Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 23 minutami, Moty napsal:

Bude to jen pro info nebo se už bude vybírat? Jde mi o tom, že bych třeba chtěl ladil ručičky s řemenem nebo s jinými detaily, když to půjde, Díky

Bude se vybírat 🙂

Odesláno
před 12 minutami, Jajánek napsal:

Palec nahoru! Ale snad to už nebude dlouho trvat. Při předchozím modelu to trvalo neúměrně dlouho :( 

První model pro mě byla dost tvrdá škola a teď jsem udělal vše abych se stejným chybám vyhnul. To znamená nebýt na to sám a mít odpovídající prostor a vybavení. I teď se to stále učím za pochodu ale předchozí problémy a chyby jsou ty nejcennější zkušenosti. A ta největší byla že jsem si myslel že to dám sám...  

Odesláno

Napsal jsem všem z Hithit kampaně ohledně barev ručiček. Podívejte se na email. Případné dotazy rád zodpovím 🙂

barevne provedeni rucicek.jpg

Odesláno

Bylo prosím možné, udělat obrázky i s různými ručičkami? Asi bych to chěl kombinovat, ale vylože mě na první dobrou nenapadá jak, díky

Odesláno
před 14 hodinami, Czechgun napsal:

Napsal jsem všem z Hithit kampaně ohledně barev ručiček. Podívejte se na email. Případné dotazy rád zodpovím 🙂

barevne provedeni rucicek.jpg

Bylo by možné udělat i fotky s referenčním ciferníkem? Vteřinovka bude vždy jen oranžová? 

• Like 1
  • Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 1 hodinou, Moty napsal:

Bylo prosím možné, udělat obrázky i s různými ručičkami? Asi bych to chěl kombinovat, ale vylože mě na první dobrou nenapadá jak, díky

V tomhle případě poprosím o trochu trpělivosti začátkem týdne bych to udělal. Do konce týdne musím řešit věci které nemůžu odkládat. 

před 1 hodinou, maresak711 napsal:

Bylo by možné udělat i fotky s referenčním ciferníkem? Vteřinovka bude vždy jen oranžová? 

Ciferník bude komplet koncem příštího týdne. Pak můžu udělat fotky. Vteřinová ručička je trochu problém. Se současným vybavením a zkušenostmi je to pro nás neřešitelné  a ani jsem nedohledal tuto ručičku v jiné barvě. Když jsem zkoušel jiné jsou moc "titěrné" a nevypadá to dobře. Samotného mě to mrzí že s tím teď nedovedeme nic udělat. 

• Like 1
Odesláno
před 10 hodinami, Beardedscape napsal:

Ahoj, ty řemeny a přezky k nim, budou jen černé nebo taky barevné ? Díky a měj se. 

Samozřejmě budou barvy. Včas dám vědět 🙂

• Díky 1
Odesláno

🔹 Na závěr týdne něco speciálního 🔹

Zakázkové hodinky jsou pro mě srdcovka  — možnost vytvořit něco naprosto jedinečného pro konkrétního zákazníka mě vždycky bavila.

Ale upřímně… má to i svou druhou stránku. Výroba unikátních dílů je časově náročná a zdržení jsou skoro nevyhnutelná a nekdy i dost dlouhá😕

Každý projekt má své „porodní bolesti“, ale ta radost, když držím v ruce hotové dílo, stojí za vše.

Kvůli přípravám nového modelu teď už nové zakázky nepřijímám. Na stole mám poslední dvoje hodinky — a pokud mi jejich majitelé dají zelenou, brzy se s nimi pochlubím.

https://youtube.com/shorts/mYy7FiTJeXA?si=3WoAKuBPaTrdZbjE

• Like 5
Odesláno

Klasická pracovní neděle s dětmi v dílně. Je úplně jedno jak je dílna veliká pro mé děti je vždy malá. Kdo by hledal kde je druhý potomek tak toho už jsem zalepil do krabice a nechal koukat jen hlavu 😀 

20250817_144229.jpg

• Like 1
  • Haha 2
Odesláno

„Proč to nenecháš udělat v Číně?“

Tohle už jsem slyšel mockrát. A proč to nedělám? Protože u nás máme špičkové odborníky – třeba v nástrojárně, se kterou spolupracuji. V nenápadné dílně na Praze 6 pracuje pán, který se tomu věnuje desítky let. Nemá žádné zaměstnance, všechno dělá sám – od konstrukce až po kompletní výrobu.

Nikdo v Číně mi nenabídne takový servis. Když se objeví problém, sednu do auta a za hodinu jsme spolu u stroje a řešíme to. Kdyby každý vše přesunul do zahraničí, stali bychom se jen montovnou. A až takové firmy u nás zaniknou, nebude je mít kdo nahradit.

Hodinky PROVOKE jsou české hodinky. A uděláme maximum pro to, aby co nejvíce věcí vznikalo právě tady, v České republice. Když si koupíte naše hodinky, nepodporujete jen nás, ale i další české firmy, které svou práci dělají špičkově a nebojí se vystoupit ze své komfortní zóny, aby zkusily něco nového.

A navíc mám opravdu rád tu atmosféru nástrojárny. Připomíná mi roky, kdy jsem sám pracoval v podobné dílně a otáčel klikami na soustruhu i frézce. Pán má v dílně klasickou frézku, na které jsem sám několik let pracoval.

