Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

mám set top box bydlím v Praze, u vltavy v Podskalí 1,2 ,Nova jdou ok Prima mě kostičkuje obraz že se na něj nedá dívat nevím zaboha proč poradíte ? normálně bez set top boxu jde vše ok díky za rady

Upraveno uživatelem Conrad
  • Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Diky Kalifx, po praci jedu do elektroworldu nebo datartu a beru co mi nejvic padne do ruky. Jsem rad ze nemusim resit dalsi kravovinu.

Conrade jedine co me napada je vzit ten kram a zkusit ho u souseda a pak u nekoho kdo bydli nekde jinde. Rada asi nic moc, lepsi nemam.

Odesláno (upraveno)

Conrade, ona totiž Prima jede na tom druhém multiplexu než 1,2,Nova .. takže nejspíš jeden multiplex chytáš dobře a ten druhej bídně :)

edit: digi Prima jde ze Strahova a Ládví, na podzim 2008 taky Žižkov a Cukrák - takže se ti to asi brzo zlepší

Upraveno uživatelem Filipes
Odesláno
Diky Kalifx, po praci jedu do elektroworldu nebo datartu a beru co mi nejvic padne do ruky. Jsem rad ze nemusim resit dalsi kravovinu.

Mám to samé co Kalifx už dva roky a žáden problém. Dokonce jsem se dočetl, že u některých boxů nejdou naladit dva multiplexy, když vysílají vedle sebe a u tohoto ano.

Odesláno

Jejej Honzo to mi davas... Takze bych asi mel pozadat prodavace aby mi ho predvedl. Uz ho vidim jak bude stastnej kvuli kramu za litr. Nechce se mi hledat na webu na jake vysilacu jedu, doufam ze kdyz bydlim 20km od CB ze to bude stejne. Jeste nekdo reknete ze budu muset kupovat antenu a fakt prejdu na CT24 na netu.

:rifle:

Odesláno
Conrade, ona totiž Prima jede na tom druhém multiplexu než 1,2,Nova .. takže nejspíš jeden multiplex chytáš dobře a ten druhej bídně :)

edit: digi Prima jde ze Strahova a Ládví, na podzim 2008 taky Žižkov a Cukrák - takže se ti to asi brzo zlepší

Díky potěšil jsi mne naděje umíra naposled

Odesláno

Hotovo, dalsi kram v baraku. Jeste ze funguje. Prekvapilo me, ze je tam konektor pro pripojeni site. Jestli se dokopu tak si to v navodu snad nekdy prectu. Kdyby tam slo pripojit PC bylo by si zase s cim hrat. Jo jinak ta vec ma i hry, hned na me vyskocili "miny" s windows

:starwars:

Odesláno

Sitovej kabel tam bejva vetsinou kvuli upgrade firmaware.

Sikovny je to kdyz pridaj kodeky nebo podobne, tak se to tam naladuje z PC.

Napr. u Dreamboxu je to pro sdileni klicu karty a jine fiiicury :whistling:

Odesláno
Omlovám se zakladateli vlákna, ale když už jsme v té elektronice.Potřebuji vyměnit DVD rekordér.Ten můj už má pro mě malý HD.Poraďte něco s diskem (250GB) a digi tunerem.

HDD by měl jít vyměnit. Jen pozor na souborový systém, často je tam nějaký linuxový (např. ext2, apod), tak je potřeba ho správně naformátovat.

Odesláno
já už měl tři STB v cenové relaci 1000 - 5000 (všechny už jsou v popelnici) - teď jsem koupil televizi se zabudovaným STB (ta už se do popelnice nevejde) :)

celkem je asi jedno co koupíš, akorát si schovej záruční list

Vyhodil? Proč? To vůbec nefungovaly? Chci si koupit kompletní TV (včetně DVB-T), ale až po Novém roce (čekám na slevy :D), tak kdyby ti nějaký zbyl (i když třeba nebude diakritika v EPG nebo jiná nedokonalost) a chtěl jsi ho věnovat, tak bych si ho vzal (řekněme za flašku něčeho dobrého ? :D).

Bydlím na Pankráci, signál je tu silný, takže s citlivostí by tu problém být neměl.

Odesláno

Tak tady ctu, ze si vsichni pochvalujete kvalitu obrazu pres STB ... myslim si vsak, ze analog byl zlatej (paklize nebyl obdaren duchy atp.)

