Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všetci, už dva mesiace povečeroch študujem chronomaga a rozhodol som sa kúpiť si prvé mechanické hodinky. Vzhľadom na finančné možnosti podporím Ruskú federáciu :) .

Potrebujem ale radu: Na čo slúži stupnica 10-95 po obvode? Klasický tachometer som vylúčil, aj keď niečo s rýchlosťou to mať asi bude......

na fóre a stránke som našiel iba, že podobnú stupnicu majú napr. Breitlingy........

Modely Ruslan/Blue angels

f96c897d0190ff464f9f75dcf2b84b64.jpg

1b1fb8f31b9296f7bdfd6bd26e3cabc2.jpg

Odesláno

Jednoduse na nic. U B. se jedna zrejme jednu ze stupnic navigacniho pocitace, jenze tady s nim nelze otacet. Zkus manualy k Breitlingum. Hodinky samotne jsou celkem hezke, ale jeste se nad tim zamysli, at ti za nejaky cas nezacne vadit, ze je to v podstate nedotazena kopie, kdyz je vsude jinde tolik hezkych a originalnich hodinek (treba Strely, kdyz uz jsme u Poljotu).

• po 3 týdnech...
Odesláno

Já bych spíš řekl že je to nějaká odrůda tachymetru nebo prostě něco na stejném principu jako tachymetr. Vzhledem k tomu že se jedná o mechanický chronograf, kde jsou stopky na centrální ručičce, nemusíš mít otáčecí lunetu, protože měření začíná vždycky na 0 (12). Na svých starých Lorusech mám obyčejný kilometrový tachymetr a funguje to stejně.

Odesláno

V tomhle pořípadě ale nejde ani o tachy- ani telemetr jako třeba na Strelách. To by to muselo bejt jinak cejchovaný (techymetr na jedné minutě 60 a pak se postupně zvyšuje ke 120 na půl minutě, 240 na 15 sekundách, 600 na 6 sekundách, telemetr pak na nule nula a jeden kilomter každé 3 sekundy).

Je to "parodie" ma logaritmické pravítko na Breitlingách. Něco, jako když si v logáru zalepíš posuvku...

Odesláno

To je ovšem tragédie - jinak celkem pěkné hodinky se tím pádem stávají skoro něčím na úrovni korálkových hodinek s nalepenýma ručkama :suicide_anim:

Možná zkusím napsat výrobci, třeba nám to nějak osvětlí. Třeba sovětští soudruzi objevili pevné logaritmické pravítko...

Odesláno

Vůbec bych to neřešil. Jestli jsi je ještě nekoupil, vyber Aviatory dle financí (či výše zmíněné strely) nejsou to otrocký kopie, udělají radost, zpracování OK........

Z leteckých ala "skoro druhá světová" samozejmě Steinhardty či Archimedy

Na druhou stranu kdo z kolegů opravdu používá tachymetr atd......:-)

Já jsem vždycky skončil nejdál u datumu.

Funkce jsem využíval ve 12 letech na digitálkách....a že jich tam bývávalo :-))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...