t2 Odesláno 26. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2020 Tak jsem na to kouknul znova. Šupleru jsem doma nenašel, takže jen nepřesně pravítkem. Plus mínus chyba měření to opravdu vychází na těch 3,8. Záleží taky na metodice měření. Šířka pouzdra, šířka pouzdra s víčkem batt a nebo Tloušťka hodinek i s nožičkama který jsou trochu zahnutý dolů. Ještě jsem si vzpoměl na Sanyo. Mám je jen v archivu a neznám tloušťku, ale tenký jsou: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 26. dubna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2020 No tak tyhle Sanyo vypadají taky zajímavě. S těma velkýma tlačítkama na čele. A tenké asi taky budou max do 5 mm, těžko se to tipuje. Já tloušťky těl měřil vždy uprostřed těla bez ohledu na nožičky stěžejek. Pravda, dýnka vystouplá v oblasti baterie to trochu komplikují, asi by se měla taky započítat. U mě se, až na jednu výjimku, nevyskytují, takže jsem tenhle problém neřešil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 26. dubna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2020 Díky všem za účast v prvním kole naší týdenní tématické předváděcí akce! Zdá se, že vlákno tu neleželo ladem a dopřálo mnohým zajímavým kouskům zase vyjít na světlo. Z dovolením bych tedy vyhlásil téma na další týden. Zatím zůstanu u témat jednoduchých, ale nebojte, časem přibudou i nějaká sofistikovanější. Takže, co by mohlo následovat po placácích, než… Týdenní digi téma č. 2: TLUSŤOŠI A GIGANTI (do 3. 5. 2020) Prostě velikáni, nabubřenci, kolosálové, puky, koblihy… – digitálky (nebo ana-digi), které buď podlehly trendu zvětšování, nafukování a obalování gumou nebo čímkoliv jiným, nebo je jejich obrovitost opodstatněna jejich funkčností či určením. Čím větší nebo tlustší, případně i těžší, tím lépe. Kdo chce trumfovat, může přidat i rozměry těla hodinek, nebo dokonce jejich hmotnost. Krátký popisek modelu potěší. --- Pro první výkop vybírám ze svých fondů jedny starší známé ana-digi Protreky se solarem a třemi senzory: Casio PRG-60, nebo PAG-60 (modul 2767) z roku 2004. Kupoval jsem za symbolicky nízkou cenu, bohužel jim chybí kryt štěžejky, ale co je horší, vůbec nešlapou senzory. Ač vše vypadá zcela v pořádku, prostě jsou mrtvé, nebo jejich údaje elektronika uvnitř nezpracovává. Ale jsou velké. Rozměry podle výrobce: Výška těla (vertikálně) 56,8 mm, šířka těla (horizontálně) 52 mm, tloušťka těla 17 mm. Hmotnost 122,3 g. Zjistil jsem (pobíhaje se šuplerou, pardon, posuvným měřítkem), že tu mám i obří raritnější obludy, ale ty zase v příštích dnech. Však tu jistě budou mít společnost. Možná bude zajímavé zjistit, jak velkou nebo těžkou věc měl někdo nosit na ruce. Tak se pochlubte! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 26. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2020 Nejtlustším kouskem v mé sbírce jsou bezpochyby tyto sovětské Elektroniky. Už v době své výroby (1. polovina 80. let) u nás platily za zastaralé a nepřirozeně vysoké. Což také v porovnání s hodinkami jiné produkce byly. Jejich majitelé se s nimi moc nechlubili, aby se zbytečně nestávali terčem posněchu. Je však paradoxem, že dnes působí i díky svým rozměrům a použitým materiálům solidním dojmem. Na ruce jsou velice pohodlné a dle mého subjektivního názoru i moc pěkné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 26. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2020 před 45 minutami, jendazhor napsal: Díky všem za účast v prvním kole naší týdenní tématické předváděcí akce! Zdá se, že vlákno tu neleželo ladem a dopřálo mnohým zajímavým kouskům zase vyjít na světlo. Z dovolením bych tedy vyhlásil téma na další týden. Zatím zůstanu u témat jednoduchých, ale nebojte, časem přibudou i nějaká sofistikovanější. Takže, co by mohlo následovat po placácích, než… Týdenní digi téma č. 2: TLUSŤOŠI A GIGANTI (do 3. 5. 