Vzdyt je obraz pres DVB-T na velke TV katastrofa! Predevsim prechody tmavych barev, opar pod logem tv operatora o sledovani fotbalu nemluvne, tam detail uplne zmizel. Myslim, ze soucasna cesta MPEG2 v tak malem datovem toku na program co predvadi nase multiplexy je spatna. Nadeji vidim ve zkusebnim vysilani v MPEG4 (testuje se v Praze na plexu TELECOMU - Nova a CT) je ohromny rozdil uz jen v dopocitavanem rozliseni. Zpravy Novy ci ty jejich serialy v HD je na MPEG4 opravdu pecka.

Vsechny masove prodavane STB nepodporuji MPEG4 ani nepujdou upgradovat ...

Jsem jedinej co mu kvalita obrazu nevyhovuje?

Odesláno
Tak tady ctu, ze si vsichni pochvalujete kvalitu obrazu pres STB ... myslim si vsak, ze analog byl zlatej (paklize nebyl obdaren duchy atp.)

Vzdyt je obraz pres DVB-T na velke TV katastrofa! Predevsim prechody tmavych barev, opar pod logem tv operatora o sledovani fotbalu nemluvne, tam detail uplne zmizel. Myslim, ze soucasna cesta MPEG2 v tak malem datovem toku na program co predvadi nase multiplexy je spatna. Nadeji vidim ve zkusebnim vysilani v MPEG4 (testuje se v Praze na plexu TELECOMU - Nova a CT) je ohromny rozdil uz jen v dopocitavanem rozliseni. Zpravy Novy ci ty jejich serialy v HD je na MPEG4 opravdu pecka.

Já měl dřív dost mizernej signál - Nova trochu zrnila a ostatní taky nic moc. Po přechodu na digital obrovské zlepšení. Prostě to tak je. Takže mně kvalita rozhodně vyhovuje. Zprávy a seriály na Nově nesleduju a ve full HD si je už vůbec nedokážu představit. :eek: Tolik kvalitního zpravodajství a seriálových dovedností bych asi dlouhodobě stejně neunes.

Odesláno

Ano, hlavní výhoda digitálního vysilání je právě v možností více programů a odolnosti vůči odrazům. Ve městech, kde je přes silný signál analogové vysílání nekoukatelné právě kvůli různým odrazům (a možnost umístit anténu na střechu často komplikovaná až nemožná) je DVB-T naprostá bomba, protože jde chytat i na kus drátu.

Ono je dneska všechno digitální děsně moderní, ale stačí srovnat hudbu na gramodeskách a i CD se může jít klouzat.

Odesláno (upraveno)

Problém je v tom, že všude v reklamě se zdůrazňuje slovo digitální, jako by to automaticky znamenalo něco lepšího. Z praxe je ale vidět, že digitální znamená nejhorší možná, ale ještě akceptovatelná kvalita. Problém není v digitální technologii, ta dokáže dodat maximální kvalitu. Ale něco to stojí. V MPEG4 bych žádnou naději na zlepšení neviděl, protože pokud se zavede, bude to znamenat, že místo 5 programů jich do multiplexu nacpou 10 a výsledná kvalita bude stejná nebo spíš horší, než teď. Bohužel, za vším jsou peníze.

Set top box jsem si nepořizoval proto, abych měl lepší kvalitu obrazu. Nechce se mi totiž koukat na TV v době, kdy oni se rozhodnou tam dát něco zajímavého, ale tehdy, když chci já. Takže mám STB s možností nahrávání. V EPG si vyberu a označím programy, na které se chci dívat, ty se mi nahrají a kouknu na ně, kdy mám čas. Ony totiž všechny televize vysílají filmy většinou v noci a v hlavním vysílacím čase dávají bez výjimky nekoukatelné kraviny. Navíc můžu přeskočit reklamy a neztrácet čas jenom proto, že dvouhodinový film na Nově trvá 3 a půl hodiny.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

:thumbsup_anim: nepovazuji se za skalniho divaka TV a uz vubec ne TV Nova. Jen jsem chtel nastinit rozdil v obrazove, nikoliv obsahove kvalite na jejich HD "poradech".

