Přejít na obsah

Vlákno nenávisti a posměchu k PRIMu

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • Odpovědi 166
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Cigi, místo zakládání nesmyslných vláken se pusť do další limitky. To ti jde nejlíp.

Tak jo, VS, zdvihám hozenou rukavici, snad mi to opravdu půjde líp:

Nové původní pouzdro PRIM - žádná retro modernizace, totální lepá funglovka, překvápko

Průměr co si řeknete, navrhuji nějakých nepřemrštěných 41mm, taky kvůli stroji

Nerez

Neprůhledné dýnko - jinak to nepůjde

Rovný plochý safír (antireflex nebo bez) - návrh

Prim kalibr 52 - návrh

Korunka na 6 !!! - návrh

Datum na 3, subvteřinovka na 9 (dispozice ciferníku ála PAM obyč. automat) - návrh

Originální neopakovatelný nevídaný řemení (pravděpodobně od Simona) - jinak to nepůjde

Cenu bych rád udržel na uzdě, takže žádný vylomeniny.

Cudně to dávám do tohodle vlákna, jednak abych vyslyšel tu výzvu, druhak testuju, jestli vůbec začít naostro. Projekt je ovšem založený výhradně na reálně dostupných technologiích a komponentech.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník tolja
U kal. 52x je posunutej dat. věnec moc blízko k ručkám a bude to při 40mm vypadat zvláštně. Držim palec s realizací.

a totéž platí pro mimostředku

Upraveno uživatelem tolja
Odkaz ke komentáři

Tak zas takovej zelenáč nejsem, pánové :D Jde o to, že jak jsou blízko středu, optimálně nechávají místo pro svislou 3 a 9, tedy čísla nebudou rušena a mumraj s datumkou a vteřinovkou se odehraje jaksi uvnitř ciferníku - proto je důležité mít to na vodorovné ose - a u primu to znamená mít korunku na 6 - a to jde IDEÁLNĚ u toho fugl nágl pouzdra - sám jsem byl překvapenej, jak to štimuje - jak kdyby to čovek vymejšlel od začátku :D(původně mě zaujalo jen to pouzdro, ale jsem si tam chtěl prdnout jinej kalibr, ještě vymazlenější , jenže prozatím jsem narazil na technický mantinel).

Jestli utáhnu kibiho, tak zase kapánek vyrostu !! :D

rmx - jako nezávislý znalec - co bys asi tak detailně pojednal o nevýhodách/výhodách 52jky? Ať to máme hned za sebou.

Mě napadá 52 z toho důvodu, že ji ještě nemám ve sbírce :D a taky, že miluju ty automaty PAM i třeba dvouciferníkový chronografy a tohle je jediná možnost mít takovou celkem logickou symetrickou klasiku od primu s celou výbavou. Dyť všici budou myslet, že jsme vybrabčili valjou :D :D.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Dík za poklonu, ale za znalce se nepovažuju ani omylem, naopak čím dýl se v hodinách vrtám tím víc jsem pokornější. Zpět k otázce, u 52 budou největším průšvihem změna data, jelikož nemá rychlo-překlápění bude změna datumu, třeba na konci měsíce končícího 30-tým dnem, znamenat trochu větší nápor na prsty a třecí spojku alias čtvrťový pastorek. Na druhou stranu to bude jednou za dva měsíce. Další minus je nuložení setrvačky do tlumičů, pokud plánuješ macatý pouzdro, tak bude pád hodinek znamenat návštěvu servisu. Konstruktivní návrh je tlačit na Prima ať do strojku strčí Incablok, zkušenosti bude mít z Orlíků, tam se ale tunigovala starší veze. Všechno ostatní mi přišlo už docela zmákntý, ložiska u min. kola už nejsou tak tenký jaku u prních serii takže netrpí přílišným vychozením, zase za přepokladu alespoň občasného servisu. Jinak starší TYP 012 nebo 121 je totéž ale hezčí.

