím, že aj u AD ti dajú zľavu, u nás v Trnave (kde bývam) majú na ne pravidelne zľavy 10% a pani za pultíkom mi viac krát povedala, že dala by mi aj ešte väčšiu zľavu ak by som ich chcel. Tak myslím, že aj ty by si niečo ukecal. Ale ak nechceš, tak isto aj LHC budú super. Ja som sa však naučil, že nie je úplne dobré robiť pri takto drahých hodinkách kompromisy, ak sa ti páČi LLD, tak počkaj alebo pohľadaj, kým nenájdeš ok cenu. Nekupuj niečo "horšie" len aby si niečo mal. Ale opakujem, všetko čo ti ľudia poradili sú super návrhy. Vyhol by som sa Seiku v tejto cene, ak chceš hodinky bez nejakej očividnej "QC chyby". 

A okomentujem trochu aj Ward tému. Mal som od nich troje hodinky, z toho jedny mali nejaký mini biely vlások alebo čo pod sklíčkom. Ako s atu už písalo, ward poslal kuriéra a práve sa to rieši, do týždňa by mi mali prísť späť. U Warda by som sa nebál kvality, ani servisu, ale kupoval by som ich isto v zľave. Buď v tej 15% čo majú raz za čas alebo v tej -100 eur. 

V tejto cene by som sa možno pozrel aj po Hamiltone, konkrétne model Frogman. To len aby si mal viac tipov :D 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Byl jsem už rozhodnutý pro LHC (starší model-líbí se mi víc), ale je dost kritizovaný tah/spona. Je to skutečně tak špatné?

MIDO Ocean Tribute vypadají také dle mého názoru super. Recenze příznivé.

Mimochodem nevíte, jak je na tom cal.80.621 s odchylkou v reálu?

Odesláno (upraveno)

Pořádně zvaž, co za svý prachy dostaneš a jestli se vyplatí šetřit.

Jinak na sponě LHc je nejhorší mikroregulace. Má málo nastavení a spousta lidí je přesně mezi a cejtěj se nekomfortně. 

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Mohl jsem porovnat starší LHC a jedny z prvních Tridentu (předpokládám, že ty nový na tom budou minimálně stejně) a kvalita tahu byla extrémně znát. Ve prospěch Wardu. Ty nový LHC jsem si tolik neprohlizel, ale ty starší bych rozhodně ani nezvažoval. Padly tady taky Aquisy, tam je sice tah vyměnitelny jen za orisí gumu, ale zpracování je skvělý. Za sebe bych ty Aquis, ze všech možností co tady zazněly, řadil na první místo.

Odesláno

Mám vybraný v titan verzi s černou origo gumou. Kdybychom se dostali na nějakou rozumnou cenu s titan tahem, tak to vezmu. Ale tuším, že to bude raketa.

...Nebo ocel komplet.

Do konce týdne objednávám.

Odesláno

Ještě lepší IMHO. Abys neušetřil a potom nelitoval, kdybych si trochu připlatil.... Víc připlatil... Známe to.

Odesláno

Ten titan by měl být s tvrzeným povrchem, jinak to bude samý škrábanec. Nevím, jak to má Fortis a jakou na to má technologii. Nejlépe si to někde vyzkoušet, jaký máš z toho pocit na ruce.

Odesláno

To díky za názor. S titanem totiž žádnou zkušenost nemám. Všechno mám na oceli nebo kůži. U titanu jsem žil v tom, že by měl být tvrdší.

:) Chlapi, vy mi dáváte :)

Odesláno

Citizen mám ve verzi super titanium. A fakt je odolnější než ocel. Ale to je tou povrchovou úpravou. Raději si vygoogli, ať to máš z první ruky...

Odesláno (upraveno)

No tak trošičku se odbočilo :)

Každopádně zvítězil Fortis.

Díky všem za trpělivé rady a připomínky.

Howgh!

Upraveno uživatelem jk333
Odesláno

Daemonultimate - na to je potřeba nezapomínat při úvahách o výběru, máš recht.

Na jedné straně se ocel se potápí výrazně rychleji, než titan, na to je potřeba myslet.

Ale zas s vynořením to dá o něco víc práce, tak se potapěč nesmí před pokusem o vynoření úplně vyčerpat,

tady mají zase titanisté výhodu. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...