Mam 47" TV ve Full HD a sledovani cehokoliv pres STB je hotova tragedie. Zkousel jsem i UPC Direct a to je nepouzitelne uplne, tedy konkretne cesky paket/programy. Naproti tomu nektere volne kanaly nasich zapadnich pratel jsou relativne koukatelne (asi tolik nesidi na datovem toku) ... Vse me jen utvrzuje v tom, ze blby cechacci skousnou vse ... to me rozpaluje do bela :gun_bandana:

Jen doplnuji, ze na predchozi CRT TV 29" nebyla ztrata kvality tak markantni.

Já měl dřív dost mizernej signál - Nova trochu zrnila a ostatní taky nic moc. Po přechodu na digital obrovské zlepšení. Prostě to tak je. Takže mně kvalita rozhodně vyhovuje. Zprávy a seriály na Nově nesleduju a ve full HD si je už vůbec nedokážu představit. :eek: Tolik kvalitního zpravodajství a seriálových dovedností bych asi dlouhodobě stejně neunes.

Odesláno

Vyhody jako EPG, zaznam rovnou stremu atd. jsou super o tom zadna, jen nemuzu prekousnout ten degradovany obraz.

Zatim jedu na analogu a doufam, ze plne spusteni plexu v Praze bude o necem jinem nez je tomu nyni ...

Odesláno (upraveno)
:thumbsup_anim: nepovazuji se za skalniho divaka TV a uz vubec ne TV Nova. Jen jsem chtel nastinit rozdil v obrazove, nikoliv obsahove kvalite na jejich HD "poradech".

Mam 47" TV ve Full HD a sledovani cehokoliv pres STB je hotova tragedie. Zkousel jsem i UPC Direct a to je nepouzitelne uplne, tedy konkretne cesky paket/programy. Naproti tomu nektere volne kanaly nasich zapadnich pratel jsou relativne koukatelne (asi tolik nesidi na datovem toku) ... Vse me jen utvrzuje v tom, ze blby cechacci skousnou vse ... to me rozpaluje do bela :gun_bandana:

Jen doplnuji, ze na predchozi CRT TV 29" nebyla ztrata kvality tak markantni.

Jo. to je přesně ten problém. Na velké obrazovce je to katastrofa. V práci máme 60" TV a dá se koukat akorát na DVD nebo Blue Ray. Slyším to od všech, co mají velké TV a nemám důvod tomu nevěřit. On ten počet pixelů zůstane stejný na malé i velké placce. Jenom se ty body zvětší. Proto jsem si domů pořídil malou LCD TV 19" a subjektivně je obraz lepší, než analog. Na 70 cm CRT TV je obraz kvalitní. Ale až dojde ke konečnému rozdělení multiplexů, snad tam nebude tolik programů a kvalita se zlepší (moc tomu nevěřím). Třeba i za cenu placených programů.

Takže doporučení: Velká LCD + digitální TV nebrat.

Upraveno uživatelem VS
Návštěvník YPO
Odesláno

tak mi po 10ti letech odešlo do věčných lovišť DVD Onkyo a musel jsem koupit něco nového - koupil jsem HDD,DVD od Sony a umí to spoustu věcí a má to spoustu dírek na připojení různých dalších strojků

proč to píšu sem: kromě různých krávovinek to umí i DVB-T, takže další varianta na digitální příjem

Odesláno
tak mi po 10ti letech odešlo do věčných lovišť DVD Onkyo a musel jsem koupit něco nového - koupil jsem HDD,DVD od Sony a umí to spoustu věcí a má to spoustu dírek na připojení různých dalších strojků

proč to píšu sem: kromě různých krávovinek to umí i DVB-T, takže další varianta na digitální příjem

Hlavne s tim nesmis naucit pracovat manzelku a deti, protoze az si budes chtit jednou za mesic zaznamenat zajimavou diskusi, nebo prirodopisny dokument, tak ti system zahlasi po 5 minutach "Full HDD". :D

Návštěvník YPO
Odesláno
Hlavne s tim nesmis naucit pracovat manzelku a deti, protoze az si budes chtit jednou za mesic zaznamenat zajimavou diskusi, nebo prirodopisny dokument, tak ti system zahlasi po 5 minutach "Full HDD". :D

... tahle katastrofa u nás nehrozí .... dalo mi dost práce jim vysvětlit na co je zelené tlačítko na ovladači

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...