Odkaz ke komentáři

rmx - Díky! - to, že nemá rychlopřeklápění a nárazuvzdorné uložení je jasný, jsme přecijen na chronomagu. Vynechané rychlopřeklápění znamená, že se se strojkem víc pomazlíš a pakliže existuje i po skoro padesáti letech tolik fungujících padesátdvojek v tak jednoduchých pouzdrech znamená, že to nárazuvzdorné uložení ani snad není potřeba. Incabloc nebo elastbloc (to mě jen tak napadlo, vím, že v praxi se neosvědčil - to by byla ta technická fineska, kdyby to někdo musel mít - RMX - šlo by třeba vyměnit celé to rameno s uložením setrvačky z 50 elastblocu?) tam technicky přijít může, ale prodražilo by se to, což nechci. Uvidíme.

Jde mi spíš o takové ty detailnější informace ohledně robusnosti, ložisek, vlásků a tak podobně. Už jsi to naznačil, že to je snad v pohodě. Díky .Ještě pak musíme vyladit, kterou verzi, accutron určitě taky pomůže.

Snow - Daleko, daleko lepší, než anonimo :D Protože to budou primky :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

S Elast-Blokem to bude komplikovanější, muselo by se toho měnit víc, nejenom ložiska ale i setrvační hřídel která má delší čepy, viz obr. Jinak mam strach aby pouzdro tlumiče, svojí vejškou, nezasahoval do datovýho věnce který prochází nad ním. Rameno setrvačky je shodný ale musel by se použít vlásek z 50/52. Navíc jsem nikdy nezkoušel narážet věnec z 5x řady na hřídel z ElastBloků, bude-li chvilka prubnu to. Všechno ostatní mi přišlo v pohodě, žádný praskání ložisek, per a pod. Pokud by se ještě přidaly kameny k min. kolu tak je to ňamka. S nárazuvzdorností máš pravdu ale vem v potaz že původní pouzdra byla pírka, oproti ingotu kterej asi plánuješ :) , navíc vem si kolik stojků se vyrobilo a kolik jich je dneska v provozuschopném stavu a to možná ještě díky tomu, že dřív byla výměna hřídele za hubičku a bylo kde novou objednat. Jasně při poučeném zacházení není co řešit, což bude i tahle limitka a v bazarech se ještě něco dá najít. Měl-li bych to shrnout, a trváš-li na 52, tak bych pustil nárazuvzdor k vodě, bude to komplikace a ta bude stát peníze, a lechtal Prima tak dlouho dokud by nestrčil kameny k minutovýmu kolu. Pak to bude pohodovej stroj poplatnej době svého vzniku.

post-594-1220912967.jpg

Odkaz ke komentáři

S Elast-Blokem to bude komplikovanější, muselo by se toho měnit víc, nejenom ložiska ale i setrvační hřídel která má delší čepy, viz obr. Jinak mam strach aby pouzdro tlumiče, svojí vejškou, nezasahoval do datovýho věnce který prochází nad ním. Rameno setrvačky je shodný ale musel by se použít vlásek z 50/52. Navíc jsem nikdy nezkoušel narážet věnec z 5x řady na hřídel z ElastBloků, bude-li chvilka prubnu to. Všechno ostatní mi přišlo v pohodě, žádný praskání ložisek, per a pod. Pokud by se ještě přidaly kameny k min. kolu tak je to ňamka. S nárazuvzdorností máš pravdu ale vem v potaz že původní pouzdra byla pírka, oproti ingotu kterej asi plánuješ :) , navíc vem si kolik stojků se vyrobilo a kolik jich je dneska v provozuschopném stavu a to možná ještě díky tomu, že dřív byla výměna hřídele za hubičku a bylo kde novou objednat. Jasně při poučeném zacházení není co řešit, což bude i tahle limitka a v bazarech se ještě něco dá najít. Měl-li bych to shrnout, a trváš-li na 52, tak bych pustil nárazuvzdor k vodě, bude to komplikace a ta bude stát peníze, a lechtal Prima tak dlouho dokud by nestrčil kameny k minutovýmu kolu. Pak to bude pohodovej stroj poplatnej době svého vzniku.

