Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Mido OceanStar Gmt.

Nic moc o nich zatím nevím, velikost by měla být 44mm, což je pro mne super. I voperované Gmt do potápek na běžné používání mi sedí. No uvidíme až přijde víc info. Jen lituju absence Si a chronometru, tím by se asi na číselníku pochlubili.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by Daemonultimate
Posted

Mně na nich vadí ten čtvereček na lunetě. Ručička Gmt taky nic moc. Boží ochrana korunky, tu uměj fakt parádně zapustit. Ale chce je to vidět v reálu. To je pak úplně jiný kafe. No, na to si počkáme asi dlouho.

Posted

Zřejmě je to nějaký hodinářský pravidlo " prdneme tam GMT a na něčem to vošulíme". Třeba na funkční divers lunetě, nebo na WR, ideálně na obojím... Omega, Rolex... naposledy jsem se takhle rozčiloval u GMT Scafografů od Eberhard & Co. Tady je fakt škoda toho strojku. Taky mi trochu uniká důvod částečný skeletonizace ruček - přece když se mi poflakuje po cifru jedna ručky navíc, snažím se udělat hodinovou a minutovou co nejvýraznější, kvůli bezproblémovýmu odečtu času.

• 2 years later...
Posted

Tak jsem také šťastný majitel 

Mido OceanStar Gmt.

• 3 weeks later...
Posted
V 2. 3. 2023 v 18:30, saša1 napsal:

Tak jsem také šťastný majitel 

Mido OceanStar Gmt.

Jak jsi s nimi spokojen? Osobně po nich tak trochu pokukuju. Ta červená s modrou se mi fakt líbí..

• 2 weeks later...
Posted

Za mě velké spokojenost

• Upvote 1
  • 10 months later...
Posted

Trošku to tu oprasim. Dnes na novem remenu. Diky Roberte. 

• 1 month later...
Posted
  • 1 year later...
Posted
V 26. 3. 2023 v 16:56, saša1 napsal:

Za mě velké spokojenost

Jsou paradni🙏

Posted
V 26. 3. 2023 v 16:56, saša1 napsal:

Za mě velké spokojenost

Jsou paradni🙏

• 4 months later...
Posted
V 26. 3. 2020 v 8:37, martar napsal:

Zřejmě je to nějaký hodinářský pravidlo " prdneme tam GMT a na něčem to vošulíme". Třeba na funkční divers lunetě, nebo na WR, ideálně na obojím... Omega, Rolex... naposledy jsem se takhle rozčiloval u GMT Scafografů od Eberhard & Co. Tady je fakt škoda toho strojku. Taky mi trochu uniká důvod částečný skeletonizace ruček - přece když se mi poflakuje po cifru jedna ručky navíc, snažím se udělat hodinovou a minutovou co nejvýraznější, kvůli bezproblémovýmu odečtu času.

Můžu poprosit o vysvětlení poznámky na ten strojek? 

Posted
V 22. 1. 2026 v 19:28, martincihak napsal:

Můžu poprosit o vysvětlení poznámky na ten strojek? 

Ahoj, tak to jsi mě dostal, chtít vysvětlit šest let starý point :) mám pocit, jako by se vlákno promazávalo resp. zmizeli někteří členové a jejich přispěvky, protože moje reakce v současném kontextu nedává moc smysl. 

První část je míněna tak, že i velké značky až na vyjímky neumí u GMT potápek udělat dvojí lunetu, pro GMT a pro ponor. Protože tahle Mida to evidentně krásně zvládla, měla to být pochvala, a protože to z textu neni jasně patrné, přijde mi, že už se jednalo o reakci na nějakou probíhajíci diskuzi.

Pokud jde o strojek, Mido cal.80 je tuším true GMT, takže jediné, co mne napadá je, že se v té době v kuloárech diskutoval nějaký problém s timhle konkrétnim kalibrem, tak jako plastové součastky u Powermaticu apod... ale dneska už fakt nevím, mám jiné starosti. 

Taky je tu možnost, že jsem to psal šileně unavenej nebo vožralej :D

• Haha 2