Přejít na obsah

Tématické týdny vašich digitálních zápěstí

jendazhor

Doporučené příspěvky

Jak už jsem psal, historie je na konkrétním kusu hodinek nakonec často to nejzajímavější.
To já jsem si v roce 1990 na své první cestě na západ koupil nějaké bezejmenné analogové quartzky za pár marek. Ani nevím, kde skončily. Zjevně jsi vybíral lépe.
Člověk už dneska nemá moc věcí, které si koupil před 30 lety a pořád s nimi nadělá parádu. Byť jim jednou ublížil, ony ho opustily, ale musely se k němu po pár letech vrátit. Sakra, to je jak nějaká telenovela :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 708
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Minulý týden byl na Vaše příspěvky trochu skromný. Ale uznávám, jednalo se o téměř filozofické zadání :) 
Ismitovi díky za morální podporu! Neboj se vlka nic, ještě stále jedu. Byť s denním zpožděním.

Nyní to bude možná spíše pro sběratele, nadšence, nebo ty, kteří vybavili řádnou zápěstní technikou i své ratolesti:

➡️ Týdenní digi téma č. 21: MODELY DĚTSKÉ A DOROSTENECKÉ, hodné i nehodné nošení na rukou dospělých (do 13. 9. 2020) 
Prostě digitálky (nebo ana-digi), které jsou původně určeny pro děti nebo dorostence. Ale jsou podle vás něčím zajímavé až tak, že jste si je pořídili do sbírky, nebo jimi vybavili Vaše potomky či jiné mladší ročníky nositelů.
A meze tu nejsou. Staré, nové, s postavičkami animáků, nebo rovnou ve tvaru postaviček, dárkové, příbalové, hračkoidní atd. Pokud Vás něčím zaujaly, sem s nimi.
A samozřejmě info k modelu potěší.

---
A já vykopnu modelem Casio BGT-1800LJ Baby-G Tripper s modulem 3040 z poměrně nedávného roku 2007.
A zařadím je sem spíše kvůli jejich technologii. Jsou vybaveny Multiband 5 rádiovou synchronizací včetně evropských frekvencí a solárním nabíjením. Tedy vybavením žádná ořezávátka. 
Konstrukčně odpovídají řadě Baby-G, tedy plastové tělo, zvýšená odolnost proti nárazu, 100 m vodního sloupce, el. luminiscenční podsvětlení displeje (bílé) a všechny běžné funkce včetně timeru.
Celkový dojem pro mě kazí zbytečně masivní kovový rámeček. Kupodivu z oceli, ne z hliníku. A původní širokánský lesklý kožený nebo koženkový provlékací řemen se sponami ve stylu pásku na kalhoty. Ten jsem musel nahradit 20mm NATO páskem. Ale dodržel jsem koženku. No prostě takové obludky pro mládež.
Nicméně s pěkně čitelným displejem. Ovládání je pouze třemi tlačítky na pravé straně. Připomínají mi displejem i ovládáním a vlastně plně i funkcionalitou solidní modely z řady IRW.
Příjemné je jejich zobrazení všech režimů spolu s aktuálním časem. Nebo zobrazení dvou časů (domácí + světový) současně.
Vyráběly se i s inverzním displejem, s několika řemínky a pásky a variacemi barvy rámečku. Včetně verze s gumovým řemínkem se psem Snoopym...

Takže já bych je zařadil i mezi celkem nositelné na rukou dospělých, jak technologicky, tak vizuálně. Pokud přivřete oko a máte menší průměr zápěstí. 

Casio-Baby-G Tripper-low.jpg

advert-crop-BGT.jpg

Upraveno uživatelem jendazhor
Odkaz ke komentáři

Tak já taky něco přidám.

No a jak bych mohl začít jinak, než svými oblíbenými kalkulajdami.

Hned na začátek tu mám jahůdku pro holky a autíčko pro kluky. Hodinky za pár dolarů z Alíka.

Detske_digi_calc.jpg.22f6668444b9b4183c2b2995ab14177b.jpg

No a pak dvoje s Mickey Mouse. Oboje jsou z 80. let. Ty druhé mají flip otevíraný nahoru (něco jako flip-topy), ale ten flip je jen plast s okýnkem pro displej a zakrývající tlačítka.