takže žádnej tuning ala emerická legenda Shelby&Others kurňa já bych ty koníky navic určitě chtěl

post-817-1220919550.jpg

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

rmx - Díky! - to, že nemá rychlopřeklápění a nárazuvzdorné uložení je jasný, jsme přecijen na chronomagu. Vynechané rychlopřeklápění znamená, že se se strojkem víc pomazlíš a pakliže existuje i po skoro padesáti letech tolik fungujících padesátdvojek v tak jednoduchých pouzdrech znamená, že to nárazuvzdorné uložení ani snad není potřeba. Incabloc nebo elastbloc (to mě jen tak napadlo, vím, že v praxi se neosvědčil - to by byla ta technická fineska, kdyby to někdo musel mít - RMX - šlo by třeba vyměnit celé to rameno s uložením setrvačky z 50 elastblocu?) tam technicky přijít může, ale prodražilo by se to, což nechci. Uvidíme.

Jde mi spíš o takové ty detailnější informace ohledně robusnosti, ložisek, vlásků a tak podobně. Už jsi to naznačil, že to je snad v pohodě. Díky .Ještě pak musíme vyladit, kterou verzi, accutron určitě taky pomůže.

Snow - Daleko, daleko lepší, než anonimo :D Protože to budou primky :D

Jestli se cena nedostane do výšin Diplomatů, tak se mnou počítejte :smile_anim: .

Odkaz ke komentáři

Já bych to neviděl tak tragicky. Cena každé limitky je dvojnásobná proti té předchozí. Myslím, že do toho se můžeme vejít s rezervou. 16 - 32 - 64 - ... co asi bude dál? Binárně dokonale kulatá čísla.

Binárně ta čísla možná sedí, ale jinak tedy vůbec.... :sad01_anim:

Zpět k tematu. Myslím, že je nepodstatné šetřit např. na konkávním sklíčku, protože ta největší finanční zátěž bude nutnost vývoje zcela nového pouzdra. :smoke:

Odkaz ke komentáři

Binárně ta čísla možná sedí, ale jinak tedy vůbec.... :sad01_anim:

Zpět k tematu. Myslím, že je nepodstatné šetřit např. na konkávním sklíčku, protože ta největší finanční zátěž bude nutnost vývoje zcela nového pouzdra. :smoke:

Což jsou řádově milióny korun.

Odkaz ke komentáři

Já bych si představoval cenu do 1000,- Euro, protože vejš už je v tom prestiž a jiný provokující malichernosti, na to kašlu. Jediný, co by mohlo z ceny vybočovat, je nákladný na míru šitý řemení, co si kdo u simona objedná - to bude totiž základní fajnovost a sem bych směřoval soutěživost účastníků.

To pouzdro je jednoduchý, obyčejný, originální a krásný, ale hlavně PŘIPRAVENÝ.

Ale zpět k srdíčku:

Zdůrazňuji, že dýnko musí být neprůhledné, a tak ušetříme za pokovování, brusy, jména....blá blá blá.

rmx, takže rekapituluji, co navrhuješ udělat s 52 dle důležitosti:

1. osadit kameny k minutovému kolu - dokážeš to? Jak je to náročné?

2. nárazuvzdor - incabloc předbíhá dobu, takže:

2.1. vyměnit celé to rameno setrvačky, jak popisuješ za existující elast blok. Má to smysl?, dokážeš to?

2.2. pouzdro bude jistě větší, než kalibr, pomůže elastická vložka, podložky? Náravzdorně bychom uložili kalibr.

Co další komponenty (nivarox.....) a jiný tunění? FAKT je vše v poho? Co nám dokážeš dodat ty? Jsi hodinář? Klidně pošli mail.

Pro mě za mě můžeme v krizi použít i tu ETU s mimostředkou a datumem. V krizi.

Další, ještě lepčí úpravy prim kalibru jsem zadal mechanovi, uvidíme, zda se k tomu postaví čelem. Prim o nich tvrdí, že nejsou reálný............ přeložil jsem si to tak, že se mu do toho nechce.

Takže zatím se hlásí well, počítám s týpou, bobrem..... koblih a milis se asi nepřidají, ale jistě si tu zase ZADARMO nabrousí intelekt :D :D potřebují to.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...