2020) Prostě velikáni, nabubřenci, kolosálové, puky, koblihy… – digitálky (nebo ana-digi), které buď podlehly trendu zvětšování, nafukování a obalování gumou nebo čímkoliv jiným, nebo je jejich obrovitost opodstatněna jejich funkčností či určením. Čím větší nebo tlustší, případně i těžší, tím lépe. Kdo chce trumfovat, může přidat i rozměry těla hodinek, nebo dokonce jejich hmotnost. Krátký popisek modelu potěší. --- Pro první výkop vybírám ze svých fondů jedny starší známé ana-digi Protreky se solarem a třemi senzory: Casio PRG-60, nebo PAG-60 (modul 2767) z roku 2004. Kupoval jsem za symbolicky nízkou cenu, bohužel jim chybí kryt štěžejky, ale co je horší, vůbec nešlapou senzory. Ač vše vypadá zcela v pořádku, prostě jsou mrtvé, nebo jejich údaje elektronika uvnitř nezpracovává. Ale jsou velké. Rozměry podle výrobce: Výška těla (vertikálně) 56,8 mm, šířka těla (horizontálně) 52 mm, tloušťka těla 17 mm. Hmotnost 122,3 g. Zjistil jsem (pobíhaje se šuplerou, pardon, posuvným měřítkem), že tu mám i obří raritnější obludy, ale ty zase v příštích dnech. Však tu jistě budou mít společnost. Možná bude zajímavé zjistit, jak velkou nebo těžkou věc měl někdo nosit na ruce. Tak se pochlubte! Kedysi dávno som ich veľmi chcel, strašne sa mi páčili, ale v tej dobe som nemal toľko peňazí, aby som bol schopný ich kupovať, v mojom vtedajšom ponímaní to bol poriadne drahý kúsok, a nemal som nijakú možnosť sa k nim dostať, s postupným nárastom finančných objemov kšeftov sa to už v neskoršej dobe dalo, ale už som na ne nikdy nenarazil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 Ja mam dost velkych digi, ale vybral som dvoch kandidatov. Cislo 1 : 60mm, 52mm, 18mm Cislo 2 : 47mm, 65mm, 13mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 Pekne zajimavosti, k tem solar radio? -vic info nemas? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. dubna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 před 11 hodinami, siwi napsal: Nejtlustším kouskem v mé sbírce jsou bezpochyby tyto sovětské Elektroniky. Už v době své výroby (1. polovina 80. let) u nás platily za zastaralé a nepřirozeně vysoké. Což také v porovnání s hodinkami jiné produkce byly. Jejich majitelé se s nimi moc nechlubili, aby se zbytečně nestávali terčem posněchu. Je však paradoxem, že dnes působí i díky svým rozměrům a použitým materiálům solidním dojmem. Na ruce jsou velice pohodlné a dle mého subjektivního názoru i moc pěkné. Máš pravdu, dnes působí solidně, ale celkem v normální velikosti. Jednoho napadá, kam se to bude ubírat za dalších 20 let. Jasně, jeden směr budou všelijaké hitech funkce, možná přijde i nějaký převrat v hardwaru, takže už to nebude pásek na zápěstí, ale něco jiného. Spíš je otázka, jestli se ještě budou vyskytovat klasické digitálky. Řekl bych, že asi zcela okrajově a i tak si vezmou nějakou modernější funkcionalitu. A pak tu budou retro nadšenci, kteří budou jako blázni běhat s těma našima vykopávkama... před 5 hodinami, Gombo napsal: Ja mam dost velkych digi, ale vybral som dvoch kandidatov. Cislo 1 : 60mm, 52mm, 18mm Cislo 2 : 47mm, 65mm, 13mm No tak to tedy zírám na rozměry těch Eclipse. Jak píše akai, máš nějaké info? To je nějaká Čína, jako tohle, nebo jen Číňan někoho napodoboval? A symbol rádiových vln opravdu značí funkční příjem? Nebo jen číňánek zplňoval displej? Piano je samozřejmě zajímavé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 Tak "nejtenčí" hodinky..digi jsem nestihl vložit.. Tak se alespoň přidávám s pořádaným "pukem"..Casio PRT 40. Před asi dvěma roky jsem je zakoupil v jednom zapadlém hodinářství. Hodinky si moc rád ponosím hlavně na výletech.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 (upraveno) . Upraveno 27. dubna 2020 uživatelem Olin.uj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. dubna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 Jo, reprezentanti ze starších řad Protreků budou asi u hodně lidí největšími kousky. Však oni to dokázaly všemi svými výstupky a nárazníky dotáhnout na slušné hodnoty. Plus samozřejmě všechny možné senzorovky s infračervenýma teploměrama, měřičema rychlosti větru apod. No uvidíme, co kdo ještě vytáhne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 Ked si uz vytiahol tie protreky, tak som jedny vyriahol zo suflika. Maju ale uz toho dost za sebou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. dubna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 Ty vypadají, že jejich životní příběh by vydal na knihu... Pokud teda někde neležely 10 let na dně studny nebo moře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 (upraveno) Pokud vezmu za hlavní rozměr šířku pouzdra včetně tlačítek, tak (pokud neberu několik čínských polonapodobenin, které na toto fórum nepatří :-), tak jsou z mých hodinek největší Casia SGW-1000, u kterých jsem naměřil 54,2 mm. Výška pouzdra je 14,73 mm a hmotnost 54 g. Nicméně celkově u mě vítězí obligátní Protreky, a to PRG-50, které mají šířku pouzdra 52,2 mm, výšku 15,25 mm a hmotnost nezanedbatelných 76 g, o víc než 20 gramů těžší než SGW. Také opticky na ruce působí mnohem masivněji díky většímu displeji a většímu fontu číslic. Pro srovnání, nejmenší z mých hodinek (digi/anadigi) jsou Casia F-28W, ty mají šířku pouzdra 33,8 mm, výšku 8,58 mm a hmotnost 16 g. PRG-50 SGW-1000 (musím vyměnit baterku :-) David a Goliáš :-) Upraveno 27. dubna 2020 uživatelem pavel1980 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 27. dubna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 Pěkné porovnání velikostí. PRG-50 na tom budou rozměrově asi podobně, jako moje ana-digi Protrek PRG-60. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 28. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2020 Tak sa vratim k tym Eclipsom. Ani na dekli ani na module nieje ziadny napis, tak to bude asi cina. Ale to z aliexpresu co sem dal jendazhor, to zase nieje. To radiove nastavenie vazne funguje a ani som nedosiel na to, ako by sa dali nastavit manualne.Je tam len tlacitko reset, ktorym ich vynulujem a ked stlacim start, tak sa rozblika ten satelit a ked sa k nemu pridaju vlnky, tak naskoci komplet cas. Dokonca mi ukazuje, ze je to letny cas. Dost som guglil, ale nenasiel som predlohu, ktoru by tieto napodobnovali, alebo kopirovali. Takze ked to zhrniem, solar funguje, radio funguje, “lavorovy test” zvladli, maju stopky aj s odpocitavanim a alarm. Pripajam foto modulu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 28. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2020 Diky i za toto malo info. Civka na prijem pekna i s feritem... skoda, ze vic neni videt. Mozna by neco bylo na tistaku, ale pokud je batt. stale original a nemusels menit, tak asi nebylo treba nic odhalovat dale... Mam dojem, zes nekde zpetne daval foto batt.ktere kupujes ve vetsim a ze to zrovna Grundig byly. Ale to je vcelku jedno pokud signal chytaji tak je jasne odkud asi. No a pokud cina tak na objednavku prave pro tento prijimac. Vzdalenost od vysilace k tobe vs. ke mne je dokonce o 30km mensi(sem myslel, ze to bude vic). Prijem OK -pokud nebudes na nejakem utopenem miste. Uz jen zjistit zda nejsou multiband, pokud ne tak jsou pro DE a okoli minimalne na zakazku udelane -pokud nepochazi tedy primo nekde odsud. Skoda, ze nejsou v kovu, ale to by si zas komplikovali prijem -nekteri to v minulosti resili plastovym/karbonovym dynkem... -ale to uz jsme jinde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 28. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2020 Mam ich z rakuska a tvoj postreh s baterkami je spravny. Uz som ju menil, ale staci len vycvaknut ten pliesok.Nic netreba viac rozoberat. No a pod baterkou je tiez biela folia, takze neni nic videt. Rozbehavam dalsie ana digi, tak sa mi tieto nechce pitvat, ale ked nebudem mat do coho pichnut, tak sa tymto rad pozrem na creva.Prikladam foto z flohmarktu, ked som ich nadobudol, ale tiez som ju tu asi uz niekde daval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 28. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2020 (upraveno) Jasne, diky za odpoved a samozrejme az nekdy bude cas... Mozna casem sezenes dobijeci batt. ktera by tam slusela vic -asi staci i ML2016... Upraveno 28. dubna 2020 uživatelem akai -edit odkazu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 28. dubna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2020 před 6 hodinami, Gombo napsal: Tak sa vratim k tym Eclipsom. Ani na dekli ani na module nieje ziadny napis, tak to bude asi cina. Ale to z aliexpresu co sem dal jendazhor, to zase nieje. To radiove nastavenie vazne funguje a ani som nedosiel na to, ako by sa dali nastavit manualne.Je tam len tlacitko reset, ktorym ich vynulujem a ked stlacim start, tak sa rozblika ten satelit a ked sa k nemu pridaju vlnky, tak naskoci komplet cas. Dokonca mi ukazuje, ze je to letny cas. Dost som guglil, ale nenasiel som predlohu, ktoru by tieto napodobnovali, alebo kopirovali. Takze ked to zhrniem, solar funguje, radio funguje, “lavorovy test” zvladli, maju stopky aj s odpocitavanim a alarm. Pripajam foto modulu. Díky za info. Tak asi to bude Čína dělaná na zakázku pro západní Evropu. Hlavně že je tam funkčí solár i rádio. Díky za popis a náhled vnitřku. Já bych mohl mezi obry zařadit i tenhle první model z řady Suunto Core s průměrem těla kolem 51 mm. Dneska se divím, jak jsem ho mohl tehdy nosit několik let na mé komáří ruce každý den. Tenkrát to, vzhledem k rozlišení dipleje a funkcím, byl víc než zdatný konkurent třeba pro modely Protrek od Casia a i dnes je trvale používám jako domácí barometr a teploměr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se