Detske_MM_calc.jpg.550da58d3338528ba19fb3ae782d356a.jpg

Další jsou nejen s kalkulačkou, ale i s rádiem. A dávali je zdarma k balení vitamínů Marťánci. Byly v různých barvách. Já mám tyrkysové, ale viděl jsem zelené, modré, oranžové, růžové a fialové.

Calc_radio.jpg.42d1fd3c78026b9cab622c061f570255.jpg

Poslední s kalkulačkových jsou tyto Kaltor Takara, které jsem sem dával nedávno. Je to takový malý transformers, který se dá rozložit na robota nebo složit a nacvaknout do náramku. Občas se objeví na ebayi, ale je neskutečně drahý. Jde do desítek tisíc.

Kaltor_Takara_r.jpg.4cd98867a0a68c6ae41ff6e61fe4b016.jpg

Kaltor_Takara_robot.jpg.8ccb3cbcefdc45b89be5dc0b4658924d.jpg

No a pak jsem našel v krabici ještě tyto Baby-G. Je to model Casio BG-184. Zajímavé je na nich to, že displej nemá černé segmenty, ale stříbrné. Snažil jsem se to nafotit, aby to bylo aspoň trochu vidět.

Baby-G.jpg.fec54f4e38f5c7db58a2b673c3d4399f.jpg

A pak jsem našel ještě tyto dvě kraviny. Jedny s motivem Star Wars a ty druhé s Homerem Simpsonem. Ze spodu mají takový velký repráček a jsou mluvící. Když se stiskne tlačítko, tak Homer něco říká.

Detske_digi.jpg.20ac6f9699387e06ab0c1c63fb40931c.jpg

No a protože to mají být hodinky pro děti, tak by tu neměly chybět tyto s dálkovým ovládáním modelu auta Honda Integra Type R, které jsem tady už taky dával, ale do tohoto týdne by neměly chybět.

auto_watch1.jpg.f5512094e2ad1e6611b7bbc474704e6e.jpg

auto_watch2.jpg.77bc6ef9cb79a5a1106ad5e9f6e4d6c0.jpg

Odkaz ke komentáři

>Hantronix
Pěkně jsi vybral. Neva, že už tu byly, sem patří.

Prďácký s dálkovým ovladačem Hondy jsou samozřejmě hustý. A roboťáci už jen stoupají v ceně.
Ty stříbrné znaky na displeji taky na jedněch mám, ale jsou prdlajs vidět. Leč vypadá to efektně.
Rádiovky z vitamínů mají výstup na sluchátka? Nebo snad v sobě mají nějaký pidi repráček?

Odkaz ke komentáři

Přidám jedny serióznější dětské. Konkrétně Casio GMN-50 ze série G-Shock mini s modulem 4706 (ty napravo). Pokud měl tatík nebo třeba starší brácha dospělácké Casio AW-500 (ty nalevo, zde ze série Galapagos), tak omladina mohla nosit takovou jakože zmenšenou verzi. Dokonce to vypadá, že Casio použilo na oba modely stejné ručky.
Jinak to nejsou nijak zvlášť ošizená Géčka. Voděodolnost je sice „jen“ 100 m, ale funkce mají všechny běžné.

Casio-AW500-GMN-50-u-lo.jpg

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, jendazhor napsal:

Rádiovky z vitamínů mají výstup na sluchátka? Nebo snad v sobě mají nějaký pidi repráček?

Jo. Mají sluchátkový výstup. Klasický 3,5 mm jack. Ty sluchátka k nim byly i dodané (jen pecky). Někde je asi i budu mít. Zatím jen foto z netu.

radio_calc.jpg

Odkaz ke komentáři

V 10. 9. 2020 v 13:20, Hantronix napsal:

Jo. Mají sluchátkový výstup. Klasický 3,5 mm jack. Ty sluchátka k nim byly i dodané (jen pecky). Někde je asi i budu mít. Zatím jen foto z netu.

Já mám mužné růžové Marťánkovky, ale moje nemají klasický jack, ale ten malý. Takže je potřeba sluchátka s malým jackem nebo redukci na normální velikost.

P5300018.JPG

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...