IMG_20250819_085633_199.jpg

IMG_20250819_085633_300.jpg

IMG_20250819_085633_328.jpg

IMG_20250819_085633_409.jpg

IMG_20250819_085633_474.jpg

• Like 4
Odesláno
před 10 minutami, Beardedscape napsal:

Ani se to nedivím ze rád chodíš na tu dílnu. Na prumce jsem nejvíc miloval strojařskou dílnu. Ještě teď ji cítím. 😀

Já nikdy nebudu kancelářský typ. I když je moje práce teď už o dost víc o té kanceláři dílna je moje srdeční záležitost a  deset let mého života. Prostě už mám špony a emulzi v srdci a jikru z brusky v oku 😀

• Like 1
Odesláno
V 14. 8. 2025 v 10:10, Czechgun napsal:

Ještě doplním že ty barvy nepotřebuji vědět teď hned. 

Ahoj,

do kdy je prosímtě termín určení barvy ručiček. Taky bych rád aspoň viděl nějaký návrh jak budou cca vypadat abych měl představu. Bude to stačit až hodíš ten ciferník? Dík

• Like 1
Odesláno
před 14 minutami, Backgramond napsal:

Ahoj,

do kdy je prosímtě termín určení barvy ručiček. Taky bych rád aspoň viděl nějaký návrh jak budou cca vypadat abych měl představu. Bude to stačit až hodíš ten ciferník? Dík

Ahoj, jasně bude to v pohodě stačit. Ciferníky bych měl mít v neděli a pak se hned vrhneme na jejich potisk a jak budou pošlu email kde budou i s ručičkami. Vím že by bylo lepší to mít jako komplet ale teď to úplně nejde protože samozřejmě nemám všechny díly najednou. 

• Like 1
Odesláno

Finální operace při výrobě pouzdra. Vrtání děr pro stěžejky. Musel jsem vymyslet vrtací přípravek aby byli všechny díry přesně tam kde mají být. Teď už je to na hodináři aby nezlámal malý vrták 🙂

20250820_062521.jpg

20250820_155429.jpg

• Like 4
Odesláno

Další pokračování "blogu" jak jsem se rozhodl stát výrobcem hodinek.

Dobrý den,

v současné době připravujeme první sérii nové podnikatelské show Jáma lvová, která se bude vysílat na obrazovkách TV Nova. Vaše firma nás moc zaujala, a proto bychom Vás rádi oslovili jako podnikatele do této show.

....

Tak tenhle e-mail odstartoval velkou změnu, která postupně probíhala během jara a teď už je ve finále. Projekt PROVOKE jsem do té doby bral jako one-man show a nikdy jsem pořádně nepřemýšlel, jaké by to bylo posunout ho o úroveň dál a vybudovat z něj skutečnou firmu a značku se vším všudy.

Jáma lvová je česká verze anglického Shark Tank. Před deseti lety jsem ten pořad hodně sledoval a bavil mě. A najednou mi přišel tenhle e-mail. Protože do věcí většinou jdu po hlavě, řekl jsem si: „Jdu do toho – minimálně kvůli zviditelnění projektu.“ Jenže pak jsem začal přemýšlet: Co kdybych z toho opravdu udělal firmu? Potenciál to má. A co kdybych našel investora nebo společníka, který kromě peněz přinese i zkušenosti nebo kontakty?

Mezitím jsem prošel online výběrem přes videohovor a na casting jsem si měl připravit finanční plán. A právě tam padlo rozhodnutí – začít aktivně hledat investora/společníka.

Na svůj první casting jsem jel s tím, že to prostě musí klapnout. Proběhlo to v pohodě a řekli mi, že se do 14 dní ozvou. Jenže se to táhlo a nic nepřicházelo. A já nejsem zrovna trpělivý typ, takže jsem začal hledat vlastní cestou.

Jak jsem se připravoval? Koukal jsem na YouTube na starou verzi pořadu Shark Tank, kterou kdysi vysílala ČT1 pod názvem Den D. I když to vypadalo trochu bizarně, ukazuje to dobře, jak takový proces probíhá – jaké otázky investoři kladou, co je zajímá a jak vlastně musíš umět svůj projekt prodat.

A tady je to vtipné – s novým kolegou jsme se dali dohromady úplně náhodně, na základě desetivteřinového videa na YouTube. Opět se potvrdilo, že ty správné věci přicházejí ve správný čas. Tohle byl prostě osud.

Během června jsem už měl předběžnou dohodu a s účastí v pořadu jsem přestal počítat. A najednou telefonát: „Vybrali jsme vás, za pět dní je natáčení v Bratislavě.“ Upřímně – určitě jsem byl jen náhradník a to prvotní nadšení už mě přešlo. Takže jsem to odmítl. Moje televizní hvězda zhasla už na castingu v barrandovském studiu 😅.

Proč o tom píšu až teď? Protože jsem měl podepsanou smlouvu o natáčení a až teď mi přišlo, že už je neplatná.

Co to znamená? Že změny, o kterých píšu, jsou jen špičkou ledovce. Postupně pracujeme na spoustě věcí. Tenhle projekt jsem vydupal ze země úplně od nuly a poslední rok byl fakt náročný. Ale vidím, že to má  potenciál. Jak jsem psal minule – tuhle šanci jsem chytil za koule a už ji nepustím (omluvte slovnik ale jinak to napsat nejde).

Screenshot_20250821_161402_Gmail.jpg

Screenshot_20250821_160745_Gmail.